Emekli Maaşı Üzerindeki Bloke Nasıl Kaldırılır

Emekli maaşı, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından ödenen ve temel geçim kaynağı olarak kabul edilen bir gelir türüdür. Ancak bazı durumlarda bankalar veya icra daireleri tarafından emekli maaşı üzerine bloke konulabilir.
Emekli maaşı bloke kaldırma? Bu blokenin kaldırılması için hangi yollar izlenmelidir? e-Devlet veya banka üzerinden nasıl başvuru yapılır? Emekli maaşına konulan blokenin kaldırılma sürecini adım adım açıklıyoruz.
Emekli Maaşına Neden Bloke Konur?
Emekli maaşına bloke konmasının başlıca nedenleri şunlardır:
1. Banka Kredisi ve Borçları Nedeniyle Konulan Bloke
- Eğer emekli bir vatandaş, maaşını aldığı bankadan kredi çekmişse veya kredi kartı borcu ödenmemişse banka otomatik olarak maaşa bloke koyabilir.
- Emekli maaşı kanunen haczedilemez ancak bazı kredilerde sözleşme imzalarken maaştan kesinti yapılmasına dair onay verilmişse, banka kesinti yapabilir.
2. İcra Takibi Nedeniyle Konulan Bloke
- SGK emekli maaşları haczedilemez gelir kapsamında olsa da bazı durumlarda borç alacaklısı mahkeme kararıyla maaşa bloke koydurabilir.
- Ancak emekli maaşına sadece belirli şartlarda icra uygulanabilir.
3. Vergi ve Kamu Borçları
- Vergi borçları, SGK prim borçları, nafaka gibi yasal yükümlülükler nedeniyle emekli maaşına bloke konabilir.
- Özellikle nafaka borçları doğrudan maaştan kesilebilir.
4. Hareketsiz Hesaplar Nedeniyle Bloke
- Eğer emekli maaş hesabı uzun süre hareketsiz kalırsa banka güvenlik önlemi olarak blokenin aktif hale gelmesine neden olabilir.
- Bu tür bir blokeyi kaldırmak için banka şubesine giderek kimlik doğrulaması yapmanız yeterlidir.
Emekli Maaşı Üzerindeki Bloke Nasıl Kaldırılır?
Emekli maaşına konulan blokenin kaldırılması için farklı yöntemler uygulanabilir. Blokenin sebebine göre aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
1. e-Devlet Üzerinden Bloke Kaldırma Başvurusu
SGK, hareketsiz hesaplar veya yanlış yapılan kesintiler nedeniyle konulan blokelerin kaldırılması için e-Devlet üzerinden başvuru yapılmasına olanak tanımaktadır.
Adım Adım e-Devlet Başvuru Süreci:
- e-Devlet Kapısı’na giriş yapın.
- Arama çubuğuna “Hareketsiz ve Blokeli Emekli Maaşı İade Başvurusu” yazın.
- Açılan ekrandan “Yeni Başvuru” sekmesine tıklayın.
- Bloke sebebini belirterek başvurunuzu oluşturun.
- Başvurunuzun sonucunu “Başvuru Takip” sekmesinden kontrol edebilirsiniz.
Not: Bu yöntem yalnızca SGK tarafından yanlışlıkla konulan blokeler için geçerlidir. Eğer bloke banka veya icra dairesi tarafından konmuşsa, ilgili kurumla iletişime geçmeniz gerekmektedir.
2. Banka Üzerinden Bloke Kaldırma İşlemi
Eğer bloke, bankadan kullanılan kredi veya kredi kartı borcundan kaynaklanıyorsa, doğrudan bankanızla iletişime geçmelisiniz.
Bankadan Bloke Kaldırmak İçin Yapılması Gerekenler:
- Müşteri hizmetlerini arayarak bloke sebebini öğrenin.
- Eğer blokeyi kaldırma yetkisi banka şubesindeyse, şubeye giderek yazılı dilekçe ile başvurun.
- Eğer maaşınızın tamamı kesiliyorsa bankaya SGK emekli maaşı haczedilemez dilekçesi sunarak en fazla %25 kesinti yapılmasını talep edebilirsiniz.
3. İcra Dairesine Başvurarak Bloke Kaldırma
Emekli maaşına icra yoluyla bloke konduysa ilgili icra dairesine dilekçe vererek blokenin kaldırılmasını talep edebilirsiniz.
İcra Blokesi Nasıl Kaldırılır?
- İlgili icra müdürlüğüne giderek blokenin sebebini öğrenin.
- Eğer blokeye itiraz etmek istiyorsanız “İcra Haczi Kaldırma Dilekçesi” yazıp müdürlüğe teslim edin.
- Eğer yanlışlıkla bloke konmuşsa, icra müdürlüğü SGK’ya yazı göndererek işlemi düzeltebilir.
- Blokeyi kaldıramıyorsanız, bir avukattan hukuki destek alabilirsiniz.
Not: SGK emekli maaşı, yalnızca nafaka borçları ve vergi borçları için %100 kesilebilir. Diğer borçlar için en fazla %25 kesinti yapılabilir.
Emekli Maaşı Blokesi ile İlgili Hukuki Haklar ve Çözümler
SGK emekli maaşlarının haczedilmesi genellikle yasaktır. Ancak bazı istisnai durumlarda kesintiye uğrayabilir.
1. Hangi Durumlarda Emekli Maaşına Haciz ve Bloke Konulabilir?
- Vergi borçları ve kamu alacakları (SGK prim borçları gibi)
- Nafaka borçları
- Kredi çekerken imzalanan sözleşmelerde maaş kesintisine izin verilmesi
2. Emekli Maaşı Haczi Nasıl Engellenir?
- Eğer maaşınız kanuna aykırı şekilde tamamen kesiliyorsa, SGK’ya ve BDDK’ya şikâyette bulunabilirsiniz.
- Eğer haciz kararı varsa icra mahkemesine başvurarak blokenin kaldırılmasını talep edebilirsiniz.
- Banka ile yapılan kredi sözleşmelerini dikkatlice okuyarak maaş kesintisine dair onay verip vermediğinizi kontrol edin.
Emekli Maaşına Konulan Blokeyi Kaldırmak İçin Ne Yapılmalı?
- Öncelikle, blokenin sebebini tespit edin.
- Banka, SGK veya icra müdürlüğüne başvurarak sorununuzu iletin.
