Engelli Raporu Nasıl Alınır? 2026 RAPOR HESAPLAMA ORANLARI
Engelli raporu, kişinin sağlık durumuna bağlı olarak sahip olabileceği sosyal, ekonomik ve hukuki hakların temelini oluşturur. 2026 yılı itibarıyla rapor alma süreci, oran hesaplama sistemi ve kullanım alanları belirli kurallar çerçevesinde yürütülmektedir. Başvurudan hastane sevkine, kurul değerlendirmesinden oran hesaplamasına kadar her aşamanın doğru bilinmesi büyük önem taşır.

Engelli raporu, bireyin bedensel, zihinsel, ruhsal veya duyusal kayıplarının resmi olarak tespit edilmesini sağlayan sağlık kurulu belgesidir. Bu rapor sayesinde kişi, sosyal devlet uygulamaları, SGK işlemleri, vergi avantajları, emeklilik hakları ve sosyal yardımlar gibi pek çok alanda hak kazanabilir. 2026 yılı itibarıyla rapor süreçleri, Engellilik Ölçütü, Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik esas alınarak yürütülmektedir.
Engelli raporu almak isteyen kişiler için süreç bazen karmaşık ve yorucu görünebilir. Ancak adımlar doğru takip edildiğinde, başvuru süreci planlı ve sorunsuz ilerler. Özellikle rapor oranı, raporun süreli veya süresiz olması ve kullanım amacı, başvuru öncesinde mutlaka bilinmesi gereken temel unsurlardır. Aşağıda, 2026 yılı esas alınarak engelli raporu alma süreci ve oran hesaplaması tüm ayrıntılarıyla açıklanmaktadır.
Engelli Raporu Nedir ve Ne İşe Yarar?
Engelli raporu, kişinin sağlık durumunun günlük yaşam aktivitelerini ne ölçüde etkilediğini gösteren resmi bir belgedir. Bu rapor, tek bir hastalık üzerinden değil, kişinin tüm sağlık sorunları birlikte değerlendirilerek düzenlenir.
Engelli raporunun başlıca kullanım alanları şunlardır:
Engelli kimlik kartı başvurusu
Vergi indirimi hakkı
Engelli emekliliği işlemleri
Evde bakım maaşı başvurusu
2022 engelli aylığı
ÖTV ve MTV muafiyeti
Kamu ve özel sektörde engelli istihdamı
Eğitim ve ulaşım destekleri
Bu nedenle rapor, sadece bir sağlık belgesi değil; aynı zamanda hak belirleyici resmi bir evraktır.
Kimler Engelli Raporu Alabilir?
Engelli raporu almak için belirli bir yaş veya meslek şartı aranmaz. Sağlık durumunda kalıcı veya uzun süreli fonksiyon kaybı bulunan herkes rapor başvurusunda bulunabilir.
Başvuru yapabilecek kişi grupları:
Doğuştan engeli bulunan bireyler
Sonradan hastalık veya kaza sonucu engelli hale gelenler
Kronik hastalığı olanlar
Zihinsel, ruhsal veya psikiyatrik tanı almış kişiler
Görme, işitme veya ortopedik kaybı olanlar
Çocuklar (veli veya vasi aracılığıyla)
Başvuru sırasında kişinin T.C. vatandaşı olması ve kimlik belgesine sahip olması yeterlidir.
Engelli Raporu Başvurusu Nasıl Yapılır?
Engelli raporu başvurusu, yetkili hastaneler üzerinden yapılır. Başvuru bireysel olarak gerçekleştirilebilir ve herhangi bir aracı kuruma ihtiyaç duyulmaz.
Başvuru adımları şu şekildedir:
Yetkili tam teşekküllü devlet hastanesine başvuru
Engelli sağlık kurulu raporu talebinin bildirilmesi
Kayıt biriminden randevu alınması
Gerekli branş muayenelerinin tamamlanması
Sağlık kurulu değerlendirmesi
Başvurular genellikle Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş hastaneler aracılığıyla kabul edilir. Özel hastanelerin büyük çoğunluğu engelli raporu düzenleme yetkisine sahip değildir.
Engelli Raporu İçin Gerekli Belgeler
Başvuru sırasında istenen belgeler standarttır ve çoğu hastanede aynıdır. Eksik belge ile başvuru yapılması sürecin uzamasına neden olabilir.
Gerekli belgeler şunlardır:
T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanı
2–4 adet vesikalık fotoğraf
Varsa eski sağlık kurulu raporları
Epikriz raporları ve tıbbi belgeler
Kullanılan ilaçlara ait reçeteler
Sevk yazısı (bazı durumlarda)
Çocuklar ve zihinsel engeli bulunan bireyler için veli veya vasi belgesi de talep edilebilir.
Engelli Sağlık Kurulu Muayene Süreci
Başvuru sonrasında kişi, hastanenin belirlediği branşlara yönlendirilir. Bu aşamada amaç, bireyin tüm sağlık sorunlarının ayrı ayrı değerlendirilmesidir.
Muayene yapılabilecek başlıca branşlar:
Dahiliye
Ortopedi
Nöroloji
Psikiyatri
Göz hastalıkları
Kulak burun boğaz
Kardiyoloji
Fizik tedavi ve rehabilitasyon
Her branş hekimi, kendi alanıyla ilgili engel oranı önerisini sisteme girer. Ancak bu oranlar tek başına geçerli değildir; nihai oran, sağlık kurulu tarafından belirlenir.
Engelli Raporu Oranı Nasıl Hesaplanır?
2026 yılı itibarıyla engelli rapor oranları, Balthazard formülü kullanılarak hesaplanmaktadır. Bu sistemde hastalık oranları toplanmaz, belirli bir matematiksel yöntemle birleştirilir.
Hesaplama mantığı şu şekildedir:
En yüksek oran temel alınır
Diğer oranlar, kalan sağlamlık üzerinden eklenir
Toplam oran %100’ü geçmez
Örnek bir hesaplama:
Ortopedik engel: %40
Görme kaybı: %20
İlk oran %40 kabul edilir. Kalan sağlamlık %60’tır.
