emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

E-Devlet Dul ve Yetim Maaşı (Aylığı) Sorgulama

E-Devlet Dul ve Yetim Maaşı (Aylığı) Sorgulama
SGK
08.01.2022

E-devlet üzerinden dul ve yetim maaşı sorgulaması yapmak sadece e-devlet sistemine girip kimlik doğrulaması yaparak mümkündür. Dul ve yetim maaşı almak için gerekli şartları sağlayanlar vefat eden yakınlarının vefatını ve gerekli şartları sağladıklarını belgelediklerinde aylıkları bağlanır.

Hem başvuru merkezine giderek hem telefon ile hem de online olarak dul ve yetim maaşı başvurusu yapabilmek, başvuruyu sorgulayabilmek mümkündür. Çocuğu olmayan dul eşe %75, çocuğu olan dul eşe %50 oranında dul aylığı bağlanır. Yetim maaşı ise vefat eden sigortalının çocuk sayısına göre %50 oranın eşit paylaşılması ile her bir çocuğa bağlanır.

Dul ve Yetim Maaşı Başvuru Yolları Nelerdir?

Dul ve yetim aylığı başvuru yöntemleri şöyledir:

  • E-devlet sisteminden dul ve yetim maaşı talebi oluşturulabilir.
  • Alo 170 hattı ile dul ve yetim aylığı başvurusu yapılabilir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe müdürlükleri üzerinden ölüm aylığı başvurusu yapılabilir.
  • 4/C sigorta kolundan emekli olmuş olan sigortalının vefatı durumunda, hak sahipleri posta yolu ile dul ve yetim maaşı başvurusu yapabilirler. Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı Mithatpaşa Caddesi No:7 Sıhhiye/ANKARA adresine başvuru belgeleri gönderilmelidir.

E-Devlet Dul ve Yetim Maaşı Talebi Nasıl Oluşturulur?

E-devlet sisteminden dul ve yetim aylığı başvurusu yapmak için izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

  • https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır.
  • Ana sayfadaki Giriş Yap butonuna tıklayarak kimlik doğrulaması yapılmalıdır. E-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ya da internet bankacılığı yöntemleri ile yapılan kimlik doğrulamaları bu işlem için kabul edilir. E-devlet şifresi ise PTT şubelerinden alınabilir.
  • E-hizmetler listesinden Sosyal Güvenlik Kurumu bulunmalıdır.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılabilecek işlemler içerisinden Ölüm Yardımı ve Dul/Yetim Aylığı Talebi seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Üzerinden dul ya da yetim aylığı almak istenen yakının T.C. kimlik numarası yazılmalıdır.
  • Başvur butonuna tıklanmalıdır. Dul ve yetim maaşı için başvuru talebi oluşturulmuş olur. Başvuru olumlu sonuçlandıktan sonra başvuru sahibine aylık bağlanır.

Telefon İle Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu Nasıl Gerçekleştirilir?

Çağrı merkezinden dul ve yetim aylığı başvurusu yapmak için Alo 170 hattı aranmalıdır. Vefat eden sigortalı ile beraber kişi kendi bilgilerini verdiğinde başvurusunu otomatik olarak gerçekleştirebilir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Üzerinden Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

SGK’dan dul ve yetim aylığı başvurusu yapılabilmesi için gerekli belgeler ile beraber SGK’nın il ya da ilçe müdürlüklerine gidilmelidir. Dul ve yetim maaşı için başvuru yapmak istendiği söylendiğinde, vefat eden sigortalının kimlik bilgilerinin de verilmesi ile beraber başvuru tamamlanır.

Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu Yapabilecek Olanlar Kimlerdir?

Dul ve yetim aylığı alabilecek olanlar; vefat eden sigortalının eşi, çocukları, anne ve babasıdır.

Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu Yapılabilmesi İçin Vefat Eden Sigortalının Sağlaması Gereken Şartlar Nelerdir?

Ölüm aylığı alınabilmesi için vefat eden sigortalıdan istenen şartlar aşağıda açıklanmıştır:

  • Vefat eden sigortalının en az 1.800 prim günü malullük, yaşlılık ya da ölüm sigortasının ödenmiş olması şartı aranır.
  • Borçlanma süreleri haricinden en az 5 yıl sigortalılık süresinin olması gereklidir. Ayrıca malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarının toplamda 900 gün olarak ödenmesi gereklidir.

Dul Maaşı Başvuru Şartları Nelerdir?

Dul aylığı başvuru koşulları aşağıda sıralanmıştır:

  • Üzerinden dul maaşı alınacak olan sigortalı ile resmi evli olunan süre içerisinde vefat durumunun yaşanmış olması gereklidir.
  • Boşanmış ya da imam nikahı ile birlikte olanlara dul maaşı başvuru hakkı verilmez.
  • Başvuru sahibinin eşinin ölümü ile beraber bir başkası ile evlenmemiş olması gereklidir.
  • Eşi vefat eden erkeğin de kadının da alabileceği bir maaştır. Önemli olan kriter, maaş başvurusu yapacak olan kişinin sigortalı olarak bir işte çalışmıyor olmasıdır.

Yetim Maaşı Başvuru Koşulları Nelerdir?

Yetim aylığı başvuru şartları şu şekildedir:

  • Erkek ve kız çocuklarına sigortalı olarak bir işte çalışmamaları durumunda verilen bir maaştır. Aynı zamanda yabancı bir ülkenin mevzuatı kapsamında da çalışmamaları gereklidir.
  • Kız çocuklarının yaş ve eğitim durumu ile ilgili herhangi bir şart yoktur. Evlenmedikleri sürece ölene kadar alabilecekleri bir maaştır.
  • Erkek çocuklarının üniversite eğitimi almamış olmaları halinde 20, üniversite okumuş olmaları durumunda 25 yaşına kadar maaş alma hakları vardır. Herhangi bir eğitim kurumunda eğitim görmeyenler ise, 18 yaşına kadar yetim maaşı alma hakkına sahiptirler.
  • Kız çocukları evlendikten sonra yetim aylığı alamıyor olsalar da erkek çocukları için mevcut olan bir şart değildir. Erkek çocukları evlenseler de eğitim durumlarına göre ilgili yaşa erişene kadar yetim aylığı almaya devam ederler.

