Eşi Vefat Eden Kadınlara Maaş Bağlanma Şartları Nelerdir ?
Eşi vefat eden kadınlara maaş bağlanması için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen şartlar şu şekildedir:
- Ölen kişinin sigortalı olması gerekmektedir.
- Ölen kişinin en az 1800 günlük malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasının priminin ödenmiş olması veya en az 5 yıldan beri sigortalı olması ve 900 prim günü malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası ödemesi yapmış olması gerekmektedir.
- Ölen kişinin malullük ve yaşlılık aylığına hak kazanmış olması gerekmektedir.
- Ölen kişinin prim borcu olmaması gerekmektedir.
- Eşi vefat eden kadına maaş bağlanabilmesi için eşi ile aralarında yasal bir evlilik olması gerekmektedir.
Ölüm Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?
Ölüm aylığı kapsamında eşi vefat eden kadının maaş alabilmesi için tercih edebileceği iki adet başvuru kanalı bulunmaktadır:
- Sosyal Güvenlik Kurumu
- E-Devlet Kapısı Sistemi
Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yapmak için kurumun il müdürlüklerine giderek başvuru işleminizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Kuruma giderken başvuru belgelerinizin yanınızda olması işlemlerinizi hızlandıracaktır. Aksi takdirde kurum yetkilileri belgelerinizi tamamlayarak müracaat etmenizi talep edecektir.
Eşi Vefat Eden Kadına Maaş Bağlanması İçin Gereken Belgeler
Eşi vefat eden kadının ölüm aylığı alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yaparken yanında bulundurması gereken belgeler şu şekilde belirlenmiştir:
- Ölüm aylığı talep edilen dilekçe
- Vukuatlı nüfus kayıt belgesi
- Kimlik belgesi ve kimlik belgesi fotokopisi (1 adet)
- Veraset ilamı belgesi
- Ölüm defni tutanağı
- Beyan ve taahhüt belgesi
- Gelir durumunu gösteren belge
- Sigortalı olunmadığına dair belgesi
- Hesap numarası
- Malul çocuk bulunması halinde sağlık kurulu raporu
E-Devlet Üzerinden Ölüm Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?
E-Devlet Kapısı sistemi, eşi vefat eden kadının maaş almak için başvuru yapabileceği online kanaldır. Bu kanal üzerinden ölüm aylığı başvurusu yapmak için takip edilmesi gereken adımlar şu şekilde belirlenmiştir:
- https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-olum-yardimi-ve-dul-yetim-ayligi-talebi linkine tıklayarak başvuru için kullanılacak “Ölüm Yardımı ve Dul / Yetim Aylığı Talebi” hizmetine tıklamanız gerekmektedir.
- İşleminize devam edebilmeniz için öncelikle kimlik doğrulaması gerekmektedir.
- “Kimliğimi şimdi doğrula” sekmesine tıklamanız ve e-Devlet giriş kanallarından birini kullanarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.
- Ardından görüntülenecek olan sistem üzerinden başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Ölüm Aylığı Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Ölüm aylığı sorgulaması yapmak için tercih edilebilecek kanallar şu şekilde belirlenmiştir:
- Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri
- Sosyal Güvenlik Kurumu Destek Hattı
- E-Devlet Kapısı Sistemi
E-Devlet Kapısı sistemi üzerinden ölüm aylığı sorgulaması yapabilmek için ölüm aylığı başvurusu hizmetine giriş yapılması gerekmektedir. Yukarıda detaylı olarak anlattığımız şekilde hizmete giriş yaparak başvuru sürecinizi görüntüleyebilirsiniz.
Ölüm Aylığı Miktarı Ne Kadar?
Eşi vefat eden kadınlara maaş bağlanırken, kişinin çalışma durumu ve çocuk sayısı dikkate alınmaktadır. Bu kriterlere göre ölen eşin emekli maaş miktarının belli bir oranı bağlanmaktadır. Maaş miktarı oranları ise şu şekildedir:
- Kişinin çocuğu bulunmaması halinde maaşın %75’i bağlanmaktadır. Bununla birlikte vefat eden kişinin eşi çalışıyorsa, maaşın %50’si alınacaktır.
