Engelli Raporu Nasıl Alınır? 2026 RAPOR HESAPLAMA ORANLARI
Engelli raporu, kişinin sağlık durumuna bağlı olarak sahip olabileceği sosyal, ekonomik ve hukuki hakların temelini oluşturur. 2026 yılı itibarıyla rapor alma süreci, oran hesaplama sistemi ve kullanım alanları belirli kurallar çerçevesinde yürütülmektedir. Başvurudan hastane sevkine, kurul değerlendirmesinden oran hesaplamasına kadar her aşamanın doğru bilinmesi büyük önem taşır.

Engelli raporu, bireyin bedensel, zihinsel, ruhsal veya duyusal kayıplarının resmi olarak tespit edilmesini sağlayan sağlık kurulu belgesidir. Bu rapor sayesinde kişi, sosyal devlet uygulamaları, SGK işlemleri, vergi avantajları, emeklilik hakları ve sosyal yardımlar gibi pek çok alanda hak kazanabilir. 2026 yılı itibarıyla rapor süreçleri, Engellilik Ölçütü, Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik esas alınarak yürütülmektedir.
Engelli raporu almak isteyen kişiler için süreç bazen karmaşık ve yorucu görünebilir. Ancak adımlar doğru takip edildiğinde, başvuru süreci planlı ve sorunsuz ilerler. Özellikle rapor oranı, raporun süreli veya süresiz olması ve kullanım amacı, başvuru öncesinde mutlaka bilinmesi gereken temel unsurlardır. Aşağıda, 2026 yılı esas alınarak engelli raporu alma süreci ve oran hesaplaması tüm ayrıntılarıyla açıklanmaktadır.
Engelli Raporu Nedir ve Ne İşe Yarar?
Engelli raporu, kişinin sağlık durumunun günlük yaşam aktivitelerini ne ölçüde etkilediğini gösteren resmi bir belgedir. Bu rapor, tek bir hastalık üzerinden değil, kişinin tüm sağlık sorunları birlikte değerlendirilerek düzenlenir.
Engelli raporunun başlıca kullanım alanları şunlardır:
Engelli kimlik kartı başvurusu
Vergi indirimi hakkı
Engelli emekliliği işlemleri
Evde bakım maaşı başvurusu
2022 engelli aylığı
ÖTV ve MTV muafiyeti
Kamu ve özel sektörde engelli istihdamı
Eğitim ve ulaşım destekleri
Bu nedenle rapor, sadece bir sağlık belgesi değil; aynı zamanda hak belirleyici resmi bir evraktır.
Kimler Engelli Raporu Alabilir?
Engelli raporu almak için belirli bir yaş veya meslek şartı aranmaz. Sağlık durumunda kalıcı veya uzun süreli fonksiyon kaybı bulunan herkes rapor başvurusunda bulunabilir.
Başvuru yapabilecek kişi grupları:
Doğuştan engeli bulunan bireyler
Sonradan hastalık veya kaza sonucu engelli hale gelenler
Kronik hastalığı olanlar
Zihinsel, ruhsal veya psikiyatrik tanı almış kişiler
Görme, işitme veya ortopedik kaybı olanlar
Çocuklar (veli veya vasi aracılığıyla)
Başvuru sırasında kişinin T.C. vatandaşı olması ve kimlik belgesine sahip olması yeterlidir.
Engelli Raporu Başvurusu Nasıl Yapılır?
Engelli raporu başvurusu, yetkili hastaneler üzerinden yapılır. Başvuru bireysel olarak gerçekleştirilebilir ve herhangi bir aracı kuruma ihtiyaç duyulmaz.
Başvuru adımları şu şekildedir:
Yetkili tam teşekküllü devlet hastanesine başvuru
Engelli sağlık kurulu raporu talebinin bildirilmesi
Kayıt biriminden randevu alınması
Gerekli branş muayenelerinin tamamlanması
Sağlık kurulu değerlendirmesi
Başvurular genellikle Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş hastaneler aracılığıyla kabul edilir. Özel hastanelerin büyük çoğunluğu engelli raporu düzenleme yetkisine sahip değildir.
Engelli Raporu İçin Gerekli Belgeler
Başvuru sırasında istenen belgeler standarttır ve çoğu hastanede aynıdır. Eksik belge ile başvuru yapılması sürecin uzamasına neden olabilir.
Gerekli belgeler şunlardır:
T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanı
2–4 adet vesikalık fotoğraf
Varsa eski sağlık kurulu raporları
Epikriz raporları ve tıbbi belgeler
Kullanılan ilaçlara ait reçeteler
Sevk yazısı (bazı durumlarda)
Çocuklar ve zihinsel engeli bulunan bireyler için veli veya vasi belgesi de talep edilebilir.
