emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

Emekli Sandığı Hizmet Dökümü Sorgulama İçin TIKLAYINIZ

Emekli Sandığı Hizmet Dökümü Sorgulama İçin TIKLAYINIZ

Emekli sandığı hizmet dökümü sorgulamak, emeklilik şartlarını öğrenmek gibi işlemlerin yapılması oldukça kolay hale gelmiştir. İnternet üzerinden online olarak yapabileceğiniz işlemlerle, ihtiyacınız olan bilgilere pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz. Emekli Sandığı yeni sistemdeki adıyla 4C sigorta kapsamında hizmet dökümü sorgulamak için farklı yollar izleyebilirsiniz.

Emekli Sandığı 2006 yılı öncesinde Maliye Bakanlığı’na bağlı bir kurum olarak, memurların sosyal güvencesini sağlamakla görevliydi. 16 Mayıs 2006 yılından sonra tüm sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleşmesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlanmıştır.

Devlet memuru olarak çalışan vatandaşların sosyal güvencesi olan Emekli Sandığı’nın emeklilik şartları, hizmet dökümü ve maaş ödemeleri diğer kurumlara göre farklı şekilde hesaplanmaktadır. 4C hizmet dökümü nasıl alınır? merak ediyorsanız, cevapları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Emekli Sandığı Hizmet Dökümü Sorgulama

4C hizmet dökümü sorgulama işlemi E-Devlet sistemi üzerinden, online olarak yapılabilmektedir. E-Devlet üzerinden sorgulama yapabilmek için şifre ve T.C kimlik numaranız yeterli olacaktır. Şifreniz yoksa 2 TL karşılığında PTT şubelerinden alabilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerinden 4C hizmet dökümü sorgulama işlemi için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir;

4/C Hizmet Dökümü Sorgulamak İçin TIKLAYINIZ

  • 4C hizmet dökümü sorgulama işlemi için https://www.turkiye.gov.tr/4c-istege-bagli-odeme-dokumu adresine giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Açılan sayfada ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ seçeneğine tıklamasınız.
  • Tıklama işleminden sonra E-Devlet kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz.
  • Açılan sayfada T.C kimlik numaranız ve şifrenizi yazarak ‘Sisteme Giriş Yap’ butonuna tıklamasınız.
  • İşlemi tamamladığınızda memur hizmet dökümünüz otomatik olarak açılacaktır. Tüm detayları ile inceleyebilir, dilerseniz çıktı alabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Emekli Sandığı Bilgilerine Nasıl Ulaşılır?

E-Devlet sistemine giriş yaparak, SGK hizmet dökümü ve Emekli Sandığı ile ilgili birçok işlemi yapabilirsiniz. Emekli Sandığı bilgilerimi öğrenmek istiyorum diyorsanız,

E-Devlet sistemine giriş yaparak;

Emekli Sandığı Hizmet Bilgileriniz İçin TIKLAYINIZ

  • 4C sicil kaydı sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bu işlem için https://www.turkiye.gov.tr/4c-tescil-kaydi adresine giriş yapmanız yeterlidir. Bu sayede 4C sicil kaydınıza ait detayları kontrol edebilirsiniz.
  • 4C emekli aylık bilginizi sorgulayabilirsiniz. Bu işlem için https://www.turkiye.gov.tr/4c-emekli-aylik-bilgisi adresine giriş yapabilirsiniz. Emekli Sandığı emeklileri için güncel olarak aylık bilgisine ulaşmak bu şekilde mümkün olmaktadır. Sorgulayabileceğiniz diğer bilgiler;
    • 4C emeklilik işlemleri evrak takibi
    • 4C emekli aylık ödeme ve kesinti bilgileri
    • 4C banka değişikliği
    • 4C bir aylık maaş tercihi
    • Emekli aylığının yurt dışına transfer edilmesi talebi
    • Eğitim öğretim yardımı talebi
    • 4C tescil kaydı
    • Evlenme ikramiyesi ödenmesi talebi
    • Ölüm yardımı /yetim aylığı/ dul aylığı talebi

Emekli Sandığı Maaş Bilgisi Sorgulamak İçin TIKLAYINIZ

Memurlar İçin Emeklilik Şartları Nedir?

