emeklilikssksgkbağkurkredilerkosgebengellie-devlet

2020 Ziraat Bankası Sera Kredisi Nasıl Çekilir, Şartları Neler

2020 Ziraat Bankası Sera Kredisi Nasıl Çekilir, Şartları Neler

Sera üretimi yapan çiftçilere yönelik Ziraat Bankası 2020 yılında belirli şartların sağlanması halinde kredi imkânları sunuyor. Buna göre seracılık ile ilgili ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla verilen kredi, örtü altı tarım faaliyetlerinin giderlerinin ve masraflarının karşılanmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda devlet tarafından da seracılığı arttırmak için teşvikler sunuluyor.

Ziraat Bankası Sera Kredisi

Seracılığa Destek Paketi kapsamında özellikle yurtiçindeki meyve ve sebze fiyatlarını dengede tutmak amacıyla sunulan kredi imkânları, seracılık yapan ya da yapmak isteyen çiftçilerin nakit ihtiyaçlarını karşılıyor. Ziraat Bankası sera kredileri yatırım maliyeti üzerinden yüzde 75’ini karşılıyor. Kredinin vadesinin de 7 yıl olarak belirlendiği kredi paketi, bu sayede diğer gerekli şartları sağlayan çiftçiler için sunuluyor. Düşük faiz oranları ile verilen kredi bu bakımdan örtü altı tarım sektöründe yapılması planlanan faaliyetlerin artış göstermesi, mevcut seraların daha iyi bir şekilde modernize edilmesi ve atıl duruma gelmiş olan seraların da tekrar üretime kazandırılması amaçlanıyor.

Ziraat Bankası Sera Kredisi Şartları Nedir?

Ziraat Bankası sera kredisi şartları şu şekilde belirlenmiştir;

  • Başvuru yapacak kişinin kontrollü örtü altı tarım (sera) üretim koşullarınsa sahip olması,
  • Arazi büyüklüğü bakımından en az 1 dekar alana sahip olmak, bu kapsamda eğer çiftçinin farklı bölgelerde toplamda 1 dekar seracılık faaliyeti bulunuyorsa yine geçerli sayılacaktır,
  • İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından sunulan Örtüaltı Kayıt Sistemi’ne dahil olmak ve yapılan projelerin müdürlük tarafından onaylanması,
  • Yeni kurulacak seralara ait projelerin tamamlanması, üreticinin beyanı ile bakanlık sistemine giriş yapılması,
  • Banka tarafından yapılacak inceleme sonucunda gerekli seracılık şartlarının taşınıyor olması gerekmektedir.

Bu şartların sağlanması halinde seracılık kredisi başvurusu yapılabilecektir. Başvuru yapmak için gereken belgeler ise eksiksiz olarak tamamlanmalıdır;

  • Nüfus kimlik belgesinin aslı ve fotokopisi,
  • İkametgah belgesi,
  • Araziye ilişkin tapu ya da kiralık ise icar belgesi,
  • Örtü altı kayıt sistemi belgesi,
  • Yapılacak üretime dair verilecek teminata ilişkin belgeler ile başvuru yapılacaktır. Banka gerekli gördüğü takdirde kefil talep edebilmektedir.

Sera Kredisi Özellikleri

Örtü altı tarım yapmak isteyenlerin için sunulan sera kredisi özellikleri ise şu şekilde belirlenmiştir;

  • Kullanılacak olan sera kredisi vadesi en fazla 7 yıl olmaktadır.
  • Mevcut diğer tarımsal kredilerde olduğu gibi 2 yıl ödemesiz dönem bulunmaktadır, yani kredi alanlar 2 yıl boyunca kredi ödemelerine başlamayacaklardır,
  • Kredinin yıllık bazda faiz oranı 8,25 olarak belirlenmiş olup aylık faiz oranı ise 0,68’dir.
  • Banka tarafından yapılacak faaliyet yatırımlarının yüzde 75’ine kadar sadece kredi verilmektedir.
  • 1 yıllık vade ile alınan sera kredileri yüzde 8 oranında, 1 yıl ile 4 yıl arasında olan kredilerde faiz oranları yüzde 10, 4 yıldan daha fazla vade süresine sahip kredilerde ise oran yüzde 11’e çıkmaktadır. Ancak bakanlık desteği verildiği için faiz oranlarında yüzde 8,25’e faiz oranları düşmektedir ve böylece örtü altı tarım yapmak isteyenle kredi verilmektedir.
  • Kredi ödemeleri 2 yıl geri ödemesiz olarak sunulmaktadır ancak kredilerini önceden ödemek isteyen çiftçiler için bu sürenin öncesinde kredilerini ödemeleri mümkündür. 2 yıl geri ödemesiz imkânından yararlanılması halinde ise 24 ay yani 2 yıl erteleme yapıldığı için toplam vade süresi 7 yıldan 5 yıla kadar düşmektedir. Bu kapsamda 2 yıl erteleme talep eden çiftçiler sadece 5 yıllık vade sürelerinden yararlanabilmektedirler.
  • Kredi ödemeleri aylık, 3 aylık, 6 aylık ve yıllık olarak bankaya verilebilecektir.

Alınacak kredinin seracılık faaliyetleri dışında kullanılması yasak olup tespit edilmesi halinde yasal işlem başlatılacaktır.

Devlet Destekli Traktör Kredisi Nasıl Alınır?

Çiftçiye Destek Veren Bankalar Hangileridir?

Devlet Mazot ve Gübre Desteği Ne Kadar, Nasıl Alınır?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.