Polislerde Eş Durumu Tayini (Ataması) Nasıl Yapılır?

Polis eş tayin isteme, polislerin evlendikten sonraki hallerini ifade edilen kapsamları düzenleyen durumları içerir. Bu atamaların evlilik akdinden sonra gerçekleştirileceği kesin hükümlerle açık olduğu için eşler arası resmi nikah zorunluluğu bulunur. Bu kapsamda düzenlenmiş olan “Polis Eş Durumu Tayin Yönetmeliği” detayları eşlerin statülerine göre farklı işlemleri baz alır.
Yönetmelik kapsamında aynı bölgede olmak isteyen kişiler için her ikisinin de evlendikten sonra polis olduğu durumlarda iki ayrı durum bulunur.
Bu kapsamda düzenlenen polis eş durumu tayini şu hususlarda gerçekleştirilebilir:
- Yönetmelik kapsamında polislerden birine, eşin olduğu bölgeye tayin olma şansı tanınır. Ancak bu tayin hakkı bir kereye mahsus gerçekleştirilir.
- Yönetmelik kapsamında eş, polis olan eşin bulunduğu bölgede görev yapmak istemiyorsa yine bir kereye mahsus olmak kaydıyla kura yöntemine gidilir. Bu kapsamda kura çekme sonucunda bir görev yeri belirlenir. Bu görev yerine iki polis eş de birlikte gider.
Polis Eş Durumu Tayin Yönetmeliği Nedir?
Belirli kanun kapsamında belirlenmiş olan polis eş durumu tayin yönetmelik içeriği ihtiyaç duyulan dönemin şartlarına göre değişiklik gösterebilir.
Polis eş durumu tayin yönetmeliğine göre polislerin atama dönemleri yılda iki kez olarak gerçekleştirilmektedir. Ancak eş tayin atamaları bazı istisnalar dışında zaman dışı olarak da gerçekleştirilebilmektedir.Yönetmelik kapsamında düzenlenen atamaya dair genel çerçeve şu şekildedir:
- Polislerin ilk atamaya hak kazandığı dönemden itibaren eş tayini isteme hakkına sahiptir.
- Polis atama dönemleri standart olarak yılda iki kere olmakla birlikte Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirilir.
- Polislerin standart atama dönemleri dışında mazeretli atama dönemleri bulunmaktadır. Bu dönemler Şubat ve Eylül ayları içerisinde gerçekleştirilir.
- Standart atama dönemleri dışında sayılan mazeret atama dönemleri içerisinde de polisler, eş tayini hakkına sahiptir.
Polis Eş Durumu Tayini için Gerekli Belgeler Nelerdir?
Polislerin eş durumlarında tayin talep edebilmesi için tayin başvurusu gerçekleştirilmesi gerekir. Bu kapsamda konuyla ilgili olan kurum başvuru yapacak olan polis ve eşinden çeşitli evraklar istemektedir.
Bu evraklar, kişilerin mesleki statü durumlarını tayin edebilmek için kontrol sağlamada kullanılır. Tayin hakkından yararlanmak isteyen polislerin talep edilen belgeleri eksiksiz bir şekilde teslim etmesi gerekmektedir.
Yönetmelik kapsamında polis eş atamasında talep edilen evraklar ile ilgili detaylar şu şekildedir:
- Eşlerin çalıştığı kurumlardan her bir eş için alınması gereken görev yeri belgesi,
- Eşlerin bağlı bulunduğu herhangi bir meslek kuruluşu var ise her bir eş için bu kurumdan alınacak olunan belge,
- Eşlerin bağlı olduğu vergi dairesi kurumundan her bir eş için alınan belge,
- Geçirdikleri hizmet süresinin uygun olduğuna dair edinilen belge (Polislerde hizmet süresi 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun madde 4’üne göre belirlenir. Bu kapsamda bağlı olunan hizmet dökümünün detaylı bir çıktısı alınması tavsiye edilir).

Polis Eş Durumu Tayini Kaç Günde Belli Olur?
