SGK İşçi Şikâyeti Nereye Nasıl Yapılır?

SGK işçi şikâyeti, çalışanların işyerinde karşılaştıkları sosyal güvenlik veya prim bildirimleriyle ilgili sorunları çözmek üzere başvurdukları resmi bir yoldur. İşveren kaynaklı hatalı bildirimler, eksik prim ödemeleri veya yanlış rapor kayıtları gibi durumlar, çalışanların hak kaybına uğramasına yol açabilir. Bu şikâyet mekanizması sayesinde, hatalar usulüne uygun şekilde ele alınır ve düzeltilir.
Her adımda doğru belge sunmak, başvuru formunu eksiksiz doldurmak ve süreci yakından takip etmek, çözümün hızlanmasını sağlar. Şikâyetinizin kabul edilmesi, hem bireysel sorumluluk hem de kurumsal denetim açısından büyük önem taşır.
SGK İşçi Şikâyeti Nedir?
SGK işçi şikâyeti, çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumu’na ilettikleri; prim, kayıt veya ödeneklerle ilgili yanlışlık ve eksikliklerin giderilmesini talep eden resmi bir başvuru yöntemidir. İşverenin zamanında veya doğru bildirim yapmaması, çalışanın hak kaybına uğramasına neden olabilir. Bu tür durumlarda, işçi SGK’ya doğrudan müracaat ederek yanlışlığı düzeltme hakkına sahiptir.
Çalışanın, işyerinden kaynaklı bir sorunla karşılaştığında ilk adımı şikâyet başvurusu yapmaktır. Şikâyet konuları genellikle; prim borçları, iş kazası bildirimleri, geçici iş göremezlik ödenekleri veya hizmet dökümündeki eksik günler gibi alanlarda yoğunlaşır. Bu alanlarda yaşanan her aksaklık, işçinin prim gün sayısını, emeklilik hesabını ve sosyal güvenlik haklarını etkiler.
Şikâyet süreci, işyerinin bağlı bulunduğu SGK müdürlüğüne yapılabildiği gibi, e-Devlet üzerinden de yürütülebilir. İhtiyaç duyulduğunda Şikâyet ve İnceleme denetim birimleri devreye girer, olayı araştırır ve gerekli düzeltmeleri kayıtlara işler. Böylece hem bireysel mağduriyetler giderilir hem de sistemsel sorunların tekrar edilmesi önlenir.
SGK işçi şikâyeti ile işçi, bildirilmemiş veya hatalı bildirilmiş prim günlerinin düzeltilmesini; rapor ödeneklerinin doğru yatmasını ya da iş kazası ve meslek hastalığı kayıtlarının eksiksiz yapılmasını talep eder. Söz konusu talepler, kanuni sorumluluk çerçevesinde Kurum tarafından değerlendirilir ve sonuçlandırılır.
Çalışanın, şikâyetinin olumlu sonucu hem prim gün sayısını günceller hem de ilerideki emeklilik ve diğer sosyal güvenlik haklarını tam olarak almasını sağlar. Bu nedenlerle, SGK işçi şikâyeti; bireyin mali ve sosyal güvenlik güvenliğini koruyan önemli bir araçtır.
Şikâyet Hakkına Sahip Olan Çalışanlar
SGK işçi şikâyetinde, hak talep etme yetkisi, belirli şartları taşıyan tüm sigortalı çalışanlara tanınır. Bu kapsamda;
- 4A (SSK) Sigortalıları: Özel sektör işyerlerinde çalışanlar
- 4C (Kamu Çalışanları): Devlet kurumlarında görevli memur ve işçiler
- 4B (Bağ-Kur) Sigortalıları: Kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, çiftçi ve serbest meslek erbabı gibi gruplar, kendilerine tanınan prim ödeme, iş kazası, meslek hastalığı ve geçici iş göremezlik ödenekleriyle ilgili sorunlarda şikâyette bulunabilir.
Prim gün sayısının eksik görülmesi ya da yanlış iş kazası tarihlerinin kaydedilmesi, sorumluluk alanına giren hatalardır. Çalışan, bu tür yanlışlıkları tespit ettiğinde, öncelikle işverene sözlü olarak bilgi verebilir. İşveren düzeltme yapmazsa resmi başvuru hakkını kullanmalıdır. Bu usul, işverene sorunları düzeltme fırsatı sunarken, çalışanın da yasal yoluna başvurarak denetim mekanizmasını harekete geçirmesini sağlar.
Emeklilik talebinde bulunacak kişiler, geçmiş prim günlerini eksiksiz göstermek için şikâyet hakkını etkili kullanmalıdır. Ayrıca, iş kazası veya meslek hastalığından kaynaklı tazminat taleplerinde de SGK kaydının doğru olması gerekir. Yanlış kayıt, tazminat miktarını ve hak sahiplerinin sosyal güvenlik desteğini doğrudan etkiler.
Yarı zamanlı, çağrı üzerine veya mevsimlik işlerde çalışanlar da prim günleri ve çalışma sürelerinin doğru işlenmesini sağlamak için şikâyet mekanizmasını kullanabilir. Bu süreç, kayıtların güncel tutulması ve çalışanların sosyal güvenlik haklarının eksiksiz korunması açısından oldukça kritiktir.
Şikâyet hakkına sahip tüm çalışanlar, öncelikle e-Devlet veya SGK müdürlüklerine başvurarak eksik veya hatalı kayda itiraz edebilir. Ardından, inceleme ve düzeltme işlemlerinin tamamlanmasını bekleyebilirler. Eğer Kurum cevap vermez veya düzeltme yapılmazsa, İş Mahkemesi’nde dava hakkı da doğabilir.
Şikâyet Süresi Ne Kadar?
SGK işçi şikâyetlerinde, şikâyetin süre içinde yapılması önemlidir. Aksi takdirde, hak kaybı ve zamanaşımı riski doğar. Şikâyet için genel olarak üç aylık bir süre öngörülür. Bu süre, hatalı bildirim tarihinin çalışan tarafından öğrenilmesinden itibaren başlar.
Örneğin, prim gün sayısının eksik olduğunu e-Devlet üzerinden 1 Nisan’da gördüyseniz, bu hataya itiraz için en geç 1 Temmuz’a kadar başvuru yapmanız gerekir. Eğer iş kazası bildiriminin tarihi hatalı kaydedildiyse, ilgili belgeyi SGK’ya sunduğunuz tarihten itibaren yine üç aylık sınır geçerlidir.