Malul Çocukların Yetim Maaşı Alabilmeleri İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Malul çocukların ölüm aylığı için başvuru koşulları aşağıdaki gibidir:

  • Çalışma gücünün en az %60’ını yitirmiş olmaları şartı aranır. Yitirilmiş çalışma gücünün sağlık raporu ile belgelenmesi gereklidir.
  • Evli olmaları, yaşları ya da cinsiyetleri fark etmeksizin yetim maaşı alabilirler. Yetim maaşı alma şartlarına aykırı bir durum oluşmadığı sürece ölene kadar maaş almaya devam edebilirler.

Malul Çocukların Yetim Maaşlarının Kesildiği Durumlar Nelerdir?

Malul çocukların ölüm aylıklarının kesildiği haller aşağıdadır:

  • Kanunun beşinci maddesinin birinci fıkrasının a, b ve e bentleri dışında ya da yabancı bir ülkenin mevzuatı kapsamında çalışılmaya başlandığında; malul çocukların yetim maaşları kesilir.
  • Yetim maaşı alan malul çocuklar eğer kendi sigortalılıkları dolayısı ile gelir sahibi olurlarsa, yetim aylıkları kesilir.
  • Yapılan kontrol muayeneleri sonucunda eğer çalışma gücünün en az %60’ını yitirdiği durum değişiklik gösterir ve malullük durumu ortadan kalkar ise; ölüm aylığı kesilir.

Dul ve Yetim Maaşı Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Dul ve yetim aylığı için istenen başvuru evrakları şunlardır:

  • Başvuru sahibinin 3 adet vesikalık fotoğrafı istenir.
  • Kimlik belgesi talep edilir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği gereklidir.
  • Ölüm belgesi talep edilir.
  • Dul ve yetim maaşı başvuru belgesi istenir.
  • Yetim maaşı alma hakkı erkek öğrencilerin öğrenim durumlarına göre değişiklik gösterdiği için kendilerinden eğitim durumlarını belgelemeleri istenir.
  • Başvuru sahibinin eğer malullük durumu bar ise, sağlık kurulu raporu sunmalıdır.
  • Dul ve yetim maaşı alma hakkı bulunan kişilere eğer vasi tayin edilmiş ise, vasi ilamı talep edilir.

Dul ve Yetim Maaşı İçin Ölüm Belgesi Nasıl Alınır?

Ölüm belgesi alınması için İl Halk Sağlık Müdürlüklerine başvuru yapılması ve sonrasında Nüfus Müdürlüklerinden belgenin alınması gereklidir. Sigortalının vefatı eğer hastanede olduğu süre içerisinde gerçekleşmiş ise, İl Halk Sağlığı Müdürlüklerine gitmelerine gerek yoktur. Direkt Nüfus Müdürlüklerinden ölüm belgesi temin edilebilir. Ölüm belgesi alınabilmesi için ölen kişinin kimlik belgesi yeterlidir.

Dul ve Yetim Maaşı Başvuru Sorgulama Yöntemleri Nelerdir?

Dul ve yetim aylığı sorgulama yolları aşağıda belirtilmiştir:

  • Alo 170 hattı üzerinden dul ve yetim maaşı başvurusunun son durumu hakkında bilgi edinilebilir.
  • E-devlet sistemi üzerinden dul ve yetim maaşı sorgulaması yapılabilir.
  • Başvuru yapılan kuruma giderek başvuru durumu sorgulaması yapılabilir.

Telefon Aracılığı İle Dul ve Yetim Maaşı Başvuru Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Telefon ile dul ve yetim aylığı sorgulaması için Alo 170 hattı aranmalıdır. Bağlanılan operatör başvuru sahibinin kimliğini teyit edebilmek için bazı sorular sorar. Dul ve yetim aylığı başvurusu yapmak isteyen kişi bu sorulara doğru cevap verdiğinde, üzerinden aylık alınacak olan kişinin kimlik bilgileri sorulur. Ardından başvuru durumu ile ya da aylık bağlanmış ise aylık durumu ile ilgili bilgi verilir.

E-Devlet Üzerinden Dul ve Yetim Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

E-devlet sisteminden dul ve yetim aylığı sorgulaması için izlenmesi gereken adımlar aşağıda verilmiştir:

  • E-devlet sistemine giriş yapılmalıdır.
  • E-hizmetler listesine girerek veya Kurumlar seçeneğinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bulunmalıdır.
  • Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama butonuna tıklanmalıdır.
  • Açılan sayfadan kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra alınan yardımlar, dul ve yetim maaşı ile ilgili bilgiler görülür. Sayfada ne kadar zamandır maaş alındığı ve alınan maaşın tutarı yer alır.

SGK Dul ve Yetim Maaşı Nasıl Sorgulanır?

SGK’ya giderek dul ve yetim aylığı sorgulaması yapmak için öncelikle bulunulan bölgedeki Sosyal Güvenlik Kurumu il veya ilçe merkezlerinin yeri öğrenilmelidir. Kimlik belgesi ile beraber kuruma gidilmelidir. Başvurunun onaylanıp onaylanmadığı, başvuru onaylandığında yatırılacak olan maaş tutarının ne kadar olduğu, başvuru reddedildiyse bunun nedeninin ne olduğu gibi konular sorgulama sonucunda öğrenilebilir.

Dul ve Yetim Maaşı Ödemesi Ne Zaman Yapılır?

Dul ve yetim aylığının yatırılma zamanı, vefatın gerçekleşmesinden sonraki birkaç hafta içerisindedir. Vefat gerçekleştikten ve ölüm aylığı almak için başvuru yapıldıktan sonra ortalama 15 günde, aynı ay içerisinde maaş bağlanır.

Dul ve Yetim Maaşı Ödemesi Nereden Alınır?

Dul ve yetim aylığının çekilebileceği banka; Ziraat Bankası’dır. Ziraat Bankası’nda hesabı olanlar ilk aylıklarını Ziraat Bankası’ndan alırlar. Ziraat Bankası’nda hesabı bulunmayanlar ise, PTT şubelerinden kimlik belgeleri ile beraber dul ve yetim maaşlarını talep edebilirler. Sonraki ödemelerinde maaşlarının hesaplarının bulunduğu farklı bir bankaya yatması için banka hesap bilgilerini e-devlet sistemi üzerinden güncellemeleri gereklidir.

Dul ve Yetim Maaşının Kesildiği Haller Nelerdir?