- Kişinin yalnızca bir çocuğu olması halinde; kişi maaşın %60’ını, çocuğu ise %30’unu almaktadır.
- Kişinin iki veya daha fazla çocuğu olması halinde, kişi maaşın %50’sini almaktadır. Çocuklara ise geri kalan %50 garabeten paylaştırılmaktadır.
Ölüm Aylığı Hangi Durumlarda Kesilir?
Eşi vefat eden kadına bağlanan maaş bazı durumlarda kesilmektedir. Bu durumların gerçekleşmemesi halinde ise ömür boyu maaştan faydalanılabilmektedir. Eşi vefat eden eşin maaşının kesilebileceği durum ise şu şekilde belirlenmiştir:
- Kişinin yeni bir evlilik yapması
Eşi vefat eden kadının yeni bir evlilik yapması halinde maaşı hemen sonraki ay kesilecektir. Bununla birlikte kişinin yeni eşinden ayrılması halinde tekrar ölüm aylığı talep edebilmesi mümkündür. Diğer eşinden de ölüm sebebiyle ayrılması durumunda ise yalnızca bir eşinin güvencesinden faydalanabilecektir. Bu durumda hangi eşinin güvencesinden faydalanacağını kendisi belirleyebilmektedir.
İmam Nikahlı Kişi Ölüm Aylığı Alabilir Mi?
Ölüm aylığı alınabilmesi için eşi vefat eden kadının eşi ile arasında yasal bir evlilik bağı bulunması gerekmektedir. Bu nedenle imam nikahlı kişiler devlet kayıtlarında nikahlı olarak gözükmeyeceği için ölüm aylığı ya da eşi vefat eden kişilere sağlanan diğer yardımlardan faydalanamayacaktır.
Sosyal Güvencesi Olmayan Kişi Öldüğünde Eşi Maaş Alabilir Mi?
Eşi vefat eden kadına bağlanan maaş yani ölüm aylığı alınabilmesi için kişinin ölen eşinin sigortalı olması ve prim ödemelerini yapmış olması gerekmektedir. Aksi durumda kişinin eşinin ölüm aylığı alabilmesi mümkün değildir. Bu durumda vefat eden kişinin eşi dul aylığı talep edebilmektedir.
Dul Maaşı Nedir?
Dul maaşı, devlet tarafından eşi ölen kadının muhtaç duruma düşmemesi için sağlanan bir yardımdır. Dul maaşı sahibi olmak için de kişinin eşi ile arasında resmi bir nikah olması gerekmektedir. Aksi durumda kayıtlarda dul olarak gözükmeyecektir. Bu nedenle imam nikahlı kişilere sağlanan bir yardım değildir. Eşi vefat eden ve vefat eden eşinin sosyal güvencesi olmayan kişiler dul maaşı uygulamasından faydalanabilmektedir.
Dul Maaşı için Sağlanması Gereken Şartlar Nelerdir?
Dul maaşı sahibi olmak isteyen kişilerin sağlaması gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Şartların sağlanamaması halinde dul maaşı başvuruları olumsuz olarak sonuçlanmaktadır.
Bu şartlar şu şekilde listelenebilmektedir:
- Kişinin ölen eşinin sigortasız olması gerekmektedir.
- Kadının yardım sağlanmaması halinde muhtaç duruma düşecek olması gerekmektedir.
- Kadının çalışmıyor olması gerekmektedir.
- Kadının başka bir gelirinin olmaması gerekmektedir.
Dul Maaşı Miktarı Ne Kadar?
Dul maaşı ödemeleri, iki ayda bir şeklinde yapılmaktadır. Maaş miktarı ise her sene güncel olarak belirlenmektedir. Maaş başvurunuzun olumlu sonuçlanması halinde Ziraat Bankası veya PTT’de tarafınız adına bir hesap oluşturulacaktır. Maaşınız iki ayda bir düzenli olarak yatırılacaktır. Güncel olarak belirlenen dul maaşı miktarı ise 750 TL’dir.
