Finansbank Bireysel Emeklilik Başvurusu ve Sorgulama İşlemleri
Finansbank bireysel emeklilik başvurusu yapmak isteyenler Finansbank şubelerine giderek kendilerine uygun bir emeklilik planı ile sisteme dahil olabilmektedirler. Tasarruflarını birikime çevirebilmeleri için güvenli bir yöntem olan bireysel emeklilik sistemi ile birikimlerini katlayabilmeleri de mümkündür. Belirli şartları sağlayanlara devlet katkısı ödemesi yapılmaktadır. Bireysel emeklilik sistemine yapılan katkı payı ödemelerinin Finansbank’ın internet ve mobil şubesi üzerinden veya direkt şubeden takip edilebilmesi mümkündür. Aynı zamanda e-devlet sistemi üzerinden devlet katkısı sorgulaması yapılabilmektedir.
Finansbank Bireysel Emeklilik Sistemine Kimler Başvurabilir?
[highlight color=”red”]Finansbank’ın bireysel emeklilik sistemine kayıt olabilecek kişiler aşağıdaki gibidir:[/highlight]
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yararlanabilmektedirler. Vergi mükellefi olup olmamaları fark yaratmamaktadır.
- Mavi kartı bulunan ve ödeyeni işvereni olmayan kişiler, bireysel emeklilik sistemine katılabilmektedirler.
Finansbank Bireysel Emeklilik Sisteminin Özellikleri Nelerdir?
[highlight color=”red”]Finansbank’ın BES ile sunduğu hizmetler aşağıda belirtilmiştir:[/highlight]
- Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınacak olan maaşa ek olarak farklı bir gelir elde edilmesini sağlamaktadır.
- Yatırılan tutara devlet katkısı uygulanmaktadır ve devlet katkısı tutarı dona aktarılmaktadır. %25 oranında olan devlet katkısına örnek vermek gerekir ise; her 100 TL’lik ödeme için 25 TL aktarılmaktadır.
- Bireysel emeklilik sistemine ait olan fonlar, vergiden muaf olan fonlardır.
- Yapılacak olan birikimler, profesyonel bir yatırım uzmanı tarafından değerlendirilmesi ile beraber yapılmaktadır.
- Bireysel emeklilik sistemi ödemeleri duraklatılabilmektedir.
- Yatırılan paranın devlet garantisi altında olması sebebi ile güvenli bir sistemdir.
- Gönüllülük esasına dayalı bir sistem olmasından dolayı, katılabilmek için fiil ehliyetine sahip olunması yeterli olmaktadır.
- Bireysel emeklilik katkısı ve emeklilik yatırım fonunu barındıran bir sistemdir.
Finansbank Bireysel Emeklilik Sisteminin Avantajları Nelerdir?
[highlight color=”red”]Finansbank’ın sunduğu bireysel emeklilik sistemi ile elde edilebilecekler şu şekildedir:[/highlight]
- %25 oranında devlet katkısı almaya hak kazanılmaktadır.
- Bireysel emeklilik sistemine dahil olanlar, emeklilik süreçlerinde ikinci bir gelir elde edecekleri için yaşamları daha huzurlu ve rahat olmaktadır.
- Profesyonel yatırım uzmanları ile tanışarak efektif yatırım şekillerini öğrenebilmeleri mümkün olmaktadır.
- Devlet garantisi altında bir sisteme ödeme yapmaktadırlar.
- Ödemeleri talep ettikleri dönemde dondurabilme hakkına sahiptirler.
- Vergiden muaf olan fonlara sahip olabilmektedirler.
Finansbank Bireysel Emeklilik Başvuru ve İşleyişi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
[highlight color=”red”]Finansbank bireysel emeklilik sistemine dahil olmak isteyenlerin bilmesi gereken önemli detaylar şunlardır:[/highlight]
- Hazine Müsteşarlığı’ndan emeklilik ruhsatı almış olan bir şirketin bireysel emeklilik sistemine katılmak mümkündür. Sisteme dahil olurken bireysel emeklilik sözleşmesi imzalanmaktadır.
- Ödemesi yapılacak olan katkı payının tutarını belirleme imkanı, sisteme dahil olan kişinin elindedir.
- Bireysel emeklilik sistemine katılanların emekli olabilmeleri için sistemde 10 sene kalmaları ve 56 yaşlarını da doldurmaları istenmektedir.
- Emeklilik sürecinde bireysel emeklilik sisteminden elde edilebilecek olan geliri, sistemde kalınan süre ve bu süre içerisinde ödenen katkı payı tutarı belirlemektedir.
- Güvenlik ve denetim konusunda endişe edilmesine gerek olmamaktadır. Çünkü sistem devlet kurumları tarafından denetlenmektedir.
Finansbank Bireysel Emeklilik İçin Devlet Katkısının Üst Sınırı Nedir?
Finansbank’ın devlet katkısı miktarı; içinde bulunulan yılın brüt asgari ücretinin %25’i olmaktadır. Birden fazla emeklilik sözleşmesine sahip olanların da alabilecekleri devlet katkısının oranı %25’tir. Devlet katkısının toplam tutarı, %25’ten fazla olamamaktadır.
Finansbank Bireysel Emeklilik Devlet Katkısı Ne Zaman Alınabilir?