Dul ve yetim aylığının kesildiği durumlar şöyledir:

  • Üzerinden ölüm aylığı alınacak olan kişinin vefatından eşi ya da çocuğu sorumlu ise, dul veya yetim maaşı alma hakları yoktur.
  • Vefat eden sigortalı eğer vasiyet hazırlamış ve vasiyetinde de eşine ya da çocuklarına maaş verilmemesini belirtmiş ise, eşi ve çocukları dul ve yetim aylığı talep edemezler.
  • Kız çocukları evlendikten sonra yetim maaşları kesilir. Ancak bu durumun istisnası vardır. Evlenilen kişi harp malulü ise, bu durumda aylık almaya devam edebilir. Harp malulü eşi vefat ettikten sonra alacağı dul maaşını tercih etmesi istenir.
  • Vefat eden sigortalının eşi konumunda olan kişi eğer yeniden evlenir ise, dul maaşı kesilir.
  • Dul maaşı alan kişinin eğer akrabası olmayan bir kişi ile aynı ev içerisinde yaşadığı tespit edilir ise, dul aylığı kesilir.
  • Türk vatandaşlığından çıkıldığında ya da çıkartıldığında dul ve yetim maaşı kesilir.

Dul ve Yetim Maaşı Kesilenler Yeniden Aylık Almaya Başlayabilir Mi?

Dul ve yetim aylığının yeniden bağlanması şartlara göre mümkün olan bir durumdur. Evlendikten sonra yetim maaşı kesilen kız çocukları eğer boşanırlarsa yeniden yetim maaşı almaya başlayabilirler. Ayrıca vefat eden eşleri üzerinden dul maaşı alanlar da eşlerinden boşandıktan sonra tekrar dul maaşı için başvuru yapabilirler. Ancak dul ve yetim maaşı kesilenlerin yeniden aylık alamayacakları durum; 25 yaşını doldurmuş olan erkek çocuklarının yetim maaşlarının kesilmesidir.

Vefat Eden Kişinin Maaşı Nasıl Dağıtılır?

Ölen kişi üzerinden maaş alabilecek kişiler arasında maaş şu esaslara göre paylaştırılır:

  • Eşe düşen hisse 2 birim ise, çocukların her birine 1 hisse düşer. Çocukların cinsiyetiyle alakalı bir ayrım söz konusu olmaz.
  • Bir çocuk maaştan en fazla %25 kadar destek alabilir. Eşin aldığı maaş oranı ise %50’dir.
  • Vefat eden kişinin sadece bir çocuğu varsa eş ve çocuk eşit oranda maaş alır.
  • Vefat eden kişinin 4’ten fazla çocuğu varsa maaş direkt olarak aileye bağlanır.
  • Ölüm durumlarında kişilerin eşi yada çocuğu yoksa maaş ölen kişinin anne babasına aktarılabilir. Anne ve baba hayatta değilse diğer akrabalar vasi olarak belirlenebilir.

Boşanan Kadınlar Yetim Aylığı Alabilir Mi?

Boşanan kadınlar için yetim aylığı almak söz konusu olabilir. Eşinden ayrılmış olan ve herhangi bir işte çalışmayan kadınlar vefat etmiş olan ebeveynleri üzerinden maaşa bağlanabilirler. Buradaki başvuru süreci hiç evlenmemiş kız evlatlar için nasılsa boşanmış kimseler için de aynıdır.

Eşinden ayrılmış kadınlar için belediyeler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları bazı yardım paketleri hazırlar. Bu paketlerden bazıları nakdi yardım içerse de kimisi gıda ve yakacak yardımı olarak da gözlemlenebilir.

Dul ve yetim maaşı kadınlar için yegana seçenek değildir. Maddi durumu tek başına geçinmeye müsait olmayan kadınlar muhtarlıktan yoksulluk belgesi alarak devlet tarafından verilen çeşitli yardımlara başvurabilir. Bu yardımların büyük bir kısmı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülmektedir.

Her şehirde muhakkak bir şubesi bulunan bu vakıf sayesinde çeşitli yardımlar hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. Başvuru için gereken belgeler toplandığında başvuru talebi gerçekleştirilir. Talep kısa sürede sonuçlanacak ve maaş hakkı kazanan kadınların hesaplarına belli ölçüde yardım yatacaktır.

Dul Maaşı (Aylığı) Ne Kadar, Kimlere Verilir?

Eşinden Boşanmış Kadın Dul Maaşı Nasıl Alır, Şartları Neler?

Erkekler Dul Maaşı ve Ölüm Aylığı Nasıl Alabilir ?

Yorumlar

  1. Yusuf dedi ki:

    Merhaba
    Babam vefat ettiği için emekli maaşından faydalaniyordum ama üniversiteyi yeni bitirdim ve 24 yaşındayım yani 25 yaşını doldurmadim maaşım kesilir mi

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      25 yaşına kadar maaş alabilmek için öğrenciliğinizin devam etmesi gerekmektedir. Öğrenci değilken yararlanamazsınız. Ancak sağlıktan 25 yaşına kadar yararlanamaya devam edeceksiniz.

  2. Bahar dedi ki:

    Annem önceden kendi babasının maasini alıyordu ama şimdi eşinin maaşını almaya başladı bende kizi olarak işten ayrildigim için babamin maaşını almak istiyorum.suan annem tekrar kendi babasinin maaşına gecebilir mi bana da babamin maaşı baglanir mi ? Acil cevap verirseniz çok sevinirim simdiden tskrler

  3. EMİNE AYDIN dedi ki:

    83 YAŞINDA EŞİMDEN DEĞİL ,EŞİMİN VEFATI NEDENİ İLE 2 AYDA BİR 550 TL MAAŞ ALMAKTAYIM SORUM> HER AYA ÇEVRİLEN MAAŞTAN BENDE FAYDALANABİLECEKMİYİM BİRDE BENİM DURUMUMDAKİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENİYORMU?

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Muhtaçlık maaşı alanların hepsi aylık 500 tl alacak. Ancak ikramiye sadece emeklilikten kaynaklı maaş alabilenler veriliyor.

  4. Taner içöz dedi ki:

    Babam 07/07/2018 tarihinde vefat etti.Babam Memur emeklisi ve gazi. İşlemler için evrakları Ankara’ya gönderdik.Anneme maaş bağlanması ile ilgili süreç konusunda bilgi almak istiyorum.Saygılarımla

  5. Nazan dedi ki:

    Babamdan aldığım maaş kesildi muvazaalı boşanma dediler borç çıkardılar evime icra geliyordu avukat taksitlere bölerek parayı odetti ikibuçuk senede temizlik işlerine giderek bu borcu ödedim zaten birlikteliğim yoktu iki kızım vardı babalarıyla görüşüyorlardı biz bu zaman içinde hiç bir araya gelmedik babaları zaten kanser hastasıydı üç sene oluyor öleli zaten boşandıktan sonra maaşım kesildikten sonrada bir araya gelmedik şu an ben hakkım olan babamın maaşını yeniden bağlanmasını istiyorum nasıl bir işlem yapabilirim

  6. Metin dedi ki:

    Merhaba.. Dedem 17 mayıs 2018 de vefat etti.. kendisinin 60 günlük tarım sigortası primi var.. babaannem dul maaşı alabilir mi.. ya da babaannem hangi sosyal yardımlardan nasıl yararlanır. Teşekkürler

  7. Sezgin YORGUN dedi ki:

    Merhaba. Eşi vefat eden kimsenin, ölüm aylığı ve cenaze yardımı alabilmesi için gerekli olan evraklar nelerdir? Prosedür nasıl işlemektedir? Teşekkürler.