Devlet kurumlarında işleyiş sabit bir süre kapsamında çok nadir gerçekleşen bir durumdur. Bunun temel sebebi işlemlerin talepler doğrultusunda çeşitli yoğunlukları doğurmasıdır. Daha çok atama talebinde daha yoğun olan bakanlık, atama sonuçlarını yaklaşık 2 ay içerisinde sonuca kavuşturmaktadır.Daha az atama talebinin bulunduğu dönemlerde ise süreç 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde sonuçlanmaktadır. Öte yandan çok nadir olmakla birlikte, yoğunluğa bağlı olarak, dilekçe işleme alındıktan hemen sonra tayin gerçekleşebilmektedir.Bu kapsamda polis eş tayini belli olma süresi geçmişteki uygulama esaslarına bakıldığında şu şekildedir:
- Standart atamalar: Genellikle 2 aydır. Standart atamalarda tayin süresi mazeret atamalarına göre daha uzun sürebilmektedir. Bunun temel sebebi atama için başvuru yapacak olan polisin daha fazla olmasının öngörülmesidir. Dolayısıyla tayin süreci daha yoğun işlemleri kapsamaktadır.
- Mazeret atamaları: Genellikle 1 aydır. Mazeret atamalarında tayin süresi daha hızlı sonuca bağlanabilmektedir. Bunun temel nedeni ise istisna süreçler hariç olmakla birlikte genellikle mazeret atamalarına daha az polisin başvuru yapıyor olmasıdır.
Polis Eş Durumu Özel Sektör Nasıl Olur?
Polis eş tayiniyle ilgili her sektörün birbirinden ayrı özel durumları ve süreçleri bulunmaktadır. Bu kapsamda özellikle özel sektör bünyesinde çalışan polis eşleri, 4A veya 4B hizmet dökümüne tabi olarak çalışmaktadır. Polisler ise 4C hizmet dökümüne tabi olarak mesleklerini icra etmektedir.
Tayinler memurlara özgü olarak uygulandığı için istisnalar hariç olmak üzere özel sektörde çalışan polis eşlerinin tayin hakkı bulunmamaktadır. Bu konuyla ilgili temel istisna polislerin ilk ataması olduğu için bu atamada mazeret kullanılarak eş yanına tayin olma ihtimali doğmaktadır.Polis olmamasına rağmen kurumlar arası koordinasyonun gözetildiği atamaya hak doğuran meslek detayları şu şekildedir:
- Belediye başkanı,
- Belediye kadrosunda bulunan eşler,
- Milletvekili,
- Muhtar,
- Üniversite kadrosunda bulunan eşler.
Bu meslek gruplarında atama durumu gözetilirken yüksek unvanlı olan kişi baz alınmaktadır. Yani bulunduğu kurumda daha yüksek statüye sahip olan eşin yanına diğer eş tayin usulüyle gönderilir. Öte yandan sabit veya çakılı kadro tabiriyle görevlendirilen mesleki gruplar bulunur.
Bu mesleki gruplar üniversite veya belediye kadrolarında görev alan çalışanlardır. Bu gibi durumlar polis olan eş, genellikle bu kadroya sahip olan eşinin yanına tayin edilir.
Polis Eş Durumu Tayin Dilekçesi Örneği Nasıl Hazırlanır?
Devlet kurumlarına dilekçe hazırlanırken dikkat edilmesi gereken temel husus dilekçenin açık ve resmi bir dil ile yazılmış olmasıdır. Açık bir şekilde talep edilen istekler, daha çabuk sonuçlandığı için süreci hızlandırabilmektedir.Uygun hitap, ıslak imza ve net talep ifadesiyle hazırlanmış olan dilekçeler ilgili kurumda talebin öne çıkmasına da neden olabilmektedir.
Bu nedenle hazırlanacak olan polis eş durumuatama dilekçesi örneği şu hususları mutlaka içermelidir:
- Başvuru yapacak polis eşin aktif görev süresi,
- Evlilik tarihinin açık beyanı,
- Islak imza,
- Kimlik bilgileri (özellikle T.C. kimlik numarası),
- Net bir şekilde ifade edilmiş olan tayin talebi,
- Polis eşinin çalıştığı kurum,
- Polis eşinin çalıştığı kurumun bulunduğu il ve görev bölgesi,
- Polisin kadro unvanı.
