GSS Gelir Testi Formu Nasıl Doldurulur ? Örnek Form İndir

GSS Gelir formu doldurmak isteyenler, formun nasıl doldurulacağını konumuzda bulabilirler. Örnek formu bilgisayarınıza indirebilir ve formu kendinize göre doldurabilirsiniz.
Gelir Testi Nedir?
Gelir testi herhangi bir sosyal güvence sistemine bağlı olmayan kişiler tarafından yapılmaktadır. Memurlar, işçiler, Bağ-kurlular, askerler ve 65 yaş üstü kişiler Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındadır. Bu sigorta kapsamı dışında kalan kişiler sigortadan yararlanmak istiyorsa bir prim ödemesi yapmalıdır. Bu kişiler Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlanırken ödemesi gereken prim miktarını öğrenmek için gelir testi yaptırması gerekmektedir.
Genel Sağlık Sigortası için ödenmesi gereken prim 107,32 TL olarak belirlenmiştir. Gelir testi sonucunda evde kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte biri şeklinde olursa bu kişiler Genel Sağlık Sigortası’ndan ücret ödemeden faydalanabilir.
Gelir testini neden yaptırmalıyım? Eğer giderlerinizi karşılamaya durumunuz yetmiyorsa ve bir sağlık güvenceniz yoksa gelir testi yaptırmalısınız. Durumunuzu kanıtladığınız zaman sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabileceksiniz. Eskiden başvuran kişinin gelir durumunun hangi seviyede olduğunu tespit ettirmeliydi. Toplam olarak dört seviye bulunmaktaydı. Bu dört seviyeye göre sosyal güvence hakkındaki durumları belirleniyordu.
Gelir Testi Nereden ve Nasıl Yapılmalıdır?
Gelir testi başvurusu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Bu işlem bakanlığa ait Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılmaktadır. Kişiler vakıflarda doldurulan form ve yanlarında istenen diğer belgeler ile başvurularını tamamlayabilirler. Başvuru sırasında belgelerde eksik olmamasına dikkat ediniz. Ayrıca yanınızda kimlik belgenizin fotokopisi ile 2 adet vesikalık fotoğrafınızı da bulundurmanız gerekmektedir.
Gelir testi ne zaman yapılmalıdır? Gelir testi için sosyal güvencesi olmayan kişilere bir bildiri yollanmaktadır. Bu bildirileri alan kişiler bir ay içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gidip başvuru formu doldurmalıdır. Başvurmak isteyen kişiler ikamet alanlarında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gitmelidir.
Bu formu kişi doğrudan kendi doldurmalıdır. Özel durumlarda bildiri gelen kişinin birinci derece akrabası da formu doldurabilir. Gelir testi sorularının dürüst bir şekilde cevaplanması gerekmektedir. Gelir testi sırasında verilen her bilginin doğruluğu kontrol edilecektir. Bu yüzden formda yazılanların doğru olmasına dikkat ediniz.
Gelir Testi Formu
Gelir testi formu, gelir testi başvurusu sırasında doldurmanız gereken bir formdur. Formdaki bazı bilgilerin gerekli yerlerden onaylanmış olması gerekmektedir.
Gelir testi formu nasıl doldurulur?
- Başvuran kişiye ait: Ad, soyad, TC kimlik numarası, baba adı, anne adı, doğum yeri, doğum tarihi, medeni durum, uyruk, adres ve eşinin kimlik bilgileri yazılmalıdır.
- Başvuru sahibine ve ailesine ait: Telefon numarası, yaş, cinsiyet, eğitim durumu, geçim kaynağı, mesken durumu, hanede yaşayanlar, özür durumu, kronik hastalık, sosyal güvenlik durumu, sosyal güvence durumu ve başvuru neden yazılmalıdır.
- Başvuru sahibinin faydalanmak istediği yardım türü: Aile yardımları (gıda, barınma vb.), özürlü yardımları (eğitim, araç gereç vb.), eğitim yardımları (kırtasiye, yurt vb.), sağlık yardımları (tedavi vb.) ve proje destekleri arasından seçilenleri belirtmek gerekmektedir.
- Tarih, başvuran kişinin adı, soyadı ve imzası eklenmelidir.
- Başvuru sahibinin ikametgah bilgileri: Adres yazılmalı ve gerekli imza ile mühür bulundurulmalıdır.
- Sosyal güvenlik sorgulaması: Başvuru sahibinin ve eşinin sosyal güvencesi hakkında bilgi verilmelidir. Vakıf personelinin ad, soyad ve imzası gereklidir.
- Başvuran kişinin yeşil kart ile ilişkisi hakkında bilgi verilmelidir.
- Başvuran kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sosyal güvencesi olup olmadığı hakkında gerekli bilgiler verilmelidir.
Formda muhtara ait imza ve mühür ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait görevlilerin imzası gerekmektedir.
Gelir Tespitinin Yapılması
Gelir testi yaptırmak için yukarıdaki adımları izleyiniz. Bu adımların sonucunda başvuran kişinin gelirleri hakkında tespit yapılmaktadır. Bu tespit sırasında; hanenin geliri, aile kira ödemiyorsa evin rayiç bedeli üzerinden belirlenen miktarı, ailenin kirada konutu varsa kira bedeli, ailenin dükkanı varsa dükkanın rayiç bedeli üzerinden belirlenen miktarı, ailenin arazisi varsa arazinin rayiç bedeli üzerinden belirlenen miktarı, ailenin arabası varsa arabanın rayiç bedeli üzerinden belirlenen miktarı, büyükbaş ile küçükbaş hayvanların tespiti, bankadaki mevduat hesaplarının aylık faiz getirisi üzerinden belirlenen miktarı ve diğer tüm gelirler toplanmaktadır.
Gelir ve gider hesaplamalarında hane içinde bulunan herkes sayılmaktadır. Hane geliri üzerinden kişi başına düşen gelir hesaplanmalıdır. Ailenin harcamaları da hesaplanmaktadır. Harcamalar da ailenin geliri belirlenmektedir. Örneğin; gelir tespitinin yapılacağı ailenin aylık geliri 1000 TL olarak belirlenmiştir. Fakat aile giderleri 1200 TL olarak belirlenmiştir. O zaman ailenin geliri 1200 TL olarak düşünülmektedir ve bu şekilde yazılmaktadır.