- Gerekirse hukuki yollarla itiraz edin.
Emekli Maaşı Blokesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
1. Emekli maaşıma bloke konuldu, nasıl kaldırabilirim?
- Öncelikle blokeyi koyan kurumu öğrenin.
- Eğer SGK yanlışlıkla bloke koyduysa e-Devlet’ten başvuru yapabilirsiniz.
- Banka nedeniyle konduysa, ilgili şubeye giderek dilekçe ile itiraz edebilirsiniz.
- İcra takibi nedeniyle konduysa, icra dairesine giderek itiraz edebilirsiniz.
2. Emekli maaşımın tamamına el konulabilir mi?
- Sadece nafaka borçları için %100 kesinti yapılabilir.
- Diğer borçlarda, en fazla %25 oranında kesinti uygulanabilir.
3. Emekli maaşına bloke konulduğunda hangi hukuki yollar izlenebilir?
- SGK, banka veya icra dairesine itiraz edebilirsiniz.
- Hukuki destek alarak icra mahkemesine başvurabilirsiniz.
Muafakatnamede aylik tutar belirtlildi.Maasimdan her ay 1.000 TL kesilecegi belirtildi
Ilginize tesekkur ediyorum saygilarimla
Aktifbank a emekli maaşım kredisi yüzünden avukat ile anlasip muafaktname verdim.Avukat bu islemden sonra istedigim bankaya maaşimi tasiyabilecegimi ve sadece muafakat tutarinin kesilecegini soyledi fakat maasimdaki bloke 3 aydir kalkmadi elimde avukatin yazmiş oldugu mesajlarda bulunmakta maasimi naska bankaya bloke oldugundan tasiyamiyorum.ne yapmaliyim
Merhaba,
Muvafakatname de toplam para mı aylık tutarlar mı bulunuyor. Tüm tutar ise bu tutar bitene kadar bloke kalkmaz.
Mrb deniz bank dan aldıgım kredi yüzünden maaşımın hepsi kesilip üstüne maaşıma bloke konuldu başka bankaya taşıma yetkim de yok ne yapmalıyım
Merhaba,
Muvafakatname verdiyseniz hiçbirşey yapamazsınız.
benim hiçbir kredi borcum yok zirrat bankası bloke koymuş kredi kartımda yok sadece promosyon için sözleşme yapmıştık ama maaş blokelidir sadece sube değişeceksiniz diyorlar
merhaba
bankaların verdiği promosyon nedeni ile maaş aldığım vakıfbanktan bir başka bankaya taşımak için başvurada bulundum fakat vakıfbanktan almış olduğum konut kredisi nedeni ile banka tarafından değil SGK tarafından maaşımı bir başka bankaya transfer etmemem için bloke konulmuş bu durumda maaşımı diğer bankaya taşıyabilmem için ne yapmalıyım.
Merhaba,
SGK ya borcunuz var ise bloke konulabilir.
Aktif banka olan kredi borcum için, tüm emekli maaşıma SGK dan kredi kesintisi adı altında, Aktif Banka aktarılmış. İlgili yasa gereği 1/4 ünden fazla haciz yapılamaması gerekmektedir. Tek gelirim olan emekli maaşımın tümün üzerinden böyle bir işlem yapılabilirmi. Nereye müracaat etmeliyim.Mahkemeye müracaatım bir hayli zaman alacaktır. Bu zaman zarfında maaş alamayacağım. Bu işlemi hızlıca nasıl sonuçlandırabilirim. Bilgi verebilirmisiniz? Teşekkürler.
Merhaba. 3 yıl önce vefat eden eşim adına, Ziraat Bankasından kullandığımız ve yaklaşık yarısını ödediğimiz toplam 55bin liralık ihtiyaç kredisine, Ziraat Hayat Sigortasının gönderdiği para yetmemiş, kalan kısım de kendilerince banka temerrüt işletmiş, bana 90bin lira üstünde icra takibi başlattılar. Tabi avukatım bu takibe, borcun aslına ve ferisine itiraz etti. Fakat Ziraat Bankası Konya Meram şubesi, eşim nedeniyle bağlanan ölüm/yetim aylığı hesabıma tamamen bloke koydu. Tüketici Hakem Heyetine E-Devlet’ten başvurdum ama sonuçlanması 6 ay sürer diyor. Yardım isteğim; Memur Emeklisi maaşı blokesi kaldırılabilir mi, evetse en hızlı şekilde nasıl kaldırılır? Şimdiden teşekkürler.
Almanyada yaşıyorum pandemiden dolayı Tükiyeye gelemdim ve emekli maaşıma bloke konuldu. Alo 170 arıyarak blokenin kaldırılması için yardım istedim ve müracaatta bulunduk. Üç gün içinde blokenin kalkıcanı söylediler fakat üç hafta oldu bir türlü haber alamadım. Yardımcı olabilir misiniz. Teşekkür ederim.
Merhaba,
İşlemlerinize yine ALO 170 ten devam edebilir ve bilgi alabilirsiniz.
Peki taahhüt ne zaman biteceğine nereden bakabiliriz. Ben ne zaman bitecegini bile bilmiyorum
Merhaba,
Taahhüt borç bitene kadar devam eder.
Merhaba, Annem ptt üzerinden emekli maaşını almaktadır. Ve geçen yıl promosyon alarak pttden almaya devam etmekte.Deniz bank üzerinden kredi çekmek istemektedir bu sırada emekli tahatütname sunmaktadır. Biz buna onay verirsek bu borç durumunda mı devreye girer yoksa aldığı emekli
maaşını deniz banka mı taşıması anlamına gelir? Çünkü atm yakınımızda yok ptt bir sokak arkamızda eğer emekli maaş yeri değişecekse biz kredi çekmeyeceğiz
Merhaba Sgkdan emekli maaşı almaktayım Garanti bankası üzerinden ve başka banka borcum nedeniyle tüm maaşıma bloke konulmuş. Bu konuda ne yapabilirim nasıl itiraz edebilirim. Lütfen yardımcı olabilirmisiniz
Merhaba,
Bankaya kredi çekerken bloke konulabilmesi için taahhütname verdiyseniz Böyle bir hakları mevcut. İtiraz etsenizde borcu ödeyene kadar bloke ve haciz kalkmaz.