Bazı durumlarda yasal süreler farklılık gösterebilir:
- Geçici İş Göremezlik Ödenekleri: Rapor bitiş tarihinden itibaren 10 gün içinde başvuru yapılmalıdır.
- Analık Ödeneği: Doğum tarihinden itibaren 5 yıl içinde şikâyet hakkı devam eder.
- İş Kazası ve Meslek Hastalığı: Kazanın veya hastalığın ortaya çıktığı tarihten itibaren 1 yıl içinde başvurulabilir.
Şikâyet sürecinde zamanlamayı doğru belirlemek, usul hatalarını önler ve denetim mekanizmasının hızlı işlemine katkı sağlar. Sürelerin dolması halinde, SGK dilekçeyi reddedebilir veya inceleme yapmadan kapatabilir. Bu nedenle, çalışanlar hatayı fark ettikleri anda gecikmeden başvuru yapmalıdır.
Zamanlama kadar, eksik evrakın belirtilen süre içinde tamamlanması da kritik bir unsurdur. Eksik bilgi veya belge nedeniyle Kurum, şikâyeti işleme almadan reddedebilir. Böyle bir durumda, ek süre talep edilmesi veya ıslah dilekçesi sunulması mümkündür.
Şikâyet Yapılabilecek Kurum ve Birimler
SGK işçi şikâyeti için başvuru imkânı sunan temel kanallar şunlardır:
- e-Devlet Kapısı: SGK menüsünden “Rapor ve Ödeme Bilgileri” veya “Prim ve Hizmet Dökümü İtiraz”
- SGK İl/İlçe Müdürlükleri: Şahsen dilekçe ile başvuru ve danışmanlık hizmeti
- ALO 170 Sosyal Güvenlik Hattı: T.C. kimlik numarasıyla bilgi alımı ve yönlendirme
- SGK Resmi Web Sitesi: Online başvuru formu ve güncel duyurular
- SGK Mobil Uygulaması: Anlık bildirim, eksik belge uyarısı ve başvuru takibi
Her kanal, çalışan açısından farklı avantajlar sunar. e-Devlet üzerinden yapılan başvurular hızlı sonuçlanırken, SGK müdürlüklerindeki şahsi başvurular daha detaylı danışmanlık imkânı tanır. Denetim birimlerine yönlendirme gerekiyorsa, dilekçe doğrudan ilgili bölüme sevk edilir.
Kurum içindeki birimler de farklı sorumluluk alanlarına sahiptir:
- Prim ve Hizmet Birimi: Prim ödeme gün sayısı ve hizmet kayıtlarıyla ilgilenir.
- İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları Birimi: Kazalara ilişkin tespit ve inceleme yapar.
- Geçici İş Göremezlik ve Analık Ödenekleri Birimi: Rapor ödeneklerini inceler.
- Denetim ve İnceleme Birimi: Şikâyetin genel usulüne uygunluğunu kontrol eder.
Bu birimler, yasal süreler içinde inceleme yaparak hataları düzeltir ve çalışanın haklarına kavuşmasını sağlar. Başvurunuzu yaparken, ilgili birim bilgisini dilekçe üzerinde belirtmek, işlemleri hızlandırabilir.
Şikâyet Dilekçesi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Şikâyet dilekçesi; olayın detaylı olarak anlatıldığı, talebin açıkça belirtildiği ve ek belgelerin eklendiği resmi evraktır. Dilekçe hazırlanırken dikkat edilmesi gereken başlıca noktalar şunlardır:
1- Başlık ve Tarih
- Dilekçenin üst kısmına “Sosyal Güvenlik Kurumu … İl Müdürlüğü’ne” ifadesi yazılmalı.
- Sağ üst köşeye başvuru tarihi eklenmeli.
2- Kişisel Bilgiler
- Ad, soyad, T.C. kimlik numarası, adres ve iletişim bilgileri net olmalı.
- E-posta ve telefon numarası eklenirse, Kurum’un dönüşü hızlanır.
3- Olayın Tanımı
- Hangi tarihte, hangi işlemde hata tespit edildiği anlatılmalı.
- Örneğin: “01.03.2025 tarihinde e-Devlet üzerinden prim gün sayımın eksik olduğunu gördüm.”
4- Talep ve İstem
- Çalışanın hak kaybını gidermek üzere ne talep ettiği açıkça yazılmalı.
- “Eksik primlerimin tamamlanmasını ve güncellenmesini istiyorum” gibi net ifade.
5- Ek Belgeler
- Prim dökümü, işyeri hizmet belgesi, rapor örneği veya yazışma kayıtları eklenmeli.
- Belgelerin sıralı ve numaralı olması, incelemeyi kolaylaştırır.
Dilekçede kullanılan dil, sade ve anlaşılır olmalı; teknik kavramlar gerektiğinde parantez içinde açıklanmalı. Bu usul, Kurum görevlisinin konuyu hızlı kavramasını sağlar. Eksik veya karışık bilgi, denetim sürecinin uzamasına yol açabilir.
Dilekçeyi hazırladıktan sonra, imzalı olarak e-Devlet’e yüklemek veya SGK müdürlüğüne teslim etmek gerekir. Postayla gönderim yapılacaksa, taahhütlü ve takip numaralı olması belirsizlikleri ortadan kaldırır. Böylece hem sorumluluk paylaşımı netleşir hem de ileride doğabilecek itirazlar için belge teminatı oluşur.
Online Şikâyet Süreci ve E-Devlet Üzerinden Başvuru
Online başvuru, SGK işçi şikâyetinin en hızlı yoludur. e-Devlet üzerinden şu adımları izleyerek başvuru yapabilirsiniz:
- e-Devlet’e T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapın.
- Arama kutusuna “SGK Prim ve Hizmet Dökümü İtiraz” yazın.
- Açılan formda kişisel bilgilerinizi kontrol edin.
- Şikâyet konusunu ve tarih aralığını seçin, olayın tanımını girin.
- Ek belge yükleme bölümüne eksik prim dökümü veya rapor örneği ekleyin.
- “Onayla ve Gönder” düğmesiyle başvuruyu tamamlayın.