%20 oran, %60’ın %20’si olarak eklenir → %12
Toplam oran: %52
Bu yöntem sayesinde daha gerçekçi ve adil bir oranlama yapılır.
2026 Engelli Rapor Hesaplama Oranları
Her hastalık ve engel türü için yönetmelikte belirlenmiş oran aralıkları bulunmaktadır. Aşağıda en sık karşılaşılan engel gruplarına ait genel oran bilgileri yer almaktadır.
Ortopedik Engeller
Tek alt ekstremite kaybı: %40–60
İki alt ekstremite kaybı: %70–90
Omurga hareket kısıtlılığı: %20–50
Görme Engelleri
Tek göz görme kaybı: %32
İki göz ileri düzey kayıp: %90 ve üzeri
İşitme Engelleri
Hafif işitme kaybı: %10–20
Orta düzey kayıp: %30–40
İleri düzey kayıp: %50–80
Zihinsel ve Ruhsal Engeller
Hafif zihinsel yetersizlik: %50
Orta düzey zihinsel yetersizlik: %70
Ağır düzey zihinsel yetersizlik: %90
Kronik Hastalıklar
Diyabet (komplikasyonlu): %20–40
Epilepsi (kontrollü): %20
Kalp yetmezliği: %30–70
Bu oranlar tek başına değil, tüm hastalıklar birlikte değerlendirilerek uygulanır.
Engelli Raporu Süreli mi Süresiz mi Olur?
Engelli raporları iki şekilde düzenlenir:
Süreli rapor
Süresiz rapor
Süreli raporlar genellikle iyileşme ihtimali bulunan hastalıklar için verilir. Süresi 6 ay, 1 yıl veya 2 yıl olabilir. Süre bitiminde yeniden başvuru yapılması gerekir.
Süresiz raporlar ise kalıcı ve geri dönüşü olmayan engeller için düzenlenir. Bu raporlar, tekrar değerlendirme gerektirmez.
Engelli Raporu Kaç Günde Çıkar?
Raporun çıkış süresi, hastanenin yoğunluğuna ve muayene sayısına göre değişir. Ortalama süreler şu şekildedir:
Muayene süreci: 3–10 gün
Kurul değerlendirmesi: 7–15 gün
Rapor teslimi: 1–3 gün
Genel olarak engelli raporu 2–4 hafta içerisinde sonuçlanır.
Engelli Raporuna İtiraz Nasıl Yapılır?
Rapor oranı veya süresi kişiye uygun değilse itiraz hakkı bulunmaktadır. İtiraz süresi genellikle 30 gündür.
İtiraz süreci şu şekilde işler:
İl sağlık müdürlüğüne başvuru
Farklı bir hastaneye sevk
Yeni kurul değerlendirmesi
Kesin kararın verilmesi
İkinci hastanenin verdiği karar genellikle kesin kabul edilir.
Engelli Raporu Nerelerde Kullanılır?
Engelli raporu, birçok resmi işlemde doğrudan kullanılır. En sık kullanım alanları şunlardır:
SGK emeklilik işlemleri
Vergi indirimi başvuruları
Araç alımında ÖTV muafiyeti
Evde bakım desteği
Sosyal yardımlar ve belediye destekleri
Kamu personeli alımları
Raporun kullanım amacı başvuru sırasında belirtilmeli, gerekirse amaç kısmı raporda açıkça yazdırılmalıdır.





Merhaba lar benim teyzem var doğdukdan sonra yanliş iğne vurulmasi sonucunda kalçadan özürlü kaldı yürüyor ama çapraz gidiyor kalçada sukıntı var buna rağmen elinde hiç bir belge si yok nereye başvurmaliyiz özürlü raporu kaç çikar baş vursak
Merhaba,
Hastanelerin ortopedi servislerine muayene olarak engel raporu için heyete girmek istediğinizi belirtirseniz heyet için randevu alabilirsiniz.
peki bu hasatalık durumumda yüzde kaç rapor çıkar yani alacağım tahmini tazminat nekadar olur çok merak ediyorum teşekürler.
Hocam merhabalar benim kronik obsturkif uyku apnem var cpap cihazı kullanıyorum ayrıca bel fıtığım mevcut geçmişimde de Hidrosel ameliyatı oldum bir ara tansiyonum da yükselir gibi olmustu ama su aralar 135-140 larda seyrediyor 29 yaşındayım engelli raporum yüzde kaç çıkar bu saydığım hastalıkların oranı nedir tahmini ?
Merhaba,
Uyku apnesinden en fazla % 35 oran verilebilmektedir. Tansiyondan oran çıkacağını düşünmüyorum.
Merhaba Değerli Admin. Tek gözümde görme yok ve kalbimde ritim bozukluğu var. Müracaatım sonucunda göz İçin 32 kalp İçin 10 toplam 42 verdiler. Sağlık kurulu %39 a düşürdü?
Ne yapmalıyım? Cevaplama imkanınız olursa sevinirim.
Merhaba,
Aslında sağlık kurulu oran düşürmemiş. Rapor hesaplamasında verilen oranlar üztüste toplanmaz. Balthazard formülü uygulanır. Bu hesaplamaya göre de oran 39 çıkıyor. İsterseniz 1 ay içinde itiraz edip başka bir hastanede heyete girebilirsiniz.
Sayın Admin. Balthazard formülüne göre gözden gelen 32 o değişmiyor. Kalpten 10 geldi. Sonuç 39 çıktı…Kalpten gelecek olan kaç olmalı ki %40 bulsun. Bunu da cevaplarsanız çok sevinirim.