Hemşire Polis Eş Durumu Tayini Nasıl Olur?
Devlet kurumları koordinasyonu kapsamında bulunan hemşire olan eşten dolayı polis olan eşin tayin isteme hakkı doğmaktadır. Polis olan eş ile aynı süreç içerisinde gerçekleştirilen hemşire eş polis tayini sürecinde dilekçe ve evrak gereklilikleri aynıdır.
Bu kapsamda dikkat edilmesi gereken temel husus hemşire olan eşin devlet hastanelerinde görev yapıyor olmasıdır. Aksi takdirde memur olmadığı için devlet kurumları arası koordinasyon ilkesi söz konusu olmayacaktır. Dolayısıyla özel sektörde çalışan hemşire eş için polis eş durumu ataması hak doğurmamaktadır.
Polis Öğretmen Eş Durumu Nedir?
Öğretmenler, devlet memurluğu kanunu kapsamında çalıştığı için devlet kurumları arası koordinasyon ilkesinden sorunsuz bir şekilde yararlanabilir. Öğretmen eş polis tayini durumunda kadro uygun olmak şartıyla atama talebi söz konusudur.Yine hemşirelerde olduğu gibi öğretmenlerde de devlet kurumlarında görev yapma şartı aranmaktadır. Dolayısıyla özel sektörde çalışan öğretmen eş polis için tayin isteme hakkı bulunmamaktadır.
Polis Akademisyen Eş Durumu Nedir?
Devlet kurumları arası koordinasyon ilkesinden yararlanabilen bir diğer meslek kolu akademisyenlerdir. Çakılı kadro olarak adlandırılan akademisyenlerde herhangi bir tayin söz konusu olmadığı için atamayı talep edecek olan kişi, polis olan eştir.
Gerekli şartları sağlayan akademisyen eş polis tayini sürecinde yine dilekçe verilmelidir. Dilekçenin olumlu sonuçlanması halinde polis olan eş, akademisyen olan eşin bulunduğu yere tayinini alabilmektedir.
Polis Sözleşmeli Öğretmen Eş Durumu Tayini Nasıl Olur?
Sözleşmeli öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında memur statüsündeki tüm haklardan yararlanabilen meslek koludur. Tıpkı kadrolu öğretmenler gibi sözleşmeli öğretmenler de atama haklarından belli şartları sağladıkları durumlarda yararlanabilmektedir. Bu kapsamda sözleşmeli öğretmen eş polis tayini sürecinde bir yıllık hizmet şartı aranmaktadır.
Eşlerin 1 yılı doldurduktan sonra isteyebilecekleri tayin sonucu polis eş sözleşmeli öğretmen olan eşin yanına gidebilmektedir. Öğretmenler doğu görevleri boyunca sözleşmeli sayıldığı için tayin polis olan eş üzerinden yapılmaktadır. Öte yandan ücretli öğretmen eş polis tayini sürecinde herhangi bir atama talebi yapılamamaktadır.

Polis Asker Eş Tayini Nasıl Olur?
En hızlı sonuca bağlanan tayin süreçlerinden birisi asker eşin varlığı durumunda gerçekleştirilen atamalardır. Özellikle hızlandırılmış olan bu süreçte atama talebi istisnalar hariç olmakla birlikte olumlu olarak sonuçlanmaktadır. Resmî Gazete’de yayınlanan yeni düzenleme kapsamında uzman jandarma ve uzman erbaşlar da polis eş tayin durumundan yararlanabilmektedir.
Yani, asker eş polis tayini süreci genellikle dilekçenin kabulünün hemen ardından gerçekleştirilmektedir. Öte yandan başka güvenlik birimi çalışanlarında atamaya esas alınacak durum norm kadronun var olmasıdır.
Polis Tayin İsteme Şartları Nelerdir?
Polis tayinlerinde ilgili kurumun tayinlerin kolay düzenlenebilmesi ve su istimale açık hale gelmemesi için belirlediği birtakım şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar kapsamında uygun tayin dönemlerinde isteyen polisler farklı şehirlere atmalarını talep edebilmektedir.