Engelli Sağlık Kurulu Muayene Süreci
Başvuru sonrasında kişi, hastanenin belirlediği branşlara yönlendirilir. Bu aşamada amaç, bireyin tüm sağlık sorunlarının ayrı ayrı değerlendirilmesidir.
Muayene yapılabilecek başlıca branşlar:
Dahiliye
Ortopedi
Nöroloji
Psikiyatri
Göz hastalıkları
Kulak burun boğaz
Kardiyoloji
Fizik tedavi ve rehabilitasyon
Her branş hekimi, kendi alanıyla ilgili engel oranı önerisini sisteme girer. Ancak bu oranlar tek başına geçerli değildir; nihai oran, sağlık kurulu tarafından belirlenir.
Engelli Raporu Oranı Nasıl Hesaplanır?
2026 yılı itibarıyla engelli rapor oranları, Balthazard formülü kullanılarak hesaplanmaktadır. Bu sistemde hastalık oranları toplanmaz, belirli bir matematiksel yöntemle birleştirilir.
Hesaplama mantığı şu şekildedir:
En yüksek oran temel alınır
Diğer oranlar, kalan sağlamlık üzerinden eklenir
Toplam oran %100’ü geçmez
Örnek bir hesaplama:
Ortopedik engel: %40
Görme kaybı: %20
İlk oran %40 kabul edilir. Kalan sağlamlık %60’tır.
%20 oran, %60’ın %20’si olarak eklenir → %12
Toplam oran: %52
Bu yöntem sayesinde daha gerçekçi ve adil bir oranlama yapılır.
2026 Engelli Rapor Hesaplama Oranları
Her hastalık ve engel türü için yönetmelikte belirlenmiş oran aralıkları bulunmaktadır. Aşağıda en sık karşılaşılan engel gruplarına ait genel oran bilgileri yer almaktadır.
Ortopedik Engeller
Tek alt ekstremite kaybı: %40–60
İki alt ekstremite kaybı: %70–90
Omurga hareket kısıtlılığı: %20–50
Görme Engelleri
Tek göz görme kaybı: %32
İki göz ileri düzey kayıp: %90 ve üzeri
İşitme Engelleri
Hafif işitme kaybı: %10–20
Orta düzey kayıp: %30–40
İleri düzey kayıp: %50–80
Zihinsel ve Ruhsal Engeller
Hafif zihinsel yetersizlik: %50
Orta düzey zihinsel yetersizlik: %70
Ağır düzey zihinsel yetersizlik: %90
Kronik Hastalıklar
Diyabet (komplikasyonlu): %20–40
Epilepsi (kontrollü): %20
Kalp yetmezliği: %30–70
Bu oranlar tek başına değil, tüm hastalıklar birlikte değerlendirilerek uygulanır.
Engelli Raporu Süreli mi Süresiz mi Olur?
Engelli raporları iki şekilde düzenlenir:
Süreli rapor
Süresiz rapor
Süreli raporlar genellikle iyileşme ihtimali bulunan hastalıklar için verilir. Süresi 6 ay, 1 yıl veya 2 yıl olabilir. Süre bitiminde yeniden başvuru yapılması gerekir.
Süresiz raporlar ise kalıcı ve geri dönüşü olmayan engeller için düzenlenir. Bu raporlar, tekrar değerlendirme gerektirmez.
Engelli Raporu Kaç Günde Çıkar?
Raporun çıkış süresi, hastanenin yoğunluğuna ve muayene sayısına göre değişir. Ortalama süreler şu şekildedir:
Muayene süreci: 3–10 gün
Kurul değerlendirmesi: 7–15 gün
Rapor teslimi: 1–3 gün
Genel olarak engelli raporu 2–4 hafta içerisinde sonuçlanır.
Engelli Raporuna İtiraz Nasıl Yapılır?
Rapor oranı veya süresi kişiye uygun değilse itiraz hakkı bulunmaktadır. İtiraz süresi genellikle 30 gündür.
İtiraz süreci şu şekilde işler:
İl sağlık müdürlüğüne başvuru
Farklı bir hastaneye sevk
Yeni kurul değerlendirmesi
Kesin kararın verilmesi
İkinci hastanenin verdiği karar genellikle kesin kabul edilir.
Engelli Raporu Nerelerde Kullanılır?