Merhaba,
Kalp en az 12 olmalı ki 40,16 çıksın
hocam bende esansiyal tiramor hastasıyım ve birde ankisite bozukluk hastasıyım didaral dudes neruda 400 mg ilac kullanıyorum ankisite bozukluk için yüzde 20 rapor verdiler esansiyal tiramor için de bir aydır da nöroloji ye gidiyorum sol tarafimi kulanamiyorum bir barda su bile icemiyorum benim oranim kaç olur yaşım 30 bayan
romotaid artrit hastası için engellik oranı nedir yada diz ayak ayak bilekleri ayak parmaklarında romotaid artrit olan hastaya ne kadar engel orani cikar
Tahmini engel oranına ilişkin sorumu iki kez sorduğum hâlde hala cevap alamadım. Lütfen yardım edermisiniz?
Merhaba,
Sorunuz yanıtlanmıştır.
Merhaba. Soruma cevap alamadım. Ben 2011 yılında aort koarktasyonu operasyonu geçirdim. Aynı zamanda 12 yıldır epilepsi hastasıyım. Gece nöbetlerim oluyor. Bunun zamanını bilemiyorum.Trileptal ilacından günlük 1800 mg alıyorum. Enemli raporuna başvursam %kaç alabilirim
Mrb ben de 3 bel fıtığı var boyun duzlesmesi var bunun için rapor kaç oranı alabilirim yaş 26
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre % 10 dan yukarı bir oran çıkmaz.
Merhaba hocam aort kalp hastasıyım amalıyat oldum 2003 yıllında rapor aldım sürekli idi vergiden muaf olarak yıl gün tamamlayarak 2009 emekli oldum rapor güncellemesi gerekiyor dediler ist kart için hastane gittim oda raporu düşürdüler emeklilik bir sorun olurmu
Merhaba,
Raporunuz sürekli olduğu için emeklilik için sorun teşkil etmez. Yeni rapor değişen mevcut oranlara göre belirlenmiştir. siz emekli olduğunuz dönemin oranlarına tabsiniz.
benim motorsiklet kazası sonucu sağ bacağımda tıbıa parçalı kırık acık yara ve femur parçalı kırığı ve femur şaft kırığı olu 3 ameliyat geçirdim bna yüzde kaç rapor çıkar cevabınz için şimdiden teşekkür ederim
Merhaba,
Mevcut durumda hastalık raporu çıkar tedaviniz tamamlandıktan sonra iş gücü kaybı raporunuz değerlendirilir.
Merhaba benim hastamın astım rahatsızlığı var bir yıla yakın ilac raporu kullanıyor astım %80 yazıyor. Raporu heyete verdik ama safra kesesinde kum var onu ibraz etmeyi unuttuk daha heyet günü gelmedi heyet öncesi ibraz etsek olurmu ve acaba yüzde kaç çıkar raporumuz
Merhaba. Ben 2007 yılından beri epilepsi hastasıyım. Günlük 1.800 mg trileptal kullanıyorum. 2011 yılında da aort koarktasyonu operasyonu geçirdim. Bu durumda engellilik oranım kaç olur?
Merhaba,
epileps, hastalığınızda nöbet sıklığınıza göre oran değişiyor. Nöbet durumu yok ise % 15 gibi bir oran verilir. ancak geceleri nöbet olduğunu diğer sorunuzda belirtmişsiniz. bu oranı artırabilir. Aort koarktasyonu ameliyatı sonrasınsa tansiyon normale döndüğünden bu rahatsızlık sonucu da oran doğurmaz. Dolayısıyla alacağınız tahmini oran % 33 civarı olur.
Merhaba
Tek gözüm gormuyor ve fmf hastalığım var özür oranım kaç çıkar 1983 doğumluyum 21/12/1999 sigorta girişim var 7300 gün ödenmiş pirimim var malulen emekli olma şansım varmidir
Merhaba, 2003 girişli devlet memuruyum eğer süreli rapor alırsam erken emekli olabilirmiyim?
Merhaba,
Süreli rapor ile emekli olursunuz ancak süre bitiminde raporunuzu yenileyerek yine idareye vermeniz gerekir.
Merhaba 17 yıllık devlet memuruyum dalağım bir kaza sonucu alındı, kronik prostatit, kronik anksiyete bozukluğu ve boyun fıtığı hastasıyım, bu hastalıklar için heyete girsem %40 oran alabilirmiyim?
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre organ eksikliği işe birlikte % 25 lerde bir oran çıkması beklenir.
merhaba benim abim serebnal palsi hastasi fizik yuzde 60+20 verdi kas iskelet sistemi CP+ALT ekstremite orta-agir tutulum el ince beceri azalmis yaziyorr kulak burun bogaz yuzde 4 verdi toplam oran yuzde 69 cikti ama tam bagimli yazmiyor bagimsiz yaziyor nedenini ogrenebilirmiyim Tesekkurler
merhaba benim abim serebnal palsi hastasi fizik yuzde 60+20 verdi kas iskelet sistemi CP+ALT ekstremite orta-agir tutulum el ince beceri azalmis yaziyorr kulak burun bogaz yuzde 4 verdi toplam oran yuzde 69 cikti ama tam bagimli yazmiyor bagimsiz yaziyor nedenini ogrenebilirmiyim Tesekkurler
Merhaba
Benim ayağım kırıldı diz bölgesinden ve askerliğe el verişli değildir denilerek askere alınmadım kırık olan ayaģim 3cm yakın kısalık oluştu ve diz bölgesi yan kaynadı düz yolda yürürken topallarayarak yürüyorum acaba bununla ilgili rapor alabilir miyim yardımınız için çok teşekkür ederim
Merhaba,
3 ila 5 cm arasında kısalık durumunda % 40 rapor çıkabiliyor.Salgını atlattıktan sonra Heyete girmenizde fayda var.