Merhaba
Banka maaşıma el koymuş üzerine hesap kartımdan düşmesi normal olmayan bir miktar ölçüsünde beni eksiye düşürmüş, konuyu araştırıyorken yakın tarihte ana haberde bu konuyla ilgili haber yapıldığını ve bankaların hepsini okumanın neredeyse mümkün olmadığı ölçüde bol yazı içeren sözleşmelerinde borç durumunda maaşına el konmasına izin verilmesini sağladığını fakat imza dahi atılmış olsa bunun banka yetkililerinin yaptığı usulsüzlük olduğu için aslında suç sayıldığını anlattıklarını gördüm. Bu durumda bankanın değil müşterinin maaş sahibinin mağdur olduğu kanun önünde haklı olduğuyla ilgili yazılar okudum videolar izledim bir çoğu avukat olmak üzere. Sizin yazılarınızı okuduğumda tam aksi bir sonuç çıkıyor siz banka el koyma hakkına o imza neticesinde sahiptir diyorsunuz yasalar bu konuda net değil mi acaba ki yetkin kişilerin ağzından farklı bilgiler çıkıyor. Benim 700lira asgari tutarlı ödemem için bana 5bin liralık borcun tamamını içeren bir blokeyi koymalarını aklım almıyor yanıtlarsanız sevinirim
Ben maaşımı tebe taşımak istiyorum ve ptt de maaşımı alıyorum promosyonu aldım ama bir buçuk yıldır almışım geri kalan promosyonumu ödersen rahatlıkla tebe taşıya bilirmiyim
Merhaba,
Promosyon alırken maaşınızı taşımayacağınıza dair taahhütte bulunuyorsunuz. Bu nedenle promosyonunu geri ödemeniz gerekir. Geri ödemenin tamamı mı faiziyle mi olacağı imzaladığınız sözleşmede belirtilmiştir. Bu nedenle ptt ile irtibata geçmenizde fayda var.
Emekli maaşım 12 hareketsiz olduğundan bloke geldi Edevlet üzerinden başvuru yaptım.Cimere yazdım 1 ay geçti bloke hala kaldırılmadı . Ne yapmalıyım.
Merhaba,
Alo 170 i arayarak oraya da kayıt açtırmanız da fayda var.
Merhaba Sgkdan yetim maaşı almaktayım ptt üzerinden ing bankasından kredi çekmiştim başka bir şirkete kendi rızamla taahüt verdiğim için maaşım kesildiği için kredi borcum ödenmedi ve avukata gitti şimdi maaşım tekrar yatmaya başladı ancak banka krediyi çekerken imzaladigim muvafakatnaneye dayanarak sanki kredi icralık olmamış gibi maaşıma bloke koymuş ve maaşımı şuan alamıyorum icra öncesi verdiğim muvafakat icra sırasında gecerlimidir eğer değilse ne yapmam gerekir
Merhaba,
Muvafakatname her türlü durumda geçerlidir. Maaşınıza borç bitene kadar tamamına bloke koyabilir.
Hiç bir alacaklı maaşın tamamına bloke koyamaz. 4/1 ancak muvafakname verirsenşz keser
Merhaba 2019 temmuz ayında babam telefon alır gibi faturaya imza atip maaşının 4/4 ünün kesilmesine muvafakatname vermiş kesilen fatura tutarı 23.600₺ . O zaman babamın emekli maaşı 1900₺ iken şu anki maaşı 2200₺ hesaplara göre şu anda borcun bitmiş olması gerekiyor ancak hala maaşı yatmamaktadır. Ne yapabilirim. Sgk ya gidiyorum ilgilenmiyor bankaya gidiyorum ilgilenmiyor bu blokeyi nasıl kaldırabiliriz. Bazı yerlerde borç bitince otomatik ödeme yapılır yazıyor ancak ortalamasını alırsak 2.000₺ den 12 ayda 24.000₺ ödenmiş oluyor. Yardım edin
denizbank emekli maaşıma bloke koymuş 2009 dan kalam bir kredi borcu yüzünden (garanti bankası) banka ya yasal olmadıgı için kaldırılmasını söylediğimde hesabımda dolar bozma işlemi yaptıgımı ve blokeyi kaldıramayacaklarını söylediler nereye dava açmalıyım
Merhaba,
https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet/ linkinden yazılı, 0850 222 23 35 telefon numarasını arayarak sözlü şikayette bulunambilirsiniz.
Aktifbanktan kredi cektim .maaşimdan direk kesiliyor.Sgk kesintimde var elime para geçmiyor.Bırine borcum var gecmisten odeyemiyorum.Icra dairesine maaşimin tamamıni bprc bitene kadar kesilmesi diye taahhutte bulunsam belirli odeme yapilirmi.
Merhaba,
Banka ve sgk öncelik durumunda olduğu için onlar kesildikten sonra ki kalan para için kesinti yapılabilir. Ancak bunun için borcunuza taahhütname vermeniz gerekir.
2014 senesinde çalıştığım iş yeri benim işe girişimi emekli değilde emekli olucak şekilde gösterdiği için SGK mu maaşımı kesti maaşım altı ay sonra açıldı maaşımı halk bankasından alıyordum maaşım açılınca altı aylık maaşıma halk bankası bloke etti ve yatan maaşımı alamadım maaşımı nasıl alırım
65 yaş üstü emekli bir insanım borçlarımdan dolayı maaşımın üzerinde haciz ve blokeler var sssk maaşımın dörtte birini kesiyor ancak geri kalanını ise banka borçlarımdan dolayı bankaların koymuş olduğu blokeler yüzünden iki yıldır alamıyorum bu güne kadar yaşamımı sokaklarda seyyar satıcılık yaparak sürdürdüm ancak şimdi dışarıdada çalışamadığımdan 1 liraya muhtaç durumdayım hem ışarıda çalışamıyorum hemde emekli maaşımı alamıyorum ben ne yapacağım gerekli itirazları yaptım ama banka sözleşmelerine attığım imzalardan dolayı blokeler kalkmadı bu durumda yaşamımı nasıl sürdüreceğim
Merhaba,
Maalesef Taahhütnameye imza attığınızdan emekli maaşınız tamamına haciz konulabilir. Bu yarayan kanaya devlet henüz bir çözüm bulmadı. Diyebilecek çok sözümüz yok. Belediyelerin sosyal hizmet birimlerine ve vakıflara başvuru yapmanızı öneririz.