Engelli raporu, birçok resmi işlemde doğrudan kullanılır. En sık kullanım alanları şunlardır:
SGK emeklilik işlemleri
Vergi indirimi başvuruları
Araç alımında ÖTV muafiyeti
Evde bakım desteği
Sosyal yardımlar ve belediye destekleri
Kamu personeli alımları
Raporun kullanım amacı başvuru sırasında belirtilmeli, gerekirse amaç kısmı raporda açıkça yazdırılmalıdır.





Merhaba ben ahmet 2016 yılındatemmuz ayında kraniofaringioma ameliyatı oldum ameliyattan sonra endokrinoloji bozukluğu oldu kemik erimesi oldu kullandığım ilaçlar minirin melt genkort levetron hepatit b de var abavir kullanıyorum 2017 yılında temmuz ayında merdivenden düştüm omirlikte L1 L2 ve T12 de 3 kırığım oldu 2017 kasım ayında çimento sistemi ile bir kırığı ma ameliyat oldum kırıklar iyilesmedi kemik erimesi olduğu için iyileşiyor raporum yüzde kaç çıkar bilgi verir misiniz. ??
Merhaba. İdiopatikskolyoz nedeniyle 94 yılında ameliyat oldum. Platin var. buna bağlı kalça kemiğinde defekt. Sonrasında gelişen bir de hafif! Rotoskolyoz. Gece körlüğü şikayeti de. Rapor başvuruma cevap 14+2 yani 16 oldu. Normal midir . İtirazım halinde yükselebilir mi
Merhaba 3yil önce beyin ameliyatı oldum Kraniyofarenjiyom genkort minirin meltem levitron sostanon ilaçlar kullaniyorun 2017 merdivenlerden kaydım omurgada T12 L1 kırklar var kemik erimesi korik hpatit b hastasıyım yüzse kaç rapor alabilirim
Merhaba 21 yaşındayım 5 yıldır parkinson tanısı konusu konuldu ve tedeavi görüyorum.Sağ ve sol bacak tremor sağ ve sol el tremor mevcut.Son kullandıgım ilaç REQUIP 8MG sizce rapor yüzde kaç çıkar
Merhaba
Doğuştan kalça çıkığı nedeniyle iki kalçamda da protez var. Rapor oranım ne olur?
Teşekkürler
İyi günler benim L5 kemiğim de tümör vardı ameliyatla L5 kemiğim aldılar yerine metal kafes taktılar ve ona destek olsun diye iki platin ve 8 vida takıldı buna bağlı olarak ameliyattan sonra sol ayağımda his kaybı oluştu rapor alsam %kaç engelli verirler. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
Merhaba,
sağ ve sol kulakta %40 ar işitme kaybı var,
hipertansiyon hastasıyım, Ayrıca kratının degerı 2,32-üre:49, egfr:33 böbrek yetmezlıgım var,
bu değerlere göre ortalama yüzde kaç engelli raporu alırım
Merhaba, hafif derecede ciltte ve eklemlerde tuulum yapan lupus sle hastasiyim. Solunum testinde astim baslangicina benzedigi icin kortizonlu ilac verildi. Minimal bası seviyesinde bel fitigim var. Migren agrilarim var. Kac oran alabilirim. Tsk
HOCAM GÜNAYDIN
KÜÇÜKKEN MENENJİTE BAĞLI KALICI YÜZ FELCİ GEÇİRDİM (FASİAL ASİMETRİ )BUNUNLA ALAKALI BİR ÇOK AMELİYAT OLDUM PLASTİK CERRAHİSİNDE AMA GÖZLE GÖRÜLÜR BİR DÜZELME OLMADI YÜZÜMDE ASİMETRİ VAR.
BUNUN SONUCUNDA ÇİĞNEME GÜÇLÜĞÜ SAĞ GÖZDE GÖZ KAPAĞINI TAM KAPATAMAMA SAĞ OMUZDA DÜŞÜKLÜK. SKOLYOZ VE SAĞ KOLUMU OMUZ HİZASINDAN YUKARIYA KALDIRAMIYORUM YANİ KAS ZAFİYATI VAR(SAĞ BRAKİEL PLEKXUS LEZYON C5 C6 KASI) AYRICA MENENJİTE BAĞLI BOYUNDA TORTİKİLOS VAR YANİ KAFAMI DÜZ TUTAMIYORUM(SOLA YATIK ) . SİZE SORUM YÜZDE KAÇ RAPOR ALABİLİRİM. VE SİGORTA BAŞLANGIÇIM 2001 GÜN SAYIM 6400 GÜNÜM VAR EMEKLİ OLMA İHTİMALİM VAR MI .
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER HOCAM.
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre tam oran verebilmek zor. Gözde görme sorunu yok bu nedenle gözden oran çıkmaz. skolyoz ve kas zafiyatı oranı belirleyici olur. Ben % 40 çıkabileceğini düşünüyorum. Heyete girmenizde fayda var.