Dul Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?
Dul maaşı başvurusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ziyaret edilerek gerçekleştirilmektedir. Başvuru işlemini gerçekleştirmek için ikametgah adresinizin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı ziyaret etmeniz gerekmektedir.
Dul Maaşı Başvurusu İçin Gereken Belgeler Nelerdir?
Eşi vefat eden kadınlara maaş bağlanmaması durumunda kişinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanan ve bir sosyal devlet projesi olan dul maaşından faydalanabilmesi için kuruma ibraz etmesi gereken belgeler şu şekilde belirlenmiştir:
- Vefat eden kişinin sosyal güvencesi bulunmadığına dair belge verilmelidir.
- Vefat eden kişiye ait ölüm belgesi sunulmalıdır.
- Dul aylığı talep eden eşin nüfus cüzdanı ve nüfus cüzdanı fotokopisi gerekmektedir.
- Dul aylığı talep eden kişinin yardımdan faydalanabilmesi için ekonomik durumunun muhtaç duruma düşmeden yaşaması için uygun olmaması gerekmektedir. Bu nedenle kişinin ekonomik durumunu ortaya koyan bir belge sunması gerekmektedir.
- Fakirlik belgesi gerekmektedir. Bu belge kişinin bağlı bulunduğu muhtarlıktan alınabileceği gibi ikametgah adresinin bulunduğu kaymakamlıktan da edinilebilmektedir.
- Kişinin çocuklarının olması halinde çocukların da kimlik belgesi gerekmektedir.
Dul maaşı talep edildiğine dair dilekçe verilmelidir.
Merhaba
Babam vefat edeli 10 yıl oldu. Babamın maaşını İkinci evliliği olan eşi alıyor daha doğrusu ona kalmıyor vasisi alıp kendi kullanıyor Eşine verilmemekle birlikte onun istediği şeylerde alınmıyor kız kardeşi aradı parasının ona verilmediğini bu konuda bizden yardım istedi bu durumda maaşın kefilmesi veya o kişilerin almaması için ne yapılabilir?
Merhaba,
Vasi mahkeme kararı ile atanıyor. Bu nedenle hak sahibinin mahkemeye dava açması gerekir . Vasiliğin kaldırılması için.
Merhaba; Yengem vefat eden dayımın 1,5 yıldır ölüm maaşını alıyor, 1 yıldır başka biriyle dini nikahlı yaşıyor. Ancak bu durum yasal olsa bile ahlaki açıdan kul hakkı ve devlet malını yağmaya girer. Nasıl şikayet edebilirim?
Merhaba,
Alo 170 i arayarak şikayette bulunabilirsiniz. Hakkı olmayan bir maaşı alması tabii ki doğru değil.
merhaba ben bagkur borclushyum iş yerim kapandı. ama halen bagkur borclusu gözüküyorm. eşim yesilkartlı. durumumuz kötü. ne yardmdan yararlana biliriz. eşimde bende işsiziz
Merhaba,
E devletten sosyal hizmetler birimlerine başvuru yapabilirsiniz.
https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-acik-kapi-basvurusu-ve-takibi
Vefat eden esimden 975tl maas gorunuyor eyer sigartali iste calismaya devam edersem bu aylik kesilirmi veya nekadari kesiliryardimci olursaniz sevinirim
Merhaba,
Çalışan kadının eşinden aldığı maaş kesilmez. Çalışmayan kadına % 75 i bağlanırken çalışan kadına % 50 si bağlanır.
Dedem 1934 dogumlu 2014 yillinda vefat etti dedemin ssk prim gunu 680 babaannem nasil kocasinin prim gununden yaralanarak emekli olur
2 yil once Ssk kurumuna gitigimde 900 gun prim sartini askeri borclama yapamaz dediler sjmdi olabilirmi
ne yapmaliyim bu konu hakkinda
eşler arasındaki yaş farkı 40 yıl gibi ise ölen eşin maaşından faydalanılabilinir mi?. Vefat eden erkek 90 yaşında kadın ise 50 yaşında ……..