Emekli olmadan önce kredi çekmiştim işlerimin bozulması nedeniyle ödüyemedim
Emekli olduktan sonra maaşımı başka bankaya taşımaya karar verince blokeli olduğunu öğrendim
Hiç bir taahhütüm yok
Başka bankaya maaşımı taşımaya bloke koyarmı ?
Merhaba,
Eğer muvafakatname yok ise bloke koyamaz
Maaşımı başka bir bankaya taşımak için kredimi kapattım fakat böyle bir yazı çıkıyor. Aylığınızda bloke bulunduğundan dolayı, sadece şube değişikliği yapmanıza izin verilmiş olup, banka değişikliği yapmanız engellenmiştir.Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.
Emekli maaşıma bloke koyuldugunda blokeyi kaldırmak için izleyecegim yol nedir..şimdiden teşekkürler..
merhabalar;
babamın maaşı blokeli bankasını değiştiremiyor blokesini kaldırması için nasıl bir yol izlemesi gerekiyor.
emekli maşımın tamamına bloke konmuş nasıl iptal ettiririm.
Merhaba.
Ben babamdan ötürü yetim maaşı almaktayım bugün bankaya gittim maaşımı ptt taşımak istedim ama bunu yapmama engel çıktı sebebini ise bankaya gittim sordum 634 tl haçiz borcum olduğundan dolayı maaşımın 6 tl bloke konulmuş ve bu bloke olduğu için maaşımı ptt taşıyamıyorum bankaya sordum ben yetim maaşı alıyorum ve kimseye izin vermedim nasıl bloke konur 6 tl parama dedim onlarda alacaklıların böyle bir hakları var borcunuzu ödeyin blokeyi kaldıralım dedi bu konuda ne yapmam gerek lütfen yardımcı olurmusunuz ve 6tl blokemi 7 yıldır devam ediyormuş ben daha yeni öğrendim bunu bu blokeyi nasıl kaldırırım ve bu bloke yapmaları yasalmı ? lütfen yardım edermsiniz.
yeni emekli sandığından malulen emekli oldum ilk maaşı alıcağım alabilirsem ziraat bankasına yatacak benim çalışırken maaş hesabım var bloke vergi dairesi bloke koydu şimdi maaş kendi hesabımamı yani blokeli hesabıma yatar yoksa banka ayrı hesap mı açar ??blokeli hesaptan maaşı nasıl çekeri ayrı dert oldu banka ayrı hesap açarsa çekermiyim ne yapmam gerekir lütfen cevap verin .
Hocam meraba annem 48 yaşında ve babamdan kalma 1100 tl emekli maaşı alıyor kredi çekmek istiyoruz fakat annemin okuma yazması yok kredi çekmek için ne yapmalıyız
Merhaba,
Okuma yazma bilmeyen kişi direkt olarak bankaya giderek kredi çekemez. Noterden birine kredi ile ilgili vekalet vermeli veya yine noter huzurunda banka görevlisi ile birlikte parmak basmalı veya imza atmalıdır.
Bankaya borcum var.Kredi alırken imzaladığım belgelerde maaşımdan almalaeına izin vermişım.Babamdan aldığım 900 tl dul yetim maaşımın tamamına banka el koydu. Tüketici hakem kuruluna başvurdum. Aleyhime karar çıktı.Banka akacakarı için henüz haciz işlemi de başlatmadı. Maaşımı nasıl kurtarabilirim.
Merhaba,
Muvafakatname verdiğiniz için tüm maaşa borç bitene kadar haciz koymaya yetkisi var.
Emekli maaşım üzerinde bloke var maaşı mı tam veriyorlar ,promosyon vermiyor.Icraligim maaşı başka bankaya taşıya bilirmiyim.
Ramazan aslan
Benim babamın aktif banka borcu var bu nedenle aktif bank avukatlar araclgyla bloke koymuş babamın emekli maaşına onları aradğımda babanız muvafakat vermiş diyolar
bu durumda biz neyapabiliriz blokeyi kaldrmak için yada nerelere başvurabiliriz
BEN İŞÇİ EMEKLİSİYİM ZİRAAT BANKASINDAN EMEKLİ MAAŞIMI ALIYORUM AYLIK ALDIĞIM BANKA BANA ÇOK UZAK KALIYOR DAHA YAKINIMDAKİ BAŞKA BİR ZİRAAT BANKASI ŞÜBESİNDEN AYLIĞIMI ALMAK İÇİN E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK İSTEDİM YANİ AYLIĞIMIN YAKINIMDAKİ BANKAYA TAŞIMAK İSTEDİM FAKAT AYYLIĞIN BİLOKE EDİLMİŞTİR TAŞIMA ŞANSIN YOK DİYE UYARIYLA KARŞILAŞTIM OYSA BENİM HİÇ BİR YERE BORCUM YOK AYRICA HİÇ KREDİDE ÇEKMEDİM AMA HİÇMİ HİÇ BİR KURUMA BORCUM YOK VERGİLERİMİ ZAMANINDA YATIRIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
Denizbank da bulunan, 5510 sayılı SGK kanununa rağmen emekli maaş hesabıma bloke konmuştur. İcrayı koyan İstanbul 28. icra dairesine başvurdum ve onlardan ”Maaş hesabı Hariç” yazan haciz ihbarnamesini elden bankaya ilettim. Fakat bankaya blokenin kalkması için yaptığım çeşitli başvurularıma rağmen bloke devam etmektedir. Çok mağdur durumdayım, ne yapmalıyım?
Emekli maaşımı Ziraat Bankası ndan alıyorum.Ve aynı bankadan kullanmış olduğum bir kredi var. Maaşım blokeli yani maaş hesaba yatmadan Kredi tutarı kadar olan kısmına bloke koyuyorlar.bunu kaldırabilir miyim. nasıl bir yol izlemeliyim
Merhaba,
Kredi kullanırken muvafakatname ve talimat imzaladıysanız maaşınızın blokesini kaldıramazsınız.