Merhabalar ben kronik hepatit b hastasiyim. Hastalık tanısında kronik hepatit b delta ajansiz yazıyor. Biyopsi sonucu fibroz 2 çıktı ve 2 yıldır ilaç kullaniyorum, doktor ömür boyu kullanacaksin diyor. Ayrica kullandığım ilaçtan ötürü kemik taraması yaptırdım ve değerlerim alt sınırın altinda. Askerlikten muaf oldum memur olmak istiyorum bu hastalıklar ışığında yüzde 40 engelli raporu alabilir miyim ?
Merhaba iki dizimin ameliyat aşamasında olduğunu söylediler, sol ayağımın kırılmasından dolayı yanlış kaynadığından dolayı yan basıyorum yururemiyorum yolda kalıyorum yardım istemek zorunda kalıyorum. Sağ göğsümde kitle bulundu ve parkinson gibi rahatsizligimda var ileri derecede titremelerim oluyor bunun yüzdesi ne olur?
Sağ ve sol gözümde keratakonus ile birlikte %50 ve %40 görme kaybı
her iki elin yüzük ve ora parmağında sertlik ile birlikte hareket kısıtlılığı
alt çenem önde
saçlı deride yara izi çok büyük değil %40 raporum çıkar mı
Doğuştan sol kalça çıkığım var birde yüksek tansiyon hastasıyım yüzde kaç rapor alabilirim daha öncede sormuştum ama cevap vermediniz
2010 yılında aldığım sürekli rapor sonucunda malul maaşı almaya başladım ama 2yıl sonra kontrol muayenesi dediler tekrar girdim 1ýıl sonra kontrol muayenesinde maaşımı durdurdular vergi indiriminden yararlanarak tekrar maaşım bağlandı 3yıldır her yıl heyete giriyorum bunun bir sonu yokmu epilepsi hastasıyım 2006 ve 2010 yıllarında beyin tümörün den ameliyat oldum 1997 sigorta başlangıç 4000 prim gün sayım var %62 rapor çıkıyor her girişte ne yapmam gerekiyor cevaplarsanız memnun olurum saygilar
Chiari malformasyonu ve syhromyeli vardı ameliyatı bundan oldum buna bağlı rhtsızlık ları azda olsa devam etmekte belirtmek istedim
Merhaba,
Anksiyete bozukluğunun oranı raporunuzun durumunu etkiler. Yüksek tansiyon tek başına engel için yeterli olmaz. Bel fıtığından dolayı bir hissizlik veya kısm felç durumu yok ise bundan da oran çıkmayacaktır.
Merhaba chiari ameliyatı oldum ve sonrasında anksiyete bozukluğu ve yüksek tansiyon hastasıyım solkolumda Ağrı ve azda olsa güçsüzlük var, belfıtığı ameliyatı oldum ve tekrarladı yine okucam yüzde kaç oran alırım tşkler
Dogustan iki bacagimda da lif kisaligim 2 kere ameliyat oldum simdi aksama var ayakta uzun sureli duramiyorum o yuzden calisamiyorum calismak icin gittigim yerler de bakip vazgeciyor almaktan bunun icin rapor almak istiyorum % kac verilir
Sol kulak 58 sağ %55 sensörünöral işitme kaybı var ve troid tsh düşük ve infertılide hareketliligi düşük kaç puan alırım heyete girsem
Merhaba,
orta şiddet böbrek yetmezliğim var kreatin:2,32 üre:49 egfr:33,88
sağ ve sol kulakta %40 işitme kaybı mevcut.
ayrıca hipertansiyon hastasıyım.
ortalama % kaç engelli raporu alabilirim. yardımınızı rica ederim
Merhaba,
Geçirmiş olduğum trafik kazası sonucu bir gözümde görme kaybı ve 6. damarın felç olması sonucu şaşılık mevcut. Beyin sol tarafında oluşan kalıcı hasar sonucu yoğun bir biçimde unutkanlık ve erken sinirlenme yaşamaktayım. Kaza öncesi hayatıma dair hiç bir bilgim yok ve hatırlamıyorum. Buna göre % kaç rapor verilir??
Teşekkürler…
Merhaba
Kalp kapağı ameliyati oldum hiper tansiyonum ve böbrek yetmezliğim var ortalama kac oran verirler acaba ?
