emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

Denizbank Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi Başvurusu

Denizbank Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi Başvurusu
02.10.2019

Denizbank için zorunlu bireysel emeklilik başvurusu online olarak ya da banka şubelerinden yapılmaktadır. Denizbank Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi Başvurusu yapanlar, mevcut sosyal güvencelerini tamamlamaktadır. Zorunlu bireysel emeklilik sistemi, devletin de destek sağladığı bir güvence sistemidir. Bireyse emeklilik sistemi, erken emekliliğin yanı sıra prim günlerine devlet katkısının olmasıyla da bir yatırım aracıdır. Katılımcılar, 10 sene için bireysel emeklilik sisteminde biriktirdikleri para için yüzde 25 oranında devlet desteği almaktadır. Örnek vermek gerekirse, bu sisteme katılmış olan vatandaşlar her ay 200 TL BES ödüyorsa, her ay devletten 50 TL katkı alacaktır.

Deniz Bank Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemine Kimler Katılabilir?

Denizbank zorunlu emeklilik sistemine katılım için vatandaşın 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Bunun dışında katılımcının fiili ehliyetinin de olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilerin bireysel emeklilik sistemine katılım sağlaması söz konusu değildir. Başvuru yapmak için Denizbank şubelerine bizzat başvuru yapılabilir. Başvuru formunun teslim edilmesinden sonra uygun bulunan adayların sisteme katılması 2 gün için tamamlanmaktadır. BES sisteminin avantajları ise:

  • BES sistemine 18 yaşından itibaren katılım sağlanabilmektedir.
  • 56 yaşında emeklilik hakkı verilmektedir.
  • İsteğe bağlı olarak katılım imkanı bulunmaktadır. Vatandaş, istediği zaman sistemden çıkabilir.
  • Acil durumlarda ödemeler ertelenebilir. Ek ödeme yapılabilir.
  • Emeklilikten önce devlet desteği şartlarının yerine getirilmesi halinde sistemden çıkma hakkı saklı tutulur.
  • Katılımcının vefat etmedi durumunda tüm haklar mirasçısına kalır.

Denizbank Bireysel Emeklilik Sigortası Nasıl İptal Edilir?

Denizbank BES iptali yapmak için kişinin belirtilen süreyi doldurmuş olması gerekmektedir. Kişiler eğer bireysel emeklilik sistemine otomatik şekilde katılmışsa, 2 ay sistemde kalması gerekmektedir. 2 ayı dolan vatandaşlar, sistemden çıkabilir. 2 ayın sonunda Denizbank’a başvuruda bulunarak sistemden çıkabilir. Bu süreçte maaştan yapılan kesinti, vatandaşın kartına ya da hesabına aktarılmaktadır. Ancak 10 sene dolmadan sistemden çıkan vatandaşlar için devlet tarafından ödenen primlerde kesinti yapılmaktadır. 3 sene dolmadan sistemden çıkan vatandaşlar, devlet katkısını alamamaktadır.

Denizbank Bireysel Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Denizbank bireysel emeklilik başvurusu yapabilmek için bireysel emeklilik şartlarını karşılıyor olmak gerekmektedir. Denizbank bireysel emeklilik kuralları da diğer sistemler ile hemen hemen aynıdır. Otomatik katılımlar Denizbank üzerinden yapılabilir. Başvuru için Denizbank şubelerine giderek, bireysel emeklilik sigortası formunu doldurmak ve teslim etmek yeterli olacaktır. Maaştan yapılacak BES kesintileri, kişinin aldığı maaşa göre yapılmaktadır. Denizbank Bireysel Emeklilik sisteminden çıkmak isteyen kişiler, 2 ay sonra sistemi iptal edebilir. Cayma hakkının kullanılmasından sonra sisteme tekrar giriş yapılsa bile devlet katkısı alınamamaktadır. Devlet katkısını almaya devam etmek ve sistemden faydalanmak için en az 10 sene boyunca bireysel emeklilik sigortasına ödeme yapılması gerekmektedir.

Denizbank Bireysel Emeklilik Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Denizbank bireysel emeklilik sorgusu yapmak için sisteme girmiş olmak gerekmektedir. Yatırımların kontrol edilmesi için Denizbank internet bankacılığı ya da mobil şube sistemleri kullanılmaktadır. Bunun dışında:

  • Denizbank Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi Başvurusu ve bireysel emeklilik için bakiye sorgulama işlemleri için online bankacılık sistemine giriş yapabilirsiniz. Tanımlı internet şifreniz üzerinden denizbank.com.tr adresine giriş yapabilir ve sorgulama işlemlerini tamamlayabilirsiniz.
  • Denizbank müşteri hizmetlerini arayarak sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Bunun için 0 850 220 06 38 numarasını aramanız yeterli olacaktır.
  • Mobil bankacılık üzerinden tanımlı hesaplarınızın durumu ve yatırım bilgilerini kontrol edebilirsiniz.

Denizbank BES İptal İşlemleri Nasıl Yapılır?