Neler gider olarak sayılmaktadır? Kira, giyim, eğitim, sağlık, gıda, ulaşım ve sigara gibi harcamalar giderleriniz arasında hesaplanıp geliriniz ile orantısı sağlanmaktadır. Geliriniz ile harcamanızın orantılı olmasına dikkat ediniz.
Gelir Testi Nasıl Sorgulanır?
Gelir testine başvurunuzu yaptınız. Gereken her şeyi sağladınız. Tüm işlemler bitti. O zaman geriye sadece bir şey kalmaktadır. Gelir testi sorgulaması yapmalısınız. Böylece prim ödeme durumunuzu kontrol etmiş olursunuz.
Gelir testini sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.
E-Devlet’e nasıl kayıt olabilirim? E-Devlet’e kayıt olmanıza gerek yoktur. Yapmanız gereken tek şey giriş yapacağınız yolu seçmektir. Giriş yaptığınızda tüm bilgileriniz doğrudan e-Devlet sistemine aktarılacaktır. E-Devlet’e giriş yapmak için PTT şubesinden alacağınız şifre yeterli olacaktır. Bunun dışında mobil imza, elektronik imza, TC Kimlik Kartı ve internet bankacılığı hizmetlerini kullanan kişiler, bu uygulamaları giriş için kullanabilir.
E-Devlet’e giriş yapan kişiler yapmak istedikleri işlemi seçmelidir. Bu işlem Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Gelir Testi Sonucu Sorgulama işlemidir. Bu işlem sonucunda size borca sahip olup olmadığınız gösterilmektedir. Borcu olan kişilerin sorgulama ekranında Genel Sağlık Sigortası prim borç detay bilgileri gözükecektir. Bu bilgilerde ödenmesi gereken tutar ve ödenen tutarlar yazmaktadır.
Genel Sağlık Sigortası borcunuzu da e-Devlet aracılığıyla kontrol edebilirsiniz. E-Devlet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak bu hizmet verilmektedir. Hizmetin adı Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama olarak geçmektedir. Bu işlem kapsamında Genel Sağlık Sigortası’na bağlı tüm borçlarınızı öğrenebilirsiniz.
E-Devlet üzerinden; ücretsiz seyahat kartı başvurusu, sosyal yardım bilgileri sorgulama, işçi sendikaları başvurusu, sosyal ekonomik destek hizmeti ön başvurusu, engelliler için kimlik kartı, evlat edinme hizmeti, koruyucu aile ödeme bilgileri sorgulama, engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama gibi hizmetler de bulunmaktadır.
Gelir Testi Zorunlu Mu?
Gelir testi 2017 yılının nisan ayına kadar zorunlu bir işlemdi. İşsiz kalan herkesin bu testi yaptırması gerekmekteydi. Fakat bu tarihten sonra zorunluluğu kalkmıştır. Şu an herkes 107,32 TL ödeyerek Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlanabilmektedir. Eğer kişinin aylık geliri asgari ücretin üçte birinden az ise gelir testi yaptırabilir. Böylece sigorta primi ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanmaktadır.
Merhaba
Babamla abim yurtdışında(Irak) çalışıyorlar ben dedem babannemle yaşıyorum gelir testine girdim diyelim onlarda gelire dahil mi olacak?
Olursa zaten gelir testi yaptırmama gerek yok o yüzden soruyorum…
Eğer ikametgahlarını yurt dışına almışlarsa GSS kapsamında bulunmazlar. Yani testte gözükmezler. Ancak almamışlarsa gelir testi kapsamında bulunacaklardır.
MERHABA 2013DE OKULDAN MEZUN OLDUM 4 AY SONRA ISE GIRDIM HALA CALISIYORUM BU 4 AY ICIN BORC BIRIKMIS SUAN IKAMET ETTIGIM EVDE TEK GELIRI OLAN BENIM BENLE BERABER 3 KISI IKAMET ETMEKTE VE ASGARI UCRET ALMAKTAYIM UZERIME KAYITLI 45BIN TL DEGERINDE ARAC VAR BORCUM SILINIRMI.LUTFEN YARDIMCI OLUN ISIM GEREGI DAHA GELIR TESTI YAPTIRAMADIM.
Şuan sigortalılık durumunuz olduğu için gelir testi yaptırma durumunuz olmuyor. Geriye dönük gelir testi de yapılamamaktadır. Borcunuz, SGK’ da bulunan bilgilerinizi güncellemediğiniz taktirde aynı kalacaktır. Faiz de işlemektedir.
MERHABA 2013DE OKULDAN MEZUN OLDUM 4 AY SONRA ISE GIRDIM HALA CALISIYORUM BU 4 AY ICIN BORC BIRIKMIS SUAN IKAMET ETTIGIM EVDE TEK GELIRI OLAN BENIM BENLE BERABER 3 KISI IKAMET ETMEKTE VE ASGARI UCRET ALMAKTAYIM BORCUM SILINIRMI.LUTFEN YARDIMCI OLUN ISIM GEREGI DAHA GELIR TESTI YAPTIRAMADIM.
geriye dönük gelir testi yapılamamaktadır. Durumunuzu SGK müdürlüklerine giderek bildirebilirsiniz.
gelir testinde memur olan anne ve babanın gelirleri net tutar üzerindenmi yoksa brüt üzerinden mi dikkate alınıyor. benim maaşım 5150 tl, eşimin 3.000 tl ve evde 4 kişiyiz. kızım öğrenci. oğlum gelir testi yaptırdı. hangi seviye çıkacaktır.
Yüksek seviye çıkacaktır.
merhaba ben 20 yaşındayım annem babam emekli okumuyorum çalışmıyorum sgk da bir borcum çıkmadı gelir testi yaptırmam lazımmı?
Gelir testi yaptırmalısınız. Aksi taktirde en yüksek seviyeden borçlandırılırsınız.
Merhaba,
üniversiteden haziranda mezun oldum ve işsizim. annem babam emekli. şuan 24 yaşındayım. gss borcu sorgulattığımda borçlu gözükmüyorum. gelir testi için başvurmam gerekli mi? Teşekkürler
Gelir testi yaptırmalısınız. Aksi taktirde en yüksek seviyeden borçlandırılırsınız.
Merhabalar, gelir testi yaptirdim ve bugun e-devletten sonuca baktim. Cikan sonuc;
G0 (Asgari ücretin 1/3’ne kadar)
3000 lira civarinda Prim borcum vardi. Bu test sonucu ile; bu borcum silinip bundan sonraki primlerim devlet tarafindan ödenir mi?