Merhaba
Benim 2. Derece mitral yetmezliği 1. Derece trikuspit birde minimal aort genişlemesi ile %37 rapor verdiler. Fizik tedavi muayenesi için sıra bekliyorum. Ankolizan spondolit ve boyun fıtığı na bağlı çok şiddetli ağrılarım mevcut.yasam kalitem alt üst olmuş durumda. Belimde ve omuzumda çok şiddetli ağrılar var.kullanilan ilaçlar karaciğer fonksiyonlarını bozduğu için çok kullanamıyorum. Sizce fizik tedavi den % kaç verirler?ilginiz için teşekkürler.
Merhaba
Benim boyun,bel fitigi hipotiroid, yumusak doku iltihaplanması ,kolestrol ve safra kesesi yok. Ankisiyete mevcut .Yuzde kaç engel orani verilir? Teşekkürler.
BEN ANKİLOZAN SPONDOLİT VE SARKODİOZ HASTASIYIM RAPOR ORANIM NE ÇIKAR ACABA.SİZLERİN CEVABINI BEKLİYORUM UZUN ZAMANDIR.TEŞEKKÜRLER
Merhabalar üniversiteye kayıt için heyet raporu istiyorlar hemşirelik fakültesi için benimde bi Kaza sonrası sadece sol gözümde yüzde 70 lik kaybim var ve kazadan sonra oluşan göz tansiyonu var damla kullanıyorum sizce bu durumda heyetten red alir miyim?
Cevaplarsanız çok mutlu olucam….
Merhaba. Anneme demans hastalığı teşhisi konuldu. Demans (alzheimer) için kaç oranında rapor çıkabilir.
Merhaba,
ileri seviyeleri için % 70 – 80 arası bir oran çıkmaktadır.
Çok teşekkür ederim. Peki Orta seviye demans için tahmini kaç çıkar.
İşitme kaybı sağ kulak %60 sol kulak %68 ve karaciğer sorunu var heyette yüzde kaç alırım
Kronik astim ayrıca rahim ve yumurtaliklarin alindigi bir ameliyat gecirdim.Engelli orani ne olur?
Kolay gelsin ben yeni rapor aldım ama uyku apnesinde rapor oranı yok işitme kaybı 10 hipertansiyon 10 var itiraz etme gibi bir durumum yok iş yerinde problem oluyor zaten işsizlik çok ama daha sonra tekrar rapor için başvurmak için ne kadar beklemem gerekiyor.
Teşekkür ederim.
Merhaba
Ben erken doğum olarak doğdum
Ataklarımda polio şekeli var sağ orta sol ise hafif düzeyde sağ gözümde ise yorgunluk ve şaşılık var
Rapor oranı ne kadardır
Bilgilendirirseniz sevinirim
İyi çalışmalar…
Nörofibromatozis nf1 tanısıyla fakip ediliyorum. Ayrıca sol bacağımdan hastalığıma bağlı olarak ameliyat geçirdim sol bacağım
5 cm kısa sol ayağım 1 numara küçük ve sol bacağım daha ince rapor oranım kaç olabilir.Cevabınız için teşekkür ederim
7 aylık çocuğum smy tıp 1 hastası boynunu tutamını ayak ların hic his etmıyo çok zor nefes aliyo acaba rapor çıkarmı çık sa yüzde kaç çıkar teşekür ederim şimdiden saygılar
Merhaba
akciğer embolisi ve iki bacak derin ven trombozu yüzde kaç rapor alır.
teşekkürler
İyi günler. Benim tip 2 diabet için glukofen 1000 mg. hiper tansiyon için norvasc kullanıyorum. 20 yıldır taşıyıcı hepatit b hastasıyım fakat bu konuda rahatsızlığım yok. Ayrıca hemoroid ameliyatından sonra makatta fistül oluştu ve 10 yıldır devam ediyor. % kaç rapor alırım?
2002 yılında aldığım engelli raporumun orjınalı engelliler başkanlığında ANKARA olduğundan şimdi işlem yenilemem ve yeni sağlık kurulu raporu almam gerekiyormuş…Yenı gireceğimheyete para ödeyecekmiyim ödersem ne kadar ödeme yapacağım..emeklıyım..TEŞEKKÜRLER…
Merhaba 28 yaşındayım 3 çocuk annesiyim yeni pulmoner venöz dönüş anomalisi kalp ameliyatı geçirdim 2 kere bağırsaklardan olmak üzere toplam 6 ameliyat geçirdim ayriyetten epilepsi sara hastasiyim heyete girsem yüzde kaç rapor alabilirim acaba bilgi verirseniz sevinirim :
Merhaba çocugumun yüzde 50 üzerine raporu vardı ağır engelli yaźiyordu maaş alıyordum yeni raporda orta düzeyde yazıyor maaşı kestiler3 ay geçmiş bize şimdi haber verdiler ihtiyaçtan parayı harcadım geri istiyorlar ne yapmalıyım nereye itiraz edeyim
Annemin sol eli çocukken yandığı için gelişmemiş ve kapalı kalmış yani sakat ve kullanamıyor kaç oranında rapor alır?
