emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

Açık Öğretim Fakültesi Sınavları

Açık Öğretim Fakültesi Sınavları
26.10.2016

Tüm yüksek öğretim sisteminde önemli bir yere sahip olan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sistemi, yaklaşık 1 milyon öğrenci ve 2 milyon kadar mezunuyla eğitim açısından ülkemizde önemli bir yer kaplamaktadır. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sistemi, ülkemizde çağdaş anlamda açık öğretim sistemiyle yeni ihtiyaçların karşılanması konusunda hızlı harekete geçebilen bir yapıya sahiptir. Amacı eğitimde kalite düzeyini yüksek tutmak ve birçok insanın kendini geliştirebilmesidir. Ayrıca birçok yenilikleri de uygulamaya koyarak dünyadaki yerini de sağlamlaştırmıştır.

Koşulları gereği örgün eğitime devam edemeyen öğrencilere bir kolaylık sağlayan açık öğretim sistemi bu yönüyle de yardımcı bir kaynak gibidir. Fiziksel, işitme, görme engeline sahip vatandaşların yanında cezaevlerinde hükmünü tamamlamaya çalışan vatandaşlarını da göz ardı etmeden eğitir.

2015-2016 öğretim yılı itibariyle Açık Öğretim Sisteminde 33. Yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesinin şu an 17 lisans ve 34 ön lisans bölümü bulunmaktadır. Ayrıca bir önceki yıllarda da Batı Avrupa programlarını kapsayan Bulgaristan programları açılmıştır. Bu programlar sayesinde öğrenciler istedikleri bölüme kayıt yaptırıp eğitimlerine devam edebilirler ve Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına girerek derslerini geçebilirler.

Açık Öğretim Sınavları Nasıl Yapılıyor?

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine yeni kayıt olan veya kaydını yenileten öğrenciler; Açık Öğretim Fakültesi sınavları kapsamında Güz ve Bahar Dönemlerinde her dönem 1 ara sınav, 1 dönem sonu sınavı olmak üzere yılda 4 (dört) sınava girmektedir.

Cumartesi

09:30 Sabah (1.Oturum)
14:00 Öğleden Sonra (3.Oturum)

Pazar

09:30 Sabah (2.Oturum)
14:00 Öğleden Sonra (4.Oturum)

Cumartesi ve Pazar günleri toplam 4 (dört) oturumda gerçekleştirilen bu sınavlar sabah 09:30’da öğleden sonra ise 14:00’te yapılıyor. Öğrenciler sınavlara önceden seçtikleri sınav merkezlerinde katılmaktadır. Sınavdan bir hafta önce yayımlanan sınav giriş belgeleri sınav binası, salon bilgisi, sınav tarihi ve sınav saati gibi ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Öğrencilere sınav (soru) kitapçığı ve cevap kağıdı olmak üzere 2 adet belge verilmektedir. Sınav soruları 5 seçenekli olacak çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmaktadır. Öğrencilerin başarılarını ölçmek amacıyla yapılan bu sınavlar Eskişehir Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülmektedir.

Sınavların Değerlendirilmesi

Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversite Açık Öğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim – Öğretim ve Sınav yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Sınav uygulama usul ve esaslarına göre değerlendirilmektedir. Çoktan seçmeli test olarak hazırlanan sınavlar, optik formlar yardımıyla bilgisayar ortamında değerlendirilir. Sınav notlarının kaydedilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine geçirilmesi ve öğrencilere duyurulmasında bilgi teknolojilerinden faydalanılarak sistem tarafından yapılır.

Sınav Kuralları

  • Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.
  • Öğrenciler kendilerine Anadolu Üniversitesi tarafından gönderilen sınava giriş belgesinde gösterilen bina, salon, tarih ve saatte sınavlara girmek zorundadırlar.
  • Belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyenler mazeretleri bile olsa, başka bir yerde ve zamanda telafi sınavı açılmamaktadır.
  • Mazeretleri nedeniyle ara sınava katılamamış öğrenciler yıl sonu ve bütünleme, yıl sonu sınavına katılamayanlar, bütünleme sınavına katılabilirler.
  • Sınav sırasında kopya çeken, kopya veren, alan, kopya çekilmesine yardım edenlerin sınavları sınav görevlilerince rapor edildiğinde, bu kişilerin sınavları geçersiz sayılır, bu derslerden “0” almış kabul edilir.
  • Sınavları kopya nedeniyle geçersiz sayılan öğrenciler, kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen, ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler.
  • Öğrenciler sınavlarda öğrenci kimlik kartlarını bulundurmak zorundadırlar. Öğrenci kimlik kartı olmayan öğrenciler sınavlara alınmamaktadır.
  • Öğrenci kimlik kartını yitiren öğrenciler sınavlardan en az 3 gün önce AÖF bürosuna başvurarak, sadece sınavlarda geçerli olacak öğrenci belgesini almak durumundadırlar.
  • Sınava giriş belgesi eline geçmeyen veya bu belgelerini yitirenler, sınavlardan 1 hafta önceden AÖF bürolarından temin edebilirler.
  • Sınavın yapıldığı cumartesi-pazar günleri AÖF büroları açık tutulmaktadır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.