Yurtdisi borclanmadan emekli Oldum emekli maasim birsene bankadan cekmedigim icin bloke Klinikums nasil kaldirabilirim
Slm ben ptt den emekli maasimi alıyordum ve İng ve aktif banktan kredi çektim çektiğim kredi aylık ödemesi maasimdan fazlaydı ve odeyemedim
Bir arkadaşıma da başka bir bankadan kredi cektirdim ve arkadaşıma kredi çektiği için mukafetname verdim ve emekli maasim direk arkadaşıma geçiyor ve ptt den çektiğim krediyi odeyemedigimden dolayı icralik oldum 1 seneyi geckindir odemiyorum ptt den çektiğim krediyi
Arada ufak tefek tutar oluyor bankalar hangisi önce olursa o ufak meblağı alıyor ve bu arada da özel şirkette çalışıyorum icra oraya da geldi sırası ile maasimin yani özel şirketten aldığım asgari ücretin
Dörtte biri kesiliyor ben banka değişikliği yapabilirmiyim yaparsam nasıl yapmam lazim e devletten blokeli gözüküyor
Babam bankadan kasım 2016 da kredi kullandı. Emekli maaşını o bankaya çekmek kaydı ile verdiler ve bloke kondu babamın izni ile ama emekli maaşı kredi taksitini karşılamıyordu ekleme yapıyordu tabi ozamanlar çalışıyordu işten çıkarılınca ödemelerinde aksaklık oldu hatta o bankadaki kullandığı bütün ürünler icraya gitti birtek bloke ettirdiği kredi hariç taksitler gecikmeli ve eksik ödeniyor şuanda herhangi bir geliri yok bu konusa ne yapabiliriz yardımcı olabilirmisiniz
Blokeli nasıl kaldikaldırım.
Selam!
Biz yurt dışında yaşıyoruz. Bundan dolayı annem emekli aylıklarını 12 aydan fazla çekemedi. Ve her ay otomatik ödemeler olmasına rağmen annemin maaşlarına bloke konmuş.(Bankaya göre SGK bloke koymuş, SGKya görede banka parayı geri göndermiş.)
Bir sene önce eDevlet Kapısı üzerinden dilekçe verdik ama hiç bir ses çıkmadı. Maalesef ikibuçuk yıldırda hastalıktan dolayı Türkiyeye izinede gidemedik. Bundan dolayı ve ne yapacağımızı bilemedik diye 26 ay gibi uzun bir zaman geçti ilgilenemedik. Dolayısı ile maaşlar’da blokede kaldı ve birikti.
İnternetten, yazılı dilekçe yazmamız gerektiğini öğrendim. Örneğe göre dilekçeyi yazıp iadeli taahhütlü gönderdim. SGKda hemen işleme alıp gerekeni yapmışlar ve ödeme yapılmış. Ama 26aylık yerine sadece 12aylık göndermişler. Şimdi ne olacak bilmiyorum. Normalmi bu durum? Sadece 12 aylık parayımı alabiliyor annem? Yoksa bir hatamı var? Ne yapmamız gerekiyor bu durumda?
Şimdiden teşekkürler!
Saygılar, Selamlar!
Merhaba,
Annenizin maaş karşısında hak sahiplik durumunu bilemediğimizden. Konuyu bize izah ettiğini gibi dilekçe ile yine kuruma gönderirseniz dönüş alabilirsiniz.
Selamün aleyküm. 76 yasında annem okuma yazmasi yok babamdan kalan 1200 tl dul bakur ayligi var kardesim anneme iki tane kredi cektirmis kredi karti almis kullanmis vs. vs. Kadın hacizli yada ipotekli değil lakin gecinemiyor. Mufakatname de imzalatmış olabilirler. Şimdi benim sorum okuma yazma bilmeyen bir insana bu krediyi veriyorlar bu tm ama mufakat name yada buna benzer onlarca sayfa imza attiriyorlar bunlarin hepsinden bi haber bu durumda yarin bürgün sikintiya dusup te hacizlik olursa maasinin tamamina nasil haciz yada ipotek koyabiliyorlar anlayamadigim konu bu. Yardımcı olursaniz sevinirim tsk ederim kolay gelsin..
İyi akşamlar ben 5 senedir emekli maaşını ptt den alıyordum bugün banka değiştirmek işlem yapıldı edevlet ten baktığımda maaşınizda bloke var diyor ne yapmamız gerekiyor
Babamın emekli maaşının tamamına borcundan dolayı banka el koydu.Böyle bir hakları var mı.Sanırım bilmeden Muavafakatname imzalamışlar.Hakkımı aramak için nereye başvurmalıyım.Lütfen acil yardım.Zor durumdayız
Merhaba,
Muavafakatname imzaladı ise bankanın böyle bir hakkı mevcut. Maalesef borç bitene kadar yapabileceğiniz birşey yok.
Meraba uzun süre cekmedigim yetim maaşıma Bloke gelmiş dilekte yazmam söylendi nasıl yazmam gerek yardimci olurmusunuz
Merhaba,
E devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/sgk-hareketsiz-ve-blokeli-emekli-maasi-iade-basvurusu linkinden başvuru yapabilirsiniz.
Merhabalara ben 2010 yılında maaş aldığım bankadan kredi kullandım daha sonra başka bir alacak için icraya verildim ve tahütte bulunmak zorunda kaldım daha sonra maaşım yeterli gelmediğinden bankadan kullanmış oluğum kredi taksitini eksik yattığı için sorunlar yaşadım bankamla ilgili icra borcum bitikten sonra maaşımın hepsinin yatması sonrası yine maaşımı alamıyorum bloke koymuşlar bankalar birliğine şikayet bulundum onlarda bankanız sizi icraya vermiş ve banka hesabınıza bloke koymuş dediler ve ben 8 yıldır emekli maaşımdan 1 tl bile alamamaktayım bunun için araştırdığımda pek fazla Bilgi edinemedim yardımcı olurmusunuz hukuki bir yol varmıştır
Merhaba 1 yıl dır babamın emekli maaşını alamiyorum bloke oldu ediler ssk ya gittim dilekçe gönderdim geriye dönük aldım ama 5 ay alamadım pttde görünmüyor ssk göründü alamiyorum ayın 18 de almam gerekiyor bankaya yettiği gün geri çekiliyor ne yapmam lütfen söyleyin
Merhaba. 01/07/18 tarihinde 4 senelik üniversiteden mezun olmam gerekirken 1 sene uzattığım icin yetim aylığım yatmadi. Sonrasında dilekçe verdim maaşım 18/07/18 tarihinde yatti. Fakat 01/08/18 de almam gereken Ağustos maaşım, temmuzdaki yatması gereken fark ve bayram icin ek ödeme hesabıma yatmadı. Uzun araştırmalardan sonra bu paralarin bloke olduğunu gördüm. Anlamadığım şey benim hic borcum vs yok. Maaş bankam Halkbank, bu bankada kredi kartimda yok. Saniyorum ki bloke koyan zaten banka degil sgk. Öncelikli sorum; Durduk yere bloke konmasının nedeni sizce ne olabilir?