İlgili kanun çerçevesinde düzenlenen polis ataması şartları temel olarak şu çerçeveyi kapsamaktadır:
- Evlilik gibi boşanma hali de ilgili yasa çerçevesinde mazeret tayini kapsamı içerisine alınmıştır. Bu kapsamda boşanma tayini hakkından yararlanmak isteyen polisin boşanma ilamı ile atama dilekçesi yazması gerekmektedir.
- Mazeret atamaları kapsamında tayin talep edecek olan polis eş veya çocuk durumunu mazeret olarak gösterebilmektedir. Bu kapsamda eş veya çocuğun bulunduğu kente tayin talebi, polisin şartları taşıması halinde olumlu sonuçlanmaktadır.
- Polis olan kişi nüfusa kayıtlı olduğu ile atama talep edemez. Etse de bu talep kesinlikle olumsuz olarak sonuçlanmaktadır. Belirlenen çerçeve kapsamında istisna olarak ifade edilen tek husus kadın polisleri kapsamaktadır. Bu kapsamda kadın polisler, evlenmeden önce bağlı oldukları nüfusa esas olan şehre atama talebinde bulunabilir.
- Polis olan kişi tayini aldırmış olduğu şehre yeniden tayin talebinde bulunmak için atamadan sonra 5 yıl olan hizmet süresini doldurmalıdır. Aksi takdirde ataması yapılmayacak olan polisin dilekçesi de kabul edilmeyecektir. Bu çerçevede 5 yıl sonra atamanın gerçekleştirilebilmesi için ilgili kurum, valilikler veya genel müdürlüklerden görüş beyanını da dilekçeye ek olarak istemektedir. Bu görüş beyanının içeriği polisin ayrıldığı kente dönüşünde herhangi bir engel olmadığı yönünde hazırlanır.
- Polis olan kişinin tayin istediği bölgede kadro durumu müsait olduğu sürece atama talebi işleme alınmaktadır.
Kadın Polis Tayinleri Nasıl Olur?
Kadın polislerde tayin durumları bazı maddeler kapsamında erkek polislerden ayrılmakta ve çeşitli istisnalar olarak düzenlenebilmektedir. Belirli kriterler kapsamında tayin alabilecek olacak kadın polisler tıpkı erkek polisler gibi polis eş durumu tayini hakkından yararlanabilmektedir.
**Öte yandan nüfusa kayıtlı oldukları ile tayin isteme hakkı bulunan kadın polisler, bu yasa çerçevesinde istisna olarak ele alınmaktadır. Genel olarak polislerin ataması Emniyet Genel Müdürlüğü Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği düzenlemelerine göre gerçekleştirilmektedir. **
Yeni mezun olan polis, atama talebi öncesi ilk görev yeri olan 1’inci bölgeye atanmak ve buradaki hizmet süresini doldurmak durumundadır.
Ardından kadın polis tayin hakkı talep ederse tıpkı erkek polislerde olduğu gibi iki hususa dikkat etmelidir:
- Atama dönemlerinde gerçekleştirilen tayinlerde 7 bölge seçme zorunluluğu bulunur.
- 7 bölgenin her birinden 1 görev yeri seçmek her bir polis memuru için zorunludur.





💬 Yorumlar (105)
Son 50 yorum gösteriliyor (toplam 105)
Merhaba eşim polis memuru,ben öğretmenim.ben doğu görevimi tamamlamadan eş durumundan eşimin yanına geldim.eşimden dolayı muaf görünüyor sistemde.yeni yasaya göre eşim yeniden doğuya gitmesi gerekiyor o gittiği zaman benim de doğu hizmeti yapmam için bulunduğum yerden tayin istemem gerekir mi? Normal koşullarda eşim 2 yıl görev yapıp tekrar gelecekti ama benim muafiyetim eşim doğuya gittiğinde sona erer mi?
