Kritik Hastalıklar Sigortası
Sigorta yaptırmak günümüz koşullarında en önemli gereksinimlerden biridir. Küçük ödemeler ile sigortalı olmak, olabilecek kritik hastalıklarda tedavi için ödenecek masraflardan çok daha akıllıca bir girişim olur. Günlük yaşam şartlarına bakıldığında, yaşanan stresler, şehir hayatının olumsuzlukları, endüstriyel beslenme alışkanlıkları birçok riskli hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Ve yaşayan herkes potansiyel kanser, şeker hastalığı, kalp hastalıkları riski taşımaktadır. Bu nedenle kritik hastalıklar kapsamına giren hastalıklar için kendimizi güvence alabilmek adına kritik hastalıklar sigortası yaptırılır.
Kritik Hastalıklar Sigortası Hangi Hastalıkları Kapsar
Kritik hastalıklar sigortası kanser, körlük, böbrek yetmezliği, karaciğer ve kalp yetmezliği sonucu ihtiyaç olan organ nakline ait masraflar için teminat verir. Özel sağlık sigortalarına göre kritik hastalıklar sigortası daha kısa sürelidir. Bekleme süresi 90 gün olup, poliçe sürekli yenilendiği taktirde ise bekleme süresi uygulanmaz. Genel sağlık sigortası tüm hastalıkları, kaza, yaralanma ve sakatlanma riskine karşı yapılan teminat güvencesidir.
Kritik sağlık sigortası ise Sağlık sigortaları arasında sadece kritik rahatsızlıklarını içeren sigorta türüdür. Ve belli hastalıkları kapsadığı için primleri de oldukça düşüktür. Ayrıca kritik hastalık sigortası 18-50 yaş arasındakilere yapılır. Var olan bir poliçe ise her yıl tekrar yenilebilir. Primleri sabittir ve diğer sağlık sigortaları gibi yaşa göre değişiklik göstermez.
Kritik Hastalıklar Sigortasında Vergi İndirimi
Kritik Hastalıklar Sigortasından yararlanan kişilerin sağlık primleri vergiden düşer. Maaşlı çalışanların maaş bordrosunda aylık özel sigorta primi ödeme yaptığı aydaki brüt maaşının%15 ini, aylık asgari ücretini aşmayacak bir şekilde gelir vergisinden düşülür. Gelir vergisine tabii olan mükellefler ise beyan edilen yıllık gelirlerinin %15 ini, yıllık asgari ücret rakamını aşmayacak şekilde gelir vergisinden indirilir.