Aklıma gelen sebelerden biri maaş günümün ayın 18 ine kaymış olabileceği.
İade talebinde bulundum bimeri aradim ordada dilekce oluşturdum. Parayı alamamam veya her ay boyle ugrasmam gerekecegini düşünmek beni korkutuyor. Ne yapmamı tavsiye edersiniz. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Dilekçe ile öğrenci olduğunuz bilgisi sisteme işlendikten sonra bloke kalkması gerekiyor. eğer kalkmaz ise önceki dilekçenizi de ekine koyarak hesabinızdaki blokenin kaldırılması ile ilgili bir dilekçe daha gönderin. Dönem başladıktan sonra güncel öğrenci belgesini verdiğinizde bu sorunu tekrar yaşamazsınız.
Sigortalı iste çalışıyordum işten ayrildim ve babamdan yetim aylığı almak için başvuru yaptım bana 15 gün sonra bir kağıt go derdiler ziraat bankasından odemenizi alabilirsiniz diye bankaya gittim hesabimda ücret gorunmedigini soylediler.e devletten baktığımda 2 aylık maasim görünüyor yanlız blokeli olarak sigortayla görüştüm daha önce sigorta tarafından bana para yattığını yanlız çekmediğim için 1 lira dahi olsa sigortanin bloke koydugunu kaldittirmam için sigortaya dilekçe yazmam gerektigini soylediler beni. Gibi öyle bir duruma düşen oldumu bloke kaldirildiginda birikmiş maaslarimi alabilir miyim
Merhaba,
Daha önce sgk nın göndermiş olduğu ödenek geri döndü ise hesabınız bloke konmuş olabilir. dilekçe ile müracaatınızdan sonra birikmiş maaşlarınızı alabileceksiniz.
Merhabalar annem denizbanktan maaş alıyor ve oradan 40bin ve 20bin ayrı ayrı kredi kullandı 2 şer taksit geriden geliyor ve 22.07.2018 maaşına bloke koymuşlar böyle bir hakları varmıdır yardımcı olursanız sevinirim saygılar
Merhaba ceyiz yardimi parasi e devlette yatmis gozukuyor odeme gunu ise 20 temmuz ama bloke li maas sorgulamasinda bloke gozukuyor ayin 20 sinde odeme gunu diyemi o zaman kalkarmi 20 temmuz da
ben emekliyim .emekli maaşımda muafakat bulunmaktadır.aldığım emekli maaşım bana yetmiyor .bunun için ne yapmalıyım.
Merhaba 2 maasimda pttde bulunmaktadır. Ssk emekli maasimda aktifbank kredisi çekiliyor. Emekli sandığı maasim boşta olmasına rağmen ptt blokeyi kaldırmıyor. Ve gerekçe olarak kredi çekerken ek rehin diğer diger maasa da koyduklarını söylüyor. Yasal olarak boşta olan maasimi nasıl taşıyabilirim bilgi rica ederim.
Teşekkürler
Merhaba,
Kredi kartı ve bireysel kredi borçlarımdan dolayı icralık davalarım bulunmaktadır.Çalıştığım dönemde maaşımdan 1/4 kesinti yapılarak ödeme yapılıyordu.Diğerleri sıraya konulmuştu.İşten ayrıldım.Emekli şartlarımı tamamlamış bulunmaktayım.Emekli olursam emekli maaşıma haciz,bloke v.s gibi durumlar olabilirmi.Şayet olursa ne kadar kesinti yapılabilir.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
İlk emekli maaşına haciz işlemi yapılırmı.ssk emekliliğim onandı ilgili bankanın şubesini seçtim .maaşım gelmeden bankada açılacak emekli maaş kesinti yapılmamasında fayda sağlarmı.
Gülsüm Akıncı isimli komşum (20725394406, 90 yaşında) emekli maaşının konutta ödenmesini talep edecek, ancak, sitede maaşında bloke olduğu için adres değişikliği yapamıyor ayrıca konutta ödeme seçeneğindeki, önceden”hayır” yazısını kaldıramıyoruz.
Bu konuda bilgi ricasıdır, şimdiden teşekkürler.
MERHABA,
PTT DEN EMEKLİ MAAŞIMI ÇEKİYORUM ÇEŞİTLİ DEFALAR KREDİ ÇEKTİM EMEKLİ MAAŞIMA BLOKE KOYMUŞLAR PTT BUNU KALDIRABİLİRMİ BLOKEYİ. SELAMLAR
E- devlet ten emekli maaşımda bloke bulunduğunu öğrendim. Biraz araştırınca evimin Dask la ilgili bilgilerinin bulunduğu sayfada “rehinli alacaklı” ifadesine rastladım, maaşımın ödendiği bankanın adı geçiyor ne olabilir? Sigorta primini öderken banka çalışanının yaptığı bir hata olabileceğini düşünüyorum
SSK emeklisiyim şirket müdürü yüzde 99 hisse bana ait sirket tasfiye oldu emekli maaş hesabı na ssk bloko koymuş 1290 TL hesataki paraya ben 1585 TL emekli maaşı alıyorum SSK bloko koyabilirmi ben prim borçları ilgili maaşın dört birine haçiz koyabilir biliyorum ben maaşimdaki bloko yu nasıl kaldırabilirim
Iş bank emekli maaşı yatıyor ve kredi kullandım kira gelirim isbank a yatıyor maasimi Ptt ye tasimak istiyorum olmaz diyor isbank nasıl tasirim
Merhaba,
Kredi kullanırken sözleşmede böyle bir şart yok ise taşımanızda bir engel yok. Bankadan sözleşme şartlarını isteyiniz
2 emekli maaşım var. Biri eşimden aldığım biri kendi emekli maaşım. 2 maaşımı da ptt ye taşıdım. Eşimden almış olduğum maaş üzerine ptt aracılığıyla aktifbanktan kredi kullandım. Ama 2 maaşımın üzerine de bloke konulmuş. Nerden olduğunu bilmiyorum. Aktifbank ptt sen diyor ptt aktifbanktan diyor. 10 gündür uğraşıyorm. Lütfen biri nasıl kalkıcak bu bilgi versin lutfen
Merhaba,
Tam detayını bilmiyoruz ama ptt den aldığım tüm maaşlara diye bir muvafakatta bulunmadı iseniz sadece üzerinden kullandığınız maaşa işlem yapılabilir. Kredi sözleşmesi talep edin. Burada bir açıklama bulabilirsiniz.