Başvurunun ardından, e-Devlet sizi bir takip numarası ile bilgilendirir. Bu numara, süreç takibinde ve itiraz hakkı doğduğunda kullanımınıza sunulur. E-Devlet üzerinden yapılan şikâyetlerin durumu, “Beklemede”, “İnceleniyor” veya “Sonuçlandırıldı” şeklinde güncellenir. SMS veya e-posta ile yapılan bildirimler sayesinde, denetim sürecindeki her adımı anlık izleyebilirsiniz.
Mobil uygulamada da benzer bir yol izlenir. SGK Mobil Uygulaması’nı indirip, e-Devlet şifrenizle oturum açtıktan sonra “Şikâyet ve İtiraz” menüsüne ulaşabilirsiniz. Burada da belge yükleme ve açıklama girme adımları, web sürümündekine paraleldir. Mobil uygulamanın avantajı, bildirimlerin doğrudan telefona gelmesi ve eksik belge uyarılarının anında iletilmesidir.
Şikâyet Sürecinin İşleyiş Adımları
SGK işçi şikâyeti yapılan bir başvuruda, sürecin nasıl aktığı şu şekilde özetlenebilir:
1- Kayıt ve Kabul
- Başvurunuz e-Devlet veya müdürlük sistemine düşer.
- İlgili birime sevk edilir, kayıt numarası oluşturulur.
2- Ön İnceleme
- Evrak ve dilekçe kontrol edilir; eksik belge varsa tamamlanması istenir.
3- Detaylı İnceleme
- Prim ve hizmet birimi, iş kazaları birimi veya ödenek birimi ilgili alanı inceler.
- Gerekiyorsa işverene ek bilgi talebi gönderilir.
4- Karar ve Düzeltme
- Hata tespit edilirse kayıtlarda düzeltme yapılır.
- Çalışana düzeltme bildirimi gönderilir.
5- Bildirge ve Sonuç
- Güncellenen hizmet dökümü veya ödeme tutarı e-Devlet’e yansır.
- Çalışan, SGK sistemi üzerinden son durumu görebilir.
Bu adımların her biri, yasal süreler içinde tamamlanmalıdır. Kurum, ön incelemeyi en geç 30 gün içinde, detaylı incelemeyi ise 90 gün içinde bitirmek zorundadır. Aksi halde, çalışan itiraz hakkını kullanarak sürecin hızlanmasını talep edebilir.
Şikâyet Takibi ve İtiraz Hakkı
Şikâyetinizin hangi aşamada olduğunu öğrenmek için şu yöntemler kullanılabilir:
- e-Devlet “İşlemlerim” menüsü altındaki “SGK Başvuruları”
- SGK Mobil Uygulaması bildirimleri
- ALO 170 çağrı merkezine T.C. kimlik numarasıyla ulaşma
- Şahsi başvuru yapılan müdürlükten bilgi alma
Eğer Kurum, yasal sürede olumlu veya olumsuz bir yanıt vermezse, çalışan “reddetme kararı” sayılan bu durum için 30 gün içinde itiraz edebilir. İtiraz, İşyeri Denetim denetim birimine veya SGK merkezine yazılı olarak iletilir. Bu aşamada, ek belge ve açıklama eklemek hakkınızı güçlendirir.
Olumsuz yanıt gelirse, İdari Yargı yoluna gidilebilir. İş Mahkemesi’nde açılan dava ile kesinleşmiş karar alınana kadar SGK kayıtlarına müdahale sağlanabilir. Bu süreçte, avukat veya SGK danışmanından destek almak hak ve sorumluluklar açısından önemlidir.





Özel eğitim rehabilitasyon merkezinde 20.06.2022 de uzman öğretici olarak işe başladım.ücretlerin takip eden ayın 25-30 unda ödendiğinden belirli süreli iş sözleşmesi sona erdigınde 26/06/2023 te ayrılmak zorunda kaldım.Yıllık İzin Ücret almadım. Çalışma Bakanlığına şikayet , ihbar etsem olur mu
14ocak cumartesi 2023işe basladım
16 mat Perşembe 2023 günü sigortami baslatılar
Yani 2ay sigortasız çalıştım askeri dediler askerinden düşuk maş alıyorum ne yapmam gerekir
Yurtdisinda calisiyorum 1,5 yıl tavandan sigortam yattı yaklaşık 2,5 yıldır 5g den asgari ücret olarak istege bagli sigorta yatırılıyor maaşım bankadan yatiyor bu sigortam düzelttire bilirmiyim nasıl bir yol izlemem lazım teşekkürler
Merhaba ben turizim sektöründe bir otelde çalışıyordum. 2022 ekim ayının sonunda işten çıkarıldım ve ekim ayının maaşını alamadım.sigortam başka bi şirketten yatmış ama maaşımı bi türlü alamadım. Nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz
Merhaba işyeri sigorta düşükten yatırıyor,mesai ücretini de elden ödüyor, 12 saat çalışma karşılığında 8 saat gösteriyor ,prim düşük yatırdığı içinde emekli oldugumda maaşımı etkileyecek nasil bir yol izlemem lazım, şikayet edersem ,işten çıkarır bi sebeple ,etmesemde hakkım olan prim yatmiyor ,1 sene sonra emekli olacağım ne yapabilirim gizlisikayet oluşturabilirmiyim.
1992 giriş 2010 kadar da hizmet verdim fakat SGkmi 2002 ye kadar gösterilmiş ne yapabilirim fabrika kapanmış ama şahitlerin var
Merhaba,
Hizmet tespit dava zaman aşımı süresi 5 yıldır. Bu nedenle dava açamzsınız.
Çalıştığım güvenlik firması icra borcundan dolayı benden düzenli olarak dokuz aydır maaşımdan kesinti yapıp karşı tarafa sadece bir kereye mahsus ödeme yapmış bu durum karşısında ne yapabilirim
24 değil 14 saat oacakti hatalı yazmisim
Selam özel bir okulda 2 yıldır gece bekçiliği yapıyorum 24 saat çalışıyorum asgari ücret alıyorum fazla mesai alamıyorum .vermiyorlar yani yasa haklarım nelerdir tsk ederim
Merhaba,
Haklı nedenle iş akdinizi feshederek fazla mesai ve kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz.