Teşekkür ederim.
Borcunuz silinecektir. Primleriniz devlet tarafından ödenir.
Ben yurt disindayim şuan gelemiyorum gelir testi yaptirmadim kendi bilgilerimle bi yakinim yaptira bilirmi
İkametgahınızın yurt dışında olduğunu SGK ya bildirmeniz halinde gelir testi yaptırmanıza gerek yoktur.
Merhaba, 2012’de askerden geldim ve 2-3 hafta sonra işe başladım o günden bu güne borç yazılmış ne yapmam gerekli?
Sigortalı olarak çalıştığınızı SGK ya gerekli belgeler ile bildirmeniz halinde borcunuz silinecektir.
Merhaba,
Ben 1989 doğumluyum, 24 Ağustos 2012 de üniversiteden mezun oldum ve 28 Ağustos 2012 de yüksek lisansa başladım. Ayrıca 27 Temmuz 2012 den beri sigortalı olarak çalışmaktayım. Sistemde 7 aylık borcum görünüyor. Ne yapmalıyım?
25 yaşınızı doldurduğunuz için bu borç çıkmıştır. Sigortalı olarak çalışıyorsanız bunu SGK ya bildirin. Bu dönemlere ait borcunuz silinebilir.
Merhaba yardımcı olursanız çok mutlu olurum…Ben 26 yaşındayım 1 hafta öncesinde rastgele karşıma prim borcum olduğu çıktı ve o zaman öğrendim GSS nı… 30 EYLÜL 2012 de başlayıp kasım 2013 de bitmiş yani tolamda 16 aylık bir süre içerisinde devam edip 2 milyar küsür borç çıkarılmış kasım2013 de sigortalı bir işde çalışmaya başladığım için devam etmemiş bitmiş…Ben Gss başladığı günden bitene kadar hiç biyerde çalışmamıştım evdeydim…Ayrıca 2013 de üniversite öğrencisi oldum…Ve dün kaymakamlığa gidip gelir testi başvurusu yaptım 1 hafta sonra sgk ya gitmem gerektiğini söylediler verdikleri kağıtla ayrıca maaşım 650 lira ödeyecek de durumum yok şimdi sorum gelir testi yaptırdım ayrıca maaşımı gelirimi sormadıkları için dilekçeyle belirlemem gerekiyormu yok sa yapılandırılıken gelirim anlaşılırmı bilinirmi gelir testi yaptırdığım için lütfen cevap bekliyorum
Sigortaya bildirilen maaşınız gözükür.
merhabalar ben gelir testi yapıcam da şimdi istanbuldayım.ama ikametim bursa’da..herhangi bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneğinden yapılıyor mu yoksa bursa’ya mı gitmem lazım.
İkametgah adresinize en yakın yerde yaptırmalısınız.
Gelir testini ikamet adresimizden mi yapmamız gerekiyor ??
bağlı olduğunuz kaymakamlıktan
Merhabalar ben 21 yaşında öğrenciyim,ve ayrıca kısmi zamanlı olarak çalışıyorum.Bana 1300tl borç çıkartmışlar,borcu görünce öğrenci belgesi götürdüm sgk’ya,kabul etmediler.Gelir testi yaptırmam gerekiyormuş sanırım işden ayrılıp öğrenci belgesi götürsem borcu silerlermi??
Evet öğrenci belgesini tekrar götürüp borcu sildirebilirsiniz.
merhaba ben gelir testi yaptırdım düşük seviyede ayda 50 tl falan geliyordu. 1 sene ödemedim.üniversite okudum gelirim yok 700 tl civarı borcum var ne yapmalıyım.bu borç sıfırlanır mı?
yapılandırma yapıp ödeyebilirsiniz.
Merhaba ben üniversite öğrencisiyim ve gss borçlarımı yapılandırmak istiyorum buna istinaden gelir tespiti yapılması gerektiği söylendi. Bu gelir tespiti için gerekli evrak ve belgeler nelerdir ?
herhangi bir belgeye gerek yok. öğrenci belgeniz yeterli.
YARDIM!!!! Merhaba efendim ben şuan 3 aydır yurt dışında çalışıyorum. Bundan öncesinde 2013-2014 yılları arasında 7-8 ay boş kalmıştım doğal olarak SSK da yatmadı. ve şimdide 1080 tl borç gözüküyor. Yurt dışında olduğum içinde işlem yapamıyor. Sorup soruşturamıyorum buraya turist vizesiyle geldim ve 31 martta olan af dan yararlanabilir miyim öğrenemiyorum. Birde benim ssk şuan en yüksekten yatıyor GELİR testi yaptıgımda şuanki gelirimdenmi hesaplanacak yoksa çalışmadığım günlerdeki gelirdenmi onu anlamadım yani türkiyeye bile gelebilirim afdan yararlanmak için ?????
Gelir testi yaparak borcunuzu düşürebilirsiniz. Gelir testi yapıldığı dönem için geçerlidir.
mrb ben 28 yasındayım unuversıte ogrencısıyım ssk borcum cıkmıs ve ek 5 tarım sıgortasından yararlanmak ıcın basvuru yaptım bu ay bu borc ıcın ne yapmam gerekıyo
25 yaşını doldurduğunuz için GSS prim borcunuz çıkmıştır. Gelir testi yaptırmalısınız.
Merhaba.
26 yaşındayım ve 1 yılı aşkındır çalışmıyorum. 146 TLden hesaplamişlardi ve 1900 TL borcum çıkmıştım. Sigortaya gittiğinizde borcunuz düşecek dediler. Bugün gittim. 48 Tl den hesapladılar ve 8 ay borçlandırılcaksınız 400 TL gibi bir borcunuz çıkıcak. 3 Gün içerisinde kontrol edin ve sonra parayı ziraat atm den yatırın dediler. Şimdi kontrol ettiğimde borcum silinmiş ve 4 ay borçlandirilmişim 122 lira borcum. 2015 borçlandırıması yapilmamiş. Açikçasi kafam karişti. Geriye kalan aylar için ödemeye yapacak mıyım? Yoksa yine sigortaya gidip uğraşmam mı gerekiyor? O kadar çok gittim ki artık o yolda ölücem resmen.
Durumunuzu Alo 170 SGK hattında detaylı olarak anlatabilirsiniz.
Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde geçmiş 2013 yılında çalışmadığım aylara ait 1831TL borcum olduğunu öğrendim.(300TL faiz)
Şu an özel bir şirkette çalışıyorum ve sigortam yatıyor.Geçmişe ait bu borç ile ilgili gelir tespiti yaptırmama gerek var mı yoksa SGK’ya direk gidip borcumda yapılandırmaya gidip ödemesini gerçekleştirebilir miyim?
Teşekkürler,
Belirttiğiniz dönem için geriye dönük gelir testi yaptıramazsınız. Bu borç öğrencilik ya da o dönemde sigortalılık durumunda silinmektedir.
Merhaba,
Üniversiteden mezun olduktan sonra gelir testi yaptırıp SGK ya başvurarak GSS yi aktif hale getirdim. Daha sonra askere gitmeden önce sülüsümle SGK’ya başvurarak GSS yi iptal ettirdim. Aradan bir gün geçer geçmez ben askere gittiğim halde sistem beni sigortasız gördüğü için en yüksek primden GSS’yi otomatik olarak işleme almış. Askerden sonra tezkeremi alıp defalarca SGK’ya gittiğim halde hala borcum silinmedi, ne yapmalıyım?
Askerden iki ay sonra işe girdim, bu 2 ay boyunca da en yüksek prim yatmış, bu prii düşürmek için geçmişe yönelik gelir testi yaptırmam için gerekli belgeler nelerdir? (Anne babam emekli)
Teşekkürler..
Askerlik zamanınızdaki borçlarınızı askerlik belgeleriniz ile sildirebilirsiniz. Silmeme gibi bir durumları olamaz. Geçmişse yönelik gelir testi ise yapılamamaktadır.
slm ilk önce böyle güzel bilgiler verdiğiniz için size tşkr ederim gelelim konuya şimdi ben 2010 kasım ayında güvenlik olarak işe başladım ve 31/12/2014 te işten cıkarıldım ve şu anda işsizim 2 ay 15 günden beri 16/03/2015 yani yarın işe başlıyorum sigortam yapılacak işsiz kaldığım 2 ay 15 gün içinde gelir testi diye birşey yaptırmadım yaptırmam gerekiyormuydu üstüme borç varmıdır gelirim yok üstüne araç ev vs. hiçbir şey de yok
borç çıkmaz.
cvp verdiğiniz için tşkr ederim
Selamlar,
01.2012 tarihinden önce ikametgahımı Malta ülkesine taşıdım. Adres bildirim sisteminde de tek adresim Malta gözükmekteydi. 01.2015 tarihinde İstanbula dönüp ikametgahımı İstanbula taşıdım. Daha önceleri gözükmeyen GSS kayıdım bu taşımadan bir süre sonra 01.2012 den beri 36 dönem borçlu olarak gözükmeye başladı.
Nüfüs müdürlüğünden bu tarihler arasında ikametgahımın yurtdışı olduğunu belirten bir kağıt alıp SGK ya borcumu sildirmek için başvuracağım. Bu şekilde borcumu sildirebilirim değil mi? Bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler.
sildirebilirsiniz.
cevabınız için teşekkürler. Bağlı bulunduğum sgk ya gitmem şart mı ? Yoksa herhangi bir sgk ya başvurum yeterli olur mu?
gelir testi yaptırdıktan sonra ne kadar sürede sağlıktan yararlanabilirim..
borcunuz yoksa 1 aylık prim ödeme kaydı ile faydalanabilirsiniz.
Merhabalar gss yapılırken bir yakınım var 22 yaşında erkek çalışmıyor ve babasının aldığı üzerine yaptığı evde yaşıyor.şu an çalışmıyor gelir gider seviye 500-600 tl civarında.evi altı yedi ay önce aldı üzerine yaptı ve önceki birikmiş dönemi de etkiler mi evin olması?
Zaten bu ay sonuna kadar torba yasa ile borçları yapılandırma hakkı verdiler tespiti yaptırarak borcu düşürmek mümkün olur mu?
gelir testi yaptırsın.
BEN 9 AYDIR EVLIYIM EVLENMEDEN ONCE GELIR TESTI YAPMISTIM AİLEMLE OTURURKEN SUAN ICIN 910 TL BORCUM VAR AMA SIMDI EVLIYIM KIRACIYIM TEK CALISIYORUM GELIRIM ASGARI UCRET YENIDEN GELIR TESTI YAPARSAM BU UCRETTE BIR FARKLILIK OLURMU
910 tl kaç aylık borç belirtmemişsiniz.
iyi günler ben 2013 yılında işimden ayrıldım ve ara verdiğim üniversite eğitimime devam etmeye başladım.daha önce hiç gelir testi yaptırmadım 2500 TL civarı bir borç gözüküyor.Yaşım 30 gelir testimi yaptırmalıyım yoksa yaşla da ilgili başka bir problem karşıma çıkar mı?
gelir testi yaptırıp afdan faydalanın.
merhaba 31 12 2014 tarihinde işyerimin kapanışını verdim bağkurada borcum var şu an çalışmıyorum bende gss müracat etmelimiyim şimdiden teşekkür ederim
eşinizin sigortası yoksa gelir testi yaptırmalısınız.
Merhaba. Ben 2005 yılından beri yurt dışındaydım. 2012 de bu kanun çıktığında konsolosluğa gidip yurt dışında olduğumu betan ettim. 2013 ekim ayında kesin dönüş yaptım ve 2014 şubat’tan 2014 ağustos ayına kadar kısa dönem askerlik yaptım. askerden sonra çeşitli illere seyahatler yaptım yani sabit bir adresim yoktu. 3 hafta önce babamın adresine taşındım ve ilk defa sabit adresim oldu. 3 hafta önce adres beyanında bulundum ve hala sistemde amerika adresim varken yeni adresimle güncelledim. Şu an gss prim sorguladığımda Kayıt Bulunamadı şeklinde cevap geliyor. Gelir testi yaptırırsam adres beyanından sonrasınımı kapsar yada iş bulana kadar yaptırmazsam ne olur
gss prim borcu çıkar , gelir testi yaptırınız. Türkiye de bulunduğunuz süreyi kapsar.
ben 2012 temmuzunda üniversiteden mezun oldum eylülde de göreve başladımm öğrenci olduğum hiç bir gelirim olmadığı 2012 yılının 1. ve 9. ayları genel sağlık siğortası borcum en yüksek gelirden hesaplanıp bir sürü borç çıkarılmış ne yapmam lazım
gelir testi yaptırıp afdan faydalanabilirsiniz.
