Haberler

Öğrenciler İçin Ücretsiz Gidiş-Dönüş Bilet Başvuruları Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Öğrencilerimize memleket bileti bizden” projesi ile her kademeden öğrenciye memleketlerine dönüş için destek olunacak. Devlet yılda iki defa şehir dışında okuyan öğrencilerin evine gidiş dönüş biletlerini karşılayacak.

Başvuruları açılan bu projede her bilet için ödenecek tutar 750 TL. Bu proje ile ailelerinden uzakta farklı illerde öğrenim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine destek olmak hedefleniyor. Cumhurbaşkanının duyurduğu bu destek ile öğrencilerin evlerine dönüşü kolaylaştırılıyor. Proje özellikle gidiş-dönüş biletlerini almakta zorluk çeken öğrenciler için faydalı oluyor.  

Öğrencilere 4 Bilet Yardımı

Projenin duyurulmasının ardından başvurular da başladı. Devlet yılda 2 kez olmak üzere öğrencilerin hem gidiş hem de dönüş biletlerini karşılayacak. Bu sayede öğrencilerin gidiş ve dönüşleri onları maddi anlamda zorlamayacak. Destek bütçesi toplam 300 milyon TL olacak. Destekten 150 bin üniversite öğrencisi faydalanacak.

ogrenci ucretsiz bilet1

Öğrencileri oldukça sevindirebilecek bu haber hem öğrenciler hem de veliler tarafından sevinçle karşılandı. 2022 yılında her bir bilet için 500 TL verilmişken bu yıl her bir bilet için 750 TL destek verilecek. 3 bin TL’lik bu destekten yararlanabilmek için öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrenci ailelerinin ikametgâh ettiği adreste yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına doğrudan başvuru yapması gerekiyor.

Ödemeler, SYDV tarafından öğrencinin IBAN hesabına aktarılıyor ve bu sayede öğrencilere ulaşımları için gerekli olacak para ulaştırılmış oluyor. “Öğrencilerimize memleket bileti bizden” projesinden 25 yaş ve altı öğrenciler yararlanabiliyor.

ogrenci ucretsiz bilet2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da projeye yönelik açıklamalarda bulundu. Yanık açıklamasında, “Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız.” dedi. Sosyal yardımlar arasında öğrencilere de yer verilmesi ve ulaşım masraflarının karşılanması ile birlikte daha rahat bir şekilde memleketine ulaşarak ailelerini görebilecek öğrenciler bu yardımı sevinçle karşıladı.

Yalnızca üniversite öğrencilerini değil ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini de kapsayan bu proje öğrencilerin ulaşım masrafını karşılayarak onların yükünü azaltacak.

Daha Fazlası

Erhan KAÇAR

20 yıllık muhasebecilik ve sgk uzmanlığı, 10 yıllık mali müşavirlik deneyimi ile yıllardır SGK, Emeklilik, Bağkur, Engelli Hakları ve diğer kategoriler için deneyimlerimi sizlerle paylaşarak içerikler üretmeye çalışıyorum. Siz değerli okurlarımızın doğru bilgiye ulaşması için Editör ve Danışma ekibimizle kaliteli ve en güncel içeriklerle yolumuza devam ediyoruz. Sitemizi takip edin ve doğru bilginin adresinde kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu