emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

Emekli Sandığı Gazi Maaşları Sorgulama

Emekli Sandığı Gazi Maaşları Sorgulama

Ülkemizde mevcut hizmet veren toplamda 4 sigorta kurumu vardır. Bunlar SSK, Emekli Sandığı, GSS ve BAĞ KUR’dur. Bu kurumlar vatandaşların sağlık sigortaları için vardır. Sağlık sigorta kurumları vatandaşların olası bir hastalıkta ya da kazada hastanelerde ücretsiz muayene olmalarını sağlar. Aynı zamanda eczanelere gittiklerinde de alacak oldukları ilaçların büyük bir kısmını indirimli şekilde alırlar. Bu nedenle vatandaşların yapacak oldukları sigortalar bir hayli önemlidir. Bunun dışında sigorta kurumları vatandaşların belirli bir yaşa geldiklerinde emekli olmalarını da sağlar. Düzenli olarak yatırılan prim ücretleri sayesinde vatandaşlar emekli olma şansına sahip olurlar. Bu sağlık sigortalarına ise vatandaşlar sahip oldukları mesleklere göre eşleştirilir. Ülkemizdeki memurlarda Emekli Sandığı kurumuna bağlı olarak çalışma hayatlarını sürdürür.

Terör olaylarının artması ile beraber ülkemiz son yıllarda ne yazık ki pek çok şehit verdi. Verilen bu şehitler ülkenin sosyopsikolojik durumunu alt üst etti. Binlerce şehitler ailelerini geri kalan hayatlarında yalnız bıraktı. Kimi oğlunu, kimi babasını, kimi eşini toprağa verdi. Ancak elbette bu durumlardan sağ çıkanlarda oldu. Yaşanan üzücü olayların yanında gazi olarak hayatı devam ettirenlerde yok değil. Devletimiz de canını vatanı için feda eden vatandaşların arkalarında bıraktıkları ailelere çeşitli yardımlarda bulundu. Bunun yanında yaşadığı bir kaza ile gazi ünvanını alan vatandaşlar da devletin sunduğu çeşitli yardımları almayı hak etti. Şehit ve gazi ailelerine yapılan sosyal sigorta yardımları da devlet yardımları arasında sayılabilmektedir. Emekli Sandığı kurumuna olan gaziler de gazi maaşları alabilecekler. Sağlık sorunları nedeniyle artık çalışma hayatına devam edemeyecek olan vatandaşlar emekli gibi gazi maaşı ile geçimlerini sürdürebilecek. Yazımızın devamında Emekli Sandığı Gazi Maaşları Sorgulama işlemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Gazi Maaşı ülkemizi korumak adına terör örgütleri ile savaş sırasında yara alan kişilere verilir. Bunun gibi vatanı uğruna canını hiçe sayan tüm insanlar gazi niteliğindedir. Aldıkları hasar ile hayatının geri kalanında çalışamayacak durumda olan insanlar işte bu gazi maaşlarını alarak yaşamlarını sürdürürler. Devletimiz de 2017 yılı itibari ile gazilere verilecek olan maaşlarda belirli bir düzenleme getirmiştir. Getirilen bu düzenlemeler sonucunda da 15 Temmuz gazilerinin de ne kadar maaş alacağı hesaplanmıştır. 15 Temmuz gazileri en az 3200 lira aylık maaş alacaklardır. En son belirlenen kesin rakam budur. Bunun haricinde diğer gazi maaşlarının öğrenilmesi için Emekli Sandığı Gazi Maaşı sorgulama işleminin yapılması gerekmektedir. Bu işlemin nereden ve de nasıl yapılacağı konusundaki bilgileri ise aşağıda bulunan yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Emekli Sandığı Gazi Maaşları Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Devlet tarafından daha yararlı olacağı düşüncesiyle farklı düzenlemeler denenmektedir. Ülkemizde yapılan bu son düzenlemelerden biri de şehit ve gazi ailelerine eşit haklar tanınacağı yönündeydi. Devletin maddi açıdan destek olduğu bu konu artık hizmet vermeye başlamıştır. Emekli Sandığı sigorta kurumuna bağlı olan gazi ailelerine artık gazi maaşı verilmektedir. Bu nedenle emekli sandığı gazi maaşı sorgulama işlemi internet üzerinden sıklıkla sorulmaya başlanmıştır.