Annem Gelir testi yaptırmiş bu ailede yaşayan diğer bireyleri kapsarmı ben edevletten baktığım zaman şöylebişey var Gelir Testine Tabi Olanlar kısmında 60/c-1 böle yazıor ben hiç gelir testi yaptırmadım ama internetten araştırdım primlerim devlet tarafından ödenecek değilmi vardığım sonuç doğru yani
Evet doğrudur.
gelir testi yaptırcam ama üzerimde araba var 10 binliralık.her ay nekadar ödemem gerekir .bilgilendirirseniz sevinirimm
Bu durumu testi yapan memurlar belirlemektedir. Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.
Benim gss borcum çıktı. Part time çalışıyorum. Aynı zmanda okuyorumda. Gelir testi yaptırdım bugün öğleden sonra sgk ya gidin dedi kadın. Giderken öğrenci belgesi götüreyim mi? Bir de ben aylık olarak devamlı gss primi ödeyecek miyim?
Öğrenci belgeniz ile SGK ya başvurun. Ayrıca sigortalı olarak çalışıyorsanız prim borcu çıkmaz.
27 yaşındayım 25 yaşını doldurduğum 11.03.2013 ile 05.08.2014 yurt dışında ikamet ettiğim tarihe kadar 2 kademeden 1900 tl borç gözüküyor. gelir testi yaptırmadım. ikametgahımda yurt dışında.
ikametgahım yurt dışında olduğu iiçin nereye başvurmam gerekir. geriye dönük gelir testi yapılabilir mi..
İkametgahın yurt dışında olduğunu SGK ya bildirmeniz gerekmektedir. Borcunuz silinecektir.
1.1.2012 den itibaren faiziyle birlikte ( asgari ücret dikkate alınarak ) 5600TL civarında borç çıkarmışlar.Bu arada sürekli işim olmadı, 2 ay çalışmam var.Babam SGK emeklisi, kendi evimiz.Hiç gelir testi yaptırmadım, yaptırırsam bu borç daha yükselir mi, düşer mi, teşekkürler.
Sigortalı olarak çalıştığınız dönemler için SGK ya başvurup borcunuzu sildirebilirsiniz. Gelir testi yaptırmanızda fayda var.
mrb bugün bana sgk dan tebliğ geldi siteye girdim baktım 4800 tl brcu gözüküyor hiç bir gelirim yok işsizim nasıl ödeyeceğim ödeyemem de. ne yapmam gerekiyor
Gelir testi yaptırmanız gerekmektedir. Bu borç için seçimden sonrasını bekleyebilirsiniz. Af gelebilir.
ben oçak 23 2015 tarihinde en son aylık pimimi 303tl yatırdım şimdi benim primimi 1525tl olmuş sebebi nedir neden böyle oluyor
İyi günler ben 2012 yilinda isten ciktim 9 ay calismadim ve bos olduğum.donemde 6 ay işsizlik maasi aldim bugün prim günüme bakarken borç görüntüle yazıyordu baktim ,3500 tl borcum cikti bu borcu nasil silerim ne yapabilirim bi parayı ödemek zorunda miyim
gelir testi yaptır . borç çıkarsa yapılandırma yapabilirsin.
iyi günler, gss borç sorgulamaya baktığımda borcum görünüyor 2012 yılından 5 dönemlik, o zaman işsizdim ve gelir testi yaptırmadım. şu anda çalışıyorum ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?
gelir testi yaptır. afdan faydalan .
Ben 26 yaşındayım şu an hem öğrenciyim hem çalışıyorum 2013 yılında mezun oldum. Son sınıfta part time olarak çalıştım kısa süre sonra işten ayrıldım. işsiz olduğum dönemler için yüksek orandan kesilmiş 1673 tl borç gözüküyor. geçmişe yönelik olarak gelir testine girebilir miyim yada bu boru düşürmenin bir yolu var mı?
gelir testi yaptır. aftan faydalan .
ÖĞRENCİYİM HEM çalışıyorum gss borcum çıktı öğrenci belgesi ile sildirim gelir testi yaptırmalımıyım çalıtığım dönemde gss borcu gözüküyo ne yapmalıyım
gelir testi yaptır.
merhaba benim gss ye 5400 tl borcum gözüküyor üniversite mezunuyum ve şu an çalışmıyorum gelir testi falanda yaptırmamıştım hatta böyle bir borcum olduğunu dahi çok geç öğrendim şimdi gelir testi yaptırsam bütün aile fertlerinin maaşları mal varlığı yazılacak diyor kardeşim bizimle oturuyor ve o çalışıyor fakat babam emekli ve bize o bakıyor yani kardeşimin maaşı bizi ilgilendirmiyor nasıl olur da onu yazıyorum anlamadım bir başka sorumda kardeşimin yaşı 25’i aşkın,bir yerde 25 yaş altı kişiler aile içinde kişi başına düşen gelir miktarına tabi tutulur diyordu yani kardeşim 25 yaş üstü olduğu için ayrı bir birey mi sayılıyor yoksa aynı evde oturduğumuz için oda mı bu kapsam içerisine giriyor cevabınız için şimdiden teşekkürler…
gelir testi yaptırın afdan faydalanın
merhabalar, gss borç sorgulamaya baktığımda 2012 yılından 5 borçlu dönemim ve 615 tl faizi ile birlikte bir borcum gözüküyor 2012 de işsizdim o zaman gelir testi yaptırmadım şimdi napmam lazım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz
gelir testi yaptır.af dan faydalan .
2014 6.ayında üniversiteden mezun oldum.şuan gss borcum 1250tl civarı.şimdi testi yaptırayım dedim ama babamın gelirinide hesaba katıyolar borcumun tamamen kalkma ihtimali varmı eğer yoksa fazla borç çıkarmı?
not: şubat ayında ücretli öğretmenliğe başladım.
gelir testinde daha fazla çıkmaz . gelir testi yaptırabilirsiniz bu arada afdan da faydalanabilirsiniz.
iyi gunler 25 yasındayım ve bakarım 2012nin eylül ayında askerden geldim bu arada hiç bir yerde calısmadıgım icin 4000 lira civarında borcum bulunmakta.gelir testi yaptırmam gerektigini soyluyorlar testi yaptırırken ailemin mal varlıgı etkiler mi. ayrıca[ikametgahım ayrı yanlız tek basıma oturuyor gozukuyorum ].yinede babamın geliri beni etkilermi.
bilgierinz icin sideden tesekkur ederim
Gelir testi yaptırmalısınız. Tek başınıza oturduğunuz için aileniz etkilemez. Ancak evi inceleyebilirler.