  8. sümbül ermiş dedi ki:

    babam 2005 yılında vefat etti ve 766 gün ssk primi ödemiş ben evlenmemiş bir kızı olarak yetim aylığı bağlatabilirmiyim

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Askerlik borçlanması ile primini 900 güne tamamlatırsanız çalışmadığınız sürece yetim maaşı alabiirsiniz.

  9. Ebru karahan dedi ki:

    Merhabalar 1 bucuk ay onve yetim maasina baswurdum ama heniz bi cewap qelmedi bu surec ne kadar surer acaba??

  10. tugba dedi ki:

    merhaba

    esımden dul aylıgı alıyoırum yuzde 75 oranında fakat calıstıgım ıcın yuzde 50 alıyorum suan.Yapılan enfalsyon zammı yuzde 50lık oranımdan hesaplanmıs bu dogrumudur tesekkurler

  11. remziye dedi ki:

    babam vefat etti ve annem dul maaşı alıyor fakat ben hiçbir şekilde yararlanmıyorum acaba başvuru yapsam yetim maaşı alabilir miyim?

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Eğer evli değil ve çalışmıyorsanız elbette yararlanabilirsiniz.

    2. haluk dedi ki:

      memur iseniz alamazsınız.ssk lı çalışıyorsanız dul yüzde 50, yetim yüzde 25 maaş alır.yani tek yeti iseniz babanızdan % 25 maaş alırsınız. not: bekar olmanız şart.

  12. melis dedi ki:

    Merhabalar ben yetim maaşı alıyorum annemin.18 yaşına girsim liseyi yeni bitirdim.Bu ay maaş yatmamış ben de kurumunuzu arayıp bildirdim ve adima dosya oluşturuldu bilgi almak için.Bu dosyayi nasil takip edebilirim ve kaç günde bir cevap alabilirim?

  13. Murat dedi ki:

    Babam sgk emeklisi annem emekli sandigi annem babamin maasindan alabilirmi? 19 yasindayim okuyorum bende alabilir miyim?

  14. Osman dedi ki:

    Babam sgk emeklisi annem emekli sandıgi annem babamin emekli maasinin ne kadarini alabilir?

  15. Murat dedi ki:

    Annemde babamda emekli babamin emekli maasinin ne kadarini annem alir?

  16. Gülay Kuşçu dedi ki:

    Baş vurmuş olduğum babamdan dul maaşı nezaman sonuçlanır

  17. Serhat dedi ki:

    Merhabalar,
    Ablam emekli sandığına tabi olup, yaklaşık 25 yıl fiili çalışmışlığı bulunuyordu. 16.04.2018 tarihinde vefat etti. Vefatından dolayı ölüm aylığının anneme bağlanması için emekli sandığına müracaat ettiğimizde, SGK’dan bize gelen cevap annemin babamdan sosyal sigortalar kurumundan dul aylığı aldığı ve incelemeler üzerine asgari ücretin üzerinde maaş aldığı ve bunun için ölüm aylığının bağlanmayacağı tarafımıza bildirildi. Ancak annem babamdan aldığı dul aylığı asgari ücretin altında, bu durum karşısında ne yapmalıyız. Cevabınızı bekliyorum.

  18. Gamze Türsan dedi ki:

    10 YILI AŞKIN BİR SÜREDİR BABA MAAŞI ALMAKTAYIM. KENDİ SİGORTAMIN ÇOK PRİM BOŞLUĞU OLDUĞU İÇİN KENDİ EMEKLİLİĞİMİ ALAMADIĞIMDAN ÖLEN BABAMDAN KALAN KIZ ÇOCUKLARINA ÖMÜR BOYU OLAN MAAŞI ALMAKTAYIM.
    BU MAAŞ BANA BAŞKA BİR GELİRİM OLMADIĞI VE TEK BAŞINA YAŞADIĞIM İÇİN BAĞLANDIĞINDAN DOLAYI YENİDEN SİGORTALI BİR İŞE GİRDİĞİMDE VEYA EVLENDİĞİMDE KESİLİYOR. YENİDEN SİGORTALI İŞE GİRİP DE İŞTEN ÇIKAR VEYA ÇIKARILIRSAM BU YETİM MAAŞIM YENİDEN BAĞLANIYOR MU YOKSA BU MAAŞI BİR DAHA ALAMAMAK ÜZERE KAYBEDİYOR MUYUM? BU KONU HAKKINDA KESİN BİR BİLGİ VERMENİZİ RİCA EDECEĞİM.

  19. Neriman dedi ki:

    Dul maaşına neden zam yok

  20. Gülpembe Yakın dedi ki:

    Merhaba, babam Cahit Özcan (TC No: 2967*******) 8/05/2018 tarihindE vefat etmiştir. Annem Raziye Özcan (TC No:2967*******) babamdan maaş almaktadır. Raziye ÖzcanIn annesi Abide Demir sigortadan emekliydi ve 29/03/1983 tarihinde vefat etmişti. Raziye Özcan eşinden aldığı maaşın yanısıra annesinden de maaş alabilir mi?
    Raziye Özcan’ın babası Ali Rıza Demir emekli sandığından emekliydi. Ali Rıza Demir 26/10/2006 tarihinde vefat etmişti. Raziye Özcan eşinden aldığı maaşın yanısıra hem annesinden hem babasından maaş alabilir mi? Ben Raziye Özcan’ın Kızı olarak sizi soru soruyorum.
    Selamlar.

    1. Gülsen dedi ki:

      Tc. Numaralarını sanal ortamda bu şekilde paylaşmamalısınız. Kötü niyetli insanlar heryerde olabiliyor

    2. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Bu konudaki hassasiyetiniz için teşekkürler. Biz site yönetimi olarak TC numaralı soruların TC kısmını yorumlarda görülmeyecek şekilde düzeltiyoruz.