Merhaba iyi günler yeni egm bölge ataması yönetmeliğinde ( Yönetmelikte yapılan düzenleme ile personelimiz, eşinin görevi sebebiyle görev yapmakta olduğu birimin hizmet süresinden daha fazla aynı yerde kalmak zorunda bulunması halinde, biriminin hizmet süresini tamamlamasına müteakip eşinin başka bir ile atanamayacağına dair belgeyi sunarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfından bir göreve atanma talebinde bulunabilecektir. Bu taleplerde yeni düzenlenen hizmet süreleri esas alınacak olup, bu şartlara haiz personelin de gerekli belgelerle dilekçe yolu ile Personel Daire Başkanlığına müracaatta bulunması gerekmektedir.) Maddesi mevcut. Eşim kamu kurumunda çakılı kadro ataması olmuyor. Polis olarak Ankara da çalışmaktayım ve yılım dolunca bu madde uygulanır mı. Kolaylık sağlanır umarım.
İyi günler ben izmir merkez ilçede görev yapıyorum eşim de iZmirin dış ilçesinde astsubay ben polis memuruyum eş durumdan eşimin olduğu yere tayin istedik iller arası tayin kabul olurmu arada 82 km var.
Arkadasim atandi esi ozel sektorde son 3 yıl sigortasi yattigi icin atama gerceklesti ne memlketine atandi
Merhaba. Ben öğretmenim eşim polis memuru. Bu yıl şark görevimizi tamamladık. Ben öğretmen olarak il dışı tayin istesem eşim bana tabi olarak gelir mi ya da daha sonra eylül ayındaki mazeret tayinlerinden faydalana bilir mi. Teşekkür ederim
Merhaba ben devlet hastanesinde çakılı sözleşmeli hemsireyim eşim polis .ben eşimin yanına tayin isteyebilir muyum
Merhabalar eşim üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapmakta bende polis olmak istiyorum bu durumda eşimin yanına tayin isteyebilir miyim? Ve ne kadar süre burada görev yapabilirim?
Merhaba ben Giresun ilinde ikamet ediyorum ve kadrom çakılı kadro Giresun da. Eşim pölis memuru şuan Gümüşhane’de görev yapıyor 2 şark görevinde Giresun iline gelme şansı varmı
Mrblar ben doğuda kadrolu öğretmenin ve doğu görevim bitti (kadın) . Nişanlım ise şuan polis okulunda yeni mezun olacak haziranda .benim de temmuzda yeni yerim belli olacak onun benim yanıma gelme durumu var mı acaba ilk atama çünkü. Ağustosta düğün var. Önceden gerek var mı nikaha yoksa ağustosta evlenip ikimiz başka yerlere atanıp Eylül'de mazeret ataması yapabilir miyiz
3 yıllık Polis Memuruyum,eşimin polis memuru olarak ilk ataması gerçekleşecek,Eşimin memleketinde görev yaptığımdan eşim bana tabii olamıyor, Eşim bir il tercih edecek ve ben onun yanına tayin olmak istiyorum, eşimin ataması gerçekleştirdikten ne kadar sonra eşimin yanına atamam gerçekleşir...
Merhaba ben sağlık bakanliginin 10.000 sürekli işçi kadrosundan klinik destek elemanı olarak atandım 2 ay sonra jandarma eşimin tayin durumu var bende onla beraber tayin isteyebilirmiyim
Necati bey durumunuz ne oldu acaba?
Mrhb ben polisim eşim tayinim vana cıktı eşim öğretmen 18.09.2022 de 3 yıl doluyor kadro alıyor, eşim ağustosdaki 2022 deki atamada yanıma tayin istiyebiliyormu
Merhaba yaklaşık 1 ay sonra polis olarak atanacağım. Eş adayım şu an şehir hastanesinde sözleşmeli hemşire evlendiğimizde benim ona tayin olma hakkım varmıdır? Ayrıntı olarak evleneceğimiz süreye kadar sözleşmeden kadroya geçme ihtimalide var. Yanıtlarsanız sevinirim...
iyi günler... polis memuru defterderlık Uzmanı eşe tabimidir?