Vefat eden Ssk işçi emeklisi eşimden dul aylığı alıyorum.üzerimde işyeri vardı ve buna bağlı olarak sgk çalışan pirim borçlarından dolayı maaşımın 4/1 kesintiye uğruyor.bununla ilgili kanuı hakkım varmı? Taksitlendirme yaparsam maasimi tam alabilormiyim? ??
Merhaba,
Kanuni olarak sgk nın böyle bir hakkı var. Borç affı dönemlerinde taksitlendirme yaparsanız maaşınız kesintiye uğramadan ödenir.
merhaba emekli maaşımı aldığım ankadan maaşıma karşılık ihtiyaç kredisi kullandım. kredi borcum bitince PTT ye taşımak istedim ancak bankaya olan kredi kartı borcum nedeniyle blokeyi kaldırmadılar. KREDİ KARTINI hiçbir sözleşme ve taahhüt olmadan kendileri gönderdi ekomik durumumun bozulması nedeniyle şu an için ödeyemiyorum. Tek gelir kaynağım emekli maaşım. zaten kart borcu takibe gönderilmiş. bu durumda bankanın yaptırım gücü varmıdır kart için hiçbir sözlü ya da yazılı belge yok kendilerinde. ne yapmam gerekiyor
Merhaba,
Kredi kartı borcunuzdan dolayı maaş hesabınıza bloke koyamazlar. Kredi kartı sözleşmenizi kontrol edin. Herhagi bir Muavafakatname yok ise maaş hesabını açmaları gerekiyor. https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet/Home/HizmetDisi linkinden şikayetinizi bildirebilirsiniz.
İYİ GÜNLER BEN SGK EMEKLİSİYİM MALULEN . PTT DEN KREDİ ÇEKMEK ZORUNDA KALDIM VE MAAŞIMDAN KESİNTİ YAPILMASI ICIN IMZA VERDIM .MAAŞIMIN ŞUAN TAMAMINI KESİYORLAR .SUAN ZOR DURUMDA OLDUGUM İÇİN 1/4 ORANINDA KESİLMESİ TALEBİNDE BUUNABİLİR MİYİM ? BULUNURSAM NEREYE BAŞVURABİLİRİM . ÖZELLİKLE BELİRTEYİM PTT DEN ÇEKTİM BDDKDA PTT YOK ONUDA DENEDİM.NE YAPMAM GEREKİR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ LÜTFEN?
Merhaba,
Muvafakatname imzaldıysanız kanunen bir işlem yapma hakkınız kalmıyor. Maalesef.
emekli maaşımın yarısına hacız konulmuş kim tarafından nasıl öğrenebilirim..
Ben sgk emeklisiyim bu gün internetten sorgulamaya baktığımda adres değişikliği ve banka değişikliği bölümünde güncelleme yapmak istiyordum orada aylığınız blokelidir diyor bunu öğrenmek istiyorum.
hic bir yere borcum yok Saygılarımla
Sgk ya borcum var. Daha önce işyerim vardı sgk dan emekliyim ve
4 yıldır maas aliyordum. Bu ay sgk hesabın tamamına bloke koymuş ne yapabilirim
Ben babamın vefatından dolayı yetim aylığı almaktaydım yaz dönemi için 2 aylığına sigortalı bir işte çalıştım ve maaşım kesildi, ekim ayında dilekçe vererek maaşım tekrar bağlandı temmuz ayında kesilen maaşım kasım ayında bağlandı fakat kasım ayında almam gereken maaş ve birikmiş ödeme tutarını alamadım e-devletten baktığımda ilk maaşım ve birikmiş ödeme tutarım blokeli gözüküyor bunun nedeni nedir bu barayı alabilir miyim?
Merhaba,
Başvurduğunuz tarihten itibaren yetim maaşını alabilirsiniz. Dilekçe ile kurumdan temmuz ayından itibaren biriken maaşın ödenmesi talebinde bulunun.
hiç bir borcum yok ögrenci belgesi gönderdim hesabbım acıldı ancak bloke konulmus E devlet üzerinden bloke kaldırma talebinde bulundum . ortalama kaç gün içerisinde bloke kalkar.
ilgilenen yokmu
Emekli memurum. Bu sene emekli oldum kasım maaşımı ve emekli ikramiyemi aldım. Fakat Aralık maaşım sgk, bankaya yatırmamış. Nedenini öğrenmek istiyorum.
Ramazan Bey merhaba,
Kurum bilgilerine ulaşamadığımızdan sebebine görme şansımız bulunmuyor.
SGK emeklisiyim.Maaşım her ay borçlu olduğum bankaca bloke edilip,telefonla yapılan görüşme sonucu serbest bırakılıyor.Bu durum hem zaman kaybı,hemde değişik şubelerde rencide olmama neden oluyor.Yasal olmayan bu uygulamayı yapan ilgililer hakkında şikayetçi olmak istiyorum.Ne yapmalıyım? Yapacağınız yardımlarınız için peşinen teşekkür ederim.
Merhaba,
Konu ile ilgili bank şikayetlerinizi https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet/Home/Bildirim linkinden yapabilirsiniz.
Benim bütün bankalara borcum var kredilerim var ödeyemedim ama yedim maaşıma daha yeni bloke kondu bu blokeyi Nasıl kaldırabilirim babamdan yedim maaşı alıyorum bu zamana kadar hiç bloke konmamıştı ne yapmam lazım
Ben sgk emeklisiyim bu gün internetten sorgulamaya baktığımda adres değişikliği ve banka değişikliği bölümünde güncelleme yapmak istiyordum orada aylığınız blokelidir diyor bunu öğrenmek istiyorum. Saygılarımla 9.10.2017
Nihal Hanım merhaba,
Sebebini tam olarak söyleyemiyoruz ancak ödenmemiş banka kredi borcunuz var ise böyle bir durum söz konusu olabilir
Ben annemden kalma bağkur maaşını çekiyordum.üniversite okuyorum fakat ikinci dönem kayıt yenileme yapmamıştım.bugün maaşı çekmeye gittim 200 lira çektim ama kalan 250 lira çekilmiyor.kullanılabilir bakiyeyi 0 lira olarak gösteriyor..bu eğitimim şu anda pasif durumda olduğu içinmi böyle oldu acaba..