Crohn teşhisi kondu. Bir yıl imuran pentasa 4 aylığına deltacortil kullandım. Daralma ilerlediği için ameliyat oldum. Ameliyat sonrası bir yıl pentasa ve imurana devam ettim. Yan etki olarak dişeti çekilmesi ve kemik erimesi oldu 3 azı dişim çekildi. Kontrol kolonoskopinde hastalık aktif olduğu için remisa iğne tedavisine geçildi. Şu an rapora başvursam oran çıkarmı? 15 yıl 3 ay hizmetim var. Şu an çalışmıyorum. Çalıştığım 3 ayrı yer hastane kontrollerinden dolayı biraz dinlen biz seni ararız diyerek nazikçe kovdular:)) şimdiden teşekkürler.
merhaba hocam.
Kalp damar hastasıyım 3damarımda stend var. Glikom hastalığım var sol gözümü ameliyattan sonra kaybettim.
Tansiyon,Şeker ve kolestrol hastasıyım ilaç kullanım raporlarım var. 65 yaş üstüyüm.% kaç rapor alabilirim
Merhaba hocam kolay gelsin benim bundan 5 sene önce bel kuyruk sokumum kırılmıştı iki tarafa açılıp geçende doktoruma gitmiştim film çekmiştim bel kayması ve duzlesme var dedi isimde doğru düzgün çalışamıyorum verim veremiyorum yaşım 32 daha çalışmam gerek bunun için engel raporu alabiliyor muyum
merhabalar benim epilepsi yani sara hastalığım var ve trafik kazasından dolayı sağ femur bölgesel kırık var 3 adet platin takıldı ve sağ ayak bileklik kısmında yüzeysel valis var kalbimde kalp mitral kapak yetmezliği var sizce tahmini kaç rapor alırım
hocam sağ el yuzuk parmağım dibinden koptu ve orta parmak ta iki yerinden yerine dikildi ve iyileşti birde anjiyo oldum sitent takıldı hala da kalpten rahatsızım yuzde kac rapor alabilirim eyt maduruyum ve calışamıyorum emekli olmak istiyorum teşekkurler sizlere
Merhaba 19 yasındayım fıtık tan dolayı sinir hasarı olustu nörojen mesane kontrolü yok tak yapıyorum kauda ekuina sendromu barsak kontrolü yoo düşük ayak var alt kısımda hissizlik mevcut tahmini yüzde kaç alırım yardımcı olursanız çok sevinirim
sağ bacağımda kısalık var kaval kemiğime kemik eklendi ama uyum sağlamadığı için koltuk değneği yardımıyla yürüyorum.tahmini % kaç oranda rapor verilir?
Meraba oğlum yeni doğdu ve sağ bacakta femur yetmezliği var 100 kaç engel raporu alınır
Otizm tanısı konulmuş çocugumuza 1 yıllık verilen raporun süresi bitti ve biz rapor alamıyoruz sebebi ise 182 mhrs sisteminde sıra randevu bulunamaması.. ne olacak bu cocukların hali? eğitimleri yarıdamı kalsın.. siz burda bunu belirtmemişsiniz ama engelli raporu MHRS den alınmakta.
Merhabalar 28 yaşındayım bende hipofiz olduğundan yavaş çalışıyor hormon az üretiyor bu hormon eksikliğini kullandığım hormon haplarıyla tamamlamaya çalışıyorum ama yinede normal seviyeye ulaşmıyor. Hormon eksikliğinden kaynaklanan kemik erimeside var hastalığıma genel olarak hastalığıma tanı olarak Hipopitiutarizm denildi sizde bana yüzde kaç oran verirler ??
Merhaba
2 yıl önce aort damarı genişlemesi teşhisi ile açık kalp ameliyatı oldum ve mekanik kapak takıldı.
3 yıldan beridir epilepsi hastasıyım.
Engelli raporu alabilir miyim ve engellilik yüzdem yaklaşık kaç olur.
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba ben yaşadığım geçici körlük sonucu 2 sefer açık Beyin ameliyatı geçirdim. Hastalığımın ismi Araknoid Kist 15×7 cm beynimin yarısını kaplıyo.Günlük hayatımını çok olumsuz etkiliyor bana rapor verirlermi ?