Merhaba, Benim babamla annem imam nikahli evliydi. Babam vefat etti. Babamin annemle resmi nikahi yok. Annem bekar gözüküyor tc kimlik de. Babamin sigortasi var. Annem babamin sigortasindan prim odeyerek emekli olabilir mi. Resmi nikah olmadigi icin olamaz diyenler var. Ama bunun bir yolu yok mu annem burada mağdur durumda. Yardimci olursaniz sevinirim
Merhaba,
Maalesef ne yaparsanız yapın resmi nikah olmadığı için babanızın hiçbir hakkından faydalanamaz.
bir sonuç alabildinizmi?
Merhaba eşim vefat etti 16 ve 14 yaşında iki oğlum var birde 9 yaşında kızım var eşimin günleri yetmediği için maaşını alamıyorum çok mağdur durumdayım ne yapabilirim
Meraba babam yenı oldu annem ssk ya gıttı bıkdırmek ıcı n ama babamın ssk ıslemlerı unkapanında olacagından annem yurumekte zorluk cektıvınden dıkekce yazıp yollıycagımız bıldırıldı bıze dılek eyı ellerıne gectıgıne daır kagıt geldı ama bız napıcaz yada bıze bılgımı gelıcek bılemedık annem suan beklıyor maaş nasıl baglanacak naomalıyız cevap verırmısınız
Babamin maasi annemle bana yatmaktaydi annemde vefat etti bu ayki maasla beraber babadan kalan maas annemden bana direk gecermi gecerse annemden kalan maas yuzde kaci baglanir maasla ilgili heran gibi evrak gerekirmi tesekurler
Merhaba,
Annenizle siz birlikte maaş alırken anneniz % 60 a % 30 du. Vefat sonrası Siz % 50 maaşa çıkabileceksiniz. Maaşın tamamı size aktarılmaz.
Iyi gunler ben 2008 haziran girisli 4c bir kamu gorevlisidim. Suan kamu da calismiyorum 3585 gunum var. Benim olum durumumda aileme yatirilmis olan prim uzerinden maas baglanirmi.
Esim ve ben ozel banka sandigindan emekli olduk ( akbank tekaut san) esim 2012 yilinda vefat etti iki cocugumuz var esimden maas alan cocuk yok bana esimin aasinin % 50 baglandi (sandigin vakif senedinde aas alan cocuk yoksa %70 baglanir ) diyor bana baganmasi gereken maas nedir?
emekli 4b bayanın emekli 4b li (ikiside eski bağkurdan emekli) eşinden dolayı dul (ölüm maaşı)maaşı alırmı.
Merhaba,
Evet eşin maaşının % 50 sini alabilir.
İyi günler eşimin bir bayan arkadaşının erşi trafik kazasında vefat etti vefat eden kişinin 621günü var
2006/1 de sigorta girişi var bu bayan arkadaş 2 cocuguyla yetim kaldı eşinin üzerinden emekli maaşı alabilirmi?
Hocam esim vefat etti bir kiz ve bir erkek cocugum vardi maas 4 de 1 bana 4 de 1 kizima ve 4 de 1 ogluma baglandi daha sonra kizim icin ceyiz parasi cektik 24 ay maasi pesin o bize baglanacak mi tekrardan ve oglum liseyi bitirdi yasida 18 doldu onunkide tekrar baglanip maas 4 de 4 olacak mi bu esimin malulen emekli oldugu sonucuna gore fark eder mi tesekkurler
benim eşim vefat 2019 da vefat etti ilk sigortalılık tarihi sgk 1985 880 gün sgk prim ödenmiş. iki çocuk sahibi ve 614 gün ödenmemiş bağkur borçu bulunmaktadır.. benim ölüm aylığı alabilmem için hangi yolu izlemem gerekir….. 20 gün borçlanmamı yapmam gerekiyor yada ne yapmam gerekiyor
Selam Bağkur emeklisi bir kişinin çalışmayan eşine maaşın tamamı verilir mi, yoksa bir takım kesintiler yapılıyor mu? Ayrıca, ölen kişinin emekli sandığından emekli olan dul bir kızı var ise o da bağkurdan emekli olan fakat ölen babanın maaşından faydalanabilir mi?
