engelli

Süreli Engelli Raporu Nedir, Kimlere Verilir? 2026 MEVZUAT

Süreli engelli raporu kimlere verilir, kaç yıl geçerlidir, nasıl yenilenir, itiraz nasıl yapılır? 2026 mevzuatına göre tüm süreçleri net ve güncel biçimde öğrenin.

erhan-kacar·
Yazıyı Oku →
Süreli Engelli Raporu Nedir, Kimlere Verilir? 2026 MEVZUAT
emeklilik

Memurlar Engelli Raporuyla Emekli Olabilir mi?

Memurlar engelli raporuyla emekli olabilir mi sorusunun güncel yanıtı burada. 2008 öncesi ve sonrası memurlar için şartlar, prim süreleri ve başvuru adımları detaylıca açıklandı.

erhan-kacar·
Yazıyı Oku →
Memurlar Engelli Raporuyla Emekli Olabilir mi?
engelli

Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Edilir?

Engelli sağlık kurulu raporuna itiraz süreci 2026’da nasıl işler? 30 günlük süre, il/ilçe sağlık müdürlüğü başvurusu, hakem hastane ve gerekli belgeler burada.

erhan-kacar·
Yazıyı Oku →
Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Edilir?
bagkur

Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır?

Çiftçi belgesi nasıl alınır sorusunun güncel yanıtı: Ziraat Odası kaydı, gerekli evraklar, ÇKS başvurusu, e-Devlet işlemleri ve 2026 üretim yılı için dikkat edilmesi gerekenler.

sgk-editoru·
Yazıyı Oku →
Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır?
emeklilik

İsteğe Bağlı Nasıl Emekli Olunur? ŞARTLARI 2026

İsteğe bağlı emekli olma koşulları, gerekli gün sayılarının tamamlanmasını, aynı zamanda gerekli prim ödemesi şartlarının da yerine getirilmesini gerekmekte...

erhan-kacar·
Yazıyı Oku →
İsteğe Bağlı Nasıl Emekli Olunur? ŞARTLARI 2026
Genel

Toplam 150 Bin Firmaya Faturada Kolaylık Sağlanacak!

Toplam 150 Bin Firmaya Faturada Kolaylık Sağlanacak!

Toplam 150 Bin Firmaya Faturada Kolaylık Sağlanacak! Korona virüsü nedeni ile birlikte Türkiye genelinde 81 ilimizde faaliyette bulunan pek çok işletme için çalışmasına yasak getirilmiş bulunmaktadır. 81 ilimizde yasak getirilen işletmelerden sadece birkaçı ise sinema, düğün salonu, kır bahçesi, çay bahçesi, yüzme havuzlar ve spor salonlarından oluşmaktadır. Bu ve benzeri gibi işletmeler için alınan karar neticesinde korona virüsü dolayısıyla iş yapamadıklarından yola çıkılarak 3 ay süre için fatura gönderilmeme kararı alınmıştır.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer alan ve faaliyetlerine geçici süre ile durdurulan işletmeler için fatura gönderimi hakkında söylenecek son sözü söylemiş bulunmaktadır. Bakan Dönmez, Genelge içeriğinde bazı işletmelerin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğunu ve bu işletmelerin sayaçlarının 3 ay süre ile okunmayacağını ve kendilerine belirtilmesine karşın yinede fatura gönderilenlerin olması karşısında itiraz edebileceklerini belirtmiş bulunmaktadır. Bakan ayrıca herhangi bir sıkıntıya sebebiyet vermeyeceklerinin altını da çizmiş bulunmaktadır.

Herhangi Bir Şüphesi Olan itiraz Edebilir!

Herhangi Bir Şüphesi Olan itiraz Edebilir! Yukarıda belirtilen işletmelere 3 ay süre ile fatura gönderilmeyeceği belirtilmiş ve korona virüsüne karşı tedbirlerin devam etmesi durumunda da belirtilen sürenin uzatılabileceği belirtilmektedir. Belirtilen 3 ay zaman zarfı içerisinde oluşacak olan kısmı faturalar için de daha sonra ödeme ya da ödenmeme planı süreç sonunda değerlendirilecektir. Belirtilen işletmeler için yanlışlıkla dahi olsa herhangi bir fatura gönderiminin sağlanması durumunda da bu işletmeler şikayetlerini bildirebileceklerdir. Yanlışlıkla fatura gönderilen bu işletmeler, Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasa Düzenleme Kurumu’na şikayetlerini iletebileceklerdir. Bakan konu ile ilgili oldukça hassas olduklarını ve herhangi bir yanlışlık için EPDK’ya gelen şikayetler ile hemen irtibata geçerek, yapılan yanlıştan dönülmesi için gerekenin yapılacağını belirtmiştir.

EPDK Nisan ayı başında alınan karar çerçevesinde, elektrik ve doğalgaz faturalarına yönelik olarak karar almıştır. Alınan karara göre karantinaya alınan ve idari kararlar neticesinde sayaç okuma işlemlerinin durduğu yerleşim alanlarında kıyasen fatura düzenlenmeye başlamış bulunmaktadır. Konu ile ilgili olarak Bakan Dönmez, büyük kentlerde böyle bir karantina uygulamasının çok olmadığını belirtmiş ve faturaların vatandaşın gerçek tüketim değeri üzerinden yansıtıldığını belirtmiştir. Şüphesi olan vatandaşların itiraz edebileceğini ve kendilerinin de üzerlerine düşen vazifeyi yerine getireceklerini belirtmiştir.

💬 Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

ℹ️ Yorumunuz incelendikten sonra yayımlanır.