Efendim oncelikli olarak ii gunler dilemekdeyiz ben …. ayakkabida calisan personellerinden biriyim ortalama 8 yildir bu sirkete satis danismani olarak calismakdayim calisdigim sirket cok buyuk haksilik yapmakda cok buyuk hak yemekdedir oncelikli olarak mudur mudur yardimcisi kasiyer depocu olmakla birlikde yil farki ucreti vermekdedir fakat biz satis danis manlarimiza yil farki verilmemekdedir iyilestirme altinda 2020 ucretinin 2022 ye kadar ayni paralari bize veriyor maaslarimizi surekli 3 4 geciktiriyor zamlar altinda zaten buyuk erimekdeyiz bizim yasamaya bizim kazanmaya hakkimiz yokmu efendim daha once ortalama 80 90 bin tlilik satis yapiyoduk 7 ile 7 500 arasi aliyoduk 2020 simdi ise 150 160 bin satiyoruz yine 7 ile 7500 arasi aliyor aradan 2 yil geciyor herkezin parasi artmakda biz ise dondumuz yerden donyoruz eski calisanlar ses cikardiginda direk mobink yaparaak isiylen korkutuluyo ve tazminat vermemek icin mobinkler yapip agir sonuclara maruz kaliyoruz efendim neden bunlarin merkezler denetlenmiyor neden salla basi al masi yapiliyor biz insan degilmiz kimimizin colugu cocugu kimimizi hastalari var biz nezaman bu hale geldik rica ediyorum bakin ….. ayakkabi hadim koy merkezi denetlesin ve gizli bir sekilde denetlensin zira icerden satin aldiklari adamlar is kur uzeri beni dinleme tenezulunde bile olmadilar arz ederim….
Merhaba,
Maaşlarınız 20 günden fazla gecikme ile ödeniyorsa Haklı nedenle feshedip tazminatınızı alabilirsiniz.
İyi Günler efendim benim önemli bir sorum olucak mevcut çalışmış olduğum işyerinde haftalık 45 saatin üzerinde çalışıyorum ve SGK prim ödemelerim asıl maaş üzerinde değil işveren tarafından asgari ücret üzerinden yatırılıyor.İşten haklı neden le ayrılıcam ama korkuyorum SGK ya çıkış kodumu 29 nolu veya alkollü uyuşturucu kullanıyor gibi yüz kızartıcı suçtan çıkaracaklar diye korkuyorum ne yapabilirim bu koddan çıkarırlarsa dava açsam en az 2 yıl SGK li bir yerde çalışamam işsizlik maaşı alamam ne yapabilirim çoğu usulsüz çalışan işverenler bu tarz uygunsuz koddan çıkarıp çalışanları mağdur ediyorlar
Merhabalar
Ben 10 aydır elektirik firmasında çalışıyorum
1 senelik şözleşmem var ve 2 ayım kaldı bitmesine benim sigorta primimi eksik yatırılıyor.
Benim maaşım 5000 tl ama sigorta primimi
Düşük göstermek için asgari üçret gösteriliyor sistemde bende puantajımı asgari üçret üzerinden hesapladım gene primim eksik yatırılıyor.mesailerim elden veriliyor .
Bende kanıt olarak puantaj ve watsaptan konuşmalımız var eksik yattına dair şikayet etsem delil olarak yetermi kazanırmıyım.
Hakları alabilirmiyim.
Yardımci olurmusunuz .
Merhaba,
Evet delillerle birlikte dava açarsanız kazanırsınız. Ancak mahkeme 2 seneye yakın sürer.
Merhabalar,
Yakın bir tanıdığım x bir şehirde bir belediye iştiraki olan şirket üzerinden çakışıyor. Hafta içi 08.00-17.00 bir şekilde normal şekilde çalışıyor. Fakat belediye iştiraki şirket sözleşme bahanesiyle hem asgari ücretten az ücret veriyor. Hem de primi 20 gün üzerinden yatırıyor. Şikayet etmesi gerektiğini söylediğimde ayıp olur diye edemiyor. Ben direkt xx firma böyle yapıyor diye şikayet etsem. Şikayet olduğunda kimlik bilgileri gizli tutuluyor mu?
Merhaba
7 martta 2022 tarihinde başladığım işten 30 mart 2022 günü kendi rızam ile bıraktım. (İstifa dilekçesi vermeden işverene mesaj yoluyla bildirdim) ayın 15 inde (15 mart) bir haftalık maaşımı verdiler. Fakat 15 inden 30 una kadar olan hak ettiğim ücreti kendilerini yüz üstü bıraktığım için vermeyeceklerini söylediler. Ne yapmalıyım, yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar, 23 Kasım 2021 de işten çıkartıldım. 1 sene üzerinde çalıştığım için kıdem ihbar tazminatim ve yıllık izin kullanmadığım için bunu yöneticilerden talep ettim fakat bugune kadar hale tazminat ödenmedi. Ne yapmam gerekiyor.
Merhaba 9 yıldır çalıştığım işten anlaşmalı olarak ayrıldım. Tazminat artı maaş olarak anlaştık arabuluculuk ile işlerimizi hallettik. Tazminatımı yatırdı ancak içeride kalan maaşımı yatırmadı. Diğer çalışan arkadaşlar ile görüştüğümde hepsinin maaşı yatmış benden alacağı var fakat maaşı yatirinca vereceğim. Bu sebep ile kalan paramı yatırmama ihtimali olabilir mi. Bu konu hakkında ne yapabilirim.
Merhaba, çalıştığım iş yerinden düzenli ödeme alamadığım için ayrıldım 5 martta almam gereken şubat maaşımı hala vermediler ve maaşlar banka hesabı değil elden veriliyor bununla ilgili ne yapmam gerekiyor maaşımı en kısa sürede nasıl alabilirim ?
Merhaba,
2 yıl 9 aydır yarı sgklı özel bir hastanede tıbbi sekreter olarak çalışıyorum. 21/03/22 tarihinde özel sebeplerden dolayı istifamı verdim. çalışma süren 2 ay dediler ama normalde 6 hafta olması gerekiyor. içeride 12 gün yıllık izin hakkım var. Bide iş bulma hakkım varmış günde 2 saat insan kaynaklarıma gittiğimde böyle bir şey yok dedi ücret talep ettim ücretini vermiyoruz kesinlikle dedi o zaman iznimi toplu olarak kullanmak istiyorum dedim. günlük olarak verebiiliriz ya da hiç kullanamazsın. hasta kabul müdürün bunu duymasın çok sinirlenir dedi. bide sen bu iş arama iznini nerden duydun biz seni işten çıkarırsak ancak öyle hakediyosun dedi. iş yerinde son 1 ayım kaldı ama nöbet listemde fazla mesai olarak çalıştırırlarsa diye mobing baskkıdan çok korkuyorum. zaten her şeyi haksız yapıyolardı. dava açsam nasıl olur ya da sabime mi bilgi versem neasıl yapsam bilmiyorum. lütfen bana yardım eder misiniz?