İzmir’de oturuyoruz.Babam 11 temmuz 2019 da vefat etti.Anneme aylık baglanmasi için ne yapmalıyız.Babam 1987 de sskdan İstanbul da emekli oldu.
Başvuruyu İzmir’den mi İstanbul’dan mi yapicaz
.Basvuruda hangi belgeler gereklidir.Tesekkurler.
benim rahmetli baba 1955 doğumlu olmakla birlikte 2015 dede rahmetli olmuş durumda.1986 yılından sigorta girişi var.toplamdada 297 gün yatan pirimi var. 20 aygibide askerlik yapmışlığı var.bide aslında rahmetlik babamın esnaf ve sanatkarlar derneyindede kaydı var yalnız hiç pirim yatırmamış.şimdise anne cağızım hernekadar ben yardımcı olmaya çalışsamda tam olarak olamadığım için madur oluyor budurumda.sizden annemin sgortalı olması için neyapmam gerektiyi hakkında bana yardımcı olmanızı arz ediyorum teşekkürler iyi şalışmalar sizlere.
Annem emekli sandığından 2008 öncesi emekli ölmüş babamdan maaş almaktadır . Birde 2001 yılında emekli sandiği kapsamında çalışırken vefat eden erkek kardeşim var ve şuan maaşını alan yakını yok.
1. Sorum, annem ölen kardeşimden de maaş alabilir mi alabilirse hangi şartlarda alabilir.
2. Sorum, kendim emekli sandığından 2011 de emekli oldum ve dulum. Ölmüş babamdan maaş alabilirmiyim. Alabilirsem yüzde kaçını alabilirim.
Teşekkür ederim.
Merhaba. Babam emekli . Babam vefat ettiğinde anneme babamın emekli maaşı kalıyor. Annem kendi annesinden de maaş alabilir mi?
Merhabalar. Kayınpederim GÖSTERGE 9475’e göre baya kesintili maaş alıyorken vefat etti.Bu sırada sigortalılığı devam eden kayınvalideme bağlanan ölüm aylığı kayınpederimin kesintisiz maaşı üzerinden hesaplanmış görünüyor ve 4 aydır bu şekilde emekli maaşı alıyor. Bu işte bir yanlışlık olmasından şüphe ediyoruz. YARDIMINIZI RİCA EDİYORUM.(çünkü hata varsa fazla verilen miktarı devlet faiziyle bir anda geri isteyecektir) (kayınpederim 1370 alıyormuş.kayınvalidem yılbaşında gelen zamla 1570 alıyor. 1370 üzerinden %50 alması gerekiyordu sanıyorduk.kim nerede yanılıyor anlayamadık)
Eşim sgk emeklisi olarak öldü ben kendim çalıştım sgk emekli oldum.esimin maaşının kaçta kaçı kesilerek alabilirmiyim.
Babam geçen ay vefat etti., 85 yaşındaydı, SGK emeklisiydi. Annem bağkur emeklisi, ben de SGK emeklisiyim, evli değilim. Bu durumda annem ya da ben babamın maaşının yüzde kaçını alabiliriz?
Annem maaşı almak için neler yapmalı?
Merhaba;
Vefat eden eşimden aldığım dul maaşı eşim yaşarken aldığı maaşın yarısından az verildi. Ben SSK emeklisiyim, 2 erişkin çocuğumuz var. E-Devlet’ten kendi maaşımı sorgulayabiliyorum ancak eşimle ilgili maaşı, varsa kesintileri nasıl öğrenebilirim.