Sosyal güvenlik sisteminde yapılan değişiklikler sonucu, 4C statüsünde çalışan memurların emeklilik şartları da değişmiştir. Emekli Sandığı için emeklilik süreleri işe giriş tarihlerine göre değişiklik göstermektedir. Yeni sistemde bilhassa 2008 yılından sonra işe giriş tarihi olan memurlar için şartlar zorlaşmaktadır. 2036 yılından sonra emeklilik yaşı kademeli olarak atmaya başlamaktadır. Kadın ve erkeklere göre 4C emeklilik şartları değişmektedir. 4C emeklilik şartları için önemli işe başlama tarihileri bulunmaktadır.

Bu tarihler şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • 09.1999 tarihinden önce işe giren memurlar,
  • 09.1999 ve 30.04.2008 tarihleri arasında işe giren memurlar,
  • 05.2008 tarihi ve sonrasında işe giren memurlar için emeklilik şartları farklılık göstermektedir.

Online olarak yapacağınız sorgulamalarda, hizmete başlama tarihinize göre otomatik olarak hesaplama yapabilirsiniz. Dilerseniz internet üzerinden 4C emeklilik şartları tablolarına ulaşabilirsiniz. Online olarak yaptığınız sorgulamalar, size çok daha kolay ve risk oranı az sonuçlar verecektir.

Emekli Sandığı Emeklilik Şartları Nasıl Sorgulanır?

Emekli Sandığı’ndan emekli olunabilmesi için yerine getirilmesi gereken şartlar bulunmaktadır. Ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenmek için online sorgulamalar yapmanız mümkündür. E-SGK ya da E-Devlet sistemi üzerinden 4C emeklilik şartlarınızı sorgulayabilirsiniz.

Sorgulamalar için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir;

  • E-Devlet sistemi üzerinden sorgulama: E-Devlet sistemi üzerinden 4C emeklilik şartlarınızı sorgulayabilirsiniz. Bu sorgulama için izleminiz gerekenler ise şu şekildedir;
    • Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/sgk-ne-zaman-emekli-olabilirim adresine giriş yapmanız gerekmektedir.
    • Kimlik doğrulama işlemini tamamladıktan sonra emeklilik şartlarını sorgulayabilmek için ilgili sayfaya yönlendirileceksiniz.
    • Açılan sayfada ‘Sigorta Kolu’ ve ‘Hizmete Başlama Tarihi’ bilgilerini girmelisiniz.
    • 4C emeklilik şartlarınızı sorgulayabilmek için Sigorta Kolu seçeneğini 4C olarak seçmelisiniz.
    • Bu işlemin ardından 4C hizmete başlama tarihinizi; gün, ay ve yıl şeklinde girmelisiniz.
    • Gerekli bilgileri doldurduktan sonra sayfanın altında yer alan ‘Sorgula’ butonuna tıklamanız yeterlidir.
  • E-SGK sistemi üzerinden sorgulama: Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmî web sitesi üzerinden E-SGK sistemi ile 4C emeklilik şartlarını sorgulamak mümkündür. Bu sorgulama işlemi için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir;
    • Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ adresine giriş yapmanız gerekmektedir.
    • Açılan sayfada üst kısımda hesaplama işlemi için dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili detaylı bir metin bulunmaktadır. Sayfanın alt kısmında ise sorgulama için girmeniz gereken bilgilere ait kutucuklar bulunmaktadır.
    • Gerekli bilgileri eksiksiz şekilde doldurduktan sonra sayfanın altında yer alan ‘Hesapla’ butonuna tıklayabilirsiniz.
    • Tıklamanızın ardından 4C emeklilik bilgileriniz ve şartlarınız ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

4C Emekli Şartlarını Telefon Aracılığıyla Sorgulama Nasıl Yapılır?