Göz bebeklerim ters damla şeklinde bir bozukluk yok. Dogustan düz tabanım ve sag ayagım daha kücük ve sag ayagım da iki parmagım yukarı kalkık o nedenle aşırı ayakta duramıyorum ve denge kaybım oluyor. Anksiyete rahatsızlıgım var. Skolyoz var omzumda. 24 yasındayım. Yüzde 40 engel raporu alabilir miyim?
Merhaba,
Durumunuzu net görmeden oran yazabilmek zor. Verdiğiniz bilgilere göre % 30 larda oran çıkabilir. Heyete girmenizde fayda var.
28 yıldır sistemik sklerosiz hastasıyım,ayak parmak ampütasyon,el parmaklarda doku kaybı,tek parmak tamamen kapalı diğer parmaklarda kısmen kapanma ayak ayak taban yastıklrda kayıp akciğer de tutulum,mide ülseratif,gastirit,özefagusta daralma,ince bağırsak tutulumu Reynould hastalığı yüzde deformasyon,2evre ansiyite bozukluğu,astım raporu ilaç kullanmaktayım vergi ulaşım indirimde yaralanmak için raporum kaç çıkar.
Sol ayak metatars ikinci parmakta platin takili yanindaki orta parmagin kemigi onarilamadi icerde platinsiz deri altinda uclari kopuk acik birakildi ayagimda 13 adet sacma cekirdegi biraktilar surekli kemik erimesi devam ediyo parmaklar hic oynamiyo ,buna arti sol kaval kemiginin yanindan parca alindi eksik ayak icin ve boyun duzlesmesi var yuzde 40 olurmu
Merhaba, babam 68 yaşında. tam bir sene önce akciğer ca sebebi ile akciğer ameliyatı oldu ve kaburgalarının bir kısmı ile birlikte tümör temizlendi. fakat 43 kilo olduğu için onkoloji doktoru kaşeksi sebebi ile arada destek tedavilerde (serum ve mama gibi) bulunuyor. Aynı zamanda KOAH hastası. Sağlık raporu yüzdesi kaç olacaktır bu durumda.
Merhaba esimin %42 oranla engeli var. 2018 yilinda iki yil gecerliligi var. Subat ayindan itibaren yururluluge raporlarin degisecegi soylenmis. Bizim de degistirmemize gerek var mi acaba?
Merhaba,,
2015 yılından itibaren insüline bağımlı
Tip 1 Diyabet hastasıyım. Engelli raporu alabilir miyim, tahminen % kaç engel oranı verilmektedir. Ve rapor için hangi departmanlara muayene olmak gerekmektedir.
tip 1 diyabet ve bipolar hastasıyım yüzde kaç rapor alırım?
Merhaba ben yaklaşık 9 yıl önce sol kolumdan bıçaklandım sinir damarları kesildi 8 saatlik bir ameliyata girdim sağ ayak bileğimden damar alıp koluma koydular zaman zaman kolum ağrı yapıyor parmaklarım sızlıyor engelli raporuna başvuran % kaç oran çıkar saygılar
Merhaba bende perthes rahatsizligi var bir bacagimda kalca bolgesinde erime 1-2 cm kisalik ve sol gozüm 7 numara ve lazer tedavisi olmuyor askerlikte muafiyet verdiler rapor oranim nedir acaba sigortali calisiyorum ama almak istiyorum goruslerinizi bilmek isterim iyi calismalar diliyorum
Merhaba
Dün özürlü rapor kurula sundum 10 eylül heyete gireceğim
Sağ ayak bilek kısmından tendom koptu ve ameliyat oldum 15 santim dikiş var
Belde fıtık var ve omurilikte daralma var
Sağ göz görmüyor
Kulak girdim arkadaş sikinti var dedi ama doktor bisey
soylemedi
Göğüs ‘den nefes darlık var ama sonuç bir şey söylemedi
Sizce ben özürlü raporu kac alirim
Merhaba,
Tek göz görmeme rapor oranı % 30 civarında çıkıyor. Kulakla ve diğer rahartsızlıklarla birlikte % 40 ı bulabileceğinizi düşünüyorum.
Yumurtalık kanseri geçirdim. Sol yumurtam dalağım ve lenflerim alındı. Tedavim bitti. Engellik raporu almam mümkün mü
Merhaba
Ben 1998 de ONKOLOJİ hastalığına yakalandım sol testisimi aldılar DÖRT Kür kemoterapi tedavisi gördüm 16/03/2006 Tarihinde Sürekli %40 RAPOR Aldım 2003 sonra ŞEKER hastalığına yakalandım ARDINDAN (PROSTAT OLDUM Şimdi ise Sürekli RAPORUM İPTAL OLUYOR Tekrar heyete gireceğim RAPOR Alabilirmiyim yüzde kaç VERİRLER
merhabalar 4 sene önce miyokardit geçirdim ve kalbim %50 oranında çalışıyor ve iyileşme olmayacağını söylediler. Askerlik muayenesinden geçemedim ve gidemedim. Çevrem engelli raporuna başvurmamı söyledi, beden işlerinde çalışamadığım için. rapor alma gibi bir şansım var mı?