Merhaba sağlık bakanlığında kadrolu ebeyim eşim polis memuru doğuya tayin istesem eşim eş durumu tayin talebinde bulunuyormu ilk doğu görevini yaptı
Çok karışık umarım çözüm bulunur. Yüksekova da öğretmenim doğu görevim bitti. Eşim ise yeni atama polis İstanbul çıktı yeri. Nikah yeni yapıldı şuan tercih dönemindeyim. Ben Adıyaman yazsam görev yerimi o gelebilir mi Adıyama eger gelemezse Yüksekovada hala devam etsem gelebilir mi Yüksekovaya lütfen yardımcı olun kısa bir süremiz var kimse net bişey söylemiyor.
Merhaba ben polisim, eşim öğretmen şuan aynı ilde görevliyim eşim buradan tayin istedi, ben kendisine tabi olabiliyormuyum.
Merhaba öncelikler 5 yıllık kkk uzman çavuş olarak hali hazırda görev yapıyorum yakın zamanda evleneceğim evleneceğim kişi Trakya bölgesinde polis memuru olarak çalışıyor yeni 1 yıl oldu ben 2022 yılının tayin dönemi ile Van bölgesine tayin oldum sorum şu şuan eş götürülemez yerde çalışıyorum evlendikten sonra beni başka bi yere mi tayin eder yoksa geri bölgede merkezde bi yere mi tayin eder kanunda bununla alakalı bi madde varmı bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler
Merhaba yaklaşık 2 aylık konya da yeni polis memuruyum nikah yapacağım kişide İstanbul'da aynı benim gibi 2 aylık polis onun bana tabi olmasını istiyoruz Şubat'ta ki eş durumu tayini için başvuruda bulunup konya ya gelme durumu nedir acaba ?
Evet 4d kapsamındasınız ve 4d kapsamındaki işçiler eğer eşleri polis asker ise tayin alabiliyor
1 kez eşinize tabi olma hakkınız var
Mrb eşim polislği kazandı. Ben ise sigortalı özelsektörde tarım işçisiyim benim yanıma gelebilirmi
Bende aynı durumdayım bir çözüm bulabildiniz mi
Merhaba eşim.ozel sektörde calisiyor şuan sınavlara gireceğim kazanırsam eşime mi tabi olurum
Merhaba, Hayır eşinize tabi olmazsınız.
Merhaba, 2017 yılından itibaren 4A lı olarak Mersin de ilçe belediyesinde çalışmaktayım ve eşim polis memuru olacak bu durumda bana mı tabi oluyor ve görev süresi sonunda tayin oluyor mu ? Eşimin doğum yeri Mersin bu durum etkiler mi tayinini ?
Merhaba,eşim polislik eğitiminde ve şubatta ataması olucak,ben de eczanede çalışıyorum,çalışma sürem 1 yıla yaklaştı ve 360 günü doldurucam,eş durumundan tayin olma olasılığı var mı ? Ne tür şartlar aranıyor?
Merhaba Ben atandigim ilk görev yerinde beş yıldir polis memuruyum. Eşim(öğretmen adayı) kpss den atanacak puan aldı. Sormak istediğim sorular 1) kutugumun olduğu ile ataması olursa ben ona tâbi olur muyum ? 2) doğu görevi tayinim onun atamasindan önce olursa o bana tabi olur mu ?
merhaba,ben yaklaşık 1.5 yıldır eczane personeli olarak çalışıyorum,eşim polislik eğitiminde şubat ayında ilk ataması olucak,eş durumu tayini nasıl ? ne yapmamız gerekir? bilgi verirseniz çok sevinirim.
Merhaba kız kardeşimin eşi polis ve kız kardeşim özel sektörde güvenlik görevlisi olarak çalışmaktadır. Es durumundan suan görev aldıkları yerde kalma durumu nedir ? Es durumundan görev yeri değişmemesi söz konusu olabilir mi ?
Merhabalar.Ben 4 yıllık polis memuruyum.Eşim hemşire olacak alımları bekliyoruz.Atama olmadan önce nikah kıydık.Eşimi polisliğin şark görevi geçen illere yazarsam onun yanına atamam olur mu?(Hemşireler ilk başta sözleşmeli olarak geçiyormuş.)
