engelli

Süreli Engelli Raporu Nedir, Kimlere Verilir? 2026 MEVZUAT

Süreli engelli raporu kimlere verilir, kaç yıl geçerlidir, nasıl yenilenir, itiraz nasıl yapılır? 2026 mevzuatına göre tüm süreçleri net ve güncel biçimde öğrenin.

erhan-kacar·
Yazıyı Oku →
Süreli Engelli Raporu Nedir, Kimlere Verilir? 2026 MEVZUAT
emeklilik

Memurlar Engelli Raporuyla Emekli Olabilir mi?

Memurlar engelli raporuyla emekli olabilir mi sorusunun güncel yanıtı burada. 2008 öncesi ve sonrası memurlar için şartlar, prim süreleri ve başvuru adımları detaylıca açıklandı.

erhan-kacar·
Yazıyı Oku →
Memurlar Engelli Raporuyla Emekli Olabilir mi?
engelli

Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Edilir?

Engelli sağlık kurulu raporuna itiraz süreci 2026’da nasıl işler? 30 günlük süre, il/ilçe sağlık müdürlüğü başvurusu, hakem hastane ve gerekli belgeler burada.

erhan-kacar·
Yazıyı Oku →
Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Edilir?
bagkur

Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır?

Çiftçi belgesi nasıl alınır sorusunun güncel yanıtı: Ziraat Odası kaydı, gerekli evraklar, ÇKS başvurusu, e-Devlet işlemleri ve 2026 üretim yılı için dikkat edilmesi gerekenler.

sgk-editoru·
Yazıyı Oku →
Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır?
Genel

2020 LGS Sınavında Bir İlk Her Öğrenci Kendi Okulunda Sınava Girecek!

2020 LGS Sınavında Bir İlk Her Öğrenci Kendi Okulunda Sınava Girecek!

2020 LGS Sınavında Bir İlk Her Öğrenci Kendi Okulunda Sınava Girecek! Liselere Giriş Sınavı için beklenen açıklama dün akşam itibarı ile açıklandı. LGS sınavı ile merakla beklenen konu olan sınav tarihi ile ilgili açıklama yapılmış bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan merakla beklenen açıklamayı dün akşam kabine toplantısının sonlanmasının ardından gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan açıklamasında LGS sınavının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuş ve bu tarih için ne 20 Haziran 2020’de yapılacağını belirtmiş bulunmaktadır.

Tüm LGS sınavına girecek olan öğrenciler tarafından merakla beklenen konu sonuca ulaşmış durumdadır. Herhangi bir değişikliğin yapılmaması halinde 2020 Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran günü yapılacağı açıklanmıştır. Yapılan açıklamanın ardından LGS sınavına girecek olan 8. Sınıf öğrencileri heyecanla sınav tarihini beklemeye başlamış bulunmaktadır. Liselere Geçiş Sınavı’na girecek olan 8.sınıf öğrencilerinin uzaktan eğitim süreci devam etmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yaptığı açıklamasında LGS sınavının 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacağını duyurdu.

2020 LGS Sınav Yerleri Öğrencilerin Kendi Okulları Olacak!

2020 LGS Sınav Yerleri Öğrencilerin Kendi Okulları Olacak! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tarafından yapılan en son açıklamaya göre 2020 LGS sınavına girecek olan öğrencilerin sınav yerlerinin kendi okulları olduğunu açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir TV programında YKS ve LGS ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk yaptığı değerlendirme açıklamalarında şu sözlere yer verdi. Alınan kararlar için bir çok kurumla istiare yaparak aldıklarını belirtmiş bulunmaktadır. Bakan biz LGS ile karar alarak uygulamaya geçiyoruz, YÖK’de YKS ile karar alarak uygulamaya geçiyor ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, ayrıca her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Hiç bilmediği okul ve mahallede sınava girmeyeceğini, ifadelerini belirtti. Daha rahat bir ortam olması nedeni ile öğrencilerin kendi okullarında sınava girmesini sağlıyoruz dedi. Bu durum için Bakan Selçuk, şu ifadeleri kullanmış “Bu LGS Tarihinde İlk Defa Yapılacak” demiştir. Sınav bilgileri e-Okul üzerinden açıklanacaktır dedi.

Sınav merkezleri dezenfekte edilecek, öğrencilere maske temiz edilecek. Sınav için fotoğraflı kimlik zorlaması olmayacak. LGS sınavı için bu yıl fotoğraflı kimlik şartı aranmayacak.

Oturma düzeni ile ilgili önümüzdeki günlerde belirlenecek. Bilim Kurulu’nun konu üzerinde çalıştığı bir senaryo var açıklaması yaptı. Bir problem olmayacağını ve sağlık koşullarına dikkat edileceğini ayrıca Bilim Kurulu’na danışılarak karar alınacağını belirtti.

Turizm Sektörü Açılıyor! Korona Virüs Tedbirleri Nasıl Alınacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan Normalleşme Planı!

Maske İçin Ücretsiz Eczane Kodu Almak İçin Hemen İndirin

💬 Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

ℹ️ Yorumunuz incelendikten sonra yayımlanır.