Merhaba sol bobregim cocuklukta hasar sonucu %10 çalışıyor tiroidkanseri nedeniyle ameliyat bobrek kacaginsan ameliyat ve midemde noroendokrin tumor var %40 alirmiyim
Merhaba ben kalp kapağı ameliyatı oldum ve benim raporum 2018 de 55 oranından 30 a düştü itiraz ettim gene 30 çıktı şuan tekrar başvurmak istiyorum kanunlar sanırım değişmiş kalp kapağı ameliyatı olanlar %40 engelli sayılıyor diye gördüm bu doğrumudur bilgi verirseniz sevinirim ben 2001 de %55 sürekli raporu almıştım ve araç için başvurduğumda o zamanlar her bir şey için rapor istiyorlardı ve 30 verdiler yardımcı olursanız gerçekten sevinirim
Merhaba,
Geçen hafta %36 engellilik oranı aldım, buna itiraz edeceğim fakat salgından dolayı zamanlamasına karar veremiyorum. Bununla ve süreçle ilgili danışmanlık alabileceğim bir kurum, kişi var mıdır acaba? Teşekkür ederim.
Merhaba,
1 ay içinde itiraz etmeniz gerekiyor. aksi halde en az 6 ay beklemeniz gerekir. ALo 170 e konu ile ilgili danışabilirsiniz.
Teşekkür ederim. Maalesef kimseye ulaşamıyorum oradan. Size sormak istedim.
1- İtirazı raporu aldığım hastaneye mi yapacağım?
2-Beni istediğim hastaneye mi sevk ederler yoksa onların gösterdiği hastaneye mi gitmek zorundayım?
3-Tüm röntgenler, tetkikler baştan mı yapılıyor çünkü %36’lık raporum sürekli. Tekrar röntgen vs çektirmek istemiyorum açıkçası.
3-Süre olarak ne kadar sürüyor acaba?
4-Psikiyatriden de oran almam için hangi şartlar gerekiyor acaba? Bu tip tedaviye gittim, ilaç kullandım fakat maalesef kayıtlı olmadığı için bulgu olarak gösteremedim ve bunu heyet muayenesinde söyleyemedim. Bana doğrudan “akıl hastalığın” var mı dedi doktor, ben de yok dedim. Bu muayene şekli bana biraz değişik geldi. Akıl hastalığım yok fakat psikolojik sıkıntılarım var. Bu konuda nasıl bir kanıt sunmalıyım bundan sonrası için? Ne tip kurumdan tedavi görmeliyim ya da itiraz sürecinde yeni bir tedaviye başlasam işe yarar mı?
5- Ayrıca skolyoz ameliyatı oldum, mevcutta 30’a yakın vida ve çubuklar var omurgamda ve bununla ilgili maalesef bir oran verilmemiş ki benim yaşam ve çalışma kalitemi fazlası ile düşürdü. Bununla ilgili itiraz etsem işe yarar mı sizce?
6-Behçet hastalığı, tiroid, fiborkistik meme ve hipofiz bezinde kist için oran alınabilir mi?
7-Sizce şu dönemde itiraz etmeden 6 ay bekleyip belki de yeniden başvurmak ve bu süreçte de psikiyatri vs tedavilerine başlamak, diğer kontrollerden geçmek daha mı akılcı olur acaba?
Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba,
Psikolojik rahatsızlık durumu için doktor randevusu alınız sonrasında doktorunuz durumunuza göre tedavi yöntemi belirler ve bu durumun raporu etkileyecek düzeyde mi size fikir verebilir. Skolyoz ile ilgili %5 10 arası oran çıkabilirdi bunu üstüne gidebilirsiniz. İtiraz il veya ilçe sağlık müdürlüğüne yapılmaktadır.
Merhaba 6 yil once boyun fitigi ameliyati oldum .3 pilatin koydular.ameliyattan sonra kosma hiissim kayboldu.yurume bozuklugum basladi .fazla ayakta duramiyirum yokus asagi yurumem ve merdiven inmekte cok zorlaniyorum.hic biyerde calisamiyorum .sag el orta parmak engel oranim yuzde 13 ayrica yuzde 8 sedef hadtaligim var .ayakta durabilmek icin son 5 yilldir uyarici madde bagimlisi oldum.fakat bunun icin tedavi basvurusu yapmadim.psikiyatri bunun icin rapor verirmi acaba. Bu hastaliklardan toplam yuzde 40 verirlermi acaba yardimci olursaniz sevinirim.
Merhaba,
Fizik tedaviden ve ortopedi den ayrıca fıtık için de oran almalısınız. Belirttiğiniz düzeyde ise toplama % 40 ı bulması beklenir.
Bana sınır zeka teşhisi konuldu sağlık kurulunda yüzde 25 engel oranı verdiler hani yüzde 40 veriyorlardı niye dalga geçiyonuz
Merhaba Utku Bey,
Biz sizin verdiğiniz bilgilere ve geçmiş tecrübelerimize göre tahmini oran veriyoruz. Takdir edersiniz ki tahlilleirinizi testinizi göremiyoruz. Cetvelde bulunan oranlara ve belirttiğiniz duruma göre tahmin veriyoruz. bu tahminlerin % 100 tutması zaten mümkün değil. Sizin durumunuz ile ilgili verilen oranlar ise
A- Zekâ İşlev bozuklukları Özür Oranı
1-Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80) 25
2-Hafif (IQ: 50-69) 50
3-Orta (IQ: 35-49) 70
4-Ağır (IQ: 20-34) 90
5-Çok ağır (IQ: 20’nin altında) 100
şeklindedir
Merhaba Romatizmal aurt ve mitral kapak yetmezliği var 2şer derece buna ayalı tansiyon alerjik astım ve prostat var acaba nekadar rapor alabilirim
Merhaba aurt ve mitral kapak yetmezliğim ve buna dayalı tansiyonvar 2 şer derece ,prostat ,alerjik astımım var ne kadar rapor alırım
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre % 40 48 arası bir oran çıkabilir.
Sağlıklı günler dilerim
Benim annemde kalça çıkıklığı var iş yaparken yürürken çok zorlanıyor. Birde bel kayması var. Engel durumu kaçtır. ? Şimdiden teşekkürler
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre % 55 civarında bir oran çıkabilir.
