emekli-sandigi-2

Yedek Subaylık Borçlanması Emekli Maaşını Nasıl Etkiler?

Yedek subaylık borçlanması ile Emekli Sandığı mensupları 4 aylık öğrencilik süresini kazanarak emeklilik yaşını öne çekebilir ve maaş ikramiye katsayısını artırabilir.

Editör·
Yazıyı Oku →
konya-sgm-iletisim-bilgileri

Selçuklu SGM İletişim Bilgileri, Adres ve Ulaşım Rehberi

Selçuklu SGM iletişim kanalları, adres bilgileri ve toplu taşıma ulaşım detayları ile Sosyal Güvenlik Kurumu başvurularınızı eksiksiz yönetin.

Editör·
Yazıyı Oku →
van-sgm-iletisim-bilgileri

İpekyolu SGM İletişim Bilgileri ve Telefonları

Van İpekyolu Sosyal Güvenlik Merkezi adres, telefon, dahili numaralar ve ulaşım bilgileri. İpekyolu SGM iletişim hatları ile kuruma kolayca ulaşın.

Editör·
Yazıyı Oku →
burdur-sgm-iletisim-bilgileri

Gölhisar SGM İletişim Bilgileri ve Hizmet Detayları

Gölhisar SGM iletişim bilgileri, telefon numarası, adres ve randevu alma süreçlerine dair en güncel ve detaylı rehber.

Editör·
Yazıyı Oku →
sinavlar

SGK Görevde Yükselme Sınav Şartları ve Konuları 2026

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde çalışan personelin kariyer planlamasında kilit rol oynayan SGK görevde yükselme sınavı başvuru şartları, ders konuları ve atama süreçleri…

Editör·
Yazıyı Oku →
Genel

Merkez Bankası Paralar İle İlgili Karantina Kararı Aldı!

Merkez Bankası Paralar İle İlgili Karantina Kararı Aldı!

Merkez Bankası Paralar İle İlgili Karantina Kararı Aldı! Korona virüsü salgını ile ilgili Merkez Bankası tarafından yepyeni karantina kararı geldi. Merkez Bankası almış olduğu karar doğrultusunda Türkiye genelindeki tüm banknotlar için karantina uygulaması kararına gitti. Korona virüsünün en çok barındığı ve insandan insana en çok el değiştiren ürün olan banknotlarla ilgili olarak karar alınarak uygulamaya konulmuş olmaktadır. Alınan karar doğrultusunda ise banknotlar izole edilmiş alanlarda en az 7 gün olmak koşuluyla karantinaya alınıyor. Alınan bu kararın ardından ise daha önce dolaşıma sunulmamış olan banknotların kullanılmasına ağırlık verilmiş durumda.

Banknotlar Koronavirüsüne Karşı İzole Alanlarda Bekletilecek!

Banknotlar Koronavirüsüne Karşı İzole Alanlarda Bekletilecek! Korona virüsü tüm dünyada etkisini göstermeye ve hızla can almaya devam etmektedir. Ülkeler korona virüsüne karşı her geçen gün tedbirlerini genişletmekte ve yeni tedbirler almaya devam etmektedir. Türkiye Merkez Bankası tarafından alınan son dakika kararına göre de tüm Türkiye genelindeki banknotlar izole edilmiş alanlarda en az 7 gün boyunca karantinada tutulacaklardır. Elden ele en çok yer değiştiren ürün olan banknotlar korona virüsü olsun ya da olmasın en çok mikrop barındıran ve bulaştıran olarak bilinmektedir. Bu kapsamda Merkez Bankası başlattığı uygulama ile banknotlar izole edilmiş alanlarda en az 7 gün boyunca karantina altına alınacaklardır.

Gelen bilgilere göre de Merkez Bankası korona virüsü tedbirlerini ilk günden beri almış bulunmakta. Korona salgınına karşı daha önce kullanılmamış olan banknotları kullanarak tedbiri elden bırakmamaktadır. Gelen diğer bilgilere göre de ATM’lerde de tedbirlere devam ediliyor. ATM’lerde korona virüsüne karşı olarak para çekme işlemi artık QR kare kod işlemi ile gerçekleştiriliyor. QR kare kod işlemleri ile böylece vatandaşlar tuşlarla temas etmeden işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Yapılan en son çalışa ise Türkiye genelindeki tüm ATM’lerin ortak ATM olması çalışmaları son sürat devam ediyor. Bu konudaki çalışmalar en kısa zamanda sonuçlandırılacaktır. Amaç vatandaşlara her zaman en iyi hizmeti sunmaktır.

💬 Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

ℹ️ Yorumunuz incelendikten sonra yayımlanır.