  21. Zehra şahin dedi ki:

    Babaannem Dul Maaşı alıyor ama parası verilmedi kesilmiş kendisi engelli yatalak hasta PTT görevlisi öldümü kaldığı belli değil yeniden başvuru yapılması gerekiyor demiş Aslı astarı nedir teknoloji çağındayız yaşıyorum yaşamıyor mu belli zaten

  22. Mine dedi ki:

    Babam SSK emeklisi vefat etti ben emekli sandığı malul maaşı alıyorum.dulum babamın maaşından alabilirmiyim

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Emekli sandığı maaşı aldığınızdan SSK emeklisi babanızdan maaş alamazsınız.

  23. burçak dedi ki:

    Merhaba ;
    Annem emekli sandığı emeklisi babasının vefatı sonrası yetim maaşı için 2,5 ay önce ilgili formları doldurarak ptt kargo ile emekli sandiği ankara’ya gönderdi. hala maaş bağlanmış ya da kendisine herhangi bir bilgi gelmiş değil. işlemleri nereden takip edebiliriz.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Alo 170 veya E devletten takip edebilirsiniz.

  24. Tuba dedi ki:

    merhabalar ben babamin ölüm maaşını aliyordum.. sonrasi özel bir şirkette işe sigortali girm girdigimde sgk ya dilekçe verdm aldığım maaş annemin uzerine geçsin diye.. 2 yıl sonrası işten ayrildm benim aylığim hala annemin uzerinde olduğunu saniyordm snra ogrendm.annem cok az ucret aliyor şuanda anne annemin bakici ucretini aliyorum aldigim ölüm maaşin annemde olduğunu sanmiyorum aldigi ucret az acaba bakici ucreti aldigmdan dolayi kesilmismidir ölüm aylığim veya aldıgm ölüm maaşimin sorgusunu nasil yapabilirm ..bu konuyla alakali bilgilendirilmek istiyorum ölüm maasim kesilmis mi yoksa annem aliyormu? nerden ogrenebilirm

  25. Tuba dedi ki:

    merhabalar ben babamin ölüm maaşını aliyordum.. sonrasi özel bir şirkette işe sigortali girm girdigimde sgk ya dilekçe verdm aldığım maaş annemin uzerine geçsin diye.. 2 yıl sonrası işten ayrildm benim aylığim hala annemin uzerinde olduğunu saniyordm snra ogrendm.annem cok az ucret aliyor şuanda anne annemin bakici ucretini aliyorum aldigim ölüm maaşin annemde olduğunu sanmiyorum aldigi ucret az acaba bakici ucreti aldigmdan dolayi kesilmismidir ölüm aylığim veya aldıgm ölüm maaşimin sorgusunu nasil yapabilirm ..bu konuyla alakali bilgilendirilmek istiyorum ölüm maasim kesilmis mi yoksa annem aliyormu? nerden ogrenebilirm8

  26. Tuğba Erdoğan dedi ki:

    Merhaba,
    2005 yılından beri 3421029680 tahsis numarasıyla SSK 4A yetim maaşı alıyorum. 13 Şubat 2018 işe giriş -15 Şubat 2018 işten çıkış olarak 2 gün sigortalı göründüm ve haliyle yetim maaşım kesildi. Ankara SGK’na dilekçemi iadeli taahhütlü gönderdim ve aylığım Mayıs 2018’de yeniden bağlandı fakat eksik olarak sadece Mayıs ayı yatırılmış. Almadığım diğer günler yatırılmadığı için mağdurum.

  27. Kadir dedi ki:

    Merhabalar babam ssk emeklisi babam vefat etti ekli maasi anneme baglandi. Simdi asil sormak istedigim soru annem 66 yasinda bababamin emekli massi disinda dul maasi da alabilirmi veya herhangi bir maas hakkina sahipmi tsk.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Dul maaşı şuan aldığı maaşı. Bunun haricinde yaşlılık maaşı var. Dul maaşı aldığı için yaşlılık maaşı alma hakkı bulunmuyor.

  28. kadir dedi ki:

    ssk dan dul bağkurdan yetim maaşı alıyorum eşim 1997 babam 1984 yılında vefat etti 20o7 yılından beri yetim maaşı almaktaydı bankadan aldığı faiz geliri ile eşimden aldıgım maaş toplamı bürüt asgari ücreti 40 tl geçtigi için 2012 13 14 15 16 17 18 yılları için geri ödeme istiyorlar faiz gelir sayılırmı yapacagımız birşey varmı
    bankadan parayı çeksek tekrar maaş bağlanırmı

  29. nurı kesıcı dedi ki:

    meerhaba babanemıze bakım aylıgı almak ıstırouz fakat gereklı olan belgeler arasında babannenın almıs oldugu olum aylıgının son dokumanını ıstemekteler yusde 96 altı agır engelli raporu da var buyuzden evden cıkaramıyoruz bız bu belgeyı nasıl alırız sgk ya yakını kımlıgı ıle ve raporu ıle gıtse alabılırmı

  30. Sultan dedi ki:

    Merhaba

    Babam 59 yaşında, SSK girişi 15/04/1988 de, askerlik borçlanması hariç 1023 günü var . Emekli olabilmesi için kaç gününün olması gerekiyor. ve allah korusun babam vefat ederse anneme maaş bağlanır mı ?
    Vefat durumunda maaş bağlanabilmesi için kaç günün olması lazım ?

  31. F.Funda Hatipoğlu dedi ki:

    2002 de vefat etmiş olan eşimin emeklilik bilgileri kesinleştikten sonra dul aylığı olarak geçmişe dönük birikmiş maaşını alabilir miyim

  32. Gulay gundogdu dedi ki:

    Benim 2 cocum var babam oldy annemde oldu ve ben dulum ssk ya bas vurdum nasl masa baglandimi anniycam bi de nekadar ala bilirim

  33. Nurdan dedi ki:

    Merhaba. Annem de babamda bağkur emeklisi. Babamı 4 mart 2018 de kaybettik
    . Sgk da annemin babamın maaşından da hak alabileceği söylendi. Bu ayın 25 inde hak ettiğiniz maaşı alabilirsiniz mesajı geldi. %50 si bağlanmış çektik. Fakat annemin kendi maaşı yatmadı hesabına. Anlayamadık. Bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler

  34. Mustafa Turgut dedi ki:

    Emekli sandığından emekli rahmetli olmuş babamdan yetim aylığı alabilmesi için kız kardeşimin Ankarada hangi adrese gitmesi ve hangi evrakla başvurması gerekmektedir. Saygılar.