Hocam merhaba ,
Sağ gözüm hiç görmüyor %32 i raporum mevcut ayrıca kalbimde ritim bozukluğu var ve iki yıldır anksiyetem var ilaç kullanıyorum miğdem de reflü gastrit 4 yıldır var ve geçmiyor bunlarla birlikte hangi oranda engelli raporu alırım %40 I bulur mu
Merhaba,
Reflü ve gastritten oran çıkmaz. ancak ritim bozukluğunun derecesi önemli. Kardiyoloji den randevu alıp hocadan fikir alabilirsiniz.
Merhaba,
Doğuştan microtia hastasıyım. Sol kulağım tamamen kapalı. Doğuştan sağ böbrek yolunda bükülme var. ameliyat oldum fakat kaliksiyel ve üreteropelvik staz izleniyor. aynı zamanda vitiligo hastasıyım. Sizce engelli raporu için başvurmalı mıyım?
Merhaba,
Tek kulaktan % 20 sağ böbrekten de en fazla 10 çıkar böylece % 25 civarında bir oran çıkabilir.
Merhaba 2007 yılında ameliyat oldum rahim yumurtalıklar ve apandisim alındı. 4 kür kemoterapi aldım şuanda da kontrollerim yıllık devam ediyor. Yüzde kaç rapor alabilirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba,
Rahim yumurtalık ve apandisin alınmasından dolayı %40 ı bulan bir oran çıkması mümkün değil. % 15 den yukarı çıkmaz.
Merhaba
Ötv indirimi için anneme heyet raporu için başvurduk. Onkoloji %80 oran verdi. Diğer bölümlerle birlikte hesaplamaya göre %86.6 oranında kaldı. Göğüs kanseri hastası ve beyine de metastaz var. Bununla ilgili tedavisi devam ediyor. Benim sorum nöroloji bölümü bunun için oran verir mi? Ayrıca kanser 4. Evre olduğu için psikiyatri bölümünden de oran alabilir iyi? Teşekkürler.
Merhaba,
Beyinde ki metastazdan dolayı nöroloji den de oran almanız gerekir.
Mrb hocam mide kanseri nedeniyle yüzde 80 midem alındı ,kontrollerim devam ediyor, hipertansiyon var, boyun fıtığından ameliyat var, sağ kulak yüzde 44 işitme kaybı var engel oranım ne kadar belirlenir
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre Oranınız % 50 civarında çıkması beklenir.
Merhaba 2007 yılında ameliyat oldum rahim yumurtalıklar ve apandisim alındı. 4 kür kemoterapi aldım şuanda da kontrollerim yıllık devam ediyor. Yüzde kaç rapor alabilirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Hocam iyi günler babam 2010 yılında beyin tümörü ameliyatı oldu tekrarlayan tümör 2020 yılında 3 Mart da ameliyat ile alındı şah damarina yakın olan kısim alınmadı Gamma knife tedavisi uygulanacak babam malulen emekli olmak istiyor sol ayak bileğinde de platin var sol gözünde ise ameliyattan sonra bulanık görme var sizce kaç oranında rapor alabiliriz teşekkür ederim… Ek olarak pataloji sonucuna göre iyi huylu çıktı
merhaba annem 60 yaşının üstünde pypass oldu astım ve şeker hastası ayaklarıda pypass için damar alındığından şiş gözleride rahatsız hala dahada kalp için bir takım ilaçlar kullanıyor ne kadarlık bi rapor alabiliriz acaba
Kardeşimin gözlerinde glokom var, 2 gözünde de görme kaybı %80, böbrekleri de %19, kulaklarında %18 üroloji ve KBB doktorların verdikleri rapor belidir. Acaba göz doktoru %kaç rapor verir.
Kardeşimin gözlerinde glokom var, 2 gözünde de görme kaybı %80, böbrekleri de %19, kulaklarında %18 üroloji ve KBB doktorların verdikleri rapor belidir. Acaba göz doktoru %kaç rapor verir.
Merhaba. Her iki kalçamda doğuştan kalça çıkıklığı var. 10 yaşımda ikisinden de osteotomi ameliyatı oldum. Geçtiğimiz aylarda sağ kalçama protez takıldı. Engelli raporuna başvurdum. Muayenede sadece protezli tarafıma bakıldı. Sonuç %25. Sizce düşük değil mi?
Merhaba trafik kazası sonucu femur kırığı ve parçalı patella kırığı oldu kaburgada kiriklar oldu fizik tedavi sonrasi ayagimda yuzde 25 açı yapabildiler isim agir sanayi rapor ne çıkar teşekkürler
Merhaba ben bronşit astım ve solunum yetmezliği ve sürekli ilaçlar içiyorum ama bide kulaklarımda işitme duyamıyorum ve bununla ilgili bunu raporu kaç çıkar
Merhaba,
Cihaza bağlı astım yok ise % 20 civarında oran çıkabilir.
Yaygın anksiyete bozukluğuna dair raporum var ayrıca gözlerimd- 4.00 civarında bir bozukluk var.Engelli raporu alabilir miyim?
Merhaba,
Anksiyete bozukluk rapor ile sabit ise derecesine göre % 40 rapor alabilmeniz mümkün. Heyete girmenizde fayda var.
Ben 2012 yılında verem rahatsızlığı geçirdim
Plevra yapışması oldu sağ akçiğerğmde 38 taşındayım şuan nefes darlığı ysşıyorum. Rapor alabilirmiyim
Merhaba,
Nefes darlığınız cihaz kullanım derecesinde ise raporunuz % 40 ı bulabilir.
Merhaba hocam size yazmışdım soru cevaplandmı göremedim
Merhaba,
Sorunuzu göremedik. Tekrar yazar mısınız ?
Merhaba oğlum askerî muayeneden geçemedi. Q seviyesi 70 çıktı ve rapor verdiler. Sınır zeka tanısı koymuşlar. Saf bir çocuk. Bir işe falan girdirdiğimde yapamıyor geri çıkarıyorlar. Devlet hastanesinden rapor alabilir miyim ve o aldığım raporla engelli işe girdirebilir miyim?
