emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

KOSGEB Başvurusunda Onay Almak İçin Gerekli Belgeler

KOSGEB Başvurusunda Onay Almak İçin Gerekli Belgeler
30.10.2020

KOSGEB başvurusundan onay almak için projenin detaylandırılması önem taşımasına karşılık, başvuru esnasında sunulan belgelerin de eksiksiz ve tam olması gerekmektedir. Kurumdan destek alabilmek için pek çok şart bulunurken, özellikle gerekli olan belgelerin hazırlanması büyük önem taşıyor. Projelere onay almak için bu noktaya dikkat edilmelidir.

KOSGEB Başvurularında Dikkat Edilecekler

KOSGEB başvurusu iki farklı kol üzerinden ilerlemektedir ve KOSGEB başvurusu yapanlar bu noktalara göre başvurularını yapmalıdırlar. Daha önce hiç işletme sahibi olmamış kimseler ve halihazırda işini büyütmek isteyenlere farklı hibe tutarları verilmektedir. Eğer işletmeniz yoksa, iş projenizi yaşama geçirmek istiyorsanız bu durumda girişimci desteği almanız gerekmektedir. İşletme ve belli bir çalışan ile yıllık bir ciroya sahip iseniz bu durumda da KOBİ başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Yeni girişimci desteği almak için kurum tarafından sunulan destek verilen projeleri öğrenmek yararlı olacaktır. Öncelikle bilinmesi gereken nokta KOSGEB tarafından her iş tanımına ve projeye destek verilmediğidir. Projeler ancak ilgili iş tanımının ekonomiye katkı sağlayacağı ve talebi karşılayacağı alanlar için uygulanmaktadır. Projenin listeye uygun olduğu göz önünde tutulduktan sonra KOSGEB tarafından verilen eğitimlere katılmak gerekmektedir. Bu eğitimler dört ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm, girişimcilik özelliklerinin sınanması üzerine kuruludur ve iş fikrini doğru şekilde geliştirmeyi hedefler. Bunun yanında işletme kavramı, iş disiplini, iş türleri ve benzeri mali sorumluluklar da yine bu kapsamdadır. Aynı zamanda iş planı kavramları, ögeleri ve finansal yapılanma ile iş modeli gibi noktalar da eğitim kapsamında verilir ve eğitim başarı ile tamamlandıktan sonra KOSGEB’e başvuru yapılabilmektedir.

İşletme Sahiplerinin Başvuru Yapması

İşletme sahiplerinin KOSGEB’e başvuru yapmasında ise yine iş tanımının destek verilen işler arasında yer alması gerekiyor. Yasaklı ya da desteklenmeyen alanlara yönelik faaliyette bulunan işletmelere bu kapsamda hibe sağlanmıyor. Eğer iş kolu desteklenen projeler listesinde bulunuyorsa, bu durumda, KOSGEB’e başvuru yapılabiliyor. Fakat bu durumda da herhangi bir vergi borcunun olmaması ve aynı zamanda ilgili meslek odalarında da aktif olarak üyelik bulunması gerekiyor. İşletme sahipleri için araştırma ve geliştirme, genel destek, kredi faiz desteği, girişimcilik destek, işbirliği ve güç birliği, tematik proje gibi alanlarda destek sağlanıyor. Hangi alanda hibe isteniyorsa, daha önceden hibe sağlanmış olan örnek projelerin de incelenmesi yararlı olacaktır.

KOSGEB Başvurusunda Gerekli Olan Belgeler

KOSGEB başvuru belgeleri proje kadar önemli bir noktadır, belgelerin eksiksiz ve tam olması sayesinde hibe alma olasılığı artmaktadır.

Buna göre;

  • Zamanında belirlenmiş olan süreler kapsamında programlara başvuru yapmak,
  • Programda istenen belgelerin düzenlenmesi,
  • Kurs katılım belgesi gerektiren hibeler için kurstan alınan belge,
  • Başvuru yapılmış olan sektörde, son bir yıl içinde şahsa ait işyerinin olmaması,
  • Hazırlanan projeyi başka bir KOSGEB merkezine sunmamak şartları sağlandıktan sonra gerekli olan belgeler ile başvuru yapmak mümkündür.

Hibe ödemesinde talep edilecek olan belgeler ise şu şekilde;

  • İşyerine ait imza beyannamesi,
  • Girişimci tarafından imzalanmış olan başvuru formu,
  • Satın alınmış olan projede kayıtlı tüm ürünlerin fatura ya da proforma faturaları,
  • Kişi şayet yüzde 60 üzerinde destek alma hakkına sahipse bu durumda engel oranı ya da şehit yakını olduğunu gösteren belgeler ile başvuru yapacaktır.
  • Aynı zamanda projenin tüm detayları, dükkana ait kira sözleşmesi ya da tapu belgesi gibi iş tanımının gerçekleşeceği alanlara yönelik belgeler yine başvuru esnasında ibraz edilmelidir.

Belgelerin eksiksiz ve doğru olmaları halinde yapılacak inceleme sonrasında olumlu sonuç çıkacak ve hibe sağlanacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.