T.C kimlik no ile Emekli Sandığı hizmet dökümü ve emeklilik şartlarınızı telefon aracılığıyla sorgulayabilirsiniz. ALO 170 hattını arayarak tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. T.C kimlik numaranız bu sorgulamalar için yeterli olacaktır. Kimlik belgenizi arama sırasında yanınızda bulundurmanız işlemleri kolaylaştıracaktır. ALO 170’i arayarak; ÇSGB, İŞKUR, SGK ve MYK kurumları ile ilgili tüm işlemleri ve sorgulamaları yapabilirsiniz.

ALO 170 çağrı merkezinin telefon aracılığıyla verdiği hizmetin yanı sıra resmî web sitesi üzerinden birçok hizmet sağlamaktadır. http://www.alo170.gov.tr/ adresine giriş yaparak;

  • İhbar ve şikayetlerinizi oluşturabilirsiniz.
  • İşaret dili bilen temsilciler ile görüntülü görüşme sağlayabilirsiniz.
  • Canlı destek ekibi ile yazışabilir, hızlı cevaplar alabilirsiniz.
  • Sık sorulan sorular bölümünü inceleyerek, daha önce sorulan soruları ve cevaplarını inceleyebilirsiniz.

T.C Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı bünyesinde hizmet veren ALO 170, vatandaşlar için oldukça pratik çözümler sunmaktadır. ALO 170 çağrı merkezi ve web sitesi üzerinden her gün yaklaşık 50 bin görüşme yapılmaktadır. Bir ay içerisinde 950 binden fazla soruna çözüm bulunmaktadır. Sizde yapmak istediğiniz sorgulamalar, çözüm bulmak istediğiniz sorunlar için ALO 170’i arayabilirsiniz.

4C Hizmet Birleştirme Nedir, Nasıl Yapılır?

Emeklilik şartlarını iyileştirebilmek amacıyla hizmet birleştirme işlemi yapılabilmektedir. Hizmet birleştirme işleminin emeklilik öncesi yapılması memurlara;

  • İntibak işlemlerinin gecikmeden yapılabilmesi,
  • Emeklilik işlemlerinin hızlanması açısından fayda sağlamaktadır.

Emekli Sandığı sosyal güvencesi ile çalışan kişiler memuriyetlerine başlamadan önce SSK ya da Bağ-Kur sosyal güvenceleri altında verdikleri hizmetler için birleştirme işlemi yapabilmektedirler. Bunun için bir dilekçe hazırlayarak, çalıştıkları kurumun ilgili bölümüne başvurmaları yeterlidir. Memurun çalıştığı kurum başvuru işlemlerini tamamlamakta olup memurun ekstra bir işlem yapmasına gerek kalmamaktadır. Kurumun ilgili bölümü SGK il müdürlüğü ya da merkez müdürlükleriyle iletişime geçerek, gerekli işlemleri tamamlamaktadır.

Emekli Sandığı Hizmet Birleştirme Dilekçesi Örneği

Emekli Sandığı Rapor Maaş Kesintisi

Emekli Sandığı Maaş Hesaplamaları

Yorumlar

  1. EMRAH dedi ki:

    BENİM SSK (4A)03.05.1999 DA STAJERKEN AÇILDI 257 GÜNÜM OLDU BAĞKURDA 2008 DE OLUP 2 YIL 4 AY 6 GÜN EMEKLİ SANDIĞINDA 2010 YILDA ENGELLİ MEMUR OLARAK BAŞLADIM DEVAM EDİYORUM (%40) SÜRESİZ ENGELLİ RAPORUYLA BAŞLADIM SONRA VERGİ İNDİRİM İÇİN BAŞVURDUĞUNDA VERGİ DAİRESİ BENDEN DEVLET HASTANESİNDE RAPOR İSTEDİ OYSA BENİM RAPORUM P.A.Ü TIP FAKÜLTESİNDENDİ BUNUNLA BEN MEMUR OLDUĞUM GİBİ BAŞBAKANLIKTAN ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTINI DA ÇIKARTTIM 2013 YILINDA DEVLET HASTANESİNDE HEYETE GİRDİM &59 ALDIM AMA BU 1 YIL SÜRELİYDİ BUNU ANKARAYA GÖNDERDİM VERGİ İNDİRİMİ BAŞLADI HER AY MAAŞIMA YANSIR DAHA SONRA Kİ YILLARDA DEVLET HASTANESİNDE 2014 DE %77 2015 DE %77 2016 DA % 80 1 YIL SÜRELİ ENGELLİ RAPORU ALDIM BEN ENGELLİ MEMUR OLARAK EMEKLİLİĞİME NE KADAR KALDI

  2. Ömer Dağ dedi ki:

    1986 Eylül veya Ekim ayında araştırma görevlisi olarak memur olarak 1996 Mayıs ayına kadar çalıştım. 1995-1996 yaılları arasında yedek subay olarak askerlik yaptım.

    1998 aralık itibari ilede SSK lı olarak özel bir üniversitede çalışmaktayım.

    E devlet üzerinden memuriyet dönemine ait hiçbir kayıt bulamıyorum. Bu bilgilere ulaşmak ve kayda geçmesi için ne yapmalıyım. Ayrıca bu dönemin işlenmesi emeklilikte bana ne faydası olacak?
    Teşşkkürler

  3. mmuhlis kurban dedi ki:

    isbankasi emeklisiyim maasimi isbankasindan almak zorundaymisim genel kuruda yillar once alinmis bir karar var isbankasi emeklisi maasini is bankasindan alir diye bu duruma nasi itraz edebilirim yada maasimi baska bankaya aktsrmak icin nasil bir yol izleyebilirim

  4. SAVAŞ YILDIRIM dedi ki:

    İLKSAN EMEKLİLİK YADIMINI ALABİLMEM İÇİN KURUM TARAFINDAN GÖNDERİLEN MEKTUP ELİME ULAŞMADI. AYNI TARİHE GÖNDERİLEN BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIM ARKADAŞIMIN MEKTUBU 5 GÜN ÖNCE KENDİSİNE ULAŞTI. MEKTUBUN YENİDEN GÖNDERİLMESİ İÇİN NE YAPA BİLİRİM.TEŞEKKÜRLER.

  5. e.tanris savcı otmar dedi ki:

    İyi günler,
    Babamdan dolayı emekli aylığı almaktayım ( 4-c) Babamın emekli sicil no : AO.112.955 Kendisi, 1.derece 4 kademe 3600 gösterge ve 33 yıl 07 ay hizmeti
    mevcut ve Askeri uzman DOKTOR ( Röntgen mütehassızı) olarak emkli olmuş idi.
    Uzman doktorlara 2019 da ödenen fark hesabıma geçmemiştir.
    Konunun tetkik edilerek tarafıma bilgi verilmasini rica ederim.
    Saygılarımla,
    Erna Tanris Savcı Otmar

  6. elif dedi ki:

    1990-1997 yılları arasında emekli sandığına bağlı çalıştım, Sağlık Bakanlığı ve milli Eğitim Bakanlığında.Şu anda SGK ya bağlı çalışıyorum.Emekli sandığı hizmet dökümümü nasıl alabilirim?
    E-devlette göremiyorum.
    Teşekkürler.

  7. Hacı LÖK dedi ki:

    öğretmenim 14.01.1993 te göreve başladım. askerliğimi göreve başlamadan önce yaptım4 ay askerlik borçlanması yaptım .ayrıca 1 yı(12 ay)asteğmen öğretmenliğim var

  8. mehmet tuğrul dedi ki:

    iyi günler.ben uzman çavuş olarak 10 yıl görev yatım.1999-2009 yılları arasında.kend isteğimle 2009 yılında ayrıldım.benim emekli olabilmem için ne yapmam lazım.tşkler.

  9. Şeniz dedi ki:

    1.10.1993 tarihinde Diyarbakırda öğretmen olarak göreve başladım.15.09.2017 de emekli olamadığım için istifa ettim. 18.10.1993 te 6 ay-15 nisan.1999 tarihinde 7 ay doğum izni aldım.2015 yılında 1 yıl ücretsiz iznim var. Ne zaman emekli olabirim.teşekkürler

  10. Sevgi Gungormus dedi ki:

    Sayin Ilgili,

    1974-1975 tarihleri arasinda Ankara PTT kurumunda calistim. Bu yillara ait hizmet dokumu SGK sayfasinda gozukmuyor. 2010 dan beri bu islemle ugrasiyorum ama hala cozemedim. Bana nasil yardimci olbilirsiniz?

    Sicil numaram: 55……..

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Sistemden bilgilerinize ulaşabilme yetkimiz yok. Yardımcı olamayacağımız için üzgünüz.

  11. ercan andıç dedi ki:

    emekli sandığı hizmet süremi ve son memuriyet derecemi öğrenmek istiyorum

  12. Sevgi Gungormus dedi ki:

    1974-1975 yillari arasinda PTT de calistim.Emekli Sandığında ki bu çalışma günlerimi nasıl öğrenebilirim?

  13. CUMHUR ERTAN dedi ki:

    2001 YILINDA EMEKLİ OLDUM,EMEKLİLİK SÜRELERİMİ BELGEŞEDİM,ANCAK YAPTIGIM ARAŞTIRMAYA GÖRE 20 AYLIK ASKERLİK SÜREMİ ÇAIŞIRKEN BORÇLANDIM ACAK EMEKLİLİK SÜREME ASKERLİKTE GEÇEN SÜRSNİN EKLENMEDİĞİ KAISINA VARDIM BUNU NASIL NE ŞEKİLDE ÖĞRENEBİLİRİM…

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Cumhur Bey merhaba,

      Emekli sandığı dökümünde göremiyorsanız. Emekli sandığı daire başkanlığına dilekçe yazarak izahat isteyebilirsiniz. İadeli taahhütlü posta yolu ile dilekçenizi göndermeniz gerekiyor.

  14. BEDİA dedi ki:

    1993 YILINDA SİGORTALI ÇALIŞTIM.17 İŞ GÜNÜ ÇIKIYOR YANİ İŞE İLK GİRİŞİMSONRA ARA VERİP . 10/10/1999 YILINDA DEVLET MEMURLUĞUNA GEÇTİM. HİZMET BİRLEŞTİRME YADA YAŞTAN KURTARMA ŞANSIM VARMI TŞK.

    1. Danışma Birimi dedi ki:

      Merhaba,

      Memurluk emeklilik hesaplamasında memuriyetten önceki yatan primler hizmet süresine eklenir. Yani hangi tarihte işe başlaması değil yatmış olan primler hizmet süresini geriye götürerek yaş şartını geriye alır.

  15. AVŞAR ÖNDER ÜNVER dedi ki:

    SAYIN YETKİLİ
    01 09 1965 YILINDA KARA HARB OKULUNDA GOREVE BASLADIM VE MART 1990 YILINDA KARA PİLOT YARBAY OLARIK 39 YIL 7 AY HIZMETLE EMEKLİ OLUP 30 MAAS İKRAMİYEMİ ALDIM YINE MART 1990 YILINDA DEVLET HAVA MEYDANLARI İSLETMESİ GENEL MUDURLUGUNDE PİLOT OLARAK GOREVE BASLAYIP ( EMEKLİ SANDIGINA TABİİ OLARAK) 2006 MART AYINDA TEKRAR EMEKLİ OLDUM VE HICBIR İKRAMİYE ALMADIM . BU SON KURUMDA 16 YIL HIZMET ETTİM VE BUNA KARSILIK 3060 SAYILI KANUNA TABII OLARAK PİLOTLUKTAN DOLATI 8 YIL FİİLİ HİZMET TAZMINATINA HAK KAZANDIM.
    YANİSİLAHLİ KUVVETLERDEN 1990 YILINDA AYRILDIGIMDA 39 YIL 7 AY Kİ 30 YIL KARSILIGI İKRAMİYEMİ ALDIM 9 YIL 7 AY HAKKIM OLUYOR(1990 YILINDAKİ MAASA GORE) VE 1990 YILINDA TEKRAR EMEKLİLİGE TABİİ OLARAK 16 YIL VE 3160 SAYILI UCUS HIZMETLERİ TAZMINAT KANUNUNA GORE 8 SENE OLMAK UZERE TOPLAM 24 YIL HİZMETİM OLUYOR(2006 YILINDAKI MAASA GORE ) TOPLAM 33 YIL 7 AY FAZLA HİZMETİM BULUNMAKTADIR.
    BU KONUYLA ILGILI 3 ADET DILEKCEM VAR AMA HIC BIRINE OLUMLU CEVAP ALMADIM SON CIKAN 30 YIL UZERİ HİZMETLER İCİN ODENECEK İKRAMİYE BAZI ARKADASLARIMA ODENMESINE RAGMEN BANA HIC BIR ODEME YAPILMADI KONUYLA İLGİLİ GENİS BILGILENDIRMENIZI BEKLIYORUM
    EMEKLİ SİCİL NUMARAM 45 551 043 DUR.

  16. murat a dedi ki:

    hizmet yılımı/dökümümü nasıl öğrenebilirim

  17. yüksel basaran dedi ki:

    emekli sandığı günlerim sgk da görünmüyor . nasıl öğrenebilirim.

  18. Sıdıka BAGATUR dedi ki:

    Babamdan emekli (ölüm) maaşı almaktayım. 30 dan fazla hizmet süresi olduğunu biliyorum, fakat kaç yıl onu bilmiyorum.Acaba babamın hizmet süresini öğrenmeme imkan var mıdır?

  19. MİTHAT DUMAN dedi ki:

    15eylül1989 tarihinde türk hava kuvvetleri komutanlığında astsubay sınıf okuluna girdim ve 1994 yılı aralık ayında ordudan mahkeme kararı ile ayrıldım ayrıldıktan sonra 36 000 000 ve73 000 000 tl tutarında iki kez toptan ödeme aldım sonrasında ise 1996 yılından itibaren ssk pirimlerim devam etti şu anda emeklilik için müracat etsem emekli sandığından emekli olabilirmiyim çünkü sorgulama yaptığımda emekli sandığı pirimi görünmüyor ne şekilde emekli olurum bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler

  20. irfan selçuk dedi ki:

    emekli sandığında ne kadar hizmet yılım var

  21. abdullah dedi ki:

    Doğum tarihim : 20.01.1966
    Memuriyete giriş tarihim : 20.02.1989
    Memuriyetten ayrılış tarihim : 01.09.2016
    Ne zaman emekli olabilirim?

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      Emekli sandığı emeklilik şartlarınız sadece kendi kurumunuzca verilebilir. Kamu görevlileri daire başkanlığına yazılı dilekçe vererek öğrenebilirsiniz. Daire başkanlıkları bilgisi için lütfen TIKLAYINIZ!!!

  22. murat baki dedi ki:

    12.06.1988 yılı sigorta başlangıcım 91 gün sgk var
    1994 yılından askerlik borçlandım ödedim 18 ay
    1997 yılından 331 gün sgk var.
    15.01.1998 yılında memuriyete girdim halen çalışmaktayım ne zaman emekli olabilirim..?

  23. hasan huseyin odabasi dedi ki:

    emeklilik

  24. hasan huseyin odabasi dedi ki:

    emekli olmak istiyorum

  25. hasan huseyin odabasi dedi ki:

    emekli sicil no:

  26. hasan huseyin odabasi dedi ki:

    ben ogretmen olarak 1982 1994 yillari arasinda turkiyede calistim simdi ise alamanyada yasiyorum nasil emekli olabilirim?

  27. MUHARREM dedi ki:

    05.02.1968 dogumluyum. 20.08.1998 sigorta girişim var . 2625 gün sigortadan ödenmişligim var. 29.05.2012 bagkur girisim var 1420 gün çiftçi bagkurundan ödenmişliğim var . askerlik borcumu 550 gün olarak ödedim. 01.01.2016 EK/5 geçtim 330 gün ödedim . ne zaman emekli olurum.

  28. sedat gökçe dedi ki:

    Size sormak istediğim soru, SGK,dan bir sürü insanla konuştum fakat açıklamalı bir cevap veren olmadı, Ben 1989 – 1991 Tarihleri arasında Askerli görevimi yaptım, 1993 – 2000 Yıları arasında Uzman Çavuş olarak tsk,da çalıştım,Emekli sandığına bağlı olarak 2000-2016 Tarihleri arasında SSK,ya bağlı çalışmaktayım

    22.03.1968 Doğumluyum, Uzman Çavuş oalrak çalıştığım 7 Yıla Nekadar yıpranma alıp emekli ne zaman olabilirim.

    Açıklayıcı bilgilerinize bekliyorum. Saygılar.

  29. Sabih Coşkuncu dedi ki:

    1985 yılından önceki Emekli Sandığında ki çalışma günlerimi ve derecemi nasıl öğrenebilirim?

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      E-Devletten öğrenebilirsiniz.

  30. DURSUN ÇELİKEL dedi ki:

    Merhaba İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünde kadrolu memur olarak görev yapıyorum sizden 3 talebim olacak.

    1. Talebim doğum tarihim 01/02/1967 askerliğimi hizmetime saydırdım 18 ay başlayış 04/06/1987 terhis tarihi 04/12/1988. Göreve başlayış tarihim 24/11/1989 normal şartlarda hangi tarihte emekli olabilirim ?.

    2. Talebim ben 2014 tarihinde %54 heyet raporu aldım ve vergi diliminden faydalanıyorum engelli raporumu işe girdikten sonra aldım bu duruma göre emekli olabilir miyim ?.

    3. Talebim sizce norma emekliliğimi veya engelli olarak emekliğimi önerirsiniz ?. Saygılarımla.

    1. Yusuf Karataş dedi ki:

      Sağlıklı bilgi için SGK müdürlüklerine müracaat edebilirsiniz.

  31. mekin aygün dedi ki:

    30martta sskdan emekli olmak icin dilekce verdim fakat 92ve98 yılları arasında emekli sandıgına baglı memur olarak calıstım memurıyette gecen günlerimin kac gün oldugunu bır turlu ogrenemedim yardımcı olursanız sevinirim tesekkürler

    1. Hurcan Karatas dedi ki:

      Yazımızda verilen link ile prim günlerinizi sorgulayabilirsiniz. Dökümünüzde görünmüyorsa SGK müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

  32. gülşen selçuk dedi ki:

    nasıl emekli olacağımı merak ediyorum

    1. Selahattin Demir dedi ki:

      sorunuzu eksik yazmışsınız

  33. celal dedi ki:

    sgk hizmet dökümü almak istiyorum fakat alamıyorumkaydınız bulunmamaktadır diyor ne yapmam lazım.

    1. SGK Merkezi dedi ki:

      Eğer sigortanız yatıyor. Fakat siz yinede göremiyorsanız SGK müdürlüğünüze başvuru yapmakta fayda var. Başrudan önce ALO 170 hattından detaylı bilgi alabilirsiniz.

  34. Mustafa dedi ki:

    Hangi yılda emekli olabileceğimi öğrenmek istiyorum.

    1. feyza dedi ki:

      Hangi tarihte emekli olabileceğiniz internet üzerinden yapabileceğiniz sorgulama işlemleri ile öğrenebilirsiniz. Bütün kurumlar için farklı sorgulama işlemleri bulunmaktadır.