Merhaba,
Sınır zeka tanısı ile % 40 rapor alabilmesi mümkün. Heyet raporu için başvuru yapmanızda fayda var. Bu rapor ile EKPSS veya iş yerlerinin engelli kadrosunda işe girebilir.
Mrh 35 yaşındayım 11 yasinda Non Hodgin Lenfoma geçirdim ve buna bağlı olarak dalagim alındı özür oranı kaç çıkar
Tesekkur ederim
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre % 15 20 arası bir oran çıkabilir.
Merhaba sağ gözümde şaşılık var doğustan sinirlerimden birinde sorun var ve sağ gözümle hiç görmüyorum sadece sol gözümü kapatınca 20 cm yeri görebiliyorum oda bulanık. Sol gözümde astigmat mevcut 1.50 derecedir. Kronik aslım baslangıcı var birde 4 yıldır. Sizce oranım kac olur acaba.
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre % 33 civarında bir rapor çıkabileceğini düşünüyoruz.
Merhaba ben aort kapak yetmezliğinden dolayı ameliyat oldum.protez kapak takıldı. Eser miktarda da mitral kapak yetmezliği var. Sağ gözüm de de yüzde kırk oranında doğuştan göz tembelliği bulunuyor. Sizce engelli raporu verirler mi
Merhaba,
Protez kapak takılan hastaların çoğuna verilen raporlar % 40 a ulaşabilmektedir. Heyete girmenizde fayda var.
Sanırım bende aynı dertten müzdaribim
Bende ameliyat oldum aort kapakçığımdan ameliyat olmadan önce %55 sürekli raporum vardı daha sonra araç için tekrar rapor almak istedim % 30 a düşürüldü ve onu geçerli saydılar 2 kere itiraz ettim 2 sinde de %30 verdiler yeni yasaya göre sanırım alabiliyormuşuz diye duymuştum ve benim sorum da %40 alabilirmiyim yasa da değişiklik varmı ben en son 2018 de itiraz etmiştim
Merhaba,
2018 den sonra kalp hastalıkları ile ilgili oranlar değişmedi. 2020 yılı için salgız sürecinden sonra heyet randevusu alarak tekrar orana baktırmanızda fayda var.
Merhabalar. 2018 deki eski raporda sağ göz 12. 5 , sol göz ise 15 bozukluğa yüzde 62 verirlerken , 2020 deki yeni başvurduğum raporda sağ göz 14 sol göz 16 bozukluk olmasına rağmen yüzde 35 vermişler. Bu yüzdeler normal midir?
merhabalar . Anneme bugün yüzde 87 engelli raporu verdiler. Ama raporda 60 yaş üstüne verilen yüzde 10 u vermemişler. Ne yapmamız gerekiyor.
Merhaba,
Raporun detayında %10 60 yaş üstü ibaresi olmalı. Yok ise 1 ay içinde kuruma itirazda bulunabilirsiniz.
Merhaba sağ kulağım %100 duyma kaybı var ve bel fıtığım var duyma kaybın doğuştan bunun hakkında bilgi verebilir misiniz
Merhaba,
Tek kulak % 20 bir oran verilmekte. bel fıtığının da oran olabilmesi için ameliyat sonrası tutulmaların devam etmesi gerekir.
heyet extra %10 puanı 60 yaş üstüne mi 65 yaş üstüne mi uyguluyor? teşekkürler.
Merhaba,
60 yaş üstüne hastalık oranları hesaplaması yaparken 10 puan daha ekliyor.
Merhaba benim 2 ayağımda topuğum yok omuriliğimde kırıklık var ve elimde sağ elimde içinde vida var yıllardır idrar kaçırmanın var ve yıllardır psikiyatri ilaç kullanıyorum trikotollomeni hastasıyım 7 yaşından beri herkes ropar almamı söylüyor ama kendimde cesaret bulamıyorum yüzde kaç alırım sizce
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre raporunuz % 40 ın üzerinde çıkma ihtimali yüksek. Heyete girmenizde fayda var.
Merhaba iyi günler yaşım 24 sağ gözümden retina dekolmanı ameliyatı oldum 2 defa görme oranım 3 metreden parmaklar sol gözümden ise retina çatlağı için lazer oldum sağ gözde glokom var yüksek seyir ediyor hiper tansiyon ve şeker ilacı kullanıyorum rapor oranım kaç olabilir sizce teşekkür ederim
Benim 2011 yılında hafif mental retardasyon tanım var
Engelli raporu alabiliyor muyum yaş 23 lise mezunuyum
Sözleşmeli erliğe başvurdum mental retardasyon yüzünden olamadım
Merhaba,
Hafif mental retardasyon tanısına göer % 30 40 arasında rapor çıkabiliyor. Heyete başvurmanıda fayda var. Engel raporu çıkabilir.
Merhaba. Annem 60 yaşında heyet raporu için başvurduk. Onkoloji %80, dahiliye hipertansiyondan %10, fizik tedavi %10 verdi rapor oranı sizce ne çıkar. Teşekkürler.
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre Balthazard hesaplamasına göre % 85 çıkmaktadır.
Lütfen cevap bekliyorum
Mrb annem 62 yaşında bugün heyette 62 puan verdiler acaba yaşından dolayı 10 puan verirler mi
Merhaba,
Evet oran % 62 + 10 a göre hesaplanacak buna göre de oran 66 olarak oluşacaktır.
Merhaba bugün heyete girdik annem 62 yaşında ve 84 puandan 62 düşürdüler acaba yaşından dolayı 10 puan eklenecek mi yoksa 62 de mi kalacak heyet dağıldıktan sonra orda çalışan arkadaş bana gösterdi 62 yazmışlardı acaba sonra eklenecek mi bunun için bilgi verirseniz çok sevinirim
Hocam ikinci kez gönderiyorum. Cevaplayabilirseniz çok seviririm.