İyi günler üniversiteden 7 aydır mezunum Lisans olarak sorgulama da üzerime borç gözükmüyor.Gelir testi yaptırmak zorunda mıyım.Aftan faydalanmak için en son ne zaman yaptırmalıyım gerekiyorsa?
31 marta kadar gelir testi yaptırıp 30 nisan 2015 e kadar taksitlendirme için başvuru yapabilirsiniz.
gelir testi için af tarihi son günü ne zaman
31 mart gelir testi , 30 nisan yapılandırma.
Iyi günler. Ben 25 yaşındayım 2sene önce mezun oldum ve seyrek aralıklarla işe girip çıktım. Fakat 6aydır çalışmama rağmen 3000tl gss borcu gözüküyor e-devlette ne yapmalıyım? Daha önce hiç gelir testi yaptırmadım. Şimdiden teşekkürler.
gelir testi yaptır. borcunu yapılandır (af dan faydalan)
gelir testi yaptırıp, varsa borcunuz taksitlendirebilirsiniz.
ÖNCELİKLE MERABALAR 4000 TL GSS BORCUM ÇIKYOR AİLE HALKIMIN ÜZERİNDE OTURDUĞU EV VE ARABA VAR BENİMDE ÜZERİME KAYITLI BİR EV VE ARABA VAR EV KREDİSİ ÖDÜYORUM HİÇ SGK MIZ YOK ÜSTÜMÜZE MAL VARLIĞI OLDUĞU İÇİN ÇOK YÜKSEK PRİM BORCU ÇIKAR DİYE GELİR TESTİNE GİDEMİYORUM NE YAPMALIYIM SOSYAL GÜVENCEMİZ YOK BU DURUMDA AYLIK NE ÖDERİM LÜTFEN YARDIMCI OLUN
gelir testi yaptırın .
Merhabalar ben Şubat 1990 doğumluyum. 2013 Mayıs ayında ilk universitemden mezun oldum ve yine 2013 ün eylül ayında ikinci universiteme başladım. Fakat devlet ikinci üniversitedeki öğrenci statüsünü kabul etmiyor.. İlk universitemden mezun olduğumdan bu yana 21 aylık 3.000 lira tutarında bir borç çıkardılar. 25yaşını yeni doldurdum.. Ikametim ailemin adresinde görünüyor ama ayrı yaşıyorum.. Gelir testi yaptirirsam neleri baz alarak hesaplanacaktır?
25 yaşını doldurana kadar öğrenim görüyorsanız öğrenci belgesi ile gss borcunu sildirebilirsiniz.
Gelir testinde ise geliriniz, ailenizle yaşadığınız için eve giren toplam gelirin kişi başına bölünmesi sonucu hesaplanır.
Merhaba,
en son lisede 18yaş üstü sigortasından faydalanmıştım.ve geçen sene haziran ayı liseden mezun oldum.sigortam ile hiç ilgilenmedim.ve bu sene üniversiteye tekrar hazırlanıyorum. 600 küsür lira pirim ödemem çıktı.kaymakamlığa gidip gelir tespit için başvuruda bulundum.bu pirimi ödeme yükümlülüğüm varmıdır acaba 20 yaşındayım. gss de en son g-2 den faydalandığım yazıyor.bilgilendirirseniz çok memnun olurum
teşekkürler..
Üniversite girince öğrenci belgeniz ile SGK ya başvurunuz. Şuanki durumunuz için gss borcuna yapılacak bir şey yoktur.
26 yaşındayım.Daha önce GSS yaptırmadım.22 ekim2014 -15 ocak 2015 arası çalıştım.Şu an borcumu ödeyemem.Ne yapmam gerekiyor.Hiçbir tebligat vs gelmedi
Çalıştığınız döneme ait borç çıktıysa, çalıştığınız döneme ait belgelerinizi SGK ya dilekçe ile sunup borcunuzun silinmesini talep edebilirsiniz. Eğer Sigortalı olarak çalışmadığınız döneme aitse gelir testine girmelisiniz.
Merhaba yaklaşık 1.5 yıldır sigortam yok gelir tespiti yaptirmadim nekadar borç gelebilir ve bu borcu nasıl halledebiliriz ve son olarak gelir tespitini nerede yaptırabiliriz tskrlr.
Sigortanız bulunmuyorsa GSS borcu çıkacaktır. Gelir testi yaptırmalısınız. Gelir testini ikametgah adresinize en yakın ilçe kaymakamlığında yaptırabilirsiniz.
1966 dogumlu özürlü abim var. Hic bir geliri yok ama 200 tl prim borcu var.Özürlü raporuda var.Annem ve babam vefat etti. Şimdi abimin vasiligini aldim ve babam sigorta emeklisiydi onun maaşindan abime talepte bulundum.Simdi ben ne yapmalıyım
Abiniz içinde SGK ya başvurabilirsiniz. Prim borcu olmaması gerek. Maaş size bağlanacaktır.
Mrb ben soruma hala cevap alamadım ama kısa zamanda GSS yaptırmam lazım. 2013 te okuldan mezun oldum ve hiç GSS yaptırmadım. Kardeşime GSS yaptırmadan önce 4000 TL borç çıkmıştı ve GSS yaptırdı çıkan gelir sonucunda borcu silindi. Benim sorum ise: kardeşim 10 gün önce SGK lı bir işe girdi ve bizim evde çalışan 2 asgari ücretli oldu ben GSS mi hemen yaptırsam tek çalışan mı gözükür, SGK da çalıştığı gözükür mü ben GSS da ne söylemeliyim sonuçta kardeşim daha maaş almadı gelirimizde bir artma olmadı çalışmıyor desem yanlış beyan mı vermiş olurum bana borç çıkar mı acaba, lütfen bana yardımcı olun
Toplam gelir kişi sayısına bölünür. Bu durumda kişi başı gelir arttığı için borç durumu oluşacaktır.