  35. elif aksoy dedi ki:

    mrb eşim 26,3,2018 vefat eti .ölüm maaşı başvurusunuda bulunduk eşim yaşasaydı 11.2018 de emekli olacaktı bir kızım var sormak istediyim cenaze yardımı diye bişey varmı varsa ne yapmam gerekir birde ölen annemin emekli maşından faydalanabilirmiyim yani hem kocamın hem annemin maaşını alabilirmiyim teşkürler

  36. Yonca dedi ki:

    Merhaba eşimi 2011 kasım ayında kaybettim bagkur dul maaşı almaktayım babamda 2002 kasım ayında vefat etti ssk emeklisiydi yetim maaşı için sgk ya başvurdum ret cevabı geldi gerekçe olarak eşimden aldığım maaşın babamdan bağlanacak olan maaştan fazla olması gösterilmiş ikisinden birini tercih etmem gerekiyormus ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim

  37. oğuz dedi ki:

    iyi günler annem eşinden boşandı ve ölen babasından kalan emekli maaşını şu anda annemin uvey annesi alıyor acaba annem de emekli maaşından faydalanabilir mi annemin babasının ölum tarihi 2008 öncesi 1980 ler

  38. Sevil önder dedi ki:

    3738033 numara 20.03.2018 tarih SGK dul aylığı başvurusu için vermiş olduğu numaradır. Maaş bağlanma işlemi tamamlanmışmıdır. Ne zaman bağlanabilir. Bunu nasıl öğrenebilirim. Teşekkür ederim. Vefat eden Babam adı İsmet Yılmaz

  39. sercan dedi ki:

    merhaba ben 4A yetim maşşı alıyordum ve bırde okuyordum 18 yaşıma girince kesildi bende 1 ay oldu okuduguma daır okuldan belge ankaraya ama hıcbır cevap evrak belge gelmedı elıme ne zaman gelir.1 aydır beklıyorum

    1. sercan dedi ki:

      birde e devlette 4A uzun vade bulunmamaktadır yazıyor

    2. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Emeklilik ve maaş bağlanma işlemleri 45-60 gün sürmektedir. İşlemleriniz sonuçlandığında Başvuru tarihinden itibaren maaş ödemesi alacaksınız.

  40. perihan dedi ki:

    Merhaba, Vefat eden Babamın SSK hizmeti, bağkuru olup olmadığını bilmiyorum.Bunu nasıl öğrenebilirim.

  41. ADİL ÇÖVER dedi ki:

    E devletten baktigimda emekli maasim 01/04/2018 tarihinden gecerli olarak baglanmiş fakat nekadar baglandigini giremiyorum birde emeklik maasi baglandi yazisini sgk dan elden teslim alabilirmiyim çunku daha isyerinden kidem tazminatimi alamadim bu yaziyi istiyorla r biran once parami almak istiyorum iyi çalísmalar dilerim

  42. Pınar Çakır dedi ki:

    Ben babamın sigortasından yararlanamıyorum yetim aylığı için posta gönderdim fakat bir ay oldu cevabı gelmedi ne yapmalıyım

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      E devletten kontrol edin başvurunuz gözüküyor mu ? işlemler 45-60 günü buluyor. Mutlaka bilgilendirme gelir. İadeli taahhütlü posta ile gönderseydiniz.

  43. murat dedi ki:

    Yapmış olduğunuz bilgilemdirmeler için teşekkür ederim öncelikle kız kardeşim babamdan ölüm aylığıni almak için bu gün başvuruda bulundu babam bağkurlu 1800 günü doldurmuş annem ile babam boşanmıştı zaten tüm kardeşlerde evli sadece bir kız kardeşim boşanmiştir alacağı maaş nedir.ve bu gün doldurdu formu ne zaman sonuçlanır hesabına yatar para kardeşimin sigortası ve hiç bir geliri yok çalışmıyor başka yararlanabileceği bir durum varımdır.iyi çalışmalar teşekkürler

  44. Murat dedi ki:

    Merhabalar benim babam Bağkur emeklisiydi vefat etti emekli aylığını annem alıyor şimdi %25lik oranında da öğrenci olduğum için ben alıyorum öğrencilik sürem bittiğinde ben bu maaşı almaya devam edecekmiyim veya kaç yaşına kadar devam ediyor teşekkür ederim

    1. Murat dedi ki:

      Danışman kardeşim bizimkine neden cevap vermiyorsun

  45. Atilla Özel dedi ki:

    Merhabalar kolay gelsin benim babam 2001 de vefat etti 200 gün sigortası var sigorta girişi 1995 annemi askerlik borçlanması yaparak emekli etmek istedik 900 güne tamamlanamadı 90 gün eksik çıktı ne yapmalıyız. Yargıtay’da emsal bi dava var diyorlar onu emsal gösterip mahkemeye versek annem emekli olabilir mı.

  46. Nafia Ceyhun Uzunsoy dedi ki:

    Sayın İlgili,
    Ben 1951 doğumlu Bağkur emeklisi bir bayanım. Eşimden 1988 yılında ayrılmış bulunmaktayım.
    Ben bağkura 25.09.2008 tarihinde müracaat etmiş ve Aylığım 01.10.2008 tarihinde bağlanmıştır.
    Şimdi ben emekli maaşıma ilaveten ssk emeklisi 1986 senesinde ölmüş babamdan emekli maaşı da alabilirmiyim.
    Saygılarımla

  47. Serpil dedi ki:

    Babam cinayet suçundan müebbet yedi.Emekli olmasına birkaç yılı kalmış.Ben onun birikmiş pirim parasını nasıl alabilirim.Veya öldüğünde nereye başvurmam gerekiyor.

  48. Mehmet dedi ki:

    Merhaba babam 2011 de vefat etti 744 günü var ssk dan annem emekli olabilir mi ?

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      En az 5 yıl sigorta süresi var ise askerlik borçlanması yaparak 900 güne tamamlarsanız emeklilik hakkını sağlamış olursunuz.

  49. Hatice sürmeli dedi ki:

    Merhaba eşimden boşandım babam ve annem vefat ettiğinden babamdan emekli maaşı almakta idim fakat şubat ayında maaşım yatmadı babam sgk emeklisi ne yapabilirim yardımcı olurmysunuz

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,,

      eğer sigortalı bir işte çalışmaya başlamadıysanız maaşınızın kesilmemesi gerekirdi. Alo 170 hattına kayıt oluşturun. Sonuç alamazsanız İkametgahınızın bağlı bulunduğu sosyal güvenlik merkezi emeklilik servislerine müracaat edebilirsiniz.

