emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

SGK Akıllı Lensi Karşılıyor Mu? 2024 GÜNCEL

SGK Akıllı Lensi Karşılıyor Mu? 2024 GÜNCEL
SGK
11.09.2024

SGK akıllı lensi karşılıyor mu, ne kadarını karşılıyor konusu göz rahatsızlığı olanlar için merak konusu. SGK’nın akıllı lensi karşılayıp karşılamadığını ve diğer detayları yazımızda hazırladık.

sgk akıllı lensi karşılıyor mu

SGK AKILLI LENSİ KARŞILIYOR MU?

Yaşa bağlı katarakt gibi durumlarda göz içine yerleştirilen intraoküler lenslerin ödemesi devlet tarafından karşılanmaktadır. Ancak, SGK akıllı lenslerin ödemesini karşılamıyor.

DEVLET HASTANESİNDE AKILLI LENS AMELİYATI YAPILIYOR MU?

sgk akıllı lensi karşılıyor mu

Evet, devlet hastanelerinde akıllı lens ameliyatı yapılabilmektedir. Ancak, bu ameliyatlar genellikle özel hastanelerde daha yaygın olarak tercih edilmektedir. Özel hastaneler, sağladıkları ödeme kolaylıkları ve fırsatlarıyla bu ameliyatları daha cazip hale getirebilmektedir.

SGK, akıllı lenslerin maliyetini karşılamamaktadır. Bu nedenle ameliyatın maliyeti hastanın kendisi tarafından karşılanmalıdır.

AKILLI LENS AMELİYATINI ÖZEL SİGORTA KARŞILAR MI?

sgk akıllı lensi karşılıyor mu

Özel sağlık sigortası poliçeleri, akıllı lens ameliyatlarını kapsayabilir; fakat bu durum sigorta şirketine ve poliçenin kapsamına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Genellikle, poliçede göz teminatı bulunuyorsa ve ameliyat tıbbi bir gereklilik olarak kabul ediliyorsa özel sigorta bu masrafları karşılayabilir.

sgk akıllı lensi karşılıyor mu

Özel sigortanızın akıllı lens ameliyatını karşılayıp karşılamadığını öğrenmek için sigorta şirketinizle iletişime geçmeniz ve poliçenizin detaylarını incelemeniz en doğrusu olacaktır.

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI AKILLI LENSİ KARŞILAR MI?

sgk akıllı lensi karşılıyor mu

Özel sağlık sigortasında olduğu gibi bu durum da sigorta poliçenizin kapsamıyla alakalıdır. Tamamlayıcı sağlık sigortanızın akıllı lens ameliyatını karşılayıp karşılamadığını acentenizden öğrenebilirsiniz.

SGK akıllı lens konusuna ve diğer önemli ayrıntılara değindik. Konu hakkındaki sorularınızı yorum kısmından iletebilirsiniz.

KAYNAK: SSK.biz.tr

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.