Merhabalar…
33 yaşındayım. Doğuştan kuyruk sokumumda yumurta büyüklüğünde omirilik içinden gelen bir tümörden sebep et parçası var ve ameliyat riskleri çok yüksek olduğu için müdahale edilemiyor. akıntısı iltihabı tahriş durumu gibi sıkıntıları var. Sürekli oturamıyoru ayaklarım uyuşuyor. Aynı şekilde sürekli olarak ayaktada duramıyorum. Hali hazırda bu sebepten beni askerede almadırlar.
ikinci sıkıntım interkondiler humerus kırığı sonucu sağ diresiğimden 2defa ameliyat oldum. ilikinde platin takıldı 2. cisinde alındı. Bu ameliyata bağlı olarak sağ kolda ekstansiyon işleminde %15-20 lik bir daralma var. kolum tam açılmıyor. Ameliyata ve kazaya bağlı olarak aynı kolumun serçe parmağımda ve yüzük parmağımda his kaybı mevcut.
her iki gözümde 5 numaradan yüksek miyopum ve astiğmatım var .
bir de sağ avuç içimde küçükken geçirdiğim bir yanmadan kaynaklı orta ve yüzük parmaklarım arasında yaklaşık 1,5 cmlik perde oluştu..
kilom 135 boyum 1,70.
bütün bu sıkıntılarım toplandığında % 40 engelli raporu alma durumum nedir sizce…
cevaplarsanız çok sevnirim.
Merhaba,
Obezite ile birlikte % 40 oranı bulabileceğinizi düşünüyoruz % 50 ye yakın bir oran çıkması muhtemel gözüküyor.
Bİlgilendirmeniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
Benim 2011 yılında hafif mental retardasyon tanım var ve anskyete bozukluğu tanısı var engelli raporu alabiliyor muyum şu an 23 yasndaym
Merhabalar,
Dedem 97 yaşında ona engelli raporu almak istiyorum.Bir gözü görmüyor diğer gözü az görüyor,kulakları duymuyor,alzheimer var,yürüyemiyor,yatalak,konuşamıyor 2 gün önce yoğun bakımdan çıktı evde bakıyoruz,nefes için hava kullanıyoruz yemek yiyemiyor sıvı gıdayla besliyoruz,idrarını yapamıyor sunta bağlı ve bezli,Dedemin Engel Oranı Kaçtır?
MErhaba,
Dedenizin oranı % 90 ı geçer. Bakım maaşı ve diğer haklardan yararlanabilirsiniz.
Merhaba,
babamız 3 yıl önce düşme sonucu leğen kemiğini kırdı, 5 saatlik bir operasyon sonrasında leğen kemiğinin tamamı platin ile tutturuldu. 4 5 ay sonra fizik tedavi sürecinden sonra baston yardımıyla yürümeye başlayabildi. Akabinde bir yıl sonra beyin kanaması geçirdi ve sol kısmı komple felçli. Şu aşamada temel ihtiyaçlarını yardımsız halledemiyor. şekeri 150, 30 yıldır şeker ilacı kullanıyor. sağ ve sol gözünde katarak var, sol göz felçten önce ameliyat edilmişti, sağ gözün ameliyatını felç nedeniyle yaptırmadık. felç sebebiyle neruda ve sedirna gibi ilaçlar kullanıyor. yaş 60 üstü. tahmini engel oranı hakkında bilgi alabilir miyim.
merhabalar 1.5 ay oldu kalp kapağı ameliyatı geçirdim mitral kapak(biyolojik) değişimi oldu aort kapağına ozaki yöntemi uygulandı ve artiel fibrasyon içinde ablosyon yöntemi uygulandı gözlük kullanıyorum ve soğukta kabarıp kaşıntı oluyor sıcağa geçince kabarıklar sönüşüyor yüzde kaç alabilirim acaba
Mart 5, 2020, 1:10 am
Yorumunuz denetim bekliyor. Bu bir önizlemedir, yorumunuz onaylandıktan sonra görünür olacaktır.
merhaba babam 72 yaşında elerde şekil bozuklugu oluştu 15 senedir tedavi görüyor RAMOTİR ALTİT
T 2 DİYABET ilaç kullanıyor KOAH ilaç kullanıyor PSİKİYATRİDEN son 5 senedir düzenli ilaç kullanıyor son 1 aydırdı da NABIZ düzenleyeici bir ilaç kullanıyor bu verilerle gidersem tahmini ne rapor çıkar saygılarımla
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre % 70 – 83 arasında bir raporun çıkması beklenir.
HER iki gözde Keratokonus. Sağ göz %10 sol göz %50 görüyor.Sol göz toplam da 8.5 sağ göz 17 numara.Sağ kornea kalınlığı sınıra yakın sol da idare edermiş.Sizce rapor yüzdesi kaç olur?
Doktor sağ göz %10 sol göz %50 görüyor dedi.Kornea kalınlığı sağ göz sınırda, teşhis keratokonus.Engelli yüzdesi yaklaşık yüzde kaç olur?
Merhaba,
% 25 civarında bir oran çıkabilir.
Merhaba iyi günler sağ gözümde retina dekolmanı Ameliyatı oldum görmem 3 metreden parmakları zorla sol gözümden ise retina çatlakları için lazer oldum göz tansiyonum 30-45 arası seyir ediyor diyabet ve hipertansiyon var kaç oran alabilirim yaşım 23
merhaba ben 2005 tirefik kazası gecirdim sol koladan ıkı kez ameliyat oldum şimdi halen sol kolumda hareket kısıtlılıgı ve güç kaybı var kolum yukarı yana acılmıyor az acılıyor acaba koldan ne kadar rapor alabilirim
Merhaba,
Tahminde bulunabilmek zor ama eğer tutuma his kaybı da var ise % 40 ı geçen bir rapor alabilmeniz mümkün olur. Heyete girmenizde fayda var.
Merhabalar;
Rahatsızlıklarım ve kullandığım ilaçlar aşağıda bulunmaktadır, Tahmini, rapor oranı hakkında yardımcı olabilir misiniz.