Merhaba
Çocuklarımın babalarından aldığı ve babalarının emekli maaşından icra yoluyla kesilen nafakalarını emekli maaşının 6 aydan uzun süre tahsis edilmemesi üzere durdurma kararı alınmış ve nafakaları artık kesilememektedir. Babaları şu an cezaevinde. Nafakayı başka yolla ödemez.Çocuklarım şu an mağduriyet yaşamakta ve baba emekli maaşının devamı için dilekçe vermiyor. Bu şartlar altında nasıl bir yol izlemeliyiz ?..Teşekkür ederim.
Merhabalar
PTT sen emekli maaşı alıyordum ancak özel bankaya geçmek için verilen promosyonu iade etmeme rağmen maaşım PTT de bloke olduğu için taşıyamıyorum SGK ya mail atmamıza rağmen sonuç alamadım ne yapmam lazım teşekkür ederim
ibrahim bey bizde özel bankadan ptt ye geçmek istiyoruz.
ptt nin avukata düşmüş borçlar için kredi verdiğini duyduk. acaba siz niye ptt den memnun kalmadınız.
saygılarımla
MERHABA HERHANGİ BİR BORCUM İCRA VB. BİRŞEYİM OLMADIĞI HALDE DUL YETİM MAAŞIMA BLOKE KONULDU VE HİÇ GERİ DÖNÜŞ YAPILMADI. ÖĞRENCİ OLDUĞUMDAN DOLAYI ALDIĞIM BİR MAAŞTI. HERHANGİ BİR SİGORTA GİRİŞİ YAŞ DURUMUNDA İPTAL ETME DURUMLARI BU KRİTERLERDE OLMADIĞI HALDE BLOKELİ OLARAK GÖZÜKÜYOR VE CEVAP VERİLMİYOR NEDENİ HAKKINDA ?
Merhaba,
Öğrenci belgenizi kuruma ulaştırın. Kurum öğretim yılı sonunda tedbiren bloke koyabiliyor.
Merhaba. Ben babamdan maaş alıyorum. Benim hiç bir yere borcum yok. Ama maaşıma bloke koyulmuş maaşımı ing’den ptt’ye taşımak istiyorum bloke olduğu için taşıyamıyorum. Lise’yi bu sene bitirdim. Üniversiteye hazırlanıyoru. Öğrenci belgesini alabilme şansım var mı? Lise bittiği için şu an boşta gözükme olayı olur mu? ve Benim iznim madan maaşıma bloke koyulmuş. Maaşıma bloke koyulduğu için kimi,nereye şikayet etmem lazım? Şikayet ettiğim zaman maddi-manevi geri dönüş alabilir miyim ? Lütfen yardımcı olun. Şimdiden Allah razı olsun.
Merhaba,
Liseden mezun olduğunuz için maaşınız dondurulmuş. Üniversiteye kayıt olana kadar maaşınız kesilir. Üniversite öğrenimine başlandığında tekrar bağlanır.
YILMAZ ARKADAŞIN YAŞADIĞI DURUMUN AYNISINI YAŞAMAKTAYIM, TEMMUZDAN BERİ MAAŞIM YATMADI?(TEMMUZ VE AĞUSTOS) YALNIZ BEN TEMMUZUN 26 TISINDA ÖGRENCİ BELGEMİ PTT İLE SGK YA GÖNDERDİM, TABİKİ AĞUSTOSDA DA GELMEDİ BU ARADA. İNŞALLAH EYLÜL AYINDA MAAŞIM GELECEĞİ ZAMAN BU BLOKELİ 2 MAAŞIM DA BANA EYLÜL AYINDAKİ MAAŞIMLA BİRLİKTE İADE EDİLECEK Mİ?
Merhaba,
Hak kaybınız olmayacak. Belge işlemleri tamalandıktan sonra blokeli maaşlarınızı alabileceksiniz.
Ben sgk işçi emeklisiyim bu gün internetten temmuz/2017 ayı maaşı sorgulamaya baktığımda adres değişikliği ve banka değişikliği bölümünde güncelleme yapmak istiyordum orada aylığınız blokelidir bunu öğrenmek istiyorum. Saygılarımla 11.07.2017
Merhaba,
Eğer kredi çekerken Maaşınız için muvafakatname imzaladıysanız takipteki borcunuz içim bloke konmuş olabilir.
Teşekkürler. Umuyorum öyle olur, hala bir sonuç çıkmadı. Tekrar isteyecekler gibi belgeleri SGK.
Emekli Sandığı Emeklisinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı alacağını icra yoluyla emekli maaşından kesebilirmi
2012 yılında denizbank tan kredi çektim birde kredi kartı verdiler kredi borcunu bitirdim 2015 yılında sağlık sorunu sebebi ile kredi kartı icra lık oldu 2016yılnda emekli olunca maaşım ssk ile denizbank anlaşması ile maaşım denizbanka yattı maaşımı bir süre tamamını alamadım sonra tüketici hakem heyeti kararı ile ödediler bir süre hiç kesinti yapmadılar şimdi memurun keyfi davranışları yine başladı 1/4 oranında kesinti yapıyor müşteri şikayet hattı nı arıyorum 15 gün sonra iade ediyoruz nisan ayında tüketici hakem heyeti kararının grçersiz olduğu nu söyledi iade etmediler icra yolu ile geri aldım bu keyfiyet ten kurtumak için maaşımı taşımak istiyorum e-devlet sistemi izin vermiyor. ssk banka ile anlaşman gerek dedi borcum emeklilik öncesi olduğu için verdiğim hiç bir belge yok muvaffaktaneme vs maaşımı taşımak için ne yapmalıyım
selamün aleyküm hepimizde aynı sorun ssk emeklisiyyim maliyeye iki 2 3 binlira kadar borumu ödeyemedim yaş elli iş yok 1200 emekli maaşım var teblikat vermeden maliye hesaba haiz komuş ev kira talebem var üniversiteye giden çare bir yol varmın teşekkür eder kolaylıklar dilerim konyadan dursun çakır