Kocam 1982 doğumlu 4a sigortalı kasım 2013 girşliydi 1300 günü var maaş alma şansım varmı ?
Merhabalar babam engelliydi bir sağlık güvencesi yoktu üç ayda bir engelli maaşı alıyordu babam 2001 de vefat etti annem de bir sağlık güvencesi yok bu durumda annem nasıl bir maaş alır
maliyeye intikal ücreti ne kadar ödeniyor
Eşi vefat eden 4a siğortslı emekli aylığı+mesleki maluliyet devamlı iş göremezdik ödeneği alan eşinden ne kadar maaş alacaktır
Merhaba; Benim iki torunum var birincisi 24/082012 doğumlu, ikincisi ise 25/06/2016 doğumlu. Oğlum çalışıyor eşi ise çalışmıyor. Bu durumda çocuk parası ve süt parası alabilir mi?…
Erkek 4a lı ,Eş 4b li ve emekliler birisinin
Ölümü halinde 2. Maaş alma hakları varmıdır.
Teşekkür ederim
Babam 1962 doğumlu 10 sene oldu mefat edeli SGK ya gitti 44 günü var ama askerligini 18 ay yaptı annem emekli olabilirmi yardımcı olursanız sevinirim…
Babam 10.10.2005’yılında vefat etti, 293 sigortalı günü vardı anneminde emekli maaşıda yok babandan nasıl maaş alabilir? Ne yapmamız gerekiyor?
Merhabalar vefat eden eş için sigortalılık süresi 900 gün demişsiniz.
Ben bu süre yeni düzenleme ile 1800 gün oldu diye biliyorum.
Hangisi doğru.
Benim kardeşim 18 09 2018 tarihinde vefat eti evli iki çocuğu var 2100günsgk pirimi günü asgari ücretten var ne kadar maaş alması gerekiyor
BABM 1947 DOĞUMLU .1967 YILINDA 20 AY SÜRE YAPMASI GEREKİRKEN 6 AY ASKERLİK YAPTI SEBEBİ BİR KOLUNUN DİĞERİNDEN KISA OLMASI
1981 DEN GİRİŞLİ OLMAK KAYDIYLA VERGİ MÜKELLEFİ
1992-1993 YILLARINDA BAĞKUR PRİM BORCU YATIRMIŞ FAKAT MEMUR HATASINDAN DOLAYI AYNI ADDA BAŞKA BİR BAĞKUR HESABINA İŞLETİLMİŞ.ASIL DEKONTLAR BİZDE MEVCUT.
2000-2008 ARASI 2200 ASKIDA OLAN BAĞKUR GÜNÜ VAR
2009 İTABRİYLE ŞU ANA KADAR 3200 GÜN SSK PRİMİ MEVCUT.
YAŞ ŞU AN 72 EMEKLİ OLABİLİR Mİ? bu arada MALULİYET İÇİNDE BAŞVURDUK YAŞ HADDİNİN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK AMA %60 ALTINDA ÇIKARTTILAR HEYET KURULU.
Babam 06.11.2018 nefat etti babamin toplamda 500 günu var annemi emekli nasil edebilirim
Merhaba,
Askerliği borçlanıp 900 güne tamamlayarak emekli olma hakkı var. en yakın SGM de hesaplattırma yapmanızda fayda var.
03.02.2019 babam vefat etti ve 480 günlük sigortası var annem emekli olabilirmi ve olursa ne kadar maaş alır. Sigortası asgari üçret üzerinden yatıyordu
Merhaba,
emekli olabilmesi için en az 900 gün prim ve 5 yıllık hizmet süresi gerekli. Askerlik borçlanması ile yeterli primi sağlayarak emekli olabilir. en yakın SGM ye giderek yardım alabilirsiniz.
Babam 2011 yılında vefat etti 1996 doğumlu 18 ay askerlik yaptı ölmeden önce 603 gün sadece primi vardı annemi emekli yapmak için yapabileceğimiz bir şey var mı yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba,
sigorta başlangıcından sonra vefatına kadar 5 yıl süre geçmiş ise 900 güne tamamlayarak emekli edebilirsiniz.
