SGK / SSK İşe Giriş Tarihi Sorgulama ve Öğrenme
SGK, SSK işe giriş tarihi sorgulama işlemi, emekli olunacak günün belirlenmesi açısından büyük önem taşır. tarih, online olarak internet üzerinden ya da Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binalarından öğrenilebilmektedir. SSK işe giriş tarihi öğrenme işlemi, SSK ve SGK 4/A tipi emekliliğe dahil olduğundan, e-devlet hizmetlerinin 4/A başlığı altında öğrenilebilmektedir.
E- Devlet Üzerinden İşe Giriş Tarihi Sorgulama İşlemi
E-devlet sisteminden işe giriş tarihi sorgulamak için 4A hizmet dökümü alınması gerekmektedir. Bu hizmet dökümü aracılığıyla işe giriş tarihi öğrenilebilmekte iken, emeklilik konusunda yapılacak resmi işlemlerde de bu belge kullanılabilmektedir. İ
şveren tarafından yapılacak iyi niyetli olmayan girişimcileri önlemek için de bu hizmet dökümünün kontrolü gerekmektedir. Kişiler, işe başladıkları tarihten sonra, sigortalarının yapılıp yapılmadığını iş yerine sormalıdır. Sigortalarının yapıldığını öğrenmelerinin ardından, en geç 1 hafta sonrasına kadar 4/A hizmet dökümü sorgulama işlemini yapmalıdırlar.
E-Devlet üzerinden işe giriş tarihi sorgulama;
- İlk önce E-devlet kapısı sistemine giriş yapmanız gerekiyor.
- Daha sonra “SGK Hizmet Dökümü” ekranını açmalısınız.
- Açılan ekranda, işe giriş tarihiniz döküman üzerinde gözükmektedir.
E-Devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, bir çok sorgulama işlemini kolay ve ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz.
4/A Hizmet Dökümü Üzerinde İşe Giriş Tarihi Yazısı
4/A hizmet dökümünün önündeki işe giriş tarihinin yeri, uzun vade gün sayısı adı altında yer almaktadır. e-devlet sisteminden alınacak hizmet dökümünde, sistem üzerinde ilk önce SGK tescil bilgileri size sunulur. Bu bilgiler, isim, soyisim, doğum yeri ve kimlik numarası gibi kimlik bilgileridir.
Belirtilen kimlik numaralarının hemen altında ise 4/A,4/B 4/C ve Banka Sandığı tescil bilgileri yer almaktadır. tescil bilgilerinin bulunduğu bölümde SGK giriş gün sorgulama bilgilerini görebilirsiniz.
Burada bulunan uzun vade gün sayısı yazısı, toplamda sigortalı olarak çalışılan gün sayısını temsil eder. Sadece uzun vade değil, bütün SGK gün sayılarını öğrenmek istiyorsanız, tescil bilgileri yazısının hemen altında bulunan hizmet dökümü türü üzerine tıklamanız ve tüm SGK hizmet dökümü seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir.
SSK Giriş Gününü Sadece İsimden Sorgulamak
Sadece isim kullanarak SGK işe giriş sorgulaması sadece kişilerin görev aldıkları kurumlarda çalışan muhasebecilerden yardım alınarak mümkün olmaktadır. İnternet ortamında yapılan sorgulama işlemlerinde, en kolay seçenek olarak görülen e-devlet sisteminde dahi şifre ve T.C. kimlik numarası istenmektedir.
Bu nedenle uzaktan SSK işe giriş tarihi öğrenme işlemlerinde sadece isimle sorgulama yapılması mümkün görülmemektedir.
Sosyal Güvenlik Kurumu Binalarından İşe Başlama Günü Öğrenme
SGK hizmet merkezleri kullanılarak işe başlama tarihi sorgulama işlemi, binaların ziyaret edilmesi halinde mümkün olabilmektedir. Bu kapsamda kişiler, binalara gerçekleştirecekleri ziyaretlerde yanlarında sadece kimlik kartlarını getirmelidir. Bunun dışında başvurularda herhangi bir belge istenmeyecektir.
SSK Emekli Olma Zamanı Sorgulaması İle Hizmet Başlama Tarihi Öğrenmek
SSK emekli olma sorgusu hizmetinden işe başlama zamanı öğrenmek, 4/A hizmet dökümü almadan da mümkün olabilmektedir. Sigortalı olarak iş hayatını sürdüren her vatandaş, belli bir gün prim sayısını ve çalışma yılını doldurmasının ardından emekli olacaktır.
Değişen yasalar nedeniyle emeklilik yaşı konusunda kesin bir karara varılamaması, bunun yanında istisnai durumlar nedeniyle emeklilik yaşının sürekli olarak, kişiden kişiye değişmesi, vatandaşları işe başlama günü ve kalan hizmet günü gibi bilgileri sürekli kontrol etmek mecburiyetinde bırakmaktadır.