*Nöroloji; Boynumun sol tarafında 2,5 cm uzunluğunda damar tıkanıklığı var, BT anjijo tomogrofide %70 çıktı, 6 ay sonraki BT anjiyo tomogrofide %35 gözükmektedir. Bu iki BT anjio tomogrofi sürecinde ve halen kullanmakta olduğu ilaçlar ; kan sulandırıcı coraspin 100, iki adet kolestrol ilacı (lipanthyl 267 ve colnar 10), homosistein tahlili sonucunda yüksek değerden dolayı benexol ve folbiol (bu ilaçları 2 yıldır kullanıyorum). İlaç Raporum var.
* Nefroloji; Hipertansiyon için Karvezide 150/12,5 (yaklaşık 7 senedir ilaç kullanıyorum, ilaca başlamadan önce tansiyon 190-140 idi). İlaç Raporum var.
*Endokrin; İnsülin hormonu açlık;45, tokluk :400, üç aylık kan şekeri ortalaması 6.5-7.5 arası çıkıyor. Byetta 10 G/40 L (6 aydır), Matofin 500 (6 aydır) kullanıyorum. Daha öncesinde yaklaşık 2 yıl Glifor 1000 kullandım). İlaç Raporum var.
*Psikiyatri ; Yaklaşık 4 yıldır ilaç kullanıyorum. Bu süreçte Paxera 20 ile başladım sonrasında 40 ile devam ettim. Cymbalta 30 kullandım ve şuanda sabah-akşam olmak üzere Prozac 20 kullanıyorum. İlaç Raporum var.
*Reflü sorunum var, Rennie vb. tablet kullanıyorum. İlaç Raporum yok.
* Belde ve boyunda fıtık bulunmakta. Ara ara tutulmalar yaşamaktayım.
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre raporunuz kritik seviyede yani % 30 ile % 45 arası bir oran da çıkması beklenir. Doktor teşisi oranı belirler. Heyete girmenizde fayda var.
3 YILDIR DEMANS – ALZAYMIR TEDAVİSİ GÖREN VE ( mexia ve coraspin kullanan) HASTA İÇİN RAPOR DURUMU NE OLUR.
Merhabalar…
33 yaşındayım. Doğuştan kuyruk sokumumda yumurta büyüklüğünde omirilik içinden gelen bir tümörden sebep et parçası var ve ameliyat riskleri çok yüksek olduğu için müdahale edilemiyor. akıntısı iltihabı tahriş durumu gibi sıkıntıları var. Sürekli oturamıyoru ayaklarım uyuşuyor. Aynı şekilde sürekli olarak ayaktada duramıyorum. Hali hazırda bu sebepten beni askerede almadırlar.
ikinci sıkıntım interkondiler humerus kırığı sonucu sağ diresiğimden 2defa ameliyat oldum. ilikinde platin takıldı 2. cisinde alındı. Bu ameliyata bağlı olarak sağ kolda ekstansiyon işleminde %15-20 lik bir daralma var. kolum tam açılmıyor. Ameliyata ve kazaya bağlı olarak aynı kolumun serçe parmağımda ve yüzük parmağımda his kaybı mevcut.
her iki gözümde 5 numaradan yüksek miyopum ve astiğmatım var .
bir de sağ avuç içimde küçükken geçirdiğim bir yanmadan kaynaklı orta ve yüzük parmaklarım arasında yaklaşık 1,5 cmlik perde oluştu..
kilom 135 boyum 1,70.
bütün bu sıkıntılarım toplandığında % 40 engelli raporu alma durumum nedir sizce…
cevaplarsanız çok sevnirim.
Merhaba
Ben Sle hastasıyım
Hastalığım derimi tuttu
Yüzümde kurt döküntüsü var
Yürümede zorluk cekıyorum
Trombosıtlerımı tuttu
150 binle 400 bın arası olması gerekırken
50 bın altı değerlerim
Hematolojık tutulum var
Yüzde kaç oran alabılırım
Teşekkürler
Merhaba,
Verdiğiniz bilgilere göre tahmini % 59 63 arası bir rapor alabilirsiniz
Merhaba, Babam da şeker(normal seviye), sedef(tüm vücütta yaygın bir şekilde) , böbreğinde kist ve dizinde sıvı kaybı var.
Sizce yüzde kaç rapor alabilir ?
Şimdiden teşekkür ediyorum kolay gelsin.
Merhaba, böbreğinde 20 cm kist var onu eklemeyi unutmuşum. Sedef ise 10 ila 20 cm aralıklarla vücudu kaplamış seviyede yanlış aktarmış olmim. Kolay gelsin.
Merhaba,
Bu kadar sık oluşan sedef hastalığı sonrası oranın % 40 ın üzerinde çıkması beklenir. İlaçla tedavi edilemeyen sedef hastalıkları genellikle %40 ın üstünde çıkar.
hayırlı günler
Annemin
Pick demans hastalığı ve hipofiz bezi alındığından sürekli hormon ilaçları alması gerekmektedir birde tiroid rahatsızlığı vardır hali hazırda annemin durumu yaşamsal düzeyde ama bilinç tam olarak yerinde değil daha önce vasi kararı çıkarttık heyet raporuyla fakat engel seviyesini hesaplanmadı diye biliyorum. işin kısadan hissesi ötv indirimli bir araç almak istedik yüzde doksan altı rapor verilme olasılığı yüksekse hastayı yormamak adına hiç uğraşmayayım dedim. teşekkürler şimdiden
Dedem yatalak hasta ayağa kalkamiyor aynı zamanda aklı gidip geliyor ve 80 yaşında engelli raporu çıkar mı çıkarsa yüzde kaç çıkar ?
Merhaba doğuştan sağ gözüm görmüyor. Sol gözüm de 2 numara gözlük kullanıyorum(uzak). Kalbimde ritim bozukluğu var. %40 rapor alabilir miyim?
Merhaba,
sol gözden oran çıkmaz ama. Kardiyolojideki teşhise göre oran çıkabilir. Bununla birlikte % 40 ı bulabilirsiniz