Merhaba 2013 te okuldan mezun oldum. Hiç GSS yaptırmadım. Kardeşime borç çıktı ve GSS yaptırdı çıkan gelir karşısında borcu silindi. Yaptıralı 2 ay falan oldu şimdide 10 gündür falan SGK lı işe girdi ve bizim evde çalışan 2 ye çıktı. BENİM SORUM: Bende yaptırmak istiyorum ama kardeşimin işe girmesi benim gelirime hemen yansır mı yani ailede çalışan sayısı 2 mi hesaplanır sonuçta kardeşim daha maaş almadı bu durumda GSS yaptırırsam borç çıkar mı? teşekkürler
Evin gelirine göre hesaplanır yani kardeşinizin geliri de hesaplanmaktadır.
Merhaba 2013 te okuldan mezun oldum. Daha GSS ye başvurmadım. Kardeşim başvurdu ve borçlaarı silindi şimdi bende başvurmak istiyorum ama kardeşim 10 gün önce SGK lı işe girdi haliyle evde çalışan sayısı 2 ye yükseldi benim sorum kardeşimin işe girmesi 10 günde GSS de gözükür mü yani bana borç çıkabilirmi GSS yaptırmalı mıyım?
Kardeşinizin sigortası SGK ya bildirilmişse borç çıkacaktır.
Merhaba ben bir Yüksekokul a 2010 dan beri kayıtlıyım okul uzadı hala bitirmedim ben o zaman zarfında sigortalı da çalıştım sigortasız da ve bana prim borcu çıkmış ve şimdi sınava hazırlanıyorum babam emekli gelir testi yaptırmadım ama yaptiracam bu şekilde borç silinir mi 24 yaşındayım ne yapmam gerekiyor
Öğrenci belgesi ile SGK ya başvurun borç silinecektir.
Merhaba
ben gelir testi yapmamıştım ama bana g2 den borç çıkarılmış bend ebunu kabullenerek borcu yapılandırmak için sgk ya gittim ama ordaki bayan bilgisayara bakıp gelir testi yapmamışsın yapıp gel dedi. şimdi gelir testi yapmadım ama bana çıkan borcu kabullenip yapılandırmak istiyorum bu mümkünmü ?.
birde benim yerime kardeşim gelir testi yaptırabilirmi ben başka şehirdeyim şu an.
Hayır gelir testini sizin yaptırmanız gerek. Ayrıca gelir testi yaptırmanız gerekir.
Lise mezınuyum üni. Okumuyorum babam emekli 668. Tl gss borcu çıktı gelirmtesti hiç yaptırmadım bu saatten sonra ne yapabilirim ve gss borcu nasıl ödenir ?
Gelir testi yaptırmalısınız. Önceki dönemin borcu değişmemektedir. 18 yaşını doldurduğunuz için GSS kapsamında bulunmaktasınız.
merhaba 2012 de esim 4 ay bi isyerinde part time olarak çalıştı. aldigi ucret 450 tl. bugun olesine sgk ya girip baktigimda 429 tl borc cikmis.bu borc bizimmi. hic bilgimiz yok. Eğer borc bizimse yapilandirma veya faiz affi varmi bilgisi olan paylasirsa sevinirim.
Durumunuzu Alo 170 SGK hattına detaylı olarak anlatabilirsiniz.
benim doğum yaptıgım için işten ayrıldım..30-09-2014 tarihinde iznim bitti.işe başlayamadım..eşim bağkurlu ama işler iyi gitmediği için ödeme yapamıyor…evim kira 1 çocuğum var..gelir testi yaptırmadım..bana borç çıktı..yaptırsam kabul edilirmi bu durumda ..hiçbir yerden gelirim yok..bana çıkan borç silinir mi..
Gelirinizin durumuna göre borcunuz silinir. Ancak eşinizin geliri de önemli. Evdeki toplam gelir kişi başına bölünür. Gss borcu buna göre düzenlenir. Gelir testi yaptırmanızda fayda var.
Yılmaz k.
Önceki mesajımda durumu anlattım ve cevabınızı aldım..Peki gss testi yapmadım yapmam gerekirmi??
gss borç çıkan dönemlerde ssk ve bağkurun varsa gelir testine gerek yok. sigortasız olduğun dönem varsa gelir testi yaptırmalısın.
merhaba
15.12.2013 tarihinde 18 yaşına girdim ve 16.12.2013 tarihinden bu güne kadar 2113 tl borcum çıktı..hiç gelir testi yapmadım. 31.08.1014 tarihinde üniversiteye kaydımı yaptım ve şimdi öğrenciyim. 14.05.2014- 01.12.2014 tarihleri arasında sigortalı bir işte çalıştım. sigortalı işte çalıştığım aylarda da borçlu olarak gözüküyorum bu nasıl iştir? Ben şimdi ne yapmalıyım?? Birde öğrenci belgemi SGK’na götürsem 31.08.2014 tarihinden bu güne kadar olan borçum silinirmi??
durumunuzu en yakın sgm ye gidip bildirin.
merhaba
15.12.2013 tarihinde 18 yaşına girdim ve 16.12.2013 tarihinden bu güne kadar 2113 tl borcum çıktı..hiç gelir testi yapmadım. 31.08.1014 tarihinde üniversiteye kaydımı yaptım ve şimdi öğrenciyim. 14.05.2014- 01.12.2014 tarihleri arasında sigortalı bir işte çalıştım. sigortalı işte çalıştığım aylarda da borçlu olarak gözüküyorum bu nasıl iştir? Ben şimdi ne yapmalıyım??Birde öğrenci belgemi SGK’na götürsem 31.08.2014 tarihinden bu güne kadar olan borçum silinirmi??
sorunuzun bir önceki mailinizde de cevaplandı
iyi günler.
gelir testimi yaptirdim g1 olarak tespit edildi.
daha onceden en yuksek pirimden gozuktugu icin 2012 yilindan beri 6000 tl ye yakin borcum gozuktu gelir testim bugün aciklandi gecmis borclarim g1 e gore duzenlenecekmi yoksa bu gunden itibaren mi g1 e gore prim odeyecegim. yardimci olursaniz sevinirim.
g1 e göre düzenlenir. yapılandırma için müracaat edin.
merhaba, ocak ayının 27 sinde sigortalı olarak işe başladım. şubat ayında da GSS prim borcu görünüyor, ne yapmalıyım ?
en yakın sgm ye müracaat et .
merhaba biz 5 kişilik bir aileyiz ben 26 yaşındayım şu an işsizim babamın 1300 tl emekli maaşı var anne çalışmıyor abim gemici aslında bizimle olmamasına rağmen ikameti bizimle gözüküyor kardeşim de engelli 3 ayda bir maaşı var bu gelir hesaplanırken tüm aile fertlerinin geliri mi hesaplanıp bölünecek yani engelli kardeşim ve yurt dışında olan abimin geliri de mi beni etkiliyor anlamadım.
ikametgahınızda ( resmi olarak ) bulunan tüm ailenin geliri hesaplanıyor.