Örneğin aynı yaştaki iki çalışan, aynı cinsiyette olsalar dahi, aynı tarihte emekli olamamaktadır. Bu karışıklık nedeniyle e-devlet sisteminde ne zaman emekli olunacağı, işe başlama tarihi ve işten çıkış tarihi, emekliliğe kalan gün sayısı gibi bilgiler yer almaktadır.
Bu kapsamda SSK işe giriş tarihi öğrenmek için önce e-devlet sistemine giriş yapılmalıdır. Giriş işlemi, T.C. kimlik numarası ve şifre ile yapılmalıdır.
E-devlet sistemine yapılacak girişin ardından sayfanın en alt kısmına kaydırılmalıdır. En alt satır üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait bir bağlantı görülecektir. Bağlantıya tıklanmasının ardından seçenekler arasında Emekli Olma Durum Sorgulama ve Ne Zaman Emekli Olabilirim seçenekleri yer alacaktır.
Ne Zaman Emekli Olabilirim seçeneğini tıklamanız halinde bu iki sayfanın birbirine yönlendirmeli olması nedeniyle ekranda emekli durum sorgulama alanı açılır. Açılan sayfa, ekrandaki belgenin resmi olmadığı, sadece bilgilendirme amaçlı kullanılabileceği bilgisini vermektedir.
Uyarının hemen alt kısmında sigorta kodu ve hizmete başlama tarihi yazısı bulunmaktadır. Sigorta kodundan kasıt, sigortanın 4/A, 4/B, 4/C türlerinden hangisine ait olduğunun belirtilmesini kapsamaktadır. Bunun girişinden sonra alt kısımda bulunan işe başlama tarihi, yaklaşık olarak girilebilir. Eğer kişinin girdiği işe giriş tarihi yanlışsa,sistem otomatik olarak hatalı giriş uyarısı verecektir.
Sosyal Güvenlik Kurumu Aracılığıyla İşe Giriş Tarihi Sorgulama
SGK kaynaklı işe giriş tarihi sorgulama, sigorta başlangıç tarihi sorgulama olarak geçmektedir. Bu kapsamda ilk yapmanız gereken e-sgk internet sitesine giriş yapmalısınız.
Bunun için www.sgk.gov.tr internet adresini kullanabilirsiniz. Ardından ekran, sizden bazı kimlik bilgilerinizi isteyecektir.
Sitenin e-devlet sistemi ile bağlantısının bulunmaması nedeniyle, bilgilerinizi sıfırdan vermeniz gerekmektedir. bu kapsamda sizden T.C. kimlik numaranız, iliniz, doğum yılınız, cilt numaranız gibi bilgiler istenir. Ardından alt kısımda bulunan kutucukta güvenlik kodu yer alır.
Karmaşık bir şekilde yazılmış bu harfleri kutucuğa yerleştirmeniz gerekmektedir. Bilgilerinizi vermenizin ardından ekranda sigorta başlangıç tarihiniz ve sigortanızın yatma miktarı görülecektir.
Bağ-kur Sigorta Başlangıç Tarihi Öğrenme
Bağ-kur emekliliği için sigorta başlangıç tarihi, e-devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. Bunun için tek yapmanız gereken sisteme giriş yaptıktan sonra 4/B hizmet bilgisi kısmına giriş yapmak olmalıdır.
Eğer iş hayatınızı tek bir kurumda sürdürdüyseniz, bu şekilde hizmet dökümü aldığınızda sigorta başlangıcı tarihiniz, aynı zamanda işe giriş tarihiniz olarak görülecektir.
Bu işlemin basamakları, e-devlet üzerinden, sistem girişinin hemen sonrasında üst kısımda bulunan arama bölümünden yapılabileceği gibi, aynı zamanda en alt kısımda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısı üzerinden de yapılabilmektedir.
Telefonla SSK İşe Giriş Tarihi Öğrenilir Mi?
SSK işe giriş tarihini telefonla öğrenmek, şu an mümkün değildir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her ne kadar telefon numaraları bulunsa da SSK işe giriş tarihi öğrenme konusunda telefon üzerinden bilgi verilmemektedir.
Merhaba sigorta girişi 20.05.1996. Sonradan öğrendim ki staj gösterilmişim öğrenmek istediğim 20.05.1996 da 18 yaş üzerinde idim ve her hangi bir okulda yada bir başka bir kurum da çalışmadım yani normal bir inşaat işinde çalışıyor dum. Yani beni staj göstermiş olmaları bir suç değil mi? Şimdi 4004 prim günüm var Eyt li olabilir mi yim 1996 girişi mi mahkeme ile kazanabilir miyim? Şimdiden tsk ederim
Merhaba 12.09.1994. tarihinde ise başladım sonra çalışmadım şimdi çalışıyorum Aralık 2020 ve Ocak sigorta ücretimiz daha henüz yatmadı ama şuan toplam sigorta gün sayım 2075 dir.15.03.1976 doğumluyum ne zaman emekli olurum internette hesaplamaya kalktığımda bir 2031 birde 2036 yazıyor ve kafam karıştı bana cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
Merhaba,
12/09/1994 tarihinde sigorta başlangıcınıza göre emeklilik şartınız.
