engelli

Süreli Engelli Raporu Nedir, Kimlere Verilir? 2026 MEVZUAT

Süreli engelli raporu kimlere verilir, kaç yıl geçerlidir, nasıl yenilenir, itiraz nasıl yapılır? 2026 mevzuatına göre tüm süreçleri net ve güncel biçimde öğrenin.

erhan-kacar·
Yazıyı Oku →
Süreli Engelli Raporu Nedir, Kimlere Verilir? 2026 MEVZUAT
emeklilik

Memurlar Engelli Raporuyla Emekli Olabilir mi?

Memurlar engelli raporuyla emekli olabilir mi sorusunun güncel yanıtı burada. 2008 öncesi ve sonrası memurlar için şartlar, prim süreleri ve başvuru adımları detaylıca açıklandı.

erhan-kacar·
Yazıyı Oku →
Memurlar Engelli Raporuyla Emekli Olabilir mi?
engelli

Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Edilir?

Engelli sağlık kurulu raporuna itiraz süreci 2026’da nasıl işler? 30 günlük süre, il/ilçe sağlık müdürlüğü başvurusu, hakem hastane ve gerekli belgeler burada.

erhan-kacar·
Yazıyı Oku →
Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Edilir?
bagkur

Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır?

Çiftçi belgesi nasıl alınır sorusunun güncel yanıtı: Ziraat Odası kaydı, gerekli evraklar, ÇKS başvurusu, e-Devlet işlemleri ve 2026 üretim yılı için dikkat edilmesi gerekenler.

sgk-editoru·
Yazıyı Oku →
Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır?
emeklilik

İsteğe Bağlı Nasıl Emekli Olunur? ŞARTLARI 2026

İsteğe bağlı emekli olma koşulları, gerekli gün sayılarının tamamlanmasını, aynı zamanda gerekli prim ödemesi şartlarının da yerine getirilmesini gerekmekte...

erhan-kacar·
Yazıyı Oku →
İsteğe Bağlı Nasıl Emekli Olunur? ŞARTLARI 2026
Genel

Sağlık Bakanı Açıkladı KPSS ile 8844 Sözleşmeli Personel Alınacak

Sağlık Bakanı Açıkladı KPSS ile 8844 Sözleşmeli Personel Alınacak

Sağlık Bakanı Açıkladı KPSS ile 8.844 Adet Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS puanlarına göre, ÖSYM tarafından yapılacak olan merkezi yerleştirme ile birlikte yaklaşık olarak 9 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, Bakanlığın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde görevlendirilmek üzere, Kamu Personel Seçme Sınavı puanına bağlı olarak, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan merkezi yerleştirme işlemi ile birlikte tam olarak 8 bin 844 adet sözleşmeli personel alımı yapılacağını belirtmiş olmaktadır. Bakan Fahrettin Koca açıklamalarını Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirmiş bulunmaktadır.

Sözleşmeli Personel Alınacak Birimler Hangileridir?

Sözleşmeli Personel Alınacak Birimler Hangileridir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarını Twitter üzerinden yaparken, sözleşmeli personel alımı yapılacak birimleri de açıklamış bulunmaktadır. Bakan Koca açıklamalarına devam ederken de açıklamasına şu şekilde devam etmiş bulunmaktadır. “Başkanlığın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak olan merkezi yerleştirme işlemi ile 8 bin 844 adet sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz” bilgisini vermiş bulunmaktadır. Ve hangi birimden kaç personel alınacak açıklamalarında yer vermiş bulunmaktadır.

Gelen açıklamaya göre de alınacak olan 8 bin 844 adet personel dağılımı aşağıdaki gibidir.

  • Hemşire, 3.762 adet
  • Ebe, 1.091 adet
  • Sağlık Teknikeri / Sağlık Teknisyeni, 3.476 adet(sosyal çalışmacı, biyolog, psikolog, odyolog, diyetisyen, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi).

Yukarıda belirtilen alanlar için başvuruda bulunmak isteyen adaylar gereken Tercih Kılavuzu’nun ÖSYM internet sitesinde yayınlanmasının ardından, adaylar tercihlerini yapabileceklerdir. Tercihlerini gerçekleştirmek isteyen adaylar işlemlerini 14 – 20 Şubat tarihlerinde gerçekleştirebileceklerdir. Konu ile alakalı yapılacak olan duyurular için de Bakanlığın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edebilirsiniz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında yer verdiği diğer bir konu ise 2020 yılı için sözleşmeli personel alımına esas çalışma planlarımızı bitirirdik. Pozisyon ihdası ve açıktan atama izni için ilgili kurumlar ile görüşmelerinin devam etiğini belirtmiş bulunmaktadır. Bakan Koca diğer yandan da vatandaşlarımıza yapılacak olan atamaların, daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum, sağlık camiamıza hayırlı olsun dedi.

💬 Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

ℹ️ Yorumunuz incelendikten sonra yayımlanır.