  50. Nazli dedi ki:

    1yıl önce boşandım günlük işlerde çalışıyorum ve zor durumdayım sigortam yok herhangi bir gelirim maaşın yok 28 yaşındayım dul maaşı yada herhangi bir yardim alabilirmiyim

  51. Dilara dedi ki:

    Iyi günler benim bir kaç sorum olacak ben yetim aylığı icin geçen hafta pazartesi ziraat bankasına gittim ve bana başvuru tarihimde itibaren ki parayı verdi banka fakat maaşımı e devletten kontrol ettiğimde mart ayında ödenmiş olarak listede çıkıyor ancak gün olarak hangi tarihte başladığını bilmiyorum bunun icn ne yapmam lazım? Yardımcı olabilirmisiniz?

  52. Tuncer dedi ki:

    BABAMIN 2015 yılından itibaren 600 gün sigortası var. 04/01/2018 tarihinde vefat etti. Askerliği de saydırarak Annemin emeklilik hakkı oluşur mu?

  53. EMRE BOĞAZKESEN dedi ki:

    Merhaba benim annem hemşireydi vefat etti ve 4c liydi 22 yil hizmet verdi her işlem tamam ancak ben her ay bir aylik olarak baglanacak dendi ve aralik ocak subat toplu verildi gecmise dönük ancak mart ayi ne zaman yatar aylik annem emekli sandigi birde ben 21 yasindayim ne zaman kesilir e okulum bitse bile.devam edermi aylık erkek yetimim ben

  54. Yücel Çetinkaya dedi ki:

    Merhaba;
    Agabeyim 20.04.2013 de kalp krizi nedeni ile vefat etti. 4500 e yakın günü vardı. Malulen emekli yaptılar. Eşi ve 2cocugu emekli maaşı alıyor. Bunun haricinde ölüm aylığı alabilirler mi?
    Yardımcı olabilir misiniz?

    1. zeki dedi ki:

      merhabalar. Eşim Öğretmendi 30 yaşındaydı. 23.05.2018 tarihinde doğum yaptı bir erkek cocuk dogurdu. 02.06.2018 tarihinde vefat etti. Eşim Beş yıldır Öğretmendi 1714 günü vardı çocuk için yetim maaşı almak istiyorum. eşim 2013 ağustos girişliydi daha öncesinde bir girişi yoktu.yardımcı olursanız cok sevınırım…

  55. Filiz dedi ki:

    Teyzemin esi vefat etti. Cocuklari yok. Esi sskdan emekliydi. Teyzemin babasi yani dedemde sskdan emekliydi yillar once vefat etti. Teyzem bu durumda hem esinden hem de babasindan maas alabilecek mi?

  56. Kamil dedi ki:

    MERHABA,

    35 YAŞINDAYIM. 2000 PRİM GÜNÜM VAR. EVLİ VE 1 KIZIM VAR. EĞER ALLAH KORUSUN BUGÜN ÖLÜRSEM ONLARA NE KADAR AYLIK BAĞLANIR.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Bizce de Allah korusun!

  57. gülay kurt dedi ki:

    merhabalar, eşim 08.02.2018 tarihinde vefat etti,vefat tarihinde 52 yaşında idi ,o güne kadar bağkurda1900 gün,ssk ise 600 gün prim günü bulunmaktaydı, ben ise sgk emeklisiym bu durumda eşimden maaş alabilirmiyim ve yaklaşık ne kadar bir maaş alırım , teşekkürler

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Eşinizden maaş alabilirsiniz. En yakın sosyal güvenlik merkezine giderek hem emekli maaşı hem de cenaze yardımı için başvuru yapabilirsiniz.

  58. Leyl dedi ki:

    Merhaba babamın 285 gün çalısması var 1977 yılında vefat etti maaşını alabilme şansım varmı 2yilda askerligi var

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      En az 900 gün primi sağlamanız gerekiyor. Askerliği borçlanarak bu primi sağlıyorsunuz. En yakı sosyal güvenlik merkezine hesaplama yaptırarak borçlanma yaparak emekli maaşı alma hakkınız bulunuyor.

  59. Ayşe çakır dedi ki:

    Merhaba SGKdan emekliyim aynı zamanda dulum babam 1991 yılında vefat etti Bağkur emeklisi idi. Babamın maaşını alabilirmiyim teşekkürler.

  60. Ceyda dedi ki:

    2012 de sigortalıymışsın girerken aldığım yetim aylığını kestirmek için sgk ya gittik.almaya devam edeceksiniz dendi devlet memuru veya evlilik olmadığı sürece.dün 72 bin tl borç geldi.hizmet süreci üç yıl değil on yıl olması gerekmiş.bu bilgilendirme yapılmadan maaş hakkındır denildi ancak şuan 72 bin borç geldi bu ne demek

  61. Ahmet dedi ki:

    Babam 2011 de vefat etti annem ve kız kardeşim emekli maaşını aliyolardi kardeşim evlendi ceyiz yardimi aldik bu sene bitecek annemin aldığı kısım 900 liraydı 2018 de de hiç bi değişiklik olmadi acaba neden

  62. bllll dedi ki:

    iyi günler babam astsubay emeklisi vefat edeli 1 yıl oldu gün sayısı 29yıl4 ay ben 21 yasındayım ablam evli 15 yasında kardeşim var babamın sadece emekli parasını alabiliyoruz dul ve yetim maaşı baglanır mı baglanırsa nerelere müracat etmem gerekir ve hangi belgeleri götürmen gerekir

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Babanızdan aldığınız maaş zaten yetim maaşı olarak adlandırılmaktadır. Anneniz da alıyor ise buda dul maaşı.

  63. Aylin dedi ki:

    İyi günler babam 2007 yılında vefat etti. Bundan dolayı yetim aylığı alıyordum. Sigortalı işe başladığım için maaşımın diğer hak sahiplerine aktarılması için dilekçe verdim. Hak sahibi olarak annem ve kardeşim kaldı. Aktarıldığında yaklaşık toplam maaşta 200 tl gibi bir kesinti oldu. Bunun sebebini öğrenebilir miyim? Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum çözüm olarak ne yapabilirim? İlginiz için şimdiden teşekkürler.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Siz kardeşiniz ve anneniz % 50 %25 %25 olarak maaşın tamamını alıyordunuz. Şimdi ise Anneniz %60 kardeşiniz ise %30 olarak alıyor yani toplam maaşta %10 gibi bir pay düşmüş.