Emekli Sandığı sigortasına sahip olan vatandaşlar gazi maaşlarını merak ettiklerinde yine devletin oluşturduğu online bir platformdan bilgi alabilirler. Bu işlem için hizmet verecek olan kurum Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun sitesidir. E devlet şifresini kullanmadan SGK hizmet dökümü sayfası üzerinden gazi maaş sorgulama işlemlerini yapabilirler. Hizmet dökümü sayfasından alacak oldukları tüm yardımları ve de Emekli Sandığı gazi maaşlarını tam olarak öğrenebilirler. Dileyen herkes istediği zaman bu sisteme giriş yaparak bilgi alabilirler. Tüm bilgiler bu alanda eksiksiz bir şekilde bulunmaktadır.

Gazilere verilen maaş yardımının dışında daha pek çok yardım vardır. Gazilerin çocuklarına da eğitim alanında çok büyük yardımlar yapılmaktadır. Çocuklarının ilköğrenimde 1.398 TL, lise eğitiminde 2.098 TL, yükseköğrenimde ise 2.797 TL şeklinde yılda bir defaya mahsus eğitim yardımı yapılacaktır. Buna ek olarak maluliyet derecelerine göre 2017 yılında ek ödeme yapılacaktır. Gazi ailelerinin elektrik faturalarının yüzde kırkı su faturalarının ise yüzde ellisi devlet tarafından karşılanacaktır. Sağlık kurumlarına gittiklerin de herhangi bir maluliyet parası ödemezler, tüm ilaç ve sağlık araç gereçleri ise devlet tarafından karşılanır. Yeni yıldan sonra belirlenen en güncel yardımları da Emekli Sandığı gazi maaş sorgulama işlemini kullanarak yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. recep usluyer dedi ki:

    2023 maaşım nekardar oldu

  2. Cemal dedi ki:

    Iyi günler annennemin babasi istiklal madalyasi olan biriymiş babası vefat edene kadar maaş almış acaba şimdi kızı yani annennem babasının maaşını alabirmi nereye başbuğu yapmalıyız cevap yazarsanız yardımcı olursanız sevinirim

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      İstiklal gazilerinin maaşı eşine bağlanmakta iken kızına bağlanmaz.

  3. Zeynep dedi ki:

    Merhabalar eşim 2003 te askerde vuruldu 2004 senesinde gazi sayıldı askeriyeden ama emeklisi 2014 te alınmaya başladı 2004 ten 2014 e kadar gecen süre için ne yapmalıyız ? Gazi sayıldığı yıldan itibaren emekli sayilmiyormu ?

  4. Yilmaz mutal dedi ki:

    Ben 15 temmuz gazisiyim maas baglandi mi

  5. Fatma Farrow dedi ki:

    İlk eşimin vefatından sonra tarafıma gazilik maaşı bağlandı,2006 da ikinci evliliğimi yaptım ve gazilik maaşım kesildi.Şimdi ise ilk eşimden YÜZDE 98 ağır engelli kızım için evde bakım parası başvurusu yaptım,başvurumun incelenmesinde gazilik maaşımın devan ettiğinin görüldüğü söylendi,oysa ikinci evliliğimden sonra bu maaşı kanunen almam da mümkün değil ve de almıyorum.Bu durumu ispatlayacak bir belge istendi tarafımdan.Bu belgeyi nereden alabilirim?

  6. yaşar dedi ki:

    1992 yilinda askerde vuruldum.Gazilik icin muracat ettim.Sakatlıgım yok ancak psikolojik olarak etkilendigim icin özürlü raporum var.Gazilik icin tüm haklarimi nasil alabilirim.Kamu emeklilik daire baskanligina dilekce verdim.Sonucu nerden nasil alabilirim.

  7. yaşar dedi ki:

    gazilik maaşi icin basvuruda bulundum .Basvuru sonucumu nerden ögrenebilirim.

  8. Kemal çakır dedi ki:

    Babam kıbrıs barı harekatına katilmiş. Ancak 1980 yilinda vefat etti. Bu durumda anneme şeref ayligi icin muracaat edebilirmiyim? Muracaatta neler gerekli?

  9. ÖMER dedi ki:

    15 TEMMUZ DA GAZİ OLDUM NEREDEYSE BİR YIL OLACAK EVRAKLARI GÖNDERDİM SGK YA AMA NE CEVAP VEREN VAR NE DE OLUMLU OLUMSUZ Bİ BİŞEY DİYEN VAR NE YAPMAM GEREKİYOR

  10. Nesrin Aşar dedi ki:

    gaZi eşim vefat etti maaşı bana bağlanır mı

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Gelir veya aylık almadığını belirtir taahhütname ile birlikte Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü Ödemeler Daire Başkanlığına başvuru yapabilirsiniz.