emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

Bypass SGK Karşılıyor Mu? 2024 GÜNCEL MEVZUAT

Bypass SGK Karşılıyor Mu? 2024 GÜNCEL MEVZUAT
SGK
13.09.2024

Günümüzde sık yapılan operasyonlardan biri olan Bypass SGK tarafından karşılanıyor mu? Bypass ameliyatının güncel bilgilere göre karşılanıp karşılanmadığını ve önemli ayrıntıları yazımızda bulacaksınız.

BYPASS NEDİR?

bypass sgk karşılıyor mu

Bypass, kelime anlamı olarak “köprüleme” anlamına gelir. Tıbbi olarak ise bir atardamarın belli bir bölgesinde meydana gelen daralma ya da tıkanma sonucunda bu atardamarın beslediği bölgenin canlılığını korumak için uygulanan cerrahi bir yöntemdir.

Bypass ameliyatı, kalp damarlarında tıkanıklık olan damara vücuttan (genellikle bacak veya göğüs) alınan yeni damarlar aracılığıyla yapılan köprüleme işlemidir. Bu sayede, tıkalı damarlara vücudun kendi damarları kullanılarak yeni bir yol oluşturulur ve kalp kaslarına yeterli miktarda kanın ulaşması sağlanır.

BYPASS SGK KARŞILIYOR MU?

bypass sgk karşılıyor mu

Evet, bypass ameliyatı SGK tarafından karşılanmaktadır. Bu ameliyat, SGK ile anlaşmalı devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapılabilir.

Kalp Hastalıkları SGK Karşılıyor Mu?

bypass sgk karşılıyor mu

Evet, SGK kalp hastalıklarının tedavisini karşılamaktadır. Kalp hastalıkları, SGK’nın kronik hastalıklar listesinde yer alır ve bu nedenle tedavi masrafları SGK tarafından karşılanır. Ancak, tedavi masraflarının karşılanması için tedavinin SGK ile anlaşmalı devlet hastanelerinde yapılması gerekmektedir.

Mide Bypass Ameliyatını Devlet Karşılıyor Mu?

bypass sgk karşılıyor mu

Evet, mide bypass ameliyatı SGK tarafından karşılanmaktadır. Ancak, bu ameliyatın SGK kapsamında olabilmesi için belirli kriterlerin karşılanması gerekmektedir. Obezite cerrahisi için gereken kriterleri karşılayan hastalar devlet desteğinden faydalanabilirler. Bu ameliyatlar genellikle devlet hastanelerinde yapılmaktadır.

Kalp Stent Devlet Karşılıyor Mu?

Evet, SGK kalp stent işlemlerini karşılamaktadır. Devlet hastanelerinde yapılan stent işlemleri, SGK kapsamında ücretsiz olarak yapılabilir.

KAYNAK: SSK.biz.tr
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.