  64. meryem dedi ki:

    merhaba

    ben herhangi bir geliri olayan dul bir bayanım.babam 27.01.2014 tarihinde vefat etti, annem ise 22.10.1985 tarihinde vefat etti.babamın ssk çalışmışlığı vardı gıyabında 900 gün üzerinden emekli ettirdik ve sonradan evlendiği eşi ile birlikte bu aydan itibaren maaşı almaya başlıcaz. anneminde ssk çalışmışlığı var gidip sorduk çocuk borçlanması yapılarak anneminde emekli olabileceği bilgisini aldık soracağım şey annemi de emekli ettirdiğim takdirde annemden tam babamdan yarım maaş alabilirmiyim yoksa ikiside aynı kurum olduğu için birinimi alabilirim

  65. trm dedi ki:

    Merhaba babamın olum maasını alıyordum 21 yaşında üni öğrencisiyim sigortalı işe başladığım için kesildi düzenlemede sigortalı ise girsede devam ediceğini söylendi artık cumhurbaşknı tarafından. Nereye nasıl bi basvuru yapmam lazım bağlanması için ne zaman hayata geçer bilgi verirseniz sevinrm

  66. Kıymet dedi ki:

    Babam malulen emekli almanyadan 1999 yılında vefat etdi yetim maaşına muracat etdim ve bana bağlanan maaş 9.54 tl. 123 gün turkiyede calismisli var almanya-da 154 ay elimde çalışmış oldu dökümler mevcut turkiyeden kısmı emeklilikten bağlanmış benim ne yapmam lazım taahhütname imzaladım fakat 9.54tl ben ne kira ödeyebilirim nede 2 çocuğumu okuta bilirim 10 yıldır dulun bi yol gösterin lutfen

  67. Şengül dedi ki:

    Eşim 4 yıl önce vefat etti ben ve 2 kızıma 600 tl maaş bağlandı. şuan büyük kızım ssk ile çalıştığı için haklarını ben ve küçük kızıma devretti bunun içinde bir ücret kesintisi oldu. şuan 780 tl maaş alıyoruz eşimin 3500 günü vardı. aldığım maaşa kimse inanmıyor bu kadar olması neye göre hesaplanıyor? aldığım maaş ne kadar doğru acaba ne yapmamız gerekiyor?

  68. ayhan dedi ki:

    ANNEM BABAMIN MAAŞINDAN FAYDALANIYOR BEN EŞİMDEN BOŞANDIM BABAMIN MAASINDAN YARARLANABILIYORMUYUM YARARLANABILIRSEM ANNEMİN MAAŞININ YARISINI MI YOKSA % KESİNTİ OLARAK MI ALIRIM ??

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Emekli veya çalışan değilseniz babanızın maaşından faydalanabilirsiniz. Babanız emekli sandığı emeklisi ise çalışsanız da emekli alsanız da alırsınız. Şuanda sadece anneniz maaş alıyorsa % 75 oranında maaş alıyor. Siz de alırsanız Anneniz %60 Siz %30 maaş alacaksınız.

  69. Erdogan dedi ki:

    Babam 3 yıl önce vefat etti.annemle boşanmıştı.babamın 675 günü sigortası var.900 güne nasıl tamamlarız tamamlarsak ve ablam maaş alabilir mi ?

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Erdoğan Bey merhaba,

      Babanızın askerlik süresini borçlanabilirsiniz.

  70. Birsen dedi ki:

    Yetim maaşı için başvuru yaptım 4 ay oldu cevap gelmedi.170 arıyorum “en kısa sürede size bilgi verilecektir”diyorlar.kesin sonucu nereden öğrenebilirim.

  71. Kılıç dedi ki:

    Merhaba
    Ben 18 yaşindayim universite ogrencisiyim ekim ayina kadar yetim maaşi aliyodum ancak kasim ayinda bağkur ve maaşim kesildi bu ayin başinda sgk ya tekrar başvuru yaptim ve bana bir ay içinde sonucu ogrenebilecegim soylendi bugun maaşi çekmeye gittigimde paramin yatmamiş oldugunu gordum bunun sebebini ogrenebilirmiyim veya sonucu online olarak nerden oğrenebilirm ?

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      E devlet şifresi ile emekli maaşı işlemlerini takip edebilirsiniz.

  72. Elif dedi ki:

    Benim babam yirmi sene önce olmuş ailem yetim aylığı almAmis ben geriye donuk ala bilir miyim kardesime ödeme yapıldı yada yetim aylığına başvuru yapsam ala bilir miyim

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Elif Hanım merhaba,

      Evli değil ve çalışmıyorsanız yetim maaşı alabilirsiniz. Ancak geriye dönük bir ödeme yapılmaz.

  73. melek dedi ki:

    merhaba sorun su yurt disinda yasiyorum babam mefat etti ben dulum ve yurt disinda yasiyorum yardimla geciniyorum hic calismadim babamin emekli nasindan hak ala biliyormuyum dulluk parasi ala bilirmiyim alabilirsem ne yapmam gerek tesekurler

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Ülkenize sosyal yadım aldığınızdan Türkiye den yetim maaşı alamazsınız.

  74. Ertan dedi ki:

    merhaba ben daha önce babam vefat edince ölüm maşı kagıdı ben ünüversiteye başlayınca geldi sonra 2yıl boyunca maaşımı aldımda üniversite 2 yıllı kbitince kesildi maaş şimdi tekrar dgs ile açıköğretimde lisansa tamamlamaya devam ediyorum tekrar maaş alabilirmiyim alırsam nasıl alırım

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      25 yaşını doldurmadıysanız öğrenci belgesini göndererek yetim maaşı almaya devam edebilirsiniz.

  75. mustafa dedi ki:

    mrb benım annem dul yetım maaşı alıyor benım aldıgım maaş 18 yaşında kesildi kız kardeşimde evlendi kız kardeşimin maaşinı annemin maaşına eklene blıyormu bunu ogrenmek ıstıyorum

    1. yavuz KARAGÖZ dedi ki:

      merhabalar annem 2107.2017 tarihinde vefat eden babam ssk emeklisinden dolayı annem maaşa bağlandı. aldığım bir bilgi doğrultusunda annemin babası 1982 yılında vefat etmiş ve bağkur primi 1530 4 yıl 3 ay olarak belirlenmiştir.sormak istediğim annem dedmden dolayı yetim aylığı alabilirmi yani hem babamdan hemde dedmden maaş bağlanırmı. teşekkür ederim