Denizbank BES iptal edebilmek için Denizbank şubesini arayabilir ya da bizzat başvurabilirsiniz. Bireysel emeklilik sigortasına giren katılımcıların maaşından her ay yüzde 3 kesinti yapılmaktadır. Aylık olarak yapılan bu yüzde 3’lük kesintiler, BES sistemine aktarılmaktadır. Bu sistem üzerinden birikim yapılmaktadır. Sisteme kayıt olan vatandaşlar, bu kesintinin olmasını reddederse sistemden iki ay içinde çıkabilmektedir. Bireysel emeklilik sigortasının iptali için:

  • Denizbank bireysel emeklilik sigortasını iptal etmek için 0 850 220 06 38 numarasını arayabilirsiniz. Müşteri hizmetlerine BES iptali komutu verebilirsiniz. Bu hattı haftanın yedi günü ve günün yirmi dört saati arayabilirsiniz.
  • Denizbank şubelerine başvurarak BES iptali için talep oluşturabilirsiniz. En yakın Denizbank şubesine giderek işlemleri aynı gün içinde tamamlayabilirsiniz.
  • Denizbank Metlife bireysel emeklilik sigortası iptali için işlemleri katılımdan sonraki 2 ay içinde tamamlayabilirsiniz.

Denizbank Bireysel Emeklilik Sisteminden Kaç Yaşında Emekli Olurum?

Denizbank BES emeklilik yaşı 56 olmaktadır. 10 sene boyunca sistemde kalan ve 56 yaşını dolduran vatandaşlar, emekli olma hakkı kazanmaktadır. Bireysel emeklilik sistemine katılmaya hak kazanan vatandaşlar SSK; Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kurumlarına bağlı olmadan da katılabilmektedir. Bireysel emeklilik sistemi vatandaşın devlet desteği ile birikim yapmasına destek olur. Emeklilik dönemi ve yaşlılıkta nakit para ihtiyacının karşılanmasını sağlamaktadır. Bireysel emeklilik sisteminin bir diğer avantajı ise vergi indirimleri olmaktadır. Özellikle düzenli gelir ya da toplu para alma süreçlerinde vergi indirimleri yapılmaktadır. Emeklilik yatırım fonları aynı zamanda gelir vergisinden de muaf tutulmaktadır.

Denizbank Bireysel Emeklilik Katkı Payı Hesaplama

Denizbank BES katkı payı hesaplama kişinin aldığı maaşa göre yapılmaktadır. Birikimlerinizi doğru şekilde biriktirmek için gelirin en az yüzde 10’nun zorunlu bireysel emeklilik sistemine yatması önerilmektedir. Denizbank katkı payı ödemelerini senelik de alabilmektedir. Örnek olarak her ay bireysel emeklilik sistemine 1.237 TL yatırmayı planlıyorsunuz. Bu durumda dilerseniz bütçeyi her ay yatırabilir ya da senede bir defa 14.850 TL ödeme yapabilirsiniz. Buna göre:

  • Aylık katkı payı 500 TL olanlar için devlet katkısı 125 TL olmakla beraber senelik devlet katkısı tutarı 1.500 TL olmaktadır.
  • Katkı payı 500 TL olan kişiler için devlet katkısı tutarı 175 TL olmaktadır. Devlet katkısı tutarı senelik 2.100 TL olmaktadır.
  • Katkı payı aylık olarak 1.237.50 TL ise aylık devlet katkısı tutarı 309 TL olmaktadır. Senelik toplam devlet katkısı ise 3.712,50 TL olmaktadır.

Denizbank Bireysel Emeklilik Sigortası Avantajları Nelerdir?

Denizbank bireysel emeklilik avantajları oldukça fazladır. Bu sisteme katılan vatandaşlar birikimlerini güvenli şekilde toplayabilirler. Devlet katkısı ile mevcut ana paradan daha fazla birikim yapma olanağı sağlanmaktadır. Bunun dışında bireysel emeklilik sigortası avantajları:

  • Bireysel emeklilik sigortası sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısıdır.
  • Yasalar kapsamında düzenlenmiş bir sistemdir.
  • Katılımcılar bireysel emeklilik sigortası kapsamında yatırım araçlarını seçebilmektedir.
  • Otomatik olarak sisteme katılmak isteyen kişilerin 45 yaş altında olması şartı aranmaktadır.
  • Bireysel emeklilik sigortası erken emeklilik imkanı da tanımaktadır.
  • Bireysel emeklilik sisteminden çıkmak isteyenler vatandaşlar, devlet katkı payını alamamaktadır.
  • Sistemden çıkmak isteyen vatandaşların 2 ay boyunca sistemde kalması gerekmektedir. Sistemden çıktıktan sonra 2 aylık ödemeler kişinin hesabına yapılmaktadır.
  • Katılımcıların maaşlarının yüzde 3’ünden kesinti yapılmaktadır. Bu kesintiler her ay düzenli olarak yapılmaktadır. Acil para ihtiyaçları için aylık ödemeler ertelenebilmektedir.
  • Denizbank Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi Başvurusu sigortası olmayan vatandaşlar tarafından da yapılmaktadır.

40 Yaş İçin BES Yapılmalı mı ?

Zorunlu BES, Bireysel Emeklilik Sistemi Şartları

Zorunlu BES Primleri Ne Kadar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.