Merhaba ben 10 yıldır kurumsal bi şirkette çalışıyorum ilk işe girdiğimde neredeyse asgari ücretin iki katı maaşım vardı. Şimdi ise şirketteki tüp yetkili pozisyonları asgari ücrete fikslendi. Bi 2020 de %0 zam yapıldı sadece asgari alanlara mecburen yaptılar. Bizim maaş da eridi gitti şimdi 10 yıllık çalışanla yeni başlayan biri arasında kıdem farkı yok. Bir de ayrılan işçi yerine işçi almayıp insanlara ek işler verip sömürmeye çalışılıyor. Buradaki çalışanlarn ne yapması lazım haklı fesih hakkımız var mı yada zam için yasal haklarımız var mı?
Merhaba,
en az asgari ücret verdiği ve sizin maaşınızı düşürmediği için yasal bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Hiç maaş artışı yapmamasını varsa rızasız zorunlu mesai uygulamsını mobbing sebebi gösterip noterden fesih yapabilirsiniz. ancak mahkeme aşamasında hakimin ne karar vereceği kesin değil. Bu nedenle net olarak yol gösteremiyoruz.
Meraba çalışılan firmada alınan maaş üzerinde prim gösterilmemesi suçmu
Merhaba çalışmadığı yerden sigorta gösteren kişiyi ve iş yerini nasıl ve nereden şikayet edebiliriz?
Merhaba ben 7 aydır bir iş yerinde çalışıyorum. Geçtiğimiz ay işten çıkarıldım. İşsizlik maaşı için başvuru yapmak istediğimde sigorta girişimi geç yaptıklarını ve kendim istifa etmiş gibi giriş yaptıklarını öğrendim, bunun düzeltilmesi için ne yapmalıyım.
Merhaba,
işyeri ile görüşüp düzeltmelerini isteyin aksi halde dava açmanız gerekecek.
Mrb lar iki aydır kurumsal bir şirkette yönetici olarak işe alındım bu iki ay sonunda sigorta primlerimi haftalık olarak almış olup sigortama gösterilmesini istediğim halde yansıtılmamış oldugunu gördüm asgeri ücret üzerinden yatırıldığını farkettim ve meslek kodumun ise tezgahtar olarak gösterildiğini gördüm ayrıca haftalık çalışma saatin üstünde bir mesai harcadım bununla alakalı da ek ödeme almadım
Nasıl bir yol izlemeliyim
Teşekkürler
Merhaba iki aydır özel endüstri firmasında pres operatörü olarak işe girdim kendi alanım dışında işler yapılıyor bana ayrıca vincin kaldırabilecegi 6 metre 10 sntm kalınlığında demir çubukları arabadan depoya indirmemiz isteniyor insan gücü dışında bir iş bu boyun fıtığı oluştu bende . yapmamamız halinde mobbing uygulanıyor ne yapmam gerekiyor sözleşmesiz sözlü bir şekilde ise girdik iki kişiyiz . .
Merhaba yaklaşık 5 aydır bir arkadaşımın şirketinde çalışıyorum. maddi zorluklardan dolayı maaş ödememi yapmadı beklediğim ödemeler var onları aldığımda ödeyeceğim diyerek beni oyaladı bana hiç maaş ödemedi sgk yatıyor fakat işten ayrılmak istiyorum çıkışımı yapmıyor ben 2 kez madur oluyorum. hem maaş almadan çalışıyorum hem çıkışımı yapmıyorlar başka yerde işe girebileyim bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum
Merhaba,
Noterden maaşınızı süresi içerisinde alamadığınızı sebe göstererek haklı nedenle iş akdinizi fesheden bir ihbarname göndermeniz gerekiyor. Bu ihbarnamede almanız gerek meeş toplamınıda belirtirseniz ödenmediği takdirde dava ile tahsil edebilirsiniz.
merhabalar, bir hususta danışmak istiyorum 2017 yılından
bir restauranta çalışmaya başladım şuanda ise aynı çalıştığım firma bir şube açtı ve beni o şubeye gönderdiler danışmak istediğim husus beni bu şubeye yollarken herhangi bir iş sözleşmesi imzalamadim akabinde 20 haftadır haftalık iznimi yapamıyorum söylediğim halde dile getirdiğim halde haftalık iznimi vermediler Ben ise başka Bir iş bulduğumu dile getirdim işi bırakmak istediği ve kıdem tazminatımı talep ettim fakat işveren bunu karşılayamayanağını dile getirdi bu durumda alo 170 arayıp şikayet etsem akabinde dava açsam kazanır mıyım?
. hiçbir şekilde imza atmadım
. SGK çıkışım ben imza atmadan yapılırsa eğer şikayet etme hakkım kaybolur mu?
. Bu şubeyi kapatmayı düşünüyorlar kapanırsa şayet dava ve şikayet hakkım kaybolur mu?
Ben bir siteden çalışmıyorum hastalandı bir buçuk ay sonra işim fes edildi işveren tazminatı verirken aylık olarak netten hesaplanıyor ve bir de ihbarı vermiyor bundan sonra ne yapmalıyım
Merhaba 50 gun önce yani bir bucuk ay önce girdigim iş yerine dun saglik nedenimden dolayi ayrilmak zorunda kaldigimi söyleyince isittigim bi ton lafin uzerine bide 15 gunluk alacagimi vermeyeceklerini söylediler ve vermediler.ayrica calisan işciler gunde 12 saat calistirilmakta.ayrica birde sigartasiz calisan işcilerde bulunmaktadir bu iş yerinde.bu konuda ne yapilmali .Ayrica ben ayrildim ama alacagimi alamiyorum. nasil bir yol izlemeliyim.
Merhaba,ben 92_2006 yılları arası bir iş yerinde sigortasız çalıştırıldim,Bu işyeri şu an kapandı ben eski patronuma geçmişe dönük bir dava acabiliyormuyum,ve sonuç alabilirmiyim, teşekkürler
Merhaba kurumsal bir şirkette 1,5senedir çalışmaktayım iş sözleşmede yazan senelik 270saat fazla mesai saatinin yaklaşık 3kati 800saat fazla mesai yaptım kalmak istemedigimi bildirdigim halde ama ev gecindirdigim ve çocuğum olduğu için pandemide işsiz kalma korkusuyla sabrettim ve beden olarak çok yıprandım bu hususu gerekçe göstererek haklarımı alıp işten ayrilabilirmiyim
Merhaba,
Evet böyle bir durum tekrar oluştuğunda ihtarname işe iş akdinizi feshedebilirsiniz. Sizden mesai ile ilgili bir yazı aldılar mı?