ölüm aylığında ölen kişinin maaşının tamamı alınabilir mi .örneğin ölen kişinin eşi ve 6 küçük çocuğu var ve ölen kişininde maaşı 1000 tl hepsini alabilirler mi
Meraba babam 2009 yılı 9. Ay vefat etti 550 gün SSK pirim cıkıyor ama SSK ya giriş tarihi 1974 fakat ödenmiş gün sayısı 550 gün annem emekli olabilir mi bu durumda birkere denedik 1800 gün lazım dendi
Abim vefat etti 3800 gün pirimi bulunuyor abimin eşi nekadar maas alabilir 20 11 2018 tarihinde
Merhaba,
Primlerin hangi maaş göre yatırıldığı hangi seneleri kapsadığı bilgileri olmadığından maaş hesaplaması yapmamız mümkün değil.
Merhaba kayınpederim Ağustos 2016 yılında vefat etti 688 gün sigortası var kaynanamın emekli olup maaş alabilmesi için yeterli değilse eğer askerlik borçlanmasını yapıp emekli olma şansı var mı Mahmut
Babam rahmetli oldu Bağkur emeklisi 1500 civarında emekli maaşı vardı annem ise sağ ve ssk dan emekli 1000 tl maaş alıyor babamdan anneme maaş bağlandı ama 725 tl para veriyorlar çocuklar hiç bir şekilde yararlanmıyor bu ödenen 725 tl çok az ödeniyor neye göte bunu ödemesini yapıyor normalde %75 ini ödemesi gerekli diye biliyorum bilgilendirirseniz sevinirim
Merhaba,
Eğer annenizin ssk dan emekli olmasaydı evet dediğiniz gibi % 75 alacaktı. emekli olduğu için annenize maaşın % 50 sinin başlanması normal. Konu ile ilgili Ölüm aylığı pay oranları yazımızı okuyabilirsiniz.
Eşim memur emeklisiydi 28 nisan 2018 Tarihinde vefat etti ben dul maaşı alıyorum ben ssk emeklisiyim 2005 yılında babam vefat etti ssk emeklisiydi babamdan yetim maaşı alabilirmiyim benim emekli olmam yetim maaşını almamı engel teşkil edermi birde bayram ikramiyesi eşimden alabilirmiyim sadece kendi maaşımdanmı alıcam eşimden de alırmıyım
Ben ssk emeklisiyim eşim emekli sandığından emekliydi
2018 de nisan ayında. vefat etti ben dul maaşı alıyorum bana bayram ikramiyesi verildi eşim emekli sandığında emekliydi vefat edince bayram ikramiyesi verilmedi neden Babamda ssk emeklisiydi 2005 te vefat etti yetim maaşı alabilirmiyim. Babamdan dolayı yanıtlarmısınız sorularımı Teşekkür ederim şimdiden.
İyi günler benim eşim 1990 doğumlu 7 ayin 17 de vefat etti SSK li 1705 günü var 3 çocuğum var
eşi vefat etmiş kişilerin maaşına zam var mı?
Slm benim babam 1999 vefat etti. Askerlikle bereber 830 gunu var anneme maas vermiyolar gunu yetmiyo diye neyapabilirim
İyi günler..eşim 2004 te vefat etti bağkurluydu.1186 prim ödeme gün sayısı vardı askerlik hariç ama eşimden dolayı maaş alabilmem için 1800 günü tamamlamam lazımmış.600 gün de askerliği var toplam 1786 gün yapıyor .14 gün eksik kalıyor bu 14 gün için 14 senedir mağdur durumdayım ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günlet
Ben memur emeklisiyim.Vefat eden memur emeklisi eşimden oğlum ve ben maaş alıyorduk.Oğlumun 20 yaşına girmesi nedeniyle maaşı kesildi ondan kesilen maaşın bir kısmı bana bağlanır mı?
Bilgilendirirseniz çok sevinirim.