Borçlarını Kapatmak İsteyenlere Borç Kredisi Veren Bankalar
Bankaya borçları olanların kredi borçlarını kapatmak için çeşitli bankalar tarafından sunulan borç kapatma kredisi imkânlarından yararlanabilirsiniz. Farklı bankalardaki borçları tek bir bankaya aktarmak ve daha uygun faiz oranları ile kapatmak için bankaları tercih edebilirsiniz.
60 Aya Kadar Vade İmkânı
Borç kapatma kredisi vade oranları 2020 yılı için 60 ay olarak belirlenmiştir. Bu şekilde farklı bankalarda olan kredilerinizi 60 ay vade süreleri ile kapatabilmeniz mümkündür. Borç kapama kredisinde bilinmesi gereken bir diğer nokta da işlemin yapıldığı andaki faiz oranlarının geçerli olmasıdır. Vade ve faiz oranları yine de değişiklik göstermekle birlikte değişmeyen temel nokta findeks kredi notu değeridir. Borç kapatma kredisi için başvuru yapıldığında güncel kredi notu değeri de sorgulanmaktadır.
Şayet başvuru yapanın borç kapatma kredisini ödemeyip ödeyemeyeceği aylık gelirine ve kredi notuna bakılarak hesaplanmaktadır. Borç kapatma kredisi başvuruları ise günümüzde sadece şubelerden başvuru yapılarak işleme alınmaktadır. Borç kapatma kredisinde göz önünde tutulması gereken temel bir nokta da kişiye nakit para ödeme işlemi yapılmamasıdır. Kredinin olumlu sonuçlanması halinde kredi çektiğiniz banka, borçlu olduğunuz bankaya EFT işlemi yapmakta ve mevcut borcunuzu kapatmaktadır.
Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar
Farklı bankalar tarafından sunulan borç kapatma kredisi koşulları ise şöyle;
- Akbank; 12 aya kadar vade oranı sunan Akbank, farklı bankalardaki borçları ve kredi kartı borçlarını ödemeye olanak tanıyor. 200 TL ve 20.000 TL arasındaki borçları kapatan Akbank en az vade süresini de 8 ay olarak tanımlamıştır. Güncel faiz oranları üzerinden bir hesaplama yapılacak olursa, 10.000 liralık bir borç kapatmanın Akbank’taki aylık taksit ödemesi 930 TL olup toplamda ise 11.166 TL geri ödeme yapılacaktır.
- Ziraat Bankası; Kamu ya da özel bankalardaki kredi kartı ve diğer kredilerinizi kapatmaya imkân veren Ziraat Bankası, düşük faiz oranları ile öne çıkıyor. 60 aya kadar yenilenen yapılandırma imkânı sunan banka, toplam borçların ödenmesini Ziraat tüketici kredisi kapsamında karşılamaktadır. Borç kapatma işlemleri bireysel müşteri kapsamında değerlendirilmektedir. KOBİ’ler için bankanın sunduğu KOBİ çözümlerinden yararlanılmalıdır. Başvuru yapabilmek için ise kredi notunun riskli bölgede olmaması, çekilecek kredinin borçlarınızın tamamını ödeyecek düzeyde olması, bu bakımdan kredi borçlarının bir kısmı için kredi verilmemektedir, gelir belgesi, kimlik belgesi ve ödenmiş herhangi bir fatura ile başvuru yapılmaktadır. Güncel faiz oranları üzerinden 20.000 TL bir hesaplama yapıldığında aylık ödemesi 466 TL ve toplam geri ödemesi de 27.991 TL olmaktadır.
- QNB Finansbank; 60 ay vade süresi ile 30 bin liraya kadar kredi ödemelerini yapılandıran Finansbank, 0,79 faiz oranları ile başlayan oranlarla borç kapatma kredisi kullanmayı mümkün kılıyor. Kredi notuna ve vade süresine göre değişkenlik gösteren tutarlar kredi ve kredi kartı borçlarını kapatmayı da mümkün kılıyor.
Borç Kapatma Kredisinde Dikkat Edilecekler
Borç kapatma kredisi çekmek için bankalar tarafından sunulan şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Buna göre farklı bankalardaki borçların kapatılması için üst sınır bulunmaktadır. Bankalara göre değişkenlik gösteren bu üst limitler ortalama 50.000 TL’ye kadar artış gösterebilmektedir. Borç kredisi çekmeden önce daha önceki kredinin çekildiği bankalar ile temas kurup yapılandırma talebinin o bankalara da iletilmesi gerekmektedir. Kredi kartı borçlarını kapatmak için yapılandırma yapılması halinde ise borcun bulunduğu banka ile iletişime geçmeye gerek bulunmamaktadır. İhtiyaç kredisi tutarlarının tamamı kapatılırken, kredi kartı borçlarının yüzde 75’e varan oranı yapılandırmaya tabii tutularak borç kapatma kredisinden yararlanmak mümkün olmaktadır.