Ben13.10.2021 tarihinde işten çıkarıldım ihbar ve kıdem tazminatı halen vermediler ne yapmam gerekiyor bilgi verebilirmisiniz teşekkürler.
Merhaba,
Ben sağlık sebeplerinden dolayi tedavi görmek için istifa ettim, zor bir şekilde işten çıkışım sağlandı, sigortadan çıkarılmam bile henüz yeni yapıldı, şimdi sebepsiz yere ise gelmemekten vb. Gibi şeylerden beni şikayet edebilirler mi? Ben sözleşme bile imzaladım beni şikayet edebilirler mi? Ederlerse sonuçları ne olur?
Merhaba, kurumsal bir şirkete bağlı acentelikte 2 aydır çalışıyorum. Primlerimizin kayıtlarının tutulmadığını söyleyip ilk işe giriş ayımın 15 günü hakkım olan pirimleri yatırmayacaklarını söylemekteler. Nasıl bir yol izleyebilirim? Ayrıca aylık olarak 250 tl yemek parası vermekteler bunun da şikayetinde bulunmak istiyorum. 8 saatinde üzerinde ve aşırı mobbing ile çalıştırılıyoruz. Şikayet edip hakkımızı aramak istiyorum yol gösterirseniz seviniriz.
Merhaba,
Sözleşmenizde yemek ödeme şartı yok ise yemek ücretine itiraz hakkınız bulunmuyor. SSK sız çalıştırılmak suçtur. Bölgenizde buluna İşkur müdürlüklerine şikayette bulunabilirsiniz.
merhaba, bir spor salonunda 4 aydır sigortasız çalıştırıldığım için işi 2 gün öncesinden haber verip bıraktım. Ayrıca maaşı gününde asla alamadım banka hesabıma gönderilen para kayıtları da mevcut elimde. Aralık ayında verilecek olan maaşın 500 tl si ve bir sonraki aydan 2000 tl alacagımı almak için irtibata geçtiğimde mesajlarıma cevap verilmedi alacağımı alamadım aradığımda da cevap alamadım. Ve an itibariyle hesabıma hakkım olandan cok az bir para yatırarak, benim işi istediğim zaman bıraktıgımı onları mağdur ettiğimi söylediler. Elimdeki mesajlar, orada çalıştıgıma dair kanıtlarım ve alamadığım maaşın bankadaki dilenciye sadaka verir gibi parça parça verildiğine dair kanıtlarımla şikayette bulunmak istiyorum.Nasıl bir yol izleyebilirim.Şimdiden teşekürler
Merhaba,
Keşke fesih işlemlerinizi bu sebepleri belirterek haklı nedenle fesh edip noter aracılığı ile bunu bildirseydiniz. Alacaklarınızı sigorta dahil yine noterden ihtar çekerek talep edin. bu talebe 3 gün süre ekleyin. Ödeme yapılmaması veya karşı ihtar çekilmesi durumunda Bölgenizde ki iş mahkemesine başvurabilirsiniz.
SGK. Ya Çalıştığım işyerini şikayet ettim havalandırma ve ısıtma sistemi olmadığından içerde kaynak dumanı ve plazma kesiminden çıkan duman içeriye dağılıyor ve rahatsız oluyoruz .
İşyerini denetlemeye gelen görevli fabrikanın içine gelmedi içeriyi gezmedi bile patronun yandaş elemanlarından yazıhaneye çağırdılar . Onlarda kısacası yalancı şahitlik yaptılar.
SGK dan bana gönderilen zarfta YAPILAN İNCELEMEDE ŞİKÂYET LE İLGİLİ Bİ DURUM GÖRÜLMEDİĞİ TESBIT EDİLMİŞTİR DİYE YAZI GELDİ ŞİMDI BEN SGK YA DAVAMI AÇAYIM NE YAPAYIM
Merabalar,ben 2 yıl 7 aydr kurumsal bı şirkette çalışıyorum ve son 4 Aydr ciddi anlamda mobing uygulanıyo son bir aydır 3 mağaza değiştirdim onların istediği üzerine yani yıldırma politikası var , yönetici tarafından izinli günümde rahatsız edildim ve psikolojik olarak çok yıprandım , noterden ihtarname çekip çıkışımi vermelerini istiyorum haklılık payım ve sonuç nasıl ilerler sizce?
Merhaba,
Mobbingin ispatlanması biraz zordur bu nedenle ihtarname çekmeden önce ispat niteliğinde mail vs belge sağlayabiliyorsanız faydanıza olacaktır.
Merhaba 9 aydır şirket te çalışıyorum 2 aydır maaşımı alamıyorum. Sigortalı gözüktüğüm şirket adresi başka çalıştığım yer başka nasıl bir yok izlemeliyim.
Merhaba,
Noterden ihtar çekebilirsiniz.
İyi günler benim bir tanidigim bir fabrikada çalışıyor iş yeri çalışanlarına asgari ücret vermiyor hesaba asgari ücret yatıyor ama geri elden olarak muhasebeciye geri veriyorlar örnek olarak 3000 yatıyor 500 geri veriyorlar 2500 TL çalışıyorlar ekmeklerinden olmamak için ses çıkarmıyor çalışanlar, iş yeri benim vereceğim maaşı ben karar veririm diyor bu konuda ne yapilabilir
Merhaba,
Bölgesinde bulunan işkura şikayette bulunulabilir.
7 yildir ayni iş yerinde calisyorum ama 2 yildir bürüt maaş veriyorlar ve vergi dilimine giriyorum ve 2 bin küsür vergi dilimi kesiliyor ama ben maaşımi bir kismi elden aliyorum bir kismi banka yatiyor ve 60 saat mesai yaptiysam 20 veya 25 saat mesaiyimi bodroda gösteriyor geri kalanida elden veriyorlar mesala 8 bin tl maas aliyorsam 5 bin bankaya geri kalani 3 bin +measiyim elden aliyorum bu rumda benden 1800 tl ike 2000 tl arasi vergi dilimi kesiliyor ne yapmam lazim acil cevap verirmisiniz.tskler
Merhaba,
Vergi kesintilerine yapabileceğiniz bişey yok. O zaten çalışanın ödemesi gereken vergi. Yapılan doğru değil ama eğer elden verilen de brüte eklenseydi ondan da vergi kesilecekti. Tabi gösterilemeyen ücretin emeklilikte etkisi var.