Merhaba. Daha önce size soru sormus yanıt almıstım. Tşk ederim. Bu soruyu yakınım için soruyorum. Engel oranı var. 20
Uzun süredir tenisçi dirseği rahatsızlığı var. Ve de bugun doktor muayenesinde kronikleşmiş demiş. Kol rahatsızlığına oran çıkma ihtimali varmı.
Ağır kaldırma bükme sıkma vs yasak. Atel kullanıyor.
Ben doğuştan hepatit b taşıyıcıyım. Hepatitten dolayi dalağım 38 cm oldu ve dalagim alindi . Engelli raporu alabilirmiyim?
Rica ediyorum cevap vermeniz için.Ben Ankilozan Spondolit ve Sarkodioz hastasıyım bu iki hastalıktan bayaa sıkıntı yaşıyorum.Rapor oranım kaç olur acaba.Teşekkür ederim.
Merhaba benim sağ kulağımda %100 oranında işitme kaybı mevcuttur. ve Crohn hastasıyım 2 kez ameliyat oldum. Yüzde kaç engelli raporu alınır
İyi günler. Benim tip 2 diabet için glukofen 1000 mg. hiper tansiyon için norvasc kullanıyorum. 20 yıldır taşıyıcı hepatit b hastasıyım fakat bu konuda rahatsızlığım yok. Ayrıca hemoroid ameliyatından sonra makatta fistül oluştu ve 10 yıldır devam ediyor. % kaç rapor alırım?
Merhaba ben kısa süre önce anjiyo oldum 3 damar tikaliydi 2 damar %90 tıkalı olduğu için 3adet stent takıldı 3 damar ilaçla tedavi ediliyor tahmini yüzde kaç oran olur acaba
Mrb babamin iki gözü %90 görmüyor ayrica şeker hastası insulin iğnesi vuruyor kalp ameliyati oldu kalp yetmezliği var psikoloji si bozuk yüzde kaç rapor çıkar tşk
Merhabalar ben böbrek nakli oldum ve sol ve sağ kulağimda %50 li işitme kaybi var yüzde kaç rapor verilir
Merhaba,
Böbrek uyumlu çalışıyor ise % 30 dan yukarı oran çıkmaz.
Doğuştan sol kalça çıkığım var birde yüksek tansiyon hastasıyım yüzde kaç rapor alabilirim
Merhaba benim sağ kulağımda %50 işitme kaybı var sol da da işitme geriliği başlamış rapor alabilirmiyim
2015 yılında aort değişim ameliyatı sırasında hemipleji sağ taraf geçirdim tahmini % kaç rapor alabilrim şimdiden teşekkürler
hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım bundan dolayı askerliğim muaf oldu engel raporu almak istediğimde % kaç alırım.
Merhaba çok rica ediyorum. Ankilozan spondilit ve sarkoidoz hastasıyım kaç oranınında rapor alabilirim.Cevaplarsanız çok memnun olurum.Teşekkürler
ritim bozukluğu nedeniyle engelli raporu verilir mi 30bin atımın 18bin atımında ritim bozukluğu bulunmakta .ameliyat oldum .
Merhaba Ankilozan spondilit ve sarkoidoz hastasıyım kaç oranınında rapor alabilirim.Cevaplarsanız çok memnun olurum.Teşekkürler
ACİLLLL :Mrb Miyestani gravis teşisi kondu. rapor alabilirmiyim %kaç verilebilir
Merhaba annem kazada bi gözünü kaybetti topukra ve diger atmyaginda platin var. Ora ne olur
Merhabalar;
34 yaşındayım, 16 yıllık ankilozan spondilit hastasıyım, 5 yıldır TNF tedavisi alıyorum ancak belde ve sırta doğru hareket kısıtlılığım var, hipertansiyon hastasıyım raporlu ilaç kullanıyorum, fibromiyalji var raporlu ilaç kullanıyorum, kalpte triküspit kapakta, mitral kapakta kaçak var ve hafif aort darlığı mevcut. fibromiyalji için verilen ilaç aynı zamanda psikolojimin de düzelmesi için anti depresan özelliğinde. Oran almam mümkün müdür? cevabınız için şimdiden teşekkürler.