Merhaba. Nisan/2014 tarihine kadar çalışıyordum,sigortam yatıyordu.Mayıs-Haziran-Temmuz ayını boş geçirdim. Ağustos/2014 tarihinde askere gittim ve geldim.Boş geçirdiğim 3 ay için gelir testi yaptırıp gss yaptırmalımıyım? Ve askerde olduğum süre içinde sgk borç çıkartırmı? Teşekkurler..
askerde olduğunuz süre için borç çıkmaz . 3 ay için gelir testi yaptırıp yapılandırmadan faydalanıp ödeye bilirsiniz
İyi çalışmalar
Eşim özel sektörde çalışan aylık net maaş ortalaması 1750-2000 arası değişiyor, yeni doğum yaptım işten ayrıldım, evimiz kira, bir çocuğumuz var, şahsım adına 20.000 tl değerin de bir aracım var. Gelir testi yaptırmam gerekiyor mu? Ne zaman yaptırmalıyım? Aracın üzerimde kayıtlı olması bana prim ödemesi çıkartır mı? Teşekkürler cevabınız için
eşlerden birinin sigortalı olması durumunda diğerine prim borcu çıkmaz.
Merhaba mezun olup aöf kaydolana kadar 1180 tl gss prim borcum var sgk müd. memur arkadaş gelir testi yaptrmamı söyledi ama ben yaptırmadım ve babamız üzerinden yararlanmak istedim memurda okeyledi ama borcun kalacağını söyledi şuan 4 aydır ssklı çalışmaktayım bu borca faiz işliyormu sigortalı çalıştığım sürece? ayrıca işten çıkınca tekrar gelir testi yapabilirmiyim geçmiş gss borcuma cevaplarsanız sevinirim borcsuz günler herkese 🙂
gelir testi yaptır.
üniversite öğrencisiyim.yetim maaşı alıyorum.hiçbir yerde çalışmadım.benimde gelir testi yaptırmam gerekiyor mu ya da borcum var mı yok mu bilmiyorum nasıl yol izlemeliyim
yetim maaşı aldığın müddetçe gelir testine gerek yok
Merhaba,
Askerden geldiğim dönem 2012 yılında 3 ay kadar çalışmamıştım ve gss diye bir şey dahi duymamıştım. Bir arkadaşımdan öğrendim ve borç durumuna baktım. 2012 yılında belirttiğim dönem için 350 tl borç çıkartılmış üstünede 112 tl faiz işletilmiş. Bu tutar için itiraz hakkım varmıdır ? O tarihten sonra kesintisiz olartak sigortalı olarak çalışıyorum. Gelir testi yaptırmama gerek varmı ? Gelir testi 2012 yılı işsiz kaldığım gün içinmi yoksa bu gün aldığım maaş üzerindenmi yapılıyor. Teşekkürler.
Sigortalı olarak çalışıyorsanız gelir testi yaptırmanıza gerek yoktur. Gelir testi sigortalılık durumu olmadığı zaman yapılmaktadır.
Merhaba ben çalışmıyorum 5216 tl borcuk çıkmış borç liseden başlamış şu anda okulu dondurduğum için öğrenci belgeside vbermiyorlar bu borcu nasıl sildirebilirim acaba ?
Öğrenci belgeniz ile borcu sildirebilirsiniz.
Merhaba askerden geldigimde 2012 yilinda bir boslugum oldu genel saglik sigortasina borcum var 2 yildir sigortali calisiyorum sigortali oldugumdan dolayi gelir testi veremiyecegim soyleniyor 3 defa gittim peki ben ne yapacagim yetkililer yapcak birsey yok diyor zorla borc aciliyor gelir testi veremiyoruz faiz isliyor fakat bir tane muhattap yok ben ne yapmaliyim bi aciklarmisiniz lutfen iyi calismalar
Maalesef sistem bu şekilde. Borcunuz için şuan yapılacak bir durum yoktur. Detaylı bilgi için Alo 170 SGK hattını arayabilirsiniz.
Merhabalar, 1991 doğumluyum ve 2009’dan beri üniversite öğrencisiyim. Ağustos 2014ten itibaren şuana kadar 6 aylık sürede part-time olarak bir yerde çalışıyorum. Bu zamana kadar ailem üzerinden yararlandığım için Gelir Testi yaptırmadım, hiç bir part-time işte çalışmadım ve öğrenci belgesi bildirimini de SGKya yapmadım. Şuanda sorgulama ekranında ”6-Kişi kaydı bulunamadı” diye bir sonuç beliriyor ve hemen altında ”Kayıtlı borç bulunamadı” ibaresi var. Ancak çalışan sigortasından hastanelerde yararlanabiliyorum. Bu durum ne anlama geliyor? Gelir testi yaptırmam ve öğrenci belgesi iletmem gerekli mi ? Şuan borç olmamasına rağmen ileride bir borç ile karşılaşır mıyım ? Teşekkürler.
Borcunuz bulunmuyorsa gelir testine gerek yoktur. Çıkarsa 25 yaşına kadar öğrenci belgesi ile sildirebilirsiniz.
Aykut bey ben zaten sigortalıyım 99dan beri sigortam var buna rağmen orda borç sorgularken e devletten ünlem işareti olan yazıyı okudum orda diyorki her hangi bir sigortalı olmadığınız tespit edilmiş olup diye başlıyor ben sigortalıyım zaten sigortalı olmama rağmen neden bana 4000 bin küsür lira borç çıkarılmış hiç bişey anlamadım + gelir testini nereye ve nasıl yaptırıyoruz gelir testini bakmakla yükümlü olduğumuz kişi başınamı hesaplıyorlar hiç bişey anlamadım
Sigortalılık belgeleriniz ile SGK ya başvurunuz.