– İşe başlama tarihi yani ilk sigortalı olma tarihi 24.05.1994 ile 23.05.1995 tarihleri arasında olan kadınların SSK emeklilik şartları; tamamlamaları gereken sigortalılık süresi 20, tamamlamaları gereken yaş 51 ve tamamlamaları gereken prim ödeme gün sayısı 5750’dir.
Yani priminiz tam olsaydı 2027 yılında emekli olabilecektiniz. Mevcut durumda ancak primleriniz dolunca yani 2031 yılında emekli olacaksınız. 3675 gün eksik priminiz var bu da 10 yıla tekabül ediyor.
SSK giriş tarihimi öğrenmek istiyorum
19.11.2003 sgk giriş tarihim2052günüm var4230 gündemi yoksa 4400 gündemi %43 raporum var ne zaman emekli olabilirim
1984 giriş aralıklı olarak 6 sene sigortalayım 52 yaşındayım ne zaman emekli olurum
Nureddin Bey merhaba,
– İşe başlama tarihi yani ilk sigortalı olma tarihi 24.11.1983 ile 23.05.1985 tarihleri arasında olan erkeklerin SSK emeklilik şartları; tamamlamaları gereken sigortalılık süresi 25, tamamlamaları gereken yaş 48 ve tamamlamaları gereken prim ödeme gün sayısı 5225’dir.
Merhabalar,
1991/2 dönemine ait 2 adet aynı iş veren tarafından ödenmiş primlerim var.emeklilik hesaplanırken bununla ilgili sgk nasıl bir işlem yapar.Benim bi şey aypmama gerek var mı?
Ben 45596051364 TC kimlik hamili Osman Eryaşar. KKTC vatandaşıyım ayni zamanda. SSK kaydım eski kayıt olarak 21177731 idi. TC kimliğini yeni aldığımdan TC kimlik numaramla ssk kaydımın birleştirilmesi gerekmektedir. Konu ile ilgili yapmam gereken işlemler ile ilgili ve sonraki aşamalar ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.
selamlar iyi günler 1987 1988 1989 tarihlerinde antalya kemerde dupont restaurantta çalıştım ilk siğorta girişim bu iş yerinde başlamıştı ama ssk numaramı bilmiyorum daha sonraki giriş tarihim ise 1996 önceki ssk numaramı nasıl bulurum yardımcı olurmusunuz
Merhaba,
ilk sigorta başlangıcında verilen sigorta numarası üzerinden tüm primler devam eder. Yani tek sigorta numarası verilir. Ayrıca gün dökümünüzü T.C. kimlik numaranızla da alabilir ve görebilirsiniz.
15.03.1997 TARİHİNDE İŞE BAŞLADIM SSK MIZIN YAPILACAĞINI SÖYLEMİŞLERDİ BEKLEDİM YAPILMASINI DAHA SONRA BİZDEN SSK
YA GİRİŞİNİZİ YAPICAZ 2ADET FOTOĞRAF İKAMETGAH KAĞITI ,NUFUS CUZDAN SURATİ ,KİMLİK FOTOKOPİSİ ,KİMLİK FOTOKOPİSİNİN ALTINA İMZA ATTIRDILAR EVRAKLARI ALDILAR AMA GENE YAPMADIKLARINI ÖĞRENDİK , 1997 DE 18-19 YAŞLARINDA İDİM BİZİ YÖNLENDİRECEK, AKIL VERECEK KİMSE YOKTU BİRDE BAYAN OLDUĞUN İÇİN TOPLUM BASKISI VAR HAKKIMIZI ARIYAMIYORDUK ŞU ANDA MADDİYATIMIDA AYARLIYABİLİYORUM ŞİMDİ GERİYE YÖNELİK HER HANGİ BİR DAVA AÇABİLİRMİYİM SSK GİRİŞİMİ 1997 DEN YAPTIRABİLİRMİYİM BÖYLE KAZANILMIŞ DAVA VARMI
Merhaba,
Kanunen geriye dönük hizmet tespit davaları zaman aşımı süresi 5 yıldır.
5510 Sayılı Kanun’un 86. maddesinde, “Aylık prim ve hizmet belgesi işveren tarafından verilmeyen veya çalıştıkları Kurumca tespit edilemeyen sigortalılar, çalıştıklarını hizmetlerinin geçtiği yılın sonundan başlayarak beş yıl içerisinde iş mahkemesine başvurarak, alacakları ilâm ile ispatlayabilirlerse, bunların mahkeme kararında belirtilen aylık kazanç toplamları ile prim ödeme gün sayıları dikkate alınır.” hükmü yer almaktadır.
ssk giriş tarihim