MERHABALAR
BEN TEKSTİL FABRİKASINDA çalışıyorum
İş yerinde bir iş kazası geçirdim
Ve iş kaza sonucunda parmağım 3 yerden kırıldı
Ve parmağımı kullanamıyorum iş veren bütün masrafları karşıladı ama ben işten çıkmak istiyorum iş veren bana tazminatımi vermiyor vermek istemiyor
Ne yapmalıyım
Merhaba,
Hastaneden yaptığınız işi yapamayacak durumda olduğunuza dair rapor alırsanız. Sağlık denenleri ile tazminat alarak işten ayrılabilirsiniz. Aksi halde tazminat alma hakkınız buşunmuyor.
Merhaba danışmanı birimi.az önce mesaj gönderdim size telefonunun klavyesinin hezimetini uğradım.hastane diye yazılmış Demirçelik hattane özel bir şirket.2 kez öldürmeye teşebbüse bulunuldu geçen yıl tehdid maruz kaldım bu zamana kadar.suan kendimi başka bir bölüme attırdım çünkü psikolojik olarak moralim bozuk.sahidim var ama şuan arkadaş çalışmıyor işyerinden çıkmış
Ben inşaatta çalışıyorum ağustosta lise başladım kasım 18 e kadar 23 gün sigortam yatmış 3 ay yatırmamışlar bende şikayet etcem diye tartıştım git nere şikayet edersen et dediler bunun için bir hak talep edebilirmiyim..
Merhabalar dün isten çıktım. Isyeri ilk gitiste sigortsmi gec yaptim sonra iptal etti sonra geri baskatti 3 4 ay yatirmafi surekli mesai yapmama ragmen 3. 500 verdi. Bayramlar hafta sonlari ve Sabah 9 akşam 9 cistim. Kendim istedigim icin tazmibat vermiyor ne. Yapabilirim 1 bucuk seni calistim
Merhaba,
Bu durumları ispatlayıcı belgeniz veya şahitleriniz var ise dava açarak kıdem tazminatı dahil haklarınızı talep edebilirsiniz. Keşke işten ayrılırkan bu sebepler ile haklı fesih ile ayrıldığınızı noterden bildirimle yapsaydınız. Daha kuvvetli olurdu. Ancak yine de dava açmanızın önünde bir engel yok.
Merhaba eylül ve haziran ayında çalıştığım iş yerinde elden maaş aldım ve eksik aldım. Asgari ücret altında çalıştırdılar aylık tam çalıştığım halde 1600 tl aldım. Bunun için ne yapmam gerekiyor .
Merhaba,
Bölgenizde bulunan İş kur müdürlüklerine şikayette bulunabilirsiniz.
Merhaba bize maaş günümüz 1-5 aradı yatacak her ayın dediler ama sürekli uzatıyorlar bugün yatacak deyip kesin deyip daha sonra telefonlarını kapatıyorlar ayrıca ben haksızlık yüzünden işten ayrılmak zorunda kaldım düzensiz çalışma var ekip yönetmek yok tamamen ayrımcılık eskiden 30 kişinin çalıştığı yerde şuan şirket personelden kar etsin diye 4 kişi çalışıyor ve bu 4 kişi içinden farklı birimlere de gün içersinde çalışıp geri gelmesi için yollanıyor bu durumda şikayet etsem olumlu sonuç alırmıyım
Merhaba benim tazminat hakkım var ama işveren ödemek istemiyor ve hakkın duruyor diyor ben şikayet etmek istemiyorum peki bunu 5 yıl sonra faiziyle alabilirmiyim
Meraba maasmız hep parça parça yatiyor ne yapmalıyım kendim ciksam bütün haklarımı alabilir miyim 3.5 senedir çalışıyorum
Merhaba,
20 günü aşan maaş ödemeleri gecikmeli ödenmiş sayılır. Maaşınzı geciktiği için noterden fesih yapabilirsiniz. Ödeme alamazsanız dava açmanız gerekecektir.
merhaba asgari ücret şu an 2825 lira olmasına rağmen bana ödenen aylık 1000 tl nereye şikayette bulunabilirim?
Merhaba,
Alo 170 ve bölgenizde bulunan işkura şikayette bulunabilirsiniz.
Mrblar calistigim isyeri sigortami yapti fakat maasimi 2500 kusur arti agi ile birlikte asgari ucrete tamamliyolar ve asgari ucret veriyoruz diyorlar neyapabilirim yardimci olurmusunuz
Merhaba,
Devletin açıkladığı asgari ücrette agi dahildir. Yani verdiği ücret kanuni dir.
Merhaba . Nişanlım şehirler arası yük taşıma şirketinde çalışıyor ve sürekli yollarda . Araçta yatıyorlar . Haftalık izin vesaire kesinlikle yok . Yollarda dabacana suyla banyo yapılıyor . Bunlara rağmen yolu yaşadığı şehre düştüğünde dahi yıkanmak hazırlanmak için izin verilmiyor . Haklarını nasıl savunabilir ? Yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba,
İşyerinin bağlı bulunduğu işkur müdürlüklerine şahsen alo 170 e de telefonla şikayetini bildirebilir.
Merhaba. 1 ay önce 1.5 yıldır çalıştığım firmadan patronun ettiği hakaretler sonucu çıkan tartışma nedeniyle istifa ettim. Sonrasında da telefonla tehditler vs devam etti. Maaşım asgari ücretten yüksek ancak asgari ücret gösterilip çalıştığım süre boyunca elden maaş aldım. Son maaşımın tamamını da elden teslim ettiler. Ayrıca yıllık izin hakkımın ödemesini yapacaklarını söylediler. Ancak tekrar arayıp sorduğumda 10dk çalışıp şu kadar para alıyosun vs tarzı konuşup yalan ithamda bulundular. Konuyla ilgili haklarım nelerdir. Yardımcı olur musunuz.
Merhaba,
Öncelikle alacaklarınızı noter aracılığı ile ihtar çekerek talep etmelisiniz. Ödeme yapılmaz ise iş mahkemesine deve açabilirsiniz.