Merhaba ben devlet memuruyum eşim benim görev yerimden dolayı yanima geldi, simdi ben tekrar tayinle baska yere gidecek olsun esimi emniyet gene gönderirmi
Merhabalar. Ben polis memuruyum eşimde bölge idare mahkemesinde zabıt katibi. Eşime geçici görevlendirme ile başka şehire gidecek. Ben bu durumda eşimin olduğu yere tayin isteyebilir miyim acaba
Merhaba eşim öğretmen eş durumundan yanıma tayin istedi 6 ay oldu geleli benim de bu sene şark görevim çıktı fakat ipka verdim ipkamın kabul olmayacağını söylediler eşimin 1 yılı doldurması gerekmiyor mu daha yeni geldi yanıma bilgisi olan var mı acaba bu konuda ?
Merhabalar nişanlım özel sektörde işe başlayacak ben bu sene göreve başlarsam bulunduğum bölge de ne kadar kaldıktan sonra onun yanına gidebilirim ilk mezun atamasından 1 sene sonra gidebilir miyim
Kardeşim sizin durum ile benim ki aynı nasıl oldu sizin olay
Merhabalar ; eşim 4 yıllık polis memuru bende özel sektörde aynı kurumda 3 yıldır öğretmenlik görevi yapıyorum. Dilekçe verdik ama olumsuz olarak geri dönüş yapıldı. Dilekçelerde aile bütünlüğü öncelik sağlanmıyormuydu. Bunun için tekrar dilekçeyi yenilemek mi lazım yoksa dava açıp red mi vermek lazım
Bizde aynı durumdayız acaba denediz mi
Acaba durumunuz ne oldu çok merak ediyorum
Merhaba, Ben istanbulda icra katibiyim eşim ise polis memuru. Ben tayin dilekçesi vermek istiyorum herhangi bir deprem bölgesine çıkma ihtimali yüksek diyorlar. Eşim dilekçe verirse bana bir kereliğine tabii olabilir acaba ? Riske atmak istemiyoruz çevremizde de örnek yok genelde katip polis memuruna tabii olduğu için tereddüte kaldım dilekçe henüz veremedim. Eşim istanbulda 4. Yılını doldurdu. Bu durumla karşılaşan var mı acaba ?
merhaba ben özel sektörde çalışıyorum eş durumundan talepte bulunduk fakat eksik belge çıktığına dair mesaj aldık ve belgeyi tekrardan gönderdik . Daha önce böyle bir şey yaşamış olan var mı başvuru yapalı 1 buçuk ay olacak ne zaman geri dönüş alırız bilen var mı acaba ?
Merhaba ben bekciyim eşim polis memuru kim kime tabii oluyor acaba tayin durumunda nasil bir yol izlemeliyiz tesekkur ederim
Eşim Antalya'ya bu yıl atanda, mazeret tayini için başvuru yaptım ama yönetmelik için uygun değil cevabi aldım. Sözleşmeli öğretmen olması gerekiyor dediler. Ne yapmam gerekiyor. Tekrar mi başvuru yapayım
Merhaba ben memleketimde Vakıfbank’a atandım, eşim polis memuru, biz de eş durumundan mazeret tayini istedik ancak ilki olumsuz sonuçlandı. Emniyet atama yönetmeliğine uygun görülmedi diye bir açıklaması vardı. Ancak bu yönetmeliğe aykırı bir durum yoktu. Ben işe yeni başladığım için 360 gün sigorta primim yok ancak işe girişte 5 yıl başka ile tayin edilemeyeceğime dair taahhütname imzaladım. Eşim 2. Kez dilekçe verdi ancak hala sonuç yok, bu süre zarfında 2 kez atama yapılmasına rağmen bizimkinden ses çıkmadı. Ne yapmamız gerekiyor?
Merhaba 2.5 yıllık polis memuruyum eşim hemşire şehir hastanesinde 5. Yılını doldurdu. Ona tabii olabilir miyim ?
sonucunuz ne oldu, aynı durumdayım bende
Merhaba bu durumu yaptınız mı?
Merhaba Eşiniz yanına tayin istediniz mi bizdede aynı durum var sonuç ne oldu?
Merhaba denediniz mi acaba eşinize tabi olabildiniz mi bilgi verirseniz çok sevinirim
Yorum Yap ↩️ kullanıcısına yanıt yaz