Finansbank, bireysel emeklilik sistemine katılanlara; sistemde en az 3 yıl bulunmaları durumunda devlet katkısı vermektedir. 1 Ocak 2013 tarihinden sonra sistemde kalınan süreye göre kazanılan devlet katkısı oranı aşağıda verilmiştir:
- Sistemde minimum 3 yıl kalanlara verilen devlet katkısı oranı %15’tir.
- En az 6 sene sistemde kalınması ile beraber %35 oranında devlet katkısı alınabilmektedir.
- 10 yıl sistemde kalanlara verilen devlet katkısı oranı %60’tır.
- 10 sene sistemde kalanların devlet katkısının tamamından yararlanabilmeleri için 56 yaşlarını doldurmaları gerekmektedir. Aynı zamanda vefat veya maluliyet gibi sebepler ile sistemden ayrılmaları gerekmiş ise; devlet katkısının tamamı verilmektedir.
Finansbank Bireysel Emeklilik Devlet Katkısı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Finansbank’ın bireysel emeklilik sistemine dahil olanların devlet katkısı sorgulayabilmeleri için e-devlet sistemine girmeleri gerekmektedir. https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş sağladıktan sonra giriş yap butonuna tıklamalıdırlar. Ardından T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile kimlik doğrulaması yapmalıdırlar. E-devlet şifresi, PTT’den ücreti karşılığında alınabilen bir şifredir.
[button color=”red” size=”medium” link=”https://www.turkiye.gov.tr” icon=”” target=”true” nofollow=”true”]Emeklilik Devlet Katkısı Sorgulamak İçin TIKLAYINIZ[/button]
Kimlik doğrulaması yaptıktan sonra e-hizmetler butonuna tıklanmalıdır. Sıralanan kurumlar içerisinden Emeklilik Gözetim Merkezi bulunmalıdır. Sonrasında Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama butonuna tıklanmalıdır. Açılan sayfadan hak edilen devlet katkısı oranına ulaşabilmek mümkündür.
Finansbank Kolay Emeklilik Planı Nedir?
Kolay Emeklilik Planı ile beraber sisteme dahil olanlar herhangi bir bütçe sıkıntısı çekmeden uygulamaya dahil olabilmektedirler. Kolay Emeklilik Planı’na dahil olanlar; aylık 150’den başlayan ücretler ile katkı payı ödemeleri yapabilmektedirler. Aynı zamanda giriş aidatından da muaftırlar. Katkı payını düzenli ödemeleri durumunda, %25 oranında devlet katkı payından yararlanabilmeleri mümkündür. Sene içerisinde 4 kere plan ve 6 kere de fon dağılımı değişikliği yapmalarına müsaade edilmektedir. İstedikleri herhangi bir zaman diliminde katkı payı ödemelerine ara vermelerine veya ödemeleri durdurmalarına imkan tanınmaktadır.
Finansbank Kolay Emeklilik Planı Katkı Payı Ödemesi Nasıl Olmalıdır?
Kolay Emeklilik Planı için Finansbank’ın belirlediği asgari katkı payı tutarı 150 TL olmaktadır. Toplu ödeme yapılacak olması durumunda asgari veya azami bir katkı payı sınırlaması yapılmamaktadır. Hem katkı payı hem de ek katkı payı miktarları TL olarak belirlenmektedir. Aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 12 aylık ödeme yapılabilmesi mümkündür.
Finansbank Kolay Emeklilik Planı Yönetim Gideri Kesintisi Ne Kadardır?
Kolay Emeklilik Planı’na dahil olanlar; yaptıkları sözleşme kapsamında ilk 5 sene yönetim gider kesintisinin bireysel emeklilik hesaplarındaki tutardan tahsil edildiğini görmektedirler. Miktarı aylık brüt asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır.16 yaşını doldurmuş olan her birey için yılın ilk 6 ayının aylık brüt asgari ücretinin %8.5’i oranında yönetim gideri kesintisi yapılmaktadır. Asgari ücrete zam yapılması halinde, üst sınırda da artış gözlenebilmektedir. Yönetim gideri kesintisi ile üst sınır arasındaki fark kesilmektedir.
Finansbank Kolay Emeklilik Planı Giriş Aidatı Nedir?
Kolay Emeklilik Planı’na katılım sağlandığında giriş aidatı talep edilmemektedir. Ancak 5 yıllık sözleşmenin süresinin dolması beklenmeden aktarım ve erken çıkış gibi sözleşmeyi sonlandıracak faaliyetlerin yapılması halinde; ertelenmiş giriş aidatı talep edilmektedir. Ertelenmiş giriş aidatı hesaplanırken ise; üst limitten 5 yıl içerisinde yapılabilecek kesinti hesaplanmaktadır. Kabul edilen asgari brüt ücret ise; sistemden ayrıldıkları yılın ilk 6 ayı için belirlenmiş asgari brüt ücret olmaktadır.
Finansbank Elit Emeklilik Planı Nedir?
Elit Emeklilik Planı; diğer emeklilik planlarına göre daha yüksek tutarda birikimin elde edilebilmesinin mümkün olduğu bir plandır. Kesinti oranları azdır. Devlet katkısı oranı %25 olmakla beraber sene içerisinde fon dağılımı ve plan değişikliği yapılmasına imkan tanımaktadır. Finansbank bireysel emeklilik sistemine Elit Emeklilik Planı ile dahil olacak olanların aylık en az 500 TL katkı payı ödemesi yapmaları gerekmektedir.