emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı
31.03.2017

Ülkemizin en büyük problemlerinden biri de işsizliktir. İşsizlik sonucunda pek çok genç hayatlarını istedikleri gibi geçiremezler. Ne kadar çok diploma sahibi olsalar da işsizlik bazen kaçınılmazdır. Yapılan istatistiklere göre de günümüzde işsizliğin artmaya devam ettiği gözlemlenmiştir. Bu artışın önüne geçilmesi için çeşitli çalışmalar başlatılmak istenmiştir. Devletimizde büyük çalışmalar başlatarak artık bu işsizlik probleminin önüne geçmeye çalışmaya başlamıştır. İş kurmak isteyen bireylerin sorunlarına çözüm getirmeye odaklayan ve de onların iş bulmalarına yardımcı olan bir kuruluş oluşturmuştur. İŞKUR adı ile bilinen bu kurum binlerce kullanıcı tarafından aktif bir kullanıma sahiptir. Bireyler iş gücü yetenekleri ve özellikleri ile beraber İşkur kurumuna üye olurlar. Bu üyeliklerinin ardından da kendilerine göre bir iş arayışı içine girerler.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Nedir?

İşkur kurumuna kayıtlı olan işsiz bireyler meslek açısından deneyim kazanabilmeleri için bazı eğitim sürecinden geçerler. Yapacak oldukları işe uyum sağlayabilmek, işi yapabilmek için teorik bazı bilgileri öğrenmeleri gerekir. Teorik eğitimin alındığı yer de İŞKUR işbaşı eğitim programıdır. Kurum vatandaşlara vermiş olduğu bu hizmet sayesinde iş hayatına başlayacak olan vatandaşların iş tecrübesi kazanmalarını sağlar.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları

İŞKUR kayıtları sonucunda iş aramaya başlayan her birey bu eğitim programından yararlanabilirler. İşkur İşbaşı eğitim programı olarak adlandırılan bu eğitim İŞKUR kurumuna üye olan kişilere verilir. İşverenler de istedikleri nitelikleri katılım sağlayan adaylara iletirler. Ona göre çalışan yetiştirilir. İŞKUR işbaşı eğitim programları en fazla 78 gün ( yani 3 ay)’dır. Ve haftalık en fazla 45 saat sürmektedir.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları Nelerdir?

İŞKUR’un sunduğu bu eğitim programından yararlanmak isteyen vatandaşlardan bazı özellikler istenir. Bunlar aşağıda maddeler halinde numaralar halinde belirtilmiştir.

1.) İlk olarak kuruma mutlaka kayıtlı olmanız gerekir. İŞKUR kaydı olmayan hiç kimse bu programdan yararlanamaz.

2.) Kişi 15 yaşını mutlaka tamamlamış olmalıdır.

3.) Başvuran kişinin emekli olmaması gerekir.

4.) Eğitimi verecek işveren ile eğitimi alacak olan bireylerin arasında hiçbir bağ olmamalıdır. Yani işveren ve çalışan akraba ya da tanıdık olamaz. Bu nedenle torpil gibi bir durum olma şansı da ortadan kalkar.

5.) İŞKUR işbaşı eğitim programı başlama tarihinden hemen önceki üç aylık dönemde işsiz olmaları gerekir.

6.) İş ve meslek danışma hizmetlerinin herhangi birinden hiçbir zaman faydalanmamaları gerekir.

7.) Programın başlama tarihinden önce üç aylık dönemde işverenin şirketinde kesinlikle daha önceden çalışmış olmamalıdırlar.

İşte bu yukarıda belirtilen durumlar İŞKUR işbaşı eğitim programlarına katılım sağlayacak olan bireyleri yakından ilgilendirir. Toplamda 81 ilde bulunan İŞKUR İl Genel Müdürlükleri başvurunun yapıldığı her zaman programı hizmete sunar. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanarak sizler de iş eğitiminizi alabilirsiniz. İş eğitimi boyunca katılımcı olarak zaruri giderleriniz günlük 54 TL olarak hesaplanır ve kurum tarafından karşılanır. Buna ek olarak iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ve genel sağlık sigortası prim giderlerinin her biri İşbaşı eğitim programı tarafından karşılanır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.