Merhaba bir buçuk senedir bir iş yerinde çalışıyorum ,işveren vardiya değişim zamanlarında bizim dinlenme hakkımızı elimizden alıyor 12/8 vardiyasından çıkıp 4 / 12 vardiyasına çağırılıyoruz bu konuda ne yapabiliriz
Merhaba,
İşyerinizin bağlı bulunduğu işkura şikayetinizi iletebilirsiniz.
İşyerim beni fazla mesai yapmamı istiyor eger kalmazsan cıkısını verecem diyo ve benim suan mesaim 183saat beni cikartsa mahkemeye versem kazanırmıyım 10 ay oldu işyerine gireli
Merhaba,
İşveren Kanunen zorla mesaiye kalmaya zorlayamaz. Ancak ihbar tazminatınızı ödeyerek çıkışınızı verebilir. Eğer çıkışınızı verir ise mesai ödeneğini de talep ediniz.
Merhabalar çalışmakta olduğum iş yeri iş verenin gerekli gördüğü zamanlarda hafta tatili ve resmi dini tatil günlerinde işlerin aksatilmadan yürütülmesi için 15 temmuz 2021 tarihinde mesai yapmak için muvafakatim olduğunu ve be çalışmam karşılığında 24 temmuz 2021 tarihinde izin yaparak telafi edeceğimi bildiren mukavemetnameyi imzalamadim ve ben yagirdiklarinda imzalamayip 15 temmuzda gelmeyeceği mi sözlü olarak bildirdim ve onlarda bana 1 e 2 keseriz dediler yani cumartesi günü ile pazar gününü keseriz dediler ben tamam dedim 15 temmuz çalışmadım ve 16 temmuz günü beni arayıp kızgın sınırlı ve ses tonu yüksek bir şekilde neden gelmedin diye sordular bende gelmeyeceğimi bildirdim dedim ve o zaman bu günde gelme tatil yap dinle diye kızıp suratıma kaptilar ö gün için vardiya ustası bana mazeretine istinaden diye 1 günlük ücretsiz izin yazdığı halde 16 temmuz günü iş yerine gittiğimde tutanak tutmuşlar ve habersiz gelmediğimi belirterek savunma yapmamı istediler bende savunma yapmadım ve tutanağı imzalamadim tekrar tutanak tutanak tutacaklarini söylemişler nasıl bir yol izlemeliyim bilgi verirmisiniz tesekkurler
Merhaba,
Tutulan tutanağa 15. Temmuz günü mesai ye zorlandığınızı ama gelmeyeceğinizi sözlü olarak bildirdiğinizi yazmanızda fayda var. Cevapsız kalmaması sizin açınızdan daha faydalı olacaktır. Zorla mesaiye getirmezler.
Selâm kuryelik yapıyorum 12. Saat çalışıyorum çalıştım yer le anlaşma şöyle günlük 100 ayin birinde de 600 verilecek yani 120 günlük anlasdik. Ama aysonu verilecek olan parayı vermediler bende işi burakdim 1ay gecdi hala vermedi ne yapipda paramı ala bilirim.
Merhaba,
Önce işkura şikayette bulunun sonra da noterden alacağınız ücret için ihtarname çekin. Yine de vermezler ise dava açabilirsiniz.
Merhaba isverinimiz bizi sürekli haftalık iznimizi iptal etmekle tehdit ediyor .Resmî Tatillerde çalışma ücretini yatırmıyor (bayram-ı eksik yatırıyor diğerlerini hic yatırmıyor.)
Sürekli soyle yaparsanız is çıkışınızı veririm diye tehdit ediyor.Biyle durumlarda ne yapilabilir
Merhaba,
Bölgenizde bulunan işkur işçi şikayetleri brimine başvurarak uyarı almasını sağlayabilirsiniz.
Merhaba, özel bir firmada 5 seneden fazla süredir yönetici olarak çalışıyorum. Son iki aydır maaşım yatırılmıyor. İlgili aylara ait SGK primlerim yatırılmış, bordromda sıkıntı yok fakat diğer tüm personele maaşı yatırılmasına rağmen mobbing amaçlı olarak sadece benim maaşım yatırılmıyor. Noterden ihtar çekmek için 20 günlük süreyi bekliyorum. 20 günlük süre dolup noterden ihtar çektikten ve arabulucuya başvurduktan sonra ödemem yine yapılmazsa, iş sözleşmemi tek taraflı haklı olarak fesih dışında haklarım nelerdir? Yatırılmayan maaşlarım için dava açacağım süreçte iş yerine gidip iş yapmama hakkım var mı mesela?
Merhaba,
ücretiniz zamanında ödenmediği takdirde iş yavaşlatma hakkınız bulunmaktadır. bunun haricinde belirttiğiniz fes,h hakkınız bulunmaktadır.
Merhaba 4.5 senedir özel bir şirkette çalışıyorum 12 saat çalışıp 8 gün yıllık izin kullandırıyorlar ama bankadan asgari ücret alıyorum elden bir ödemede almıyorum ve iş yeri sahibine bunu kabul etmiyorum diyorum o da istifa et diyor kasiyer olarak girdiğim iş yerinde hem satış yapıyorum hem temizlik iş yeri sahibi saygısız birisi işten çıkmak istiyorum ama tazminatımın ve ödenmeyen fazla mesaileriminde ücretini talep ediyorum nasıl alabilirim bu konuda yardımcı olur musunuz lütfen
Merhaba, arkadaşım bir pastanede part time olarak günlük 4 saat çalışmakta. Sigortasının yatması gerekiyorken, çalıştığı firma bunu uygulamıyor. Arkadaşım hakkını savunamuyor. Ben bu firmayı nasıl şikayet edebilirim maliyeye . Ne demem gerekiyor ?
Merhaba. Ben 1 yıl 3 aydır bir işyerinde çalışıyorum fakat 7 aylık bir sigortam var. İşyeri salgın nedeniyle pandemi iznine girdi ve işveren tarafından sgk ya yanlış bilgilendirme yapıldığı için 2 aylık pandemi ücretim ödenmedi. Gidip aynı yerde çalışmak istemiyorum ve çalıştığım süre zarfında hakettiğim tazminatımı tarafıma ödenmesini talep ettim fakat kabul etmediler. Şikayet edip dava açmak istiyorum fakat hangi yollara başvuracağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim…