E-Devlet Emeklilik Başvurusu ve Sorgulama
E-Devlet emeklilik başvurusu ve sorgulama işlemi; prim ve yaş şartlarını sağlayanlar tarafından yapılır. Çalışma hayatında uzun yıllar yer alan kişiler, uygun şartları sağlamaları halinde emekli olabilir. Bu sayede yıllarca çalıştıktan sonra ödenen prime göre belirlenecek ücretle yaşamlarını sürdürürler.
E-Devlet emeklilik başvurusu ve sorgulama yapmak için kuruma giderek bizzat yetkililerle görüşmeyi tercih edenler vardır. Daha hızlı bir şekilde işlemleri gerçekleştirmek için e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Emeklilik kararını almadan önce kapsamlı bir şekilde düşünmek önemlidir. Aile üyeleri ile konuyu görüşmekte de fayda vardır.
Yeni bir hayata başlangıç olarak kabul edilebilecek emeklilik sürecinde alınacak aylık da önemlidir. Geçinebilecek kadar bir ücret alamayan kişiler, biraz daha çalışarak emekli maaşını artırabilir. Çalışma hayatının yoğun temposuna alışmış kişilerin işi bırakması psikolojik sorunları da tetikleyebilir.
Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?
Emeklilik başvurusu yapmak için ilk önce e-Devlet sistemine giriş yapmalısınız. E-Devlet sistemine giriş için kullanabileceğiniz farklı yöntemler vardır.
Bunlar şu şekilde sıralanabilir:
- E-Devlet şifresi ile giriş
- İnternet bankacılığı ile giriş
- T.C. Kimlik kartı uygulaması ile giriş
- E-imza ile giriş
- Mobil imza ile giriş
Yukarıda sıralanan yöntemleri kullanarak e-Devlet’e giriş yapabilirsiniz. İlk yapmanız gereken turkiye.gov.tr adresine girmektir. Ardından ekranın sağ üst bölümünde görünen “Giriş Yap” seçeneğine tıklamalısınız.
E-Devlet Emeklilik Başvuru Adımları
E-Devlet emeklilik başvuru adımları arasında ilk sırada arama alanına “Emeklilik Başvuru” yazmanız vardır.
Arama alanına “Emeklilik Başvuru” yazdıktan sonra çıkan sonuçlar yukarıdaki şekildedir. “Gelir, aylık, ödenek talep belgesinin verilmesi” kısmından başvuru yapabilirsiniz.
Başvuru ekranında size tahsis talep türü, sigortalı türü ve BAĞ-KUR numarası sorulur. Tahsis talep türü kısmından “Yaşlılık Aylığı” seçeneğini tercih etmelisiniz. Sigortalı türü kısmından SSK ya da BAĞ-KUR’u tercih etmelisiniz. Eğer BAĞ-KUR sigortalılığınız varsa en alt kısma buna ilişkin numaranızı girebilirsiniz.
Malulen Emeklilik Başvurusu
Malulen emeklilik başvurusu yaşlılık aylığı ile aynı bölümden yapılır. Ardaki tek fark tahsis talep türü kısmından malullük aylığının seçilmesidir. Malulen emekli olmak isteyenlerin bazı şartları taşıması şarttır.
Malulen emekli olmak isteyenler, en az on yıllık sigortalılık süresine sahip olmalıdır. Bu süre şartı başkasının bakımına muhtaç olma durumunda aranmaz. Malulen emeklilik için prim ödeme şartı da vardır. Prim ödeme süresi 1800 gündür.
Malulen emeklilik için %60 meslekte kazanma gücü kaybı gerekir. Meslekte kazanma gücü kaybının tespiti için hastanelerden rapor alınmalıdır. Rapor için gerekli sevk, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılır.
Malullük tarihi itibarıyla prim ödeme şartını sağlayamayanlar, borçlanma yoluna gidebilir. Prim borçları tamamlanmadan maluliyet raporu almaya giden kişiler, hastane masraflarını kendi karşılar. Başvuru sırasında kişilerin herhangi bir yerde çalışmaması da gerekir.
Ev Hanımları Nasıl Emeklilik Başvurusu Yapabilir?
Ev hanımları emeklilik başvurusu yapma hakkına sahiptir. Bunun için ev hanımlarının isteğe bağlı sigortalı olması gerekir. İsteğe bağlı sigortalılığa daha önce çalışan ancak primini tamamlayamayanlar da başvurur.
E-Devlet emeklilik başvurusu ve sorgulama ile emekli olmak isteyen ev kadınları geçmiş prim ödemelerini öğrenebilir. Primini tamamlayamadığı için isteğe bağlı sigortalılığa başvuranların 3,5 yıldan daha kısa bir sürede prim ödemelerini tamamlaması şarttır. Bu sayede emekliliğin sağladığı haklardan yararlanmak mümkün olur.
Hiç prim ödemeyen kadınlar ise aylık olarak primlerini yatırabilir. Bu sayede belirlenen yaş ve prim ödeme şartını tamamladıklarında emekli olurlar. Aynı zamanda sağlıktan yararlanmak için ücret ödemelerine gerek kalmaz. Ev kadınlarının bakmakla yükümlü oldukları kişiler de sağlık hizmetlerinden yararlanabilir.
İsteğe bağlı sigortalı olmak isteyenler, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilir. Bunun yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumuna bizzat giderek başvuru yapma şansları da vardır.
Emeklilik Başvurusu Ne Zaman Yapılır?
Emeklilik başvurusu prim ödeme şartlarının ve diğer koşulların sağlandığı zaman yapılır. Sigortalı prim ve yaş gibi şartları sağlamasa bile borçlanma yoluna gidebilir. İşe başlangıç, sektör, cinsiyet gibi pek çok faktöre bağlı olarak emeklilik yaşı değişir.
Emeklilik koşulları 1999 ve 2008 yılında çıkarılan yasalarla değişikliğe uğramıştır. Buna göre 99’dan önce, 99-2008 arasında ve 2008’den sonra işe girenler için farklı bir prosedür söz konusudur. Hangi şartlara tabi olduğunuzu e-Devlet üzerinden görebilirsiniz. Bunun için “Çalışma Hayatım” alanına girmeniz gerekir.
Çalışma Hayatım kısmında bugüne kadar olan hizmetleriniz ve ne kadar süre sonra emekli olacağınız gösterilir. 4A, 4B ve 4C statüsünde farklı kurumlara prim ödemesi bulunanlar için koşullar, sigortalılık giriş tarihine göre farklılaşır. Eğer 01.10.2008 tarihinden önce işe giriş söz konusuysa son 7 yıl çalışılan kuruma göre emekli olunur. Yani sigortalının primleri son 7 yıl 4A üzerinden yatırıldıysa 4A’dan emeklilik işlemleri başlatılır.
01.10.2008 sonrası sigortalı olanlar ise en çok hangi sigorta koluna ödeme yaptıysa oradan emekli olur. Örneğin aynı anda hem 4A hem de 4B sigortalılığı olanlar, eğer BAĞ-KUR primleri çoksa 4B’den emekli olur.
3600 Günden Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?
3600 günden emeklilik başvurusu e-Devlet üzerinden yapılabilir. Bunun için sigortalının 08.09.1999 öncesinde işe girmiş olması gerekir. İşe giriş tarihi 1999 sonrası ve 30.04.2008 arası olanlar için 3600 gün şartı 5400’e çıkar.
3600 günle emekli olmak isteyenlerin, gün şartının yanı sıra sigortalılık süresi ve yaş şartını sağlaması gerekir. Sigortalılık süresi 15 yıl olmalıdır. Yaş ise tarihe göre farklılık gösterir.
Tarih Erkek Yaş Şartı Kadın Yaş Şartı 24.05.2002-23.05.2005 56 52 24.05.2005-23.05.2008 57 54 24.05.2008-23.05.2011 58 56 24.05.2011-23.05.2014 59 58 24.05.2014 sonrası 60 58
Bu şartları sağlayanlar 3600 günle emeklilik başvurusu yapabilir.
Erken Emeklilik İçin Başvuru Nereden Yapılır?
Erken emeklilik için gerekli başvurular Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılır. Bunun için erken yaşlanma hastalığı ya da meslekte kazanma gücünde belirli oranlarda kayıp ortaya çıkmalıdır.
Çalışma gücündeki kaybın %40-49 arasında olması halinde 18 yıl sigortalılık ve 4100 gün primle emekli olunabilir. %50-59 arası bir kayıp varsa 16 yıl ve 3700 günle emekli olmak mümkündür. Erken yaşlanma halinde 55 yaş ve 5400 günle emekli olunabilir.
Yurt Dışından Emeklilik Başvurusu Yapılır mı?
Yurtdışından emeklilik başvurusu yapılabilir. Bunun için kişilerin borçlanma yoluna gitmesi gerekir. Yurt dışında çalışanlar, borçlanma yoluyla prim ödemesi yaparak Türkiye’den de emekli olma şansına kavuşur.
E-Devlet Emeklilik Sorgulama
E-Devlet emeklilik sorgulama işlemleri emeklilik başvurusu ekranından yapılabilir. “Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi” kısmından daha önce yaptığınız başvuruları izleyebilirsiniz. Aynı zamanda başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını da görürsünüz.
Malulen Emeklilik Sorgulama
Malulen emeklilik sorgulama için Sosyal Güvenlik Kurumunun evrak takip sistemini kullanabilirsiniz. https://uyg.sgk.gov.tr/DYSEvrakTakip adresine girerek kuruma sunduğunuz emeklilik talebinin akıbetini öğrenebilirsiniz. Bunun için kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizler sisteme giriş yapmanız gerekir. Ardından evrakı verdiğiniz yılı seçmelisiniz.
E-Devlet emeklilik başvurusu ve sorgulama işlemlerini takip ederek konuyla ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
EYT Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?
EYT’li olan vatandaşlarımız emeklilik başvurularını normal emeklilik sürecini işleterek başvurularını yapabilirler.
Gelen Evrak Otomatik Dosyaya Kaldırıldı Ne Demek?
Gelen evrak otomatik dosyaya kaldırıldı sonucunu görüyorsanız eğer evraklarınız tamamlanmak üzere kaydı alınmış anlamına geliyor.
Emeklilik 2 Servisi Gelen Evrak dosyasına Kaldırılmış Ne Demek?
Türkiyede yer alan her il müdürlüğü’nde farklı emeklilik servisleri yer almaktadır. Bu servisler 1-2-3-4 diye numaralandırılır. 1 ve 2 numaralı servisler genellikle 4/A yani SSK yada 4/B Bağkur emeklilik servisidir. DYS emeklilik sorgulama sisteminde 1 yada 2 numarayı görüyorsanız evraklarınız emeklilik servisinde işlem yapılmak üzere bekliyordur.
SGK Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış Ne Demek?
Emeklilik başvuru işleminden sonra DYS sistemine girip sorgulamada “SGK Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış” ibaresini görüyorsanız eğer,
- Evrakınız işlem yapılmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına geçmiştir.
- Evrakın bu şekilde kayda alınmış olması işlemin tamamlandığı anlamına gelmez.
- Bu ilk aşamadır. Evrak kayda alındıktan sonra dosyanız çekilir, emeklilik talebiniz varsa dosya incelenir, hizmetler birleştirilir ve tüm şartlar bağlanıyorsa emekli maaşı bağlanır.
- Özellikle emeklilik başvuruları için sık sorulduğundan şunu belirtmek istiyorum. Emeklilik takibini evrak takip sistemi üzerinden yapamazsınız.
- E-devlette SSK için 4/a Aylık Bilgisi, Bağkur için ise 4/b aylık bilgisi menülerinden sorgulayabilirsiniz. Eğer sorgulama yaptığınızda tahsis numaranız ve aylık başlangıç tarihiniz görünüyorsa işlem tamamlanmış anlamına gelir.
SGK İşlem Yapıldı Ne Demek?
EYT yada normal emeklilik başvurusundan sonra DYS sistemine girip sorgulama yaptığınızda karşınıza “SGK işlem yapıldı” ibaresi çıkıyorsa eğer, başvurunuz tüm aşamaları tamamlamış ve başvurunuz bitmiştir anlamına geliyor. Bundan sonra emekli maaşı bağlanma süreciniz başlayacaktır.
Vekâleten emeklilik başvurusu nasıl yapılır?
Emeklilik işlemlerini yürütmek üzere başka birisine vekâlet vererek vekâleten emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.
25 yıl evli kalan nasıl emekli başvurusu yapar?
25 Yıl evli kalan ev hanımları isteğe bağlı sigortalılık üzerinden emekli olabilir.
Merhaba
18/11/1970 doğumlu kendi iş yerimizden 16/8/2002 Bağkur girişim var 2008 ‘ kadar ödeme yapmadım, o tarihten sonra devamlı ödedim o aradaki borçlarım var toplu ödediğim zaman ne zaman emekli olabilirim…..
Durmuşsun 89 yılı 50 yaşındayım 50 yaşındayım
09 05 te Eyt den emekli başvurusu yaptım
24 08 de maaş bağlandı yazıyor ancak bankaya gittiyimde yok dediler gecikme sebebini öğrenebilir miyim
Bas vuru tarihim 03..03 .2023 su anki tarih 03.09 2023Gelen evrak dosyasina kaldirildi .islem devam ediyor yaziyor yaklasik ne kadar daha beklerim bilgisi olan yazarsa sevinirim
Merhabalar,
E-Devlet yurtdışı borçlanma başvurusu yaptım ve ekranda bana bu bilgileri veriyor: “Kurumun elektronik veri tabanında aylık bağlanması için yeterli gün sayınız bulunmadığından, e-devlet üzerinden aylık bağlama talebinde bulunamazsınız.”
Ben bayan 75 doğumluyum, bekar, Almanya’da 2001 senesinden beri serbest çalışıyorum ve Almanya’da 1990 – 2000 e kadar sigortalı çalıştım.
2033 yılında, yani 58 yaşında olduğumda Türkiye’ye kesin dönüş yapacağım.
Türk vatandaşlığım var, fakat hiçbir zaman Türkiye’de çalışmadım ve Türkiye’de adresim yok.
Sorular:
a) Nasıl başvuru yapabilirim?
b) Şayet şahsen başvuru yapmam gerekiyorsa hangi belgeler gerekiyor? Almanya Sosyal Sigorta kurumundan bana her yıl hesap bilgileri geliyor. Bundan hariç bir belge daha var:. Ltd. Şirket sahibi olduğum için bilanço kendim yapıyorum. Elimde bilanço var ve vergi dairesinden Vergi Beyanı var.
Bunlardan hariç hiçbir belgem yok.
Türkiye’ye 2033 yılında kesin dönüş sebebim Almanya’da özel hastalık sigortası her yıl yükseldiği için, ödememek durumunda kalmam. Örnek: Şu an hesaplamaya göre 230 € Almanya’dan emeklilik maaşı alıcam, fakat hastalık sigortam emeklilik yaşımda 780 € tutacak.
c) Türkiye’ye kesin dönüş yapmam için aylık maaş sınırı varmı? Bu arada annem Türkiye’den SSK emekli, sanırım onun maaşınıda bir payını alabiliyorum.
Teşekkürler
merhabalar 03.03.2023 de emeklilik için müracat ettim EYT liyim sıgorta baslangısım agusto 1998 7 ay askerlik borclanması yaptım.şuan sıgorta gırısım 1997 ye cekildi DYS evrak takibinde HÜSEYİN KARA EVRAKI ARŞİVE KALDIRILDI dıyor bu nedemek
Merhaba, 08 Mart 2023’de E devlet üzerinden EYT başvurusu yaptım. Ancak halen dosyasına kaldırıldı olarak gözüküyor. Ne zaman sonuçlanır ? İleri tarihli bazı başvurular sonuçlanıyor. Dosyamda sorun mu var ? Konu hakkında desteklerinizi rica ederim.
DYS sisteminde 4/A TAHSİS İŞLEMLERİ evrak bekleme ne demektir ?
6 Mart 2023’te edevlet yöntemiyle bir sefer eyt emeklilik başvurusu yaptım,ancak bugune kadar sonuçlanmadı,ne zaman sonuçlanır?
Merhabalar,
30.03.2023 te emeklilik başvurumuzu yaptık.
Bugün itibarı ile hala beklemede görünüyor.
Onaylanma ve maaş bağlama süreci ne kadar sürüyor acaba?
ŞUAN YATMASI LAZIM BENİM YATTI DA AYNI TARİH TE BAŞVURU YAPTIM
Eyt emekliliğimi nasıl ögrenirim
Evrak takibi nde
Aylık talebiniz-kayseri SGK Bağkur emeklilik servisi- giden evrak kayıtli – sahisdan gelen – cevabyazildi – temmuz 2023 ne demek
İyi günler benim sorum şu ben 63 yaşındayım ve Fransa’da emekli oldum Türkiyede sigortalı çalışmam yok Türkiye’de emekli olmam için nerelere baş vurmam lazım veya sislerden bilgilerinden faydalana bilirmiyim saygılarımla şimdiden teşekkür ederim
Hayırlı akşamlar ben 1980 doğumluyum 1995 sigorta girişim 5760 gün prim var emekli olabilirmiyim eyt den
Selamlar haziran 2020 itibariyla emeklilige hak kazandim yurt dişindayim online başvuruyu yapamadim.postayla başvurusunu posta ile yapmak istiyorum hangi(istanbulda))il müdürlüğüne yapabilirim.cevaplarsaniz sevinirim
Merhaba,işim gereği emekli olacağım tarih olan 30/11/2019 tarihinde yurt dşında olacağım.Birinci sorum..Eşim benim yerime emeklilik dilekçemi SGK ya verebilir mi?İkinci sorum ise..30/11/2019 cumartesi ye geliyor.29/11/2019 cuma günü bu dilekçe verilir mi.Kolay gelsin..
20 08 1969 dogumluyum gun ay ve yilimi tamamladim 21 07 1987 ise baslama tarihim eyt liyim 20 08 2019 günü emeklilik dilekcemi verebilirmiyim.
Müracaat edecek arkadaşlara tavsiye ikamet ettiğiniz ilçe sgk müdürlüğünden -dilekçenizi elden teslim ederek- müracaatınızı gerçekleştirin. E-devlet üzerinden yaptığım müracaat 40 gündür sonuçlanmadı.
Merhaba
1 mart 2023 te e devletten eyt emeklilik başvurusu yaptım.Resmi gazetede yayınlanmadığı için geçerli olup olmadığını öğrenmek istiyorum.Geçerli değilse iptal için ne yapmam gerekiyor.
Merhaba,
1.02.1998 SGK girişli olup, 6800 prim gün ve 20 yılı aşkın bir çalışma sürecim bulunmaktadır. Şu an 44 yaşındayım ve 54 yaşımı beklemem gerekiyor. ÇAlıştığınız firmadan ayrılıp tazminat alabilmek için SGK dan prim gün sayısını doldurmuştur, yaşını beklemektedir gibi biz yazı alınıp şirkete veriliyormuş. Bu tazminat hakkını kaybetmemek için… Bu konu hakkında bilgilendirme yapar mısınız? Şu an ki firmamda 14 yılım Kasım sonunda dolmak üzeredir.
Ayten
1972 doğumluyum,1990 sigorta girişim var 31
12 1993 yada 3ocak1994 tarihi çıktım sigorta sonrası iki çocuğum var ,3600 günden ne zaman, nasıl emekli olabilirim?
İyi günler 01/07/1967 dogumluyum 01/08 1991 de sigorta başlangıcım bu güne kadar 5919 gün primim cıkıyor şu an işsizim emekli olmam için ne yapmam lazım saygılar!!
02/01/1968 doğumluyum. ilk işe giriş : 05/06/1983 ve 8383 gün SSK primim mevcut. Ayrıca 4c olarak da 450 gün prim mevcut.
Ne zaman emekliliğe başvurabilirim?
1973 dogumlu bayanım. 1988 de staj yaptım. 1990/ 7.ay ilk işe giriş tarihim. 2 yıl çalışıp ayrıldım. 1995 yılında dogum yaptım. 2006 da tekrar çalıştım. şu anda 4589 gün primim var işten ayrıldım. staj günlerimi borçlanabilir miyim? staj yapan anneye borçlanma hakkı var mı? bu sigorta başlangıcını geriye çeker mi? NASIL VE NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?
TEŞEKKÜRLER….
merhaba,
Eşim 03/05/1968 doğumlu. emeklilik için bütün şartları sağlamış durumda. 3 mayıs itibariyle başvuru yapmak istiyoruz. fakat e-devlet üzerinden işlem başlattığımız zaman ”işvereniniz tarafından işten ayrılış bildirgesi kurumumuza verilmeden tahsis talebinde bulunamazsınız” diye bir uyarı çıkıyor. kendisi 209 yılında işten ayrıldı ve bir daha sgk girişi olmadı. ne yapmalıyız acaba?
Merhaba.
Annem 29 mart günü yaşını doldurarak emekliliğine hak kazanacak. Geçen hafta sgk gittiğinde tamam 29 unda gel demişler. Ancak annem şuanda şehir dışında 1 nisanda gidebilecek. 29 mart günü bulunduğu ilden sadece talep formunu doldurarak göndermemiz yeterli olurmu? Yeterli den kasıt başvurusu kabul olurmu ve maaşında eksiklik olurmu? 29 unda e devletten yapılmasıda yetermidir?
Yurt dışında, avusturyadan 1,ocaktan itibaren emekli oluyorum, Türkiyeden ise eski çalışma günlerimin üzerine 3201sayili yasaya göre para ödedim ve 5000gün üzerinden emekli olmayı hak etmiş bulunuyorum. Emekliliğe yurt dışından müracat edebilir iyim?
Merhaba,
Emekliliğe yurt dışından posta ile başvurmanız mümkün.
Merhaba,
20.02.2019 da sistemde emekli olacagim gorunuyor.2006 da sonra resmi bir iste calismadim ve yurdisinda serbest olarak calismaya devam etmekteyim.E devletten emeklilik icin basvuddugumda isyerinden ayrilis belgesi istiyor.Bu durumda nasil basvuru yapmam gerekiyor?Tesekkur ederim
Merhaba,
Aslen İran uyruklu 1972 doğumluyum.bir kaç ay içinde TC vatandaşlığına geçeceğim. Türkiyede 2012 yılından beri (7 sene) SGK lı olarak çalışmaktayım. ayrıca 2003-2010 yılları arası Azerbaycan’da sigortalı olarak çaılşmışım. yani toplam 14 sene sigortalı olarak çalışmışım;
1-bunları birleştirmek için hangi kuruma hangi şubede başvuru yapmam gerekiyor?
2- birleştirmekten sonra, toplam 14 sene düşünsek, emeklilik için kaç yaşı bekemem gerekiyor?
Ssk dan emeklilik muracaatini yaptım fakat çalıştığım şirketin muhasebeciside edevletten benim adıma muracat yapmış (birbirimizden iki gün sonra haberimiz oldu)bi sakınca olmaz biri iptal olur dedi ama ben yinede sizden bilgi almak isterim ne yapmam gerekli
Merhaba,
Mükerrer başvurunun biri iptal olur. Sorun olmaz. Muhasebecinizin verdiği bilgi doğru.
E devletten emekli başvurusu yapamıyorum onay kısmında işlem devam etmiyor ne yapmalıyım
Ben yurtdisinda çalişan bir mavi kartli vatandaşim 1965 dogumluyum ve1980 den bu gune kadar hala çalismaktayim .sorum 3600gunden borclanarak emekli olma şansim varmi varsa nasil bir yol ve basvuru yontemini bana siralarsaniz çok memnun olurum ayrica SGK dan sigorta numaramda mevcut.bana cevap verirseniz çok memnun olurum EYT kanunuda TBMM de cikarsa fayda olurmu
20/11/1968 DOĞUMLUYUM. 01/10/1987 SGK GİRİŞ KAYDIM VAR 9875 GÜN PRİM ÖDEME GÜN SAYIM MEVCUT. NE ZAMAN EMEKLİ DİLEKCESİ VERE BİLİRİM.
DİLEKCE VERİRKEN DİKKAT ETMEM GEREKEN BİR HUSUS VARMIDIR.
SAGILARIMLA
Selamlar,
16/11/1967 dogumluyum . 18/12/1989 tarıhınde sıgorta baslangıcım var. butun prımlerımı odedım. yası beklıyorum.
sıgortadan eger askerlık borclanması yaparsam emeklılık tarihini bir yıl öne çekersiniz demişlerdi. Bende Ödedim.
1987 eylul ıle 1989 marta kadar 540 gunude odedım.
sormak ıstedıgım, emeklilik dilekçemi hangi tarihte vermem lazım.
yurt dışında olduğum için kuruma gidemiyorum. e-devletten basvurdugumda, tahsis talep türünü ne olarak seçmeliyim (yaşlılık aylığı) olarakmı secmeliyim.
Burada bir arkadaşım, doğum tarihinin olduğu ayda başvurman gerekir dedi. doğrumudur ?
teşekkürler
İyi calışmalar
Iyi Gunler sayfanizda bildirmis oldugunuz gibi E devletten emeklilik basvurusu yapmak istiyorum.
e devletten emeklilik icin basvuru yapilamiyor .
Sosyal Güvenlik Kurumu
Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi
yukardaki sayfaya gelindiginde yan opsiyonlarda malulluk, olumvs, opsiyonlari var emeklilik yok. baska bir link mi var acaba ben bulamiyorum.
Lutfen yardimci olurmusunuz.
Yaşlılık aylığı diye girin
30/11/1960 DOĞUMLUYUM. 01/06/2013 SGK GİRİŞ KAYDIM VAR 1110 GÜN PRİM ÖDEME GÜN SAYIM MEVCUT. 1984 VE 1985 DOĞUMLU 2 TANE ÇOCUĞUM VAR. ÇOCUKLARIMI DA SAYDIRABİLİYOR MUYUM NE ZAMAN VE HANGİ ŞARTLARDA EMEKLİ OLURUM ? NEREYE BAŞVURABİLİRİM.
Merhaba,
Çocuklarınızın doğumu 01/06/2013 yani sigorta başlangıcından önce olduğu için doğum borçlanması yapamazsınız.
01/01/1970 DOĞUMLUYUM 01/01/1995 SGK GİRİŞ KAYDIM VE 12/03/1998 TARİHİYLE 30/06/2000 TARİHLERİ ARASINDA 828 GÜN ÖDEMEM VAR.05/04/2016 TARİHİ İTİBARİYLE %76 ENGELLİ RAPORUM VAR.NE ZAMAN VE HANGİ ŞARTLARDA EMEKLİ OLURUM
merhaba
yası bekleyenlerdenim. 1 temmuzda yas da doldu. 20 haziran tarihinde edevlet üzerinden formu doldurdum. bu durumda emeklilik basvurusu yapılmıs oluyormu ? e devlet girdiğnizde sadece barkot numarası görünüyor.
internet üzerinden emeklilik başvurusu yapılıyormu yapılıyorsa nasıl yapılır yardım lutfen
Merhabalar,
E-Devlet’e giriş yaparak başvurunuzu yapabilirsiniz.
e-devlet giriş yaptım diyelim sonraki adımları yazarmısınız nerden yapacam
emeklilik başvurusunda bulunacağım emekliliğime 1 yıl var,
başvuru için çalışmıyor olmammı lazım?
doğru başvuru zamanımı?
Merhaba.
08/05/1969 doğumluyum.27/05/1985 sigorta başlangıç tarihim.9614 gün prim ödeme gün sayım mevcut.Ne zaman emekli olabilirim .Emaklilik başvurumu ne zaman yapmalıyım.
iyi günler dilerim
Sen çoktan emeklilik hakki kazanmışsın. Derhal SGKya başvur ve emelilil başvurusunu hemen yap.
18.11.1986 ilk giriş 4/b 07.06.1988.4/a ve şuan sgk yüksek primle devam etmekte çalışan olarak benim emeklilik surem ve emekli olma durumum nedir yardimci olursaniz memnun olurum
Merhaba,
18/11/1986 ilk sigorta başlangıcına göre ssk dan emekli olmak için;
– İşe başlama tarihi yani ilk sigortalı olma tarihi 24.05.1985 ile 23.11.1986 tarihleri arasında olan erkeklerin SSK emeklilik şartları; tamamlamaları gereken sigortalılık süresi 25, tamamlamaları gereken yaş 49 ve tamamlamaları gereken prim ödeme gün sayısı 5300’dir.
28.06.1978 SSK girişliyim 3532 pirim günüyle yaştan emekli olabilirim
Merhaba,
Primlerinizi 3600 güne tamamlayarak 60 yaşında emekli olabilirsiniz.
Merhaba 04.11.1991 sigorta başlangıcım 20 yılımı ve prim gün sayımı doldurdum yaşım 28.02.1970 yani bu durumda yaşımın dolmasını bekliyorum buna göre 4 ay gibi bir zamanım var 4 ayı doldurduktan sonra ne zaman hangi tarihte ve nereye başvurmam gerekiyor bu arada ikametgah adresim kurtköy Pendik istanbul bilgi verirseniz çok sevinirim tesekurler
30/12/2017 pirim in doluyor nezaman emeklilik dilekçesini veririm saygilarimla
Merhaba,
Başvurunuzu 30/12/2017 tarihinde emekliliği doldurduğunuzda yapmalısınız.
İşe giriş tarihim 01.09.1995 ancak bu yılda giriş yapılmış gözüküyor ancak prim yatmamış gözüküyor. Elimde yattığına dair belge fotokopileri var . Nasıl bir yol izlemeliyim..iyi çalışmalar. ..
Teşekkürler
Ben yurtdışında yaşıyorum yurtdışı boclanmmamı tamamını ödedim şimdi ise baş vuru yapmak istiyorum ne zaman yapmam gerekiyor vereceğiniz bilgiden teşekkür ederim Selahattin Şahan Konya
30 Aralık 2016 tarihinde emekliliğe hak kazanıyorum. SSK ne zaman tahsis talep dilekçesi vermek gerekir? E devletten yapamıyorum. Sürenin dolmasını mı beklemeliyim? Teşekkür ederim.
24 nisan 2018 yılında emekliliği doluyor. Şimdi müracaat edebilir miyim yoksa 24 nisanı beklemem gerekiyor mu
Merhaba,
Emekliliğinizin dolduğu